» »

Računalnik zmrzne

Računalnik zmrzne

CudesaOdMesa ::

Matična: P8B75-V
i7 3770
8GB 1333MHz
AMD Radeon HD 7770 1GB DDR5
Napajalnik 600W
Windows 7 64bitni

PC je nov, kupljen v začetku leta. Pri igranju igric (Borderlands 2 in Alice: Madness Returns) se zgodi, da po različnem času (večinoma po minuti, včasih celo do 10 minut) slika začne mežikat, potem pa se pojavijo takšne črte:

V redkih primerih, če takoj stisnem alt+tab ali vklopim task managerja, pridem do namizja in ugasnem špil, večinoma pa računalnik takoj postane neodziven in ga lahko samo resetiram ali pa še to ne prime in ga moram ugasniti z držanjem na on/off gumb.

Naredil sem čisti unninstall AMD driverjev, poskusil sem z tudi z driver sweeperjem, dal gor zadnje driverje. Računalnik sem dal tudi na servis, kjer pa na testih ni pokazalo napak in se po vrnitvi pojavljajo iste napake.

Ne vem, če ima to kakšno vezo, ampak monitor in računalnik sta povezana VGA - DVI-I, tako da ne bi smelo biti problemov.

Edit: Najbrž sem zadevo objavil v napačnem forumu in bi vse skupaj spadalo pod programsko opremo.

Rainbow Dash ::

enak problem sem imel, čisto enak!!!!!

kaj je narobe- občasni black screen-->SPET!!! to temo si preber ko sm js pisu ko sm meu probleme ( klikni na 1. stran pa si preber moj identičen problem )

Moj problem je bila grafična club 3d 6870, in sem tudi del stvar 3x na garancijo in je vedno isto naredilo, in v različnih barvah tt ''screen'',

V glavnem potem sem kupil asus hd radeon 7870, in imam zdajle že 2 meseca mir.

Lp,
Če še kaj rabiš piši, vem veliko v problemu (imel sem ga leto in pol)

Zgodovina sprememb…

dwinxp ::

Vrži grafično kartico ven pa uporabljaj Intelovo integrirano za določen čas. Če se ti ne pojavijo napake je kriva grafična kartica. V primeru, da imaš kje doma še kakšno drugo PCI-E grafično kartico probaj s tisto, ali pa si jo sposodi od kakšnega prijatla. Če te meta ven iz igric po 10min boš kar hitro videl, če s sposojeno kartico deluje ali ne... V primeru, da je grafična fuč jo pošlji v garancijo.

Lp

Xserces ::

temperature si kej čekeru?
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

ABX ::

Slika 2 kaže na fuč grafično.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Hvala za odgovore.
Temperature so ok:

Rešitev z menjavami komponent bi se lotil nazadnje, saj je računalnik še nov, v garanciji, poceni itak ni bil itd. itd.
Driverji so updejtani.
Problem je, ker se zadeva očitno pojavlja samo pri meni doma, na servisu niso ugotovili nič? Zadeva tudi ni vklopljena v razdelilec z desetimi priključki ampak direkt v dozo.

Brias ::

Napajalnik 600W je. ...?

Janac ::

Brias je izjavil:

Napajalnik 600W je. ...?

LC Power:P

LC POWER LC600H-12

kar je zvrhom dovolj za 7770... Si mogoče kej meril štrom pri teb doma? da ti ne niha in ga to zjebe če te seveda na servisu niso nategnil po dolgem in širokem

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

filip007 ::

Hroščati gonilniki, nekaj takega bo. Lahko pa sprobate zadnje Beta.
Trevor Philips Industries

V bajti ni drugih večjih porabnikov štroma, kalorifer, trifazni motorji... Sicer druge električne naprave delujejo čisto po propisih.

Gonilnikov nisem sprobal edino unih tastarih, iz topica Rainbow Dash-evega problema. Grem še to probat, pa poročam.

napajalnik je veliko bolj občutljiv kot nek mikser :) Ne vzame veliko časa če probaš... boš vsaj zihr da ni nc z napeljavo ;)

in pa probaj tiste driverje ki sem ti dal link. zadnja beta verzija

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

Rainbow Dash ::

probaj predn kaj nanovo kopuješ dati tto grafo vn pa na intergrirano mej mam dan, pa če dela si vsaj 100% da je grafa pol..

Brias ::

Rainbow Dash je izjavil:

probaj predn kaj nanovo kopuješ dati tto grafo vn pa na intergrirano mej mam dan, pa če dela si vsaj 100% da je grafa pol..

ne bi si cisto strinjal s tabo ...

ce bo delalo 1 dan BP na inegrirani lahko pomeni sledece:

- da je moznost da je grafa zanic ( 60% )
- da je moznost da je grafa underfeedana ( not enough 12A juice ) ( 30% )
- PCIx slot v processu umiranja ( 10% )

LC ima svoje pluse in minuse, ne bom se kreal o njih, ampak LCjev 600w napajanik za 30 eur, novi ...

http://www.tomshardware.com/reviews/pow...
After many tests and inspections of budget models (by us, our readers, and friendly computer stores), we would advise you to steer your piggy banks clear of the labels Rasurbo, Inter-Tech (Sinan Power, Coba), Tech Solo, LC Power, RaptoxX, Tronje, Xilence, Ultron, World Link, Q-Tec, etc. We were able to identify some of these models without looking at the UL number simply by checking out the installed components. These were almost exclusively the simplest work of such manufacturers as Enhance, World Link, Andyson, Topower, Casing Macron, and Channel Well.

No ja sprobal sem še stare driverje, najnovejši beta driver, štroma v bajti še nisem meril ker nimam multimetra.
Sodeč po drugih forumih, je možnosti kaj bi lahko bilo v udu res ogromno (driverji, napajalnik, rami, grafična, ...)
Naj omenim samo še nekaj. Včasih ko mi uspe računalnik prepričati, da po napaki ne zmrzne popolnoma, dobim sporočilo:
"Display driver AMD has stopped responding and has successfully recovered"
Kar pa spet ne zoža kroga potencialnih krivcev.

Najbolje bi očitno bilo, da pokličem na servis in jih povprašam, kakšna je njihova politika do odpiranja kište. Vsekakor bi bilo to dosti bolj dobrodošlo, kot spet dati kišto na servis za tri tedne in jo dobiti nazaj v istem stanju. Škoda se mi edino zdi dajat še kakršenkoli dodaten dnar za nove dele, glede na to, da sem vzel nov računalnik, ki bi moral delovati.

connel ::

Garancijo imaš tako ali tako na komponente, prav nobenega razloga ni zakaj ne bi odprl kište.

Riff ::

če laho odpiraš kišto predlagam da najprej poskusiš z drugo grafično kartico

Seveda hvala tudi vsem za odgovore in pomoč.

Riff ::

in v čem je potem bil problem ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč glede grafične kartice

Oddelek: Pomoč in nasveti
5856 (716) kixs
»

Počasno delovanje brskalnikov

Oddelek: Omrežja in internet
143172 (2812) Bakunin
»

Tuja naprava v Omrežni infrastrukturi

Oddelek: Omrežja in internet
111210 (961) 5er-->
»

kaj je narobe- občasni black screen-->SPET!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
996096 (4520) Rainbow Dash
»

Jajca

Oddelek: Loža
337905 (6429) Unknown_001

Več podobnih tem