» »

Windows Blue

Windows Blue

bluefish ::

No, prve govorice o Windows 9 se že pojavljajo: http://www.engadget.com/2013/03/24/wind...

Očitno se UI ne bo preveč spremenil.
  • spremenil: bluefish ()

Halfdead987 ::

Se ne morejo vsaj imena spomnit? XP je kul. Ne pa 7,8,9(?).
Skoraj isti kot 8. We want Aero back !

bluefish ::

Na začetku sicer nekih hudih sprememb vmesnika itak ni pričakovati. Tudi W8 je bil v začetku razvoja dokaj podoben W7. Le ta pa je bil sprva Vista,...

Tilen ::

Od kje Windows 9? Najprej dobimo 8.1.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Halfdead987 ::

Ta 8.1 bo nek update?

bluefish ::

SP1?

Looooooka ::

Vazno, da bo haswell takrat ze nekaj casa zunaj in da bodo novi ultrabooki vsi imeli obvezno touch.
To je bil pomojem glavni fail ob splavitvi te zadeve. Brez toucha je tist "start" screen...brezvezen.

bluefish ::

Hiter pregled:


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

bluefish ::

Odkrita še ena nova lastnost: http://www.neowin.net/news/windows-blue...

The feature, as revealed on WinBeta.org, shows that the build of Windows Blue has a "slide to shut down" feature that is only accessible via an .exe file that's in the System32 folder. That might indicate that Microsoft is still testing this feature or decided not to fully implement it.

AlienRR ::

Tablet design all the way..
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.

Pesimist ::

Halfdead987 je izjavil:

Se ne morejo vsaj imena spomnit? XP je kul. Ne pa 7,8,9(?).
Skoraj isti kot 8. We want Aero back !


Jaz uporablam start8 pa ma aero by default.

bluefish ::

Omenja se, da naj bi bil možen direkten zagon v namizje: http://www.theverge.com/2013/4/16/42299...

axee ::

To bi bilo fino, bi lahko argumente 99% Win8 haterjev podrl. Če bo mogoče izklopit tudi hot cornerje (ki v desktopu pravzaprav nimajo funkcije), bo fenomenalno. Opazno hitrejši sistem, tega se nebo nihče branil.
Čeprav se da onemogočiti omenjene fukncije v win8 relativno lahko, mislim, da to še vedno odvrača potencialne uporabnike.

Pa priznajmo si, aero je že malenkost zastarel (glass je out of date za moderen UI design).

Me pa zanima, kako bi potem rešili pomanjkanje start menija. Meni osebno bi majhen "search" na način OSX spotlighta zelo ustrezal.. saj za to jepa start meni uporaben, za vse ostalo je taskbar dovolj dober.

IQ42 ::

Hvala za osmico, bom kar na Visti ostal. Sploh odkar imam SSDje.:)

Halfdead987 ::

Jaz pa na 7. I hate this Metro šit. In ne mislim stalno klikat na Desktop v Metroju. Pa še tisti fail start add-on gumbi. Hočem takega kot v W7.

axee ::

Haha na Visti ostal..

Tudi sam sem se izognil osmici na delovni mašini, jo pa imam na prenosniku in moram rečt da resno deluje opazno hitreje kot na sedmici. Obstaja pa veliko rešitev, da se metro vmesnika popolnoma izogniš (res ni razlike z win7) razen network ikona v tray-u. Če bi to omogočali po defaultu, mislim da bi folk letel na osmico, že zaradi hitrosti in ostalih desktop izboljšav.

trnvpeti ::

Ce primerjas hitrost, razen startup, med neoptimiziranimi w7 in w8(ki so seveda optimizirani), bos opazil (v testih) minimalne pohitritve, doloceni testi delajo celo hitreje na w7.

Lahko si pa recimo sam malo optimiziras w7.
Potem w8 sploh ne bo v prednosti v hitrosti.

Ce si pa recimo za hec instaliras kaksen tiny7 win7, potem pa ne bi vec govoril o hitrosti

axee ::

Nisem pristaš optimiziranja oz modificiranja sistema, ki za to ni namenjen, lahko prinese preveč težav, vsaj po mojih izkušnjah. Na vseh PC-jih imam v nulo clean sistem, in se mi zdi Win8 opazno odzivnejši. Ni dramatično, ampak razlika je. Ne vrjamem pa tudi nekim testom, ki merijo hitrost računalnika, govorim o splošni odzivnosti uporabniškega vmesnika med delom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

trnvpeti ::

opazno odzivnejsi, ampak ni dramaticno? tole ne gre skupaj
razen startupa ne opazis razlike(moras prav merit)
in to ni opazno odzivnejse

optimiziranje dela probleme?
to prvic slisim

torej primerjas optimiziran w8 proti neoptimizirnim w7
potem pa primerjaj recimo optimiziran tiny7 proti w8

axee ::

Mater si pikolovski in me loviš na besede, no...

Je odzivnejši, na slabšem hardware-u prenosnika deluje bolje kot Windows 7. Primerjam pa "neoptimizirane" sisteme, pač clean Windows 7 proti clean Windows 8, to pomeni da imam poštimano, da mi v ozadju nič nepotrebnega ne laufa, brez vsakega možnega bloatware-a, da so gor najnovejše posodobitve programov, odstranjene so nepotrebne Windows komponente (na "uraden način") in to je to.

Če misliš pod "optimizacijo" popolnoma okrnjene Windowse, torej izklopljeno večino servicev, odstranjenih večino komponent Windowsa, potem ja, s tem nimam dobrih izkušenj. OS mora delat, mora imeti osnovne driverje za večino naprav, mora se znati sam updatati, indeksiranje itd. Če ne je z njem ogromno dela, ko gre kaj narobe, pač jaz to ne jemljem kot polno funkcionalen OS. Vrjamem pa, da nekaterim to ustreza.

Ne moraš primerjat popolnoma okrnjen Windows 7 z clean Windows 8 in trditi, kako Win8 ni hitrejši. Popolnoma neprimerna primerjava..

Tudi od Win8 ni za pričakovati, da bo kar naenkrat drastično več procesorske moči (zato pa so sintetični testi bv), samo celoten sistem je odzivnejši med delom. A to pa boš rekel, da ni pomembno?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

trnvpeti ::

obcutno odzivnejsi je kje? (razen startupa)?

ce pogledas tiny7, odstranjeno je vse, kar ni potrebno
s tem, da kar potrebujes, lahko nazaj vklopis
in zanimivo je, da ne rabis skoraj nic vklopit

ok gres dol iz tiny7(to kar oni naredijo, lahko tudi sam s svojimi winsi)
in vzames "navadno" verzijo, in izklopis servise, ki jih ne rabis
in bos dobil skoraj win8

axee ::

Zanimivo, v prenosniku imam začasno zelo star 60GB počasen disk in sploh nisem občutil razlike v startup-u, še vedno počasen :P. Je pa preklapljanje med programi, odpiranje explorerja in windows komponent in delo z okni odzivnejše. Bolj podrobno ti ne znam opisat..

Kar že skos hočem povedat, je da je (recimo da) Windows 8 bolje optimiziran sistem, če dodamo še nekaj odličnih novih funkcij bi bil pač definitivno dober update iz Windows 7, če se nebi vsem zamerili z matro-tom.

bluefish ::

Dajte, nazaj na topic. W7 v. W8 imate v drugih temah.

trnvpeti ::

jaz na novejsih prenosnikih ne opazim razlike v odzivnosti
na starejse pa nisem dajal w8, in tudi ne vidim smisla

axee ::

4GB RAM-a, I7-620UM, HD grafika.. ni spet tako star, ampak meni se je zdelo, da je kar nekaj razlike.. no pa pustiva zdaj to :)

Cold1 ::

To bi bilo fino, bi lahko argumente 99% Win8 haterjev podrl.


Kako le? Metro (ploski, neuporabni, slog grafičnega vmesnika) je vseprisoten tudi na namizju Osmice. Težava nikakor ni zgolj v začetnem zaslonu.

Pa priznajmo si, aero je že malenkost zastarel (glass je out of date za moderen UI design).


Ne bluzi, niti Luna iz 2001 ni uspela zastareti in deluje danes (2013) enako srčkano kot na prvi dan, ravno tako bo Metro povsem enako grd čez desetletje kot je danes.

axee ::

Da ne maraš začetnega zaslona razumem, ampak da je ploski gui kaj manj uporaben.. saj je vse isto kot v aeru, samo da je design drugi. Funkcionalno nič ne manjka, res pa je, da nekaterim tak izgleda pač ni všeč..

Samo jaz govorim o uporabnosti, funkcionalnosti, kar desktop je tudi z win2000 temo.. no, za vsakega svoje

Cold1 ::

Funkcionalno nič ne manjka, res pa je, da nekaterim tak izgleda pač ni všeč..


Manjka:

Meni start, kot centralna lokacija iz katere je mogoče doseči vse dele sistema.

Namizni pripomočki, ki so bolj ali manj počeli (že od l. 2007, oziroma že od 2004, če upoštevaš Konfabulatorja) vse kar naj bi počeli Metro appsi (to je, hiter pregled nad raznimi viri s spleta), s tem da so bili mnogo manj omejeni.

Okenski raziskovalec, z nastavljivimi orodnimi vrsticami, nastavljivimi orodji in delujočo statusno vrstico (ok, tale problem je tu že od Viste, pa vendar so ga v Osmici konkretno poslabšali).

Več se žal niti ne spomnim.8-)

Kar pa se izgleda tiče, Metro ni problematičen zgolj na nivoju okusa, dejansko je ploski vmesnik precej manj uporaben (slabo prepoznavni, ali celo nevidni gumbi, slabo prepoznavna področja oken, slabo prepoznavna okna, etc; vse se namreč zliva skupaj in predstavlja - manjši, ali pa večji - problem v "branju" uporabniškega vmesnika).

no, za vsakega svoje


Saj tu je problem, XP-ji so imeli klasični način, Vista tudi (ni pa imela Lune), Okna 7 tudi; kar naenkrat pa ni več mogoče izdelati Oken z večimi grafičnimi slogi, za različne uporabnike.

Da nam ni MS vmes obubožal, pa sedaj ne zmorejo več titanskega dela, ki so ga z opravili z več deset slogi v Oknih XP?? /sarkazem

klinker ::

Tej ki ne marate metroja se raje navadite shortcute uporabljat, ne pa samo klikat po misaku...alternativa je tudi touchpad od logitecha, ceprav ne vem kake geste podpira...od Apple-a touchpad dela odlicno z 8ko :)

[D]emon ::

Cold1 je izjavil:

dejansko je ploski vmesnik precej manj uporaben (slabo prepoznavni, ali celo nevidni gumbi, slabo prepoznavna področja oken, slabo prepoznavna okna, etc; vse se namreč zliva skupaj in predstavlja - manjši, ali pa večji - problem v "branju" uporabniškega vmesnika)


V tem primeru bi priporocil obisk okulista.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

IQ42 ::

Zanimiv članek na temo na Wired.

Looooooka ::

Glede na to, da Microsoft dosega rekordne zasluzke, se bo treba na Metro kar lepo navaditi in nehati sanjati o nekih Vistah in XPjih.
Ko boste upgrejdali racunalnik pa ce bo to tablica ali laptop...si kar lepo omislite takega s touch screenom. Mogoce si boste potem zelo hitro premislili glede superiornosti sedmice in starejsih verzij.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

PARTyZAN ::

Na desktopu nimam namena mahat po zaslonu, sta miš in tipkovnica kar precej optimalna rešitev.

axee ::

Looooooka je izjavil:

Glede na to, da Microsoft dosega rekordne zasluzke, se bo treba na Metro kar lepo navaditi in nehati sanjati o nekih Vistah in XPjih.
Ko boste upgrejdali racunalnik pa ce bo to tablica ali laptop...si kar lepo omislite takega s touch screenom. Mogoce si boste potem zelo hitro premislili glede superiornosti sedmice in starejsih verzij.


Pa ti dejansko kej "delaš" na računalniku?? Vsi se strinjamo, da je z touchscreenom res prijetno brskati po internetu, upravljati jezne ptiče, preberanje hitrih novičk itd (za kar so tablice daleč boljše od PC-jev). To pa še ne pomeni, da bomo touch uporabljali za kakšne bolj produktivne namene.

Tablični/telefonski OS ima svoje prednosti pri katerem se desktop OS skrije, ampak ima desktop OS tudi svoje mesto. Tako da ne posiljuj z "superiornostjo" touchscreenov na desktopih, vsi vemo, da so PCji sedaj uporabni samo še za delo. Pred tem so se uporabljali še za ostale namene, a so jih tukaj tablice in telefoni pojedli. Samo še pisarniško programje drži povprečnega uporabnika, da sploh potrebuje PC. (kot ponavadi, izvzemam gamer-je)

Vse to pa NE pomeni, da je sedaj PC nepotreben in lahko z vmesniki kot je modern UI posiljujejo ljudi, ki dejansko POTREBUJEJO PC in ne tablico. Kdor je zadovoljen z tabličnimi vmesniki pač nikoli PC-ja sploh ni potreboval, ampak je bil PC samo edina opcija.

Tudi sam uživam na telefonu in tablici, in (smešno) sedim pred PC-jem z tablico v roki, ampak ko je pa treba kej NAREST, pa je resolucija in velikost namiznega monitorja potrebna za kaj več, kot 10 ikon in nekaj lepih slikic.

Zakaj to nekaterim SPLOH ni jasno??

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

Halfdead987 ::

>Vsi se strinjamo, da je z touchscreenom res prijetno brskati po internetu, upravljati jezne ptiče, preberanje hitrih novičk itd (za kar so tablice daleč boljše od PC-jev).


Ni res.
IMHO je brskanje po internetu najboljše na namiznem računalniku. Prav tako prebiranje novic. Le Angry Birdsi so bolj zanimivi na telefonu/tablici.

>Tablični/telefonski OS ima svoje prednosti pri katerem se desktop OS skrije

To so?

>Tako da ne posiljuj z "superiornostjo" touchscreenov na desktopih, vsi vemo, da so PCji sedaj uporabni samo še za delo. Pred tem so se uporabljali še za ostale namene, a so jih tukaj tablice in telefoni pojedli.

V čem so jih pojedli? Odkar imam nov PC,na i9300 opravljam le še klice ter sporočila.



Skratka,Metro sux. Zelo me moti, da te Windows tipka vrže v tisti ogabni UI Metro.
Je pa res, da so nekaj morali spremenit... Drugače bi bil zgolj W7.1

axee ::

Glej jst ne govorim iz svojega stališča, ampak s stališča povprečnega uporabnika. Zanj so tablice VELIKO bolj primerne, kot PC-ji.
Hitro na internet malo posrfat, malo na facebook in twitter, novičke, luštni app-i za kratkočasenje, igrice, TO dela povprečni uporabnik. In na tablicah je to delo hitrejše, enostavnejše in je manj šans, da uporabniku tehnologija zafrustrira dan.
Zaradi tega razloga se iPadi tako prodajajo, ker smo vsi ugotovili, da povprečen uporabnik pač ne potrebuje PC-ja in mu kompleksnost OS-a samo škodi. Samo še pisarniška opravila se prestavijo na tablice, pa PC-je noben ne bo več potreboval.

Telefoni, kot npr tvoj S3 so za to IMHO dobri, ko nimaš nič od naštetega na voljo, ko si na poti. Upam da nisi pričakoval, da boš sedaj brskal po internetu samo še na svoji S3-ki.

Glede na to da mam (preveč) izkušenj z frustriranimi uporabniki in sem uporabnik tako desktop OS-ja (večinoma za delo) kot tudi tabličnih (zajtrk,kavč, ležalnik) in mobilnih (na poti) OS-jev lahko rečem, da sem vesel prihoda touchscreen-ov, samo to še ne pomeni, da za PC ni več potrebe.

Za PC ni več potrebe za povprečnaga uporabnika, in z njihovega stališča bi moral poskusit pogledat marsikateri geek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mnenja o Oknih 8 (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1304196349 (133341) Markl
»

Windows Blue še letos, Windows 8 precej slabo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9931037 (25088) krneki0001
»

Ušla zgodnja beta Windows Blue (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14636137 (29080) Jst
»

Samsung ne mara več za tablice z Windows RT (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
8724410 (20937) FrEaKmAn
»

Windows 8: Aero je mrtev, naj živi Metro (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
20445425 (34488) Icematxyz

Več podobnih tem