» »

Zarjavel, stolčen radiator

Zarjavel, stolčen radiator

frenk ::

Zdravo!

Bil sem na avtoodpadu/mehaniku pa mi je za 3k ponujal radiator, ki je bil ves stolčen in zarjavel(kolikor vem Al ne rjavi baker pa še manj). Zanima me če je to tisto kar vtikate v vaša računala 8-O, al pa me je un nategnt hotu. Zanima me, če je kdo že kupoval radiator v okolici ljubljane ali kranja, in če ga je, me zenima kje in koliko ga je le ta stal.:\ Pa še nekj. Ker avto ma največji radiator:D ???

MI_KO ::

Največjega - seveda oni z največjim motorjem (Ca.)

Če hočeš ogromnega pa vzami hladilnik motorja in ne radiator kabine! Boš mel kak m^2 al več povšine in da log 1000mm ventilatorje.:D

(sic) ::

Ajaj...
Ko sem jaz imel vodno hlajenje sva s kolegom šla in raztrgala en velik hladilnik iz ene Lancie. Bil je kot nov!

Me zanima kaj si je lastnik mislil naslednje jutro ko je zagledal gor vtrgnjen avto brez hladilnika? - "Spet prekleti overclockerji!"

:D :D :D

>>Če hočeš ogromnega pa vzami hladilnik motorja in ne radiator kabine! Boš mel kak m^2 al več povšine in da log 1000mm ventilatorje.<<

Ja kolk bi pa stal hladilnik? Pa kako bi gor poj nataknu cevi:\ ? A mogoče kšni nastavki obstajajo?

(sic): Ne mi dobrih idej dajat:D , ker sm že mau obupan pa se loh zgudi da meujo poj po kran iskal:8) .

lukslo ::

Jst sm dns kupu radiator (ta mali) za 5 evrov, hja če si blizu meje je fajn:D

Sam problem je ker je Al. ;((

||_^_|| ::

Kateri avti pa majo bakrenga?

Xplicit ::

||_^_|| - pol k gre (sic) mim nimajo ne alu, ne bakrenga :D

Fury ::

dejte res povedat :) me zanima :)

kje ste vi dobil? ker odpad? material?

Yacksy ::

Imam 2 radiatorja vezana zaporedno. Radiatorje sem dobil od R5 in R4. Oba sta bila v avtomobilih, ki sta bila zapuščena ob cesti. Petka iz katere sem dobil radiatorj je bila celo totalka. Radiator pa je bil še cel.
Noben radiator ni bil rjav, ali udrt.
Tadva radiatorja mi brez dodatnih ventilatorjev ohranjata XP 1700+ na 30 stopinj full load. Pumpa je 700l, temperatura okolice okol 10 stopinj.
Brez veze je imeti toliko površine za oddajanje toplote. Večina, ki poseduje vodno hlajenje ima "samo" enega in ta jim dobro služi. Ni fora samo površina, temveč tudi koliko ovira radiator sam pretok.
Tako da ti predlagam, da če že hočeš, si zvež 2, več itak ne potrebuješ.
Drugač pa imata velika grelca kabine R5, Yugo, Lada, pa še bi se kakšen najdel.
Pa jaz sem zmontiral vse skupaj v kišto (od petke je na vrhu, zunaj, od katre pa nad napajačem).
Sicer pa, odločitev je tvoja.....

Ja zdej je frend k dela u LTH-ju reku da mi loh zrihta hladilnik(bakrene cevi + aluminjaste reže:D ). Upam da mi ga bo res. Pa kmau. Kokr sm jest slišou bakr dobr prevzema toploto, aluminij pa dobr oddaja, tko da bi to mogl bit ful dobr. Aja pa če mi nau zrihtou bom pa probou na kšnmu servisu dobit tak hladilnik kokr ga majo kamijoni za hlajenje(za prevoz mesa itd...):\ .

Tic ::

No, ce najdete kai NOVEGA, DOBREGA, UPORABNEGA, LEPEGA in POCENI, povejte :D
persona civitas ;>

Malecky ::

Frenk: Radiatorji ki so namenjeni pretoku freona imajo tanjše cevi in so ena velika packarija če boš dobil že uporabljenega.

Drgač se pa v šoli zmenva...js bi tud neki od LTH frenda:D

Ne to ni rablen to bi frend z levo roko u desn žep dou:D. Ja se va zmenla u šol sam morm vidt če ga bo frend res zrihtou. Sj mi je ene cdje gubu pa ga pomoje mau peče vest pa bo hitr zrihtou.:\

San ::

Malecky, ko si ravno omenjal radiator od hladilnika, sem ravno razmišljal, kako bi se obnesel grill od gospodinjksega hladilnika. Naš ima okoli 1,2 X 0,5 m in cevi 4 mm. Bi pumpa prenesla tak pretok? Meni bi bilo najljubše, če ne bi imel nobenega venta na hladilniku, pa še dober bi izgledalo.

Yacksy ::

4mm cevi, ti bodo hudo upočasnile pretok. Pa oh in sploh saj v končni fazi je radiator radiator in je vse en šmorn ali je avtomobilski ali iz kje drugje. Jaz mam zvezana radiatorja od R4 inR5 pa brez ventilatorjev drži procesor na cca 20 stopinj pri takem delu, kot je surfanje po netu, pisanje. Za kakšno igro bi tudi zdržalo, a tam bi raje vključil kakšen ventilator. V špilu kište itak ne slišiš. Na hladilnikih pa imam cevi premera 18 in 15mm. To pa je kar precej bolje za pretok vode. Raje si nabavi en dober hladilnik kabine in ga malce modificiraj. Po mojem bo to boljša varijanta.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katalog radiatorjev evropskih avtomobilov (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
46570269 (38338) lufy
»

Petka Renault 5 (campus)

Oddelek: Na cesti
195449 (1854) El Barto
»

Kratka anketa glede črpalk in blokov

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
353099 (2510) MasterMiG
»

homemade klima za avto