» »

rekorder in via

rekorder in via

Vlady ::

Mam en full velik problem. Imam rekorder samsung SW 248B (48x16x48x) Zraven sem dobil program easy CD creator. Imam windows 2000 professional service pack3, AMD 1800+, 1024MB pomnilnika (2x 512 SDRAM 133MHz) 40GB maxtor ATA 100 5400rpm + 80GB maxtor ATA 133 7200rpm, GeForce 2 MX/MX440 64DDR, LG DVD-rom 16x dvd 52x read, Sound blaster audigy platinum dve mrežni level one 10/100mbps TV wonder od ATI-ja in matično ploščo Via. (ne vem točno modela, ima pa 2 reži za sdram in dve reži za DDR na plošči. Kontroler za diske je integriran na plošči in ima dva kanala. Podpira mi ultra DMA in DMA. Diska imam na primary kanalu, DVD pa rekorder pa na secondary kanalu.
Težava: Ko snemam cd nad 500MB mi proti koncu snemanja pade hitrost snemanja na 1x. Včasih cd posname do konca, kar traja tud več kot 30min ali pa ga sploh ne posname. (snemam seveda pri 48x hitrosti). Probal sem tudi manj, vendar se zgodi isto. DVD imam na UDMa rekorder pa na DMA (saj piše v navodilih da rekorder ne dela na UDMA). Inštaliral sem nerota, in zgodba je enaka. Vendar, se mi buffer ne sprazne. Buffer rekorderja je med snemanjem konstanten na 97%, včasih 98%. Imam 8MB bufferja in underrun protection. Z rekorderjem nisem nikoli overburn-u. Res pa je da sem že trikrat moral zamnejati disk 80GB.
Mogoče kdo ve kaj bi blo lahko narobe? Jaz mislim da je to mogoče zaradi pregrevanja, saj notri nimam posebnih hladilnikov. Grafična ima pasivno hlajenje, računalnik ni nič navit in niti nikoli ni bil. Povprečna temperatura procesorja je 59C sistema pa 49C. Bios mi avtomatično ugasne računalnik ko temperatura procesorja doseže 70C, vendar se to še nikoli ni zgodilo. Diski so precej vroči po celodnevnem vrtenju :) , vendar na strani od maxtor-ja ne piše o kakšnem posebnem hlajenju.
To je prvi problem, drugi: kot sem že povedal sem že trikrat zamenjal 80GB maxtor-ja. V vseh primerih je crknil sam od sebe. No sedaj pa ko sem dobil tega, pa ne morem naredit particija na njem večje kot 12GB oz. lahko naredim samo tako čez celotni disk. Ko z disk manager-jem naredim particijo mi ob koncu javi napako the memory (na določenem naslovu) could not be "read". Vsakič javi drug naslov. Ram sem testiral z memtest 3.0 in ni našel nič. FAT32 sistem-a sploh ne morem formatrati, NTSF pa se sesuje program. Če recimo naredim particijo 60GB, mi napiše da so neki bloki na disku premajhni ali pa preveliki. Virusov nimam nobenih, saj sem pri kolegu pregledal oba diska z antivirusnim. Na 40GB disku FAT32 odlično deluje, kar se mi zdi čudno zakaj nebi tudi na 80GB. TEstiral sem diske, ram in procesor. Nikjer mi ni našel napak.
No če mi lahko kdo kaj pomaga sem mu zelo hvaležen...
Zanima me kako je s temi Via ploščami. Kako bi testiral matično, kontroler za diske...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18716933 (8972) Vlad Tepeš
»

1GB ram-a in windowsi XP??? Gre to sploh skupaj?

Oddelek: Operacijski sistemi
382389 (1639) R33D3M33R
»

Plextor writer 24/48/48 problem! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
644925 (4434) Hux
»

Pekac LG GCE-8520B

Oddelek: Kaj kupiti
151331 (1206) rap3r
»

ATA 100 vs. ATA 66

Oddelek: Pomoč in nasveti
151923 (1642) Tr0n

Več podobnih tem