» »

slab wifi

slab wifi

nova20 ::

imam tablicni racunalnik na katerem sem z internetom povezana brezicno zanima me ali obstaa nek usb wifi al nevem tocni kaj da je brezicna povezava boljsa?ker pri meni je ampak bolj slaba hvala in lp

Unknown_001 ::

Da se vsa čuda sveta dobit za te stvari, sam jst bi se prej na router obrnu prevert, pa če je možnost še kako anteno gor namontirat, da je bolš signal, ker navadno je ravno vir interneta tist krivec za slab signal

blue ::

če je večji prostor potem je možno, da je potrebna dodatna dostopna točka

blackbfm ::

prestavit router na boljšo lokacijo ali pa dodatno točko kupit

signal je odvisen od obeh naprav, tako da jačanje signala in antene zgolj na eni strani ne prinese nekih dobrih rezultatov, sploh pa router zagotovo dovolj dobro lovi..problem je v tablici

AvtoR ::

Si bom sposodil tole temo, imam namvreč zelo čuden wifi problem.
Pred časom, mi je telekom zaradi težav z modemom zamenjal Synope modem za Gennet modem. Le ta modem, mi dela stabilno (2MBit/s), ker imam zelo dolgo linijo do centrale.
Imam pa problem, da se mi android tablica nikakor noče povezati z wifi tega router-modema. Ponavadi rabim vsaj 5-10 minut da se poveže na wifi, če sploh. Pri hiši imamo še 2 android in 2 symbian telefona, pa dva prenosnika in vsi delujejo brez težav. Problem je le s to tablico. Sem poskusil wifi drugje in tam se tablica poveže brez problema v trenutku.
Torej sem se odločil da poleg Gennet modema namestim še Linksys WRT54gl kot ruter in wifi dostopno točko. Tokrat se tablica takoj poveže na wifi, težava pa je, da so prenosi kljub odličnemu signalu samo 400-600kBit/s, torej 4-5x počasneje od ADSL. Preko prenosnikov, pa je prenos podatkov cca 10MBit/s.
Zdaj, res ne vem a je problem v tablici ali v ruterju, ali problem v inkompatibilnosti?
Poskusil sem tudi brez enkripcije, menjal kanale, pa je rezultat povsem enak! Gennet se nikakor ne poveže, Linksys, je pa obupno počasen na wifi.

Kaka ideja ali informacija?

KruceFix ::

Zdravo.

Imajo vse tablice slab wifi sprejem? Sam si lastim Prestigio Multipad 4 Quantium im me izredno moti, ko se v kakšnem lokalu (zunaj) ne morem povezati, medtem ko s telefonom brez težav. Ima kdo kakšen nasvet?
"Bomo videli" so rekli slepi gluhim ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Router za običajnega uporabnika na optiki (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
539499 (7735) XS!D3
»

daljši doseg wifi signala

Oddelek: Omrežja in internet
366301 (4614) maremare
»

Wlan antena za večje področje

Oddelek: Kaj kupiti
171734 (1124) SeMiNeSanja
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11951104 (22854) simone
»

sinope568+in linksys WRT54GL

Oddelek: Omrežja in internet
175659 (5349) dreamtheater

Več podobnih tem