» »

Brezžični internet - prosim za pomoč

Brezžični internet - prosim za pomoč

otilija ::

Pozdravljeni,
imam eno težavo, ki se vam bo mogoče zdela trivialna, ampak ker se ne spoznam zelo dobro na računalnike, nujno potrebujem pomoč. Pri starših doma imam brezžični internet. Na domačem računalniku dela super. Ko pa sem poskušala nanj priklopiti laptop, mi napiše, da je povezava omejena in seveda, internet ne dela.
Še pred nekaj leti, ko sem laptop nazadnje imela doma, je internet delal normalno tudi na njem, od takrat nisem spremenila nobenih nastavitev ne na laptopu, ne pri čem drugem.
Prosim, če mi lahko kdo pomaga, kaj so tiste osnovne stvari , ki jih moram preveriti oz. spremeniti. Laptop se mi drugače normalno povezuje z drugimi brezžičnimi omrežji in kot sem napisala, mi tudi na tem domačem brezžičnem omrežju navadni računalnik dela ok.
Hvala!

Aston_11 ::

Geslo?

Verjetno ne bi škodilo, če bi napisala, kaj je na eni in kaj na drugi strani? Ruter, model itd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

Geslo štima definitivno. Prijava na internet "uspe", samo povezava je omejena, kar pa de facto pomeni, da nimam interneta. Če se prijavim na kakšno drugo zavarovano omrežje, in vpišem kar eno geslo, je čisto drugačen rezultat.
Router je TP link 54M TL-WR543G
Na drugi strani? Računalnik je HP laptop, windows XP.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otilija ()

Gigahertz ::

verjetno boš rabla zobotrebec za reset, lahko pa probaš za foro izklopt iz štroma za par sekund in probaš če dela.
"670#2500#8"

feryz ::

Ponavadi se to zgodi, če so vpisani IP-ji in DNS-i namesto samodejnega pridobivanja.
Preveri še to.

Resetirala sem, ni pomagalo.
Kje bi pa lahko preverila samodejno pridobivanje? :8)

našla, oboje je že nastavljeno na samodejno pridobivanje.
Še kakšna ideja morda?

dottor ::

Lahko da laptop ne podpira istega IEEE 802.11 protokola. Poglej katere protokole podpira WiFi na prenosniku in katere podpira router. Tej protokoli so lahko: a, b, g ali n. Če router podpira samo n protokol in ga prenosnik ne (podpira samo a/b/g), pol se ne more povezat.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

To bi moralo štimat, saj je ta laptop že bil povezan s tem routerjem - par let nazaj. Od takrat se ni spreminjalo nastavitev, razen port fowarding zaradi mule. A je možno, da to kaj vpliva?
Bi pa morda vseeno preverila za vsak slučaj še te protokole (tudi za v bodoče). Kje se to vidi na laptopu?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1795573846 (715) A_A
»

Napaka pri povezavi z wifi

Oddelek: Operacijski sistemi
162199 (2046) SeMiNeSanja
»

Prenosnik povezan s spletom prek Wifi, strani se ne naložijo

366406 (5798) TAA66
»

povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)

Oddelek: Pomoč in nasveti
375475 (4979) BorutK-73
»

Internet - omejena povezava

125554 (5191) djtey

Več podobnih tem