Forum » Pomoč in nasveti » Hotspot
Hotspot
fatalka911 ::
Živijo vsi skupaj!
Mene pa zanima kako se da odkriti nekoga, ki uporablja dostop do interneta preko javnega Hotspota (Internet caffee, itd.)? Sem lastnica kavarne (ne bom tu omenjala katere:) kjer imajo gosti dostop do brezplačnega interneta, ki ga ponujamo in sumimo da ena od naših strank pač dela.. hja težave. Kje bi lahko ugotovili njegov IP naslov?
Pozdrav,
Teja
Mene pa zanima kako se da odkriti nekoga, ki uporablja dostop do interneta preko javnega Hotspota (Internet caffee, itd.)? Sem lastnica kavarne (ne bom tu omenjala katere:) kjer imajo gosti dostop do brezplačnega interneta, ki ga ponujamo in sumimo da ena od naših strank pač dela.. hja težave. Kje bi lahko ugotovili njegov IP naslov?
Pozdrav,
Teja
kloko ::
Preko administrativnega vmesnika TVOJE naprave za dostop do brezžičnega interneta je vidno vse, kar te zanima.
L.p., Kloko
L.p., Kloko
Invictus ::
Dnevno spremeni geslo za tvoj hotspot in objavi geslo samo v kavarni oz. ga posreduj samo na zahtevo.
Ena navadna tabla kjer ga gor zapišeš z kredo bo zadostovala.
Ena navadna tabla kjer ga gor zapišeš z kredo bo zadostovala.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Tody ::
Njen IP ti ne bo pomagal kaj dosti, saj dobi internega, ki ga določi tvoja wirelles naprava. Zunanji IP je pa vaš :) Če sumite na zlorabo, potem stisnite 50 eur nekemu nadobudnemu študentu in vam bo zrihtal zadevo tako da jih ne bo mogel, zaprel porte, tako da zadeva samo za srfanje in ne tudi za torrente in podobne zadeve.
dottor ::
Pomoje je dovolj da v routerju odpreš samo porte ki jih uporabljajo Internet Explorer, FireFox, Chrome, Outlook, ThunderBird in Skype (pa mogoče še kak program). Če bo hotu kar koli drugega bo mogu v vseh programih nastavljat porte ki so odprte. Če je to nekdo ki ve kaj dela mu bo uzelo 5 minut, če bo nekdo ki neve zakaj se gre bo obupal in šou drugam. Lahko pa pogledaš če router omogoča omejitev hitrosti povezave na oporabnika. Recimo za primer: vsak uporabnik lahko vleče do največ 1/1Mb/s, kar ga omeji na 128kB/s prenosa.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VPN (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 16306 (6980) | rkobarov |
» | Sledenje uporabnika preko IP (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8956 (7980) | kunigunda |
» | FON (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7965 (3304) | svejk |
» | vspostavitev interneta v kampuOddelek: Omrežja in internet | 3862 (2457) | Otzi |
» | Ali firewall sploh vpliva na varnost računalnika?Oddelek: Omrežja in internet | 2506 (1954) | Poldi112 |