» »

i5 vs. i7

i5 vs. i7

Gregor5816 ::

Zdravo,

potrebujem računalo, načrtujem dolgoročni nakup, da bom imel potem nekaj let mir. Sem v dilemi, ali bi vzel i5 ali i7. Se pri multitaskingu i5 dobro obnese ali je boljša izbira i7?

pegasus ::

Glede na podatke, ki si jih navedel (dolgoročni nakup, multitasking in mir), ti lahko priporočim zgolj IBM system Z mainframe.

Torej povej bolj konkretno, kaj ti pomeni mir in kaj je zate multitasking.

trnvpeti ::

i5 rabis
kdor vprasa to, ne rabi i7

Invictus ::

Dober multitasking je odvisen od operacijskega sistema in ne od procesorja.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Gapi182 ::

procesorji so identični z razliko da ima i7 hyperthreading, ki je tehnologija ki jo uporablja par programov, večinoma programi za rendiranje videov in editanje tko kot 3DS Mark. Če tega ne uporabljaš potem vzemi i5.

Meizu ::

Če se ukvarjaš z virtualizacijo zna bit hyperthreading kar kul bonus.

Gregor5816 ::

Potem bo verjetno res boljša izbira i5, glede na to da je i7 za video in 3D obdelave. Razliko bom pa še v SSD vložil.

opeter ::

Pametna odločitev.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

hojnikb ::

kot alternativo lahko izbereš tudi amd fx 8xxx, če te večja poraba ne moti..
#brezpodpisa

ABX ::

hojnikb je izjavil:

kot alternativo lahko izbereš tudi amd fx 8xxx, če te večja poraba ne moti..

Alternativa novemu i5 je rabljen i5. Ker stari i5 750 je isto hiter (za igre) kot top AMD s tem da stane manj in porabi manj.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

Halfdead987 ::

Gapi182 je izjavil:

procesorji so identični z razliko da ima i7 hyperthreading, ki je tehnologija ki jo uporablja par programov, večinoma programi za rendiranje videov in editanje tko kot 3DS Mark. Če tega ne uporabljaš potem vzemi i5.

Kar seveda ni res. Lol.

Halfdead987 je izjavil:

Gapi182 je izjavil:

Kar seveda ni res. Lol.

kar seveda je res ;). V praksi je razlika samo pri določenih programih. Če teh ne bo uporabljal ne bo opazil 0 razlike ker je med procesorjema ni. Obnašata se popolnoma enako dokler v igri ni hyper-threading. Imata isto corov, le da ima i7 8 threads in pa 8mb cache. Clock core je le postavljen 0,1GHz višje kar lahko narediš sam brez problemov če te toliko moti, seveda pa v praksi 0,1GHz nima nekakšne vidne razlike. Trollaj drugje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gapi182 ()

Ne ni.
Procesorja nikakor nista identična.
Razlika je. Sicer manj kot 1 fps. Vseeno pa procesorja v nobenem pogledu nista identična.
Sploh veš kaj so threadi? Že to da ima več cache-ja ti pove, da nista identična.
i7 se bolje navija.
Vidimo kdo trolla.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Janac ()

Halfdead987 je izjavil:

Ne ni.
Razlika je. Sicer manj kot 1 fps. Vseeno pa procesorja v nobenem pogledu nista identična.
Sploh veš kaj so threadi? Že to da ima več cache-ja ti pove, da nista identična.
i7 se bolje navija.
Vidimo kdo trolla.

seveda ni treba bit genij da si prideš gor da sem s tem mislu da sta identična v praksi. Tudi če rečeš da sta 2 avta identična z razliko oblike ne pomeni da sta popolnoma ista saj to ni mogoče, le rezultati so enaki.*facepalm*

Janac ::

Halfdead987 je izjavil:

Ne ni.
i7 se bolje navija.
Vidimo kdo trolla.

aja i7 se bolje navija? vir?

Janac je izjavil:

Halfdead987 je izjavil:

Ne ni.
i7 se bolje navija.
Vidimo kdo trolla.

aja i7 se bolje navija? vir?

tudi mene to zanima. Nekje sem namreč celo bral da se i5 navija bolje. Kolikor vem imata isti limit ne?

Kakšen limit?!

Kakšen limit?
Btw imaš google za to.

Torej zavajaš OP-a s tem ko nakladaš, da sta identična. Je pa res, da boljšega kot i5 ne rabi.

Zgodovina sprememb…

Vprašal sem te za vir, ki pravi da se i7 bolje navija.

Napisal sem ti, da uporabi iskalnik Google.
i5 ne bodo nikoli čez 7Ghz spravili.

Zgodovina sprememb…

Janac je izjavil:

Kakšen limit?!

mislu sem podobne limite kot da pač ne moreš pri nobenem na stock voltage it ti na 5GHz. Seveda je največja razlika pri tem kako srečo maš pri procesorju ki si ga kupu ker se eni pač navijajo bolje kot drugi.

Gapi182 je izjavil:

Janac je izjavil:

Kakšen limit?!

mislu sem podobne limite kot da pač ne moreš pri nobenem na stock voltage it ti na 5GHz. Seveda je največja razlika pri tem kako srečo maš pri procesorju ki si ga kupu ker se eni pač navijajo bolje kot drugi.

Sherlock !

blackbfm ::

Vseeno pa procesorja v nobenem pogledu nista identična.

znotraj generacije gre za praktično iste procesorje, tabolši primerki so i7, tiste malo slabše pa dodatno pokriplajo (onemogočijo hyperthreading, cache, znižajo frekvenco in podobno) in jim dajo oznake i5, i3 itd.. da niso predobri in da padejo v določen cenovni razred

@ Halfdead987

Od kje jemlješ te težke besede? VIR?!

Zakaj negre i5 na 7Ghz in zakaj i7 gre?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

@blackbfm
Tudi HD 7850 in navadna HD 7870 sta na istem jedru pa nista identični :s

@Janac
Vprašaj ga.

Zgodovina sprememb…

Halfdead987 je izjavil:

Gapi182 je izjavil:

Janac je izjavil:

Kakšen limit?!

Sherlock !

sherlock si ti k si nisi gor prišu.

Tega, da pri 5Ghz ne more bit na stock voltaži nisem vedel. Resnično ne vem, kaj bi brez tebe.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: DOOM_er ()

dottor ::

Halfdead987 je izjavil:

i5 3570K na 7017,65MHz:
http://www.hwbot.org/submission/2313159...

i7 3770K na 7184,32MHz:
http://www.hwbot.org/submission/2318177...
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Halfdead987 je izjavil:

Tega, da pri 5Ghz ne more bit na stock voltaži nisem vedel. Resnično ne vem, kaj bi brez tebe.

dal sem samo primer. Ponovno, ni treba bit rocket scientist da dojameš da sem s tem le želel povedat da imata iste lastnosti za overclocking. Fuck, it's like talking to a wall...

Waw in kdo bo tule navijal na 7 GHZ? A ste znoreli?

Meizu je izjavil:

nihče. Sam poslal je link da lahko naviješ tudi i5 na 7GHz če je potrebno ker je halfdead trdil(preko virov ki jih je dobil god knows where :D) da i5 ne moreš naviti na 7GHz in da se slavče navija kot i5.

Sixty9 ::

Srečno.

Zašli ste... :) Ni ne vprašal za navijanje in ne za extreme... :) Pač pa kaj mu priporočate...

Cena : Kaj dobiš = i5

(tako, kot je že nekdo omenu - če vprašaš ali i5 ali i7 - potem je kar i5)

Ne pozabte, da za navijanje mora biti K procesor in dobra osnovna plošča z dobrim RAM-om... in dobr hladilnik - tega je malo morje - ne morte kar na hitro nekaj bleknit... čist se bo zmedu :)

LP,
Simon.
"I Am The ALPHA And The OMEGA!"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sixty9 ()

Gapi182 je izjavil:

Meizu je izjavil:

nihče. Sam poslal je link da lahko naviješ tudi i5 na 7GHz če je potrebno ker je halfdead trdil(preko virov ki jih je dobil god knows where :D) da i5 ne moreš naviti na 7GHz in da se slavče navija kot i5.

Vse lepo in prav, ampak tema ni ustvarjena z namenom debate o ekstremnem navijanju.

Kvečjemu če navijaš te zanima do koliko stisne na kakšnem solidnem zračnem hlajenju, ne pa na nekih uber kaskadah in tablebenchih.

Da pa ne bom še jaz offtopic bi dodal še svojih pet centov in podprl mnenje nekaterih v temi : vzameš i5 in za razliko v ceni dokupiš SSD in dobiš odličen zbalansiran sistem. Hyperthreading je res že butik, ki ga velika večina ljudi ne potrebuje (v 98% ga ne potrebujem niti jaz, pa imam v laptopi i7 quad ampak jebiga ane). To je tako specifična zadeva, da kot je že nekdo tukaj omenil - kdor hyperthreading resnično potrebuje ne bo odpiral tovrstnih tem, saj so programi, ki to izkoriščajo še vedno večinoma omejeni na specifične uporabnike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

Meizu je izjavil:

Vsak zagrizen navijalec, ki ima pri roki tekoči dušik.

Janac je izjavil:

Meizu je izjavil:

Vsak zagrizen navijalec, ki ima pri roki tekoči dušik.

Predpostavljam da sva to jaz, ti, gotovo pa še najbolj OP teme. Drži?

dottor ::

Moj post je bil v odgovor trditvi da ne gre i5 čez 7GHz. Kar se tiče procesorja, če Op ne misli navijat pol kak 3470.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Machete ::

Eno vprašanje. A mogoče sedajšnja (4.) generacija i5 (1150) ne rabi več termalne paste pod hladilnik, ker vidim da ima ta stock, ki pride zraven, že eno snov napopano na delu kjer se stikata.. ?

hojnikb ::

Vsi stock kulerji majo pasto zram. Ni to nc novga
#brezpodpisa

Brias ::

Machete je izjavil:

Eno vprašanje. A mogoče sedajšnja (4.) generacija i5 (1150) ne rabi več termalne paste pod hladilnik, ker vidim da ima ta stock, ki pride zraven, že eno snov napopano na delu kjer se stikata.. ?

V S I intelovi box CPUji imajo po defaultu ( ko so novi ) ze naneseno termalno pasto ,,,

ne rabis nic dodajat

Machete ::

Ok. Hvala.

NightHawk ::

http://ark.intel.com/products/65707

http://ark.intel.com/products/65697/

Ko smo ravno pri razlikah. Kakšna je sploh razlika med tem i3 in i5 procesorjema v praksi? Ker oba sta 2/4 in enaka grafika. Kaj je razlika samo v turbo boostu? Pa se dejansko splača kupovat ultrabooka z i5 če je samo tu razlika?

kogledom ::

http://ark.intel.com/compare/65707,65697
Zraven Turbo boost je razlika še v podpori VT-d. Bi pa naj bila cena za oba ista...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kogledom ()

NightHawk ::

Bolj me zanima razlika v praksi. Ja na papirju imata že isto ceno, ampak če gledam laptopa, ki se razlikujeta v ceni za 130€ in poleg teh procesorjev če v 2GB rama vs 4GB me zanima kako je s tem :)

einstein :P ::

Halfdead987 je izjavil:

Napisal sem ti, da uporabi iskalnik Google.

Malo star že ta post ampak drugače pa se motiš:

In verjetno bi se našlo še kaj boljšega, to sem našel po nekaj s brskanja na googlu.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xeon E3 vs i7-K (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Strojna oprema
36751483 (18419) meho7
»

gaming (igričarski) komp (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
34162546 (55917) Predator X
»

1080p maxout gaming

Oddelek: Strojna oprema
346102 (5481) AapocalypseE
»

Ryzen bo za štiri leta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Procesorji
12227717 (22854) FireSnake
»

Nov svetovni rekord v frekvenci procesorja z AMD Bulldozerjem!

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
4311240 (8428) Icematxyz

Več podobnih tem