Forum » Pomoč in nasveti » Pocasen Athlon 1333
Pocasen Athlon 1333
Misi666 ::
Mam sledeco tezavo na pcju s konfiguracijo: AMD Athlon Thunderbird 1333mhz, ECS Elitegroup Mainboard K7S5A, 256 MB SDR rama, ATI Radeon 9000 PRO, Windosw XP, ter diska z 20GB in 10GB. Masina mi dela polzje pocasi...ce zelim samo odpreti nek word dokument traja to kakih 5-10 sekund. Ze sam internet explorer mi odpera po 5-10 sekund. In ucasih se stvar za 30sek ustavi...disk bere in nato zopet dela dokaj vredu. Vendar za tako konfiguracijo bi predvideval, da bi mogla stvar sibat. Naredu sm tud defragmentacijo diska pa ni kej dost bols. Use particije na disku so pa v NTSC formatu. Kje tici tezava? Al je to ram? al kej druzga res nimam pojma zakaj je to tko...
El-Ninjo ::
probi to:
use formatiri(priporočeno je da si ksne stvari zapečeš..če masš pekača) in nato instaleri windowse....aja pa nadgrad BIOS ce mas ksno starejso verzijo...
use formatiri(priporočeno je da si ksne stvari zapečeš..če masš pekača) in nato instaleri windowse....aja pa nadgrad BIOS ce mas ksno starejso verzijo...
Diske sm formateru pred 1 mescem...tko da to ni to...bios mam pa se nism nikol posodablu...a bi to znou bit vzrok? Kako se pa to nardi...kje ksna navodila...pomoznosti v slovenscini...
ali3n ::
poženi AdAware (čiščenje spyware-a) in JV 16 Power Tools (čiščenje registra), preglej nastavitve v Biosu,... morda poglej rezultate pri info od SiSoft Sandre...
Za iskanje omenjenih programov uporabi Google ali pa DL sekcijo na Slotechu...
updejt Biosa je možnost, ki bi jo jaz dal na zadnje mesto (je pa možno....)
Za iskanje omenjenih programov uporabi Google ali pa DL sekcijo na Slotechu...
updejt Biosa je možnost, ki bi jo jaz dal na zadnje mesto (je pa možno....)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Programe sm nalozu in pospravu vse..sam se zmer isto...kaj pa nej precekiram v biosu?? Aja pa a tale programck Adware morm met skoz przgan al ga sam zazenem...pocistm kar je za pocistt...in ga pol odinstaleram?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Misi666 ()
boštjan ::
adaware kar pusti naložen.kaki pa je disk?ker če je kaki 5400 pol je lahko u vzrok,sploh če je kaki samsung.namreč mel sem sam 20GB 5400 samsunga in je tudi se vse bolj počasi odzivalo,sicer ne tako kot pri tebi,a se je opazlo ko sem wd400JB dal gor
bking ::
men isto tok počas dela. in to zarad diska.
prej sm meu not durona 800 pol sm pa zamenu z athlonom 1333 pa je še zmeri isto počasn.
disk imam IBM 30GB 5400 obr. pa še ful glasn je tko da slišm kdaj kej nalaga in če zalaufam kakšn program mele kokr more. pa sistem se mi tud počas naloži.
zaenkrat še noben defrag ni dost pomagou.
prej sm meu not durona 800 pol sm pa zamenu z athlonom 1333 pa je še zmeri isto počasn.
disk imam IBM 30GB 5400 obr. pa še ful glasn je tko da slišm kdaj kej nalaga in če zalaufam kakšn program mele kokr more. pa sistem se mi tud počas naloži.
zaenkrat še noben defrag ni dost pomagou.
spletna stran proizvajalca ali programi kot so sisoft sandra 2003 ali aida32 ti marsikaj povejo koristnega.
mislim da se ne vidi v številki,ampak ti sandra izpiše samo verzijo diska.Npr.za WD diske:
-če si kupo 80GB z 8MN cache,ti napiše wd800JB,kar pomeni 7200 z 8MB cache
-če si kupo 80GB brez 8MB cache ti napiše wd800BB,tudi ta ma 7200 obratov
-če pa si kupo 80GB z 5400 obrati,pa napiše wd800EB.
-če si kupo 80GB z 8MN cache,ti napiše wd800JB,kar pomeni 7200 z 8MB cache
-če si kupo 80GB brez 8MB cache ti napiše wd800BB,tudi ta ma 7200 obratov
-če pa si kupo 80GB z 5400 obrati,pa napiše wd800EB.
gonilnik ::
Po mojem te disk zaj.... imam sam tak problem z enim diskom (Seagate 30 Gb 5400 obr.)
Imam ga v Racku kot slave in en film mi na moj disk vleče cirka 6 minut.Pri tem pa mi sistem ful obremeni.Disk je bil že v 7 računalnikih in v 4 dela enako kot meni v 3 pa dela b.p.
Imam ga v Racku kot slave in en film mi na moj disk vleče cirka 6 minut.Pri tem pa mi sistem ful obremeni.Disk je bil že v 7 računalnikih in v 4 dela enako kot meni v 3 pa dela b.p.
gonilnik---} driver---} šofer---} jaz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 10556 (7741) | Keyser Soze |
» | isce se TIH trdi diskOddelek: Kaj kupiti | 1694 (1105) | Dr_M |
» | Kateri disk??Oddelek: Kaj kupiti | 1275 (1177) | sash |
» | ATA 100 Diski (prenos)!Oddelek: Strojna oprema | 2383 (1659) | zile |
» | Kateri HD je zdaj IN?Oddelek: Kaj kupiti | 1204 (904) | MadMax |