» »

Yahoo Mail zapušča Kitajsko, spomladansko čiščenje tudi drugod po svetu

Yahoo Mail zapušča Kitajsko, spomladansko čiščenje tudi drugod po svetu

Yahoo News - Medtem ko Google kljub burnemu odnosu s kitajskimi oblastmi države naposled ni zapustil, je Yahoo objavil, da bodo 19. avgusta prenehali ponujati storitev elektronske pošte na Kitajskem. Vsi uporabniki, ki imajo elektronski naslov @yahoo.com.cn ali @yahoo.cn, bodo morali do tedaj poskrbeti za prenos računa in podatkov na AliCloud, ki sodi pod okrilje Alibabe, če želijo ohraniti svoje podatke. Po tem času bo dostop do Yahoojevega kitajskega elektronskega predala onemogočen, bo pa vsa pošta na stare naslove do konca leta 2014 preusmerjena na novo storitev. Alibaba je leta 2005 kupila Yahoo China, zanimali pa so se tudi za celoten Yahoo, ki pa jim ga ni uspelo prevzeti.

Yahoo se je v PR-jevsko zagato zapletel leta 2007, ko so v skladu s kitajsko zakonodajo oblastem posredovali podatke o nekaterih uporabnikih svoje elektronske pošte, ki so kritizirali aktualno oblast. Peking jih je tedaj obsodil, Yahoo pa se je izgovarjal, da niso vedeli, da se bo to zgodilo. Zaradi dogodka so bili tedaj po vsem svetu deležni precej negativne publicitete.

Kakorkoli, kljub milijonskim številkam (Kitajska je pač velika), bo sprememba vplivala na dva odstotka uporabnikov interneta na Kitajskem. Alibaba ima pogodbo, da lahko uporablja Yahoojeve ameriške strežnike in infrastrukturo do konca leta 2015, zato se podjetje pospešeno pripravlja presedlati na domače alternative. Prenos Yahoo Maila na domač Alicloud je že tak primer. Dodatni vzroki za ukinitev pa so tudi v padajočem Yahoojevem tržnem deležu na Kitajskem, ki se je po 14 letih delovanja skrčil na 1,9 odstotka.

Hkrati bo Yahoo ukinil še nekaj drugih storitev, in to ne na Kitajskem, temveč globalno. Poslavljajo se Upcoming, Deals, SMS Alerts, Kids, stare verzije Yahoo Maila in aplikacije za klasične (nepametne) telefone. Te storitve bodo ukinili konec meseca.

3 komentarji

Deneb ::

Prav jim je. Svoje uporabnike so zatozili oblastem. Potem so se pa delali neumne, ces, saj nismo vedeli, da jih bodo zaprli. Naj gredo k vragu!

gendale ::

bolj zanimivo bi bilo, če bi kitajcem nehali prodajat nafto
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

mtosev ::

Deneb je izjavil:

Prav jim je. Svoje uporabnike so zatozili oblastem. Potem so se pa delali neumne, ces, saj nismo vedeli, da jih bodo zaprli. Naj gredo k vragu!
če si prisoten na kitajskem tržišču je to nekaj normalnega google se je na koncu umakli iz chine in preusmerja na ne cenzuriran google HK
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Velika zgodba 90. let končana: Yahoo prodan Verizonu

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
147125 (5435) hendriks
»

Yahoojev novi lastnik bo najbrž Verizon

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
118135 (7291) Bistri007
»

Alibaba in ZDA v pričakovanju največje javne ponudbe delnic

Oddelek: Novice / Ostale najave
96914 (5537) Tilen
»

V boj za Yahoo neuradno še Google

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
54147 (3537) Phantomeye
»

Yahoo spravil v zapor še enega kitajskega disidenta

Oddelek: Novice / Zasebnost
244557 (3707) Daedalus

Več podobnih tem