» »

GPU na procesorju

GPU na procesorju

brojka ::

Prosila bi, če bi mi kdo pojasnil kaj so procesorji z vgrajenim grafičnim procesorjem? A to je vgrajena samostojna grafična in ne rabim nobene grafične zraven ali rabim zraven se posebej grafično (se pravi integrirano na matični ali prav grafično kartično)?

Zmede me to, ker povsod v opisih piše, da je vgrajen grafični procesor. Kaj torej to pomeni?

blackbfm ::

ja, grafična je že notri v procesorju, tako da ne rabiš extra grafe.. edina stvar je to, da mora imet plošča ustrezne priključke za priklop monitorja

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

brojka ::

A tako. Torej se je integracija grafičnih iz matičnih preselila v procesorje. Pa a nima matična, ki ima ustrezne priključke za priklop monitorja tudi integrirano grafično? Ali maš prav matične, ki nimajo integrirane grafične pa imajo te priključke?

Recimo ta matična ( http://www.mimovrste.com/artikel/238001... ) podpira ivy bridge procesorje, ki imajo integrirano grafično obenem pa piše, da ima tudi matična vgrajeno grafično kartico. Pol sta dve grafični ali so na matični samo priključki ali kako je zdaj s tem?

blackbfm ::

hm ja pred časom si imel plate ki so imele samo priključke in si moral vtaknit procesor z (integrirano grafo) da si lahko koristil..pri konkretni plati pa zgleda da je grafična tudi na samem čipsetu

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

brojka ::

Se pravi moram najti matično brez integrirane grafične in z priključki.

Pa recimo pri tej matični, se bo katera grafična pol uporabljala, ta, ki je na matični ali tista, ki je na procesorju? Ni mi namreč logično čemu imajo te matične sploh integrirano grafično če so pa itak za procesorje, ki imajo v osnovi integrirano grafično.

blackbfm ::

pomoje loh izbiraš..sicer pa je itak vseeno katera ti deluje, integrarane grafe so bolj za silo oz. nezahtevno rabo - pisarniško delo

SuperVeloce ::

Vse skupaj je zelo nejasno napisano na ASUS spletni strani. Grafike na samem intel čipovju ni, kam bi le-to asus prilotal, pa ne vem. Brez grafike so samo P modeli procesorjev (govorim za sandy/ivy bridge), zato je verjetnost, da potrebuješ še eno na osnovni plošči, zelo mala. Je pa neka fora pri Z77 modelih čipovij, da grafike na procesorju ne moreš uporabiti, velja samo pci-e grafa (in seveda nič quicksynca).

Zgodovina sprememb…

brojka ::

Torej če prav razumem, matična, ki sem jo linkala nima integrirane grafične zato morš met procesor z integrirano grafično (konkretno tale procesor mislim vzet http://www.mimovrste.com/artikel/242000... in je kot si rekel, zelo nejasno/glupo napisano kaj je s to matično.

Zgleda majo čudne opise tudi na mimovrste. Recimo za tole matično tudi piše, da ima vgrajeno grafično kartico (http://www.mimovrste.com/artikel/238001... med tem ko pa na uradni strani lepo piše, da je "Enhanced Intel HD Graphics 4000/2500 integrated with the processor" (http://www.gigabyte.com/products/produc...

Zakaj pa pri Z77 ne bi mogel uporabljati grafike na procesorju? Tale http://www.agt.si/racunalniska-oprema/m... ma priključke recimo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: brojka ()

SuperVeloce ::

i5 3470 ima integrirano grafiko, zato ti ni potrebno skrbet. Kar se tiče Z77, sem se zmotil. To je veljalo le za P67

brojka ::

Saj nelogično mi je bilo predvsem čemu bi imele matične integrirano grafično kartico, če je le ta že v procesorjih. Veš mogoče če je ta integrirana grafična vredu? Za pisarniško delo, hd filme pa na vsake tolko časa kaka stara igrca (5+ let).

SuperVeloce ::

Za multimedio je kul. Kar se starih iger tiče, pa zelo odvisno. Assasins creed je stara 5 let, pa bi vseeno delala bolj za silo, kakšne online igre v stilu league of legends pa bi delovale na nižjih nastavitvah. Za casual igre stila angry birds je pa več kot dobra. Procesor je pa dovolj močen, da si lahko kasneje omisliš grafično kartico v rangu HD7870, če te prime.

Zgodovina sprememb…

brojka ::

ok kul, hvala za razjasnitev.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri procesor z vgrajeno grafično? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6513976 (13002) bluefish
»

HP ali AMD (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15719238 (17616) Brias
»

Katero in kje kupiti osnovno ploŠčo z vodilom 1155 in sata3 priključkom

Oddelek: Pomoč in nasveti
353212 (2780) easyrider3
»

Nakup računalnika (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16916724 (14238) Volk|
»

Kateri procesor izbrati?

Oddelek: Strojna oprema
368327 (7442) dmorec

Več podobnih tem