» »

Montaža VESA nosilca

Montaža VESA nosilca

Cervantes ::

Vsi me boste popluvali, da to ni zidarski forum, ampak.

Pri montaži VESA nosilca na (star) zid mi je pri vrtanju lukenj za vložke zid dobesedno začel razpadati. Okoli lukenj so nastali kraterji.

Izziv: s čim te luknje zapolniti, da se bi potem morda dalo ponovno zvrtati luknje za vložke?

Niham med poliuretanskim ali epoksi polnjenjem, ima kdo s tem kakšno izkušnjo?

Varianta "podri zid in postavi novega" - mi nekako ne šmeka.:(

...:TOMI:... ::

Uporabi patex, da zafilaš luknje, zarij vložke v lepilo ter počakaj 24 h, nato pa okolico pokitaj in pobeli.
Tomi

Cervantes ::

Khm, Henkel dela tele Patexe:

loctitesolutions.com/si
www.loctite.si
www.superattak.si
www.stopvlaga.si
www.ceresit.si
www.prittworld.si
thomsit.si
pa mogoče še kaj...

Katerega?

...:TOMI:... ::

Čaki, a si ti nepismen?

Kje sem jaz omenil stopvlaga (s tem boš zalepil ja), ceresit in ostale stvari?

Če sem ti predlagal patex, to pomeni, da najbrž potebuješ patex lepilo. Lahko vzameš montažno lepilo, bo zadostovalo, lahko pa vzameš siderne zadeve. Montažno lepilo lahko porabiš še za kaj drugega...

http://www.henkel.si/cps/rde/xchg/henke...
Tomi

Keyser Soze ::

Če ti je razpadel pri vrtanju ti bo lahko razpadel tudi kasneje, ko boš na njega obesil TV.

Iz česa pa je ta zid? Lahko da se ti kruši samo omet (ki je bil nadpovprečno debel pri starih zidovih). Vprašam zato, ker je od tega tudi odvisna izbira vložkov.
OM, F, G!

lonz ::

Kot je rekel Keyser Soze. Če ti zid razpada pri vrtanju lukenj, bo treba kar prevrtat steno in na drugi strani sidrat da bo ziher.
...arrrrrr, shiver me timbers...

Cervantes ::

OK, sej ni treba pljuvat. Bom najbrž res kar steno prevrtal.

Zvezdica27 ::

alo...

kaj vam je? Kakšno prevrtavanje sten, saj ne dela cimpra... Kupi dvokomponentno (!) maso za sidranje, ki se vpije v porozne materiale in bo, lahko patex, lahko kaj tretjega, sam glej da je dvokomponentno in da je namenjeno sidranju. Potem pa imaš nalogo da nafilaš krater ko prifuknjen in noter navojno palico (seve z vaservago). ko se strdi, ne bo tega premaknil nihče veš. Jaz imam celo kuhinjo tako, brez skrbi. Nasvet: 10 cm globine ali več.

zz

Cervantes ::

Super, točno to rabim! Res lepa hvala.

Našel sem tole od Pattexa Repair Universal


No pa SIKA tudi dela čudo tega. "Masa za sidranje" je bila čarobna beseda!

THX!

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

A kdo že ve za kakšno steno gre? Kako debela je? Iz kakšnega materiala?
Na koncu bo vse kar bo celo sidro pa masa okoli. Ostalo pa prašina. Jao, razmišljanje glih 2 minuti v naprej.

Tale Patex je malo majhna doza, če govorimo o "kraterjih". V raznih domači mojster trgovinah imajo dvokomponentne mase za sidranje. Ampak to ni in ne bo namenjeno filanju lukenj v zidu. Če je že sam zid po sebi za en drek, še tako dobro sidro ne bo pomagalo.

Če nisi siguren v to, v kaj vrtaš oz. na kaj montiraš je za lstno dobro predimenzionirat zadevo. In preboj to je. Ta bo sigurno najbolje držal.
OM, F, G!

Cervantes ::

Ja. Zid je en star cegu, čez pa (pozor) omet (odpada).:(

Keyser Soze ::

Hja, klasika.

Pač "kraterje" popraviš klasično z malto (gips), sidranje pa bi šlo tudi z močnejšimi in daljšimi vložki ali pa z navojno palico in maso za sidranje. Samo če ti ni ratalo naredit lepe luknje v cegu, potem je mogoče boljše če vzameš maso, ki ekspandira - vem da sem nekje enkrat videl to zadevo, in kar lepo zafila grde luknje, samo se ne spomnim imena. Rumene barve je bila zadeva.

Sam sem uporabljal samo od TKK lepilo za sidranje, in se je OK obneslo na stari steni iz opečanih zidakov. Ravno za montažo vesa nosilca (Vogels - premični) na katerega je šla ena ogromna LG plazma. Zaenkrat še stoji. :D
OM, F, G!

lonz ::

Imam še jaz eno vprašanje okol VESA nosilca. Planiram obesit 55" TV na VESA nosilec, ki je deklariran za TV te teže in dimenzije. VESA nosilec bo stalno izvlečen, ker se bo TV obračal za 180 stopinj (iz skrajno levo na skrajno desno).
Moje vprašanje pa je, ali bo konstantno izvlečen nosilec glede na veliko silo ročice prisotne pri bremenu 30 kg na razdalji 600 mm od stene sposoben to nositi eno povprečno življensko dobo TV-ja. Se splača nosilec dodatno ojačat ali pa sploh odmislit koncept?
...arrrrrr, shiver me timbers...

Keyser Soze ::

Bi rekel, da če je deklariran za takšno obremenitev je to to. Če gre za kakšnega Vogelsa, ki je priznana firma, potem ne bi smelo biti težav. Razen če gre za kakšnega noname kitajca. Tem jaz zaupam samo pri fiksnih nosilcih. :D

A si čisto na meji nosilnosti nosilca?
OM, F, G!

lonz ::

Hja, nosilnost je deklarirana malo čez težo TV-ja. Za ziher, mi ni problem kupit še večji nosilec... Cvikam samo, ker mi je približno jasno kakšno silo ustvarja na steno 30 kg težka stvar na 600 mm ročici - in kako to šravfi in opečnati zidaki nosijo. Pri skrajno izvlečeni televiziji bo sila skrajno zgornji vijak močno vlekla iz stene...
Sprašujem, ker sem do sedaj imel izkušnje samo z malimi tilt nosilci.
...arrrrrr, shiver me timbers...

Keyser Soze ::

Jp, zato pa sam zagovarjam močno predimnezioniranje. Jebeš izračune in tolažbo, da si naredil po specifiki, če je pod ometom napol zdrobljen cegu.

Tvoja situacija me spominja na prej omenjeno mojo. Plazma, nekaj čez 30 kg (sicer samo 42") na nosilcu, ki omogoča do 45° zasuka. Najprej sem probal z navadnimi plastičnimi vložki (10mm), vendar ni šlo, ker luknje niso bile lepe in so se vložki vrteli oz. posedali.

Potem sem se usedel v avto in šel kupit tisto lepilo za sidranje od TKKja in mislim da 8mm navojno palico. Luknje sem navrtal tako globoko, da nisem prišel ven na drugi strani stene, notri zabasal tulec iz plastične mrežice (perforirani vložki, ki jih kupiš poleg kartuše so bili prekratki) in zadevo zafilal z lepilom nato pa počasi porinili/všraufal navojno palico v luknjo. Naslednji dan (ker sem delal zvečer + veliko lepila je šlo not) sem dal gor nosilec (6 točkovna pritrditev) in probal kar se da močno zategnit matice. V bistvu se je nosilec pogreznil v omet in nobene od palic ni niti milimetra potegnilo ven. Tako da sem bil precej zadovoljen z rezultatom.

Si pa ne morem pomagat, da ne bi zacvikal, ko vidim TV nad sredino sobe, čeprav vem, da je zadeva več kot dovolj močna.:D
OM, F, G!

lonz ::

Oh, super; točno tak nasvet sem rabil - hvala. Razmišljal sem tudi o stropnem nosilcu (kot plan B), ampak bom zgleda zbral kohones in se lotil stenskega projekta.
...arrrrrr, shiver me timbers...

Keyser Soze ::

Pa pazi, da bodo navojne palice poravnane z luknjami nosilca. Ker ko se zadeva strdi je živ bog ne premakne.

P.S.: Na strop sem slično montiral nosilec za TRX. Z M12 jeklenim sidrom in malce prej omenjenega lepila - ker sem še imel zalogo.:)
OM, F, G!

Invictus ::

Cervantes je izjavil:

Super, točno to rabim! Res lepa hvala.

Našel sem tole od Pattexa Repair Universal


No pa SIKA tudi dela čudo tega. "Masa za sidranje" je bila čarobna beseda!

THX!

Kje si to kupil? Rabim zafilat nekaj lukenj od starih vložkov.

Obi, Baumax, Bauhaus, Merkuer????
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Keyser Soze ::

Te mase niso delane z namenom filanja lukenj od vložkov, ipd.

http://www.jub.si/svetovalnica/strokovn...
http://www.domtrade.si/DOMTRADE,,svetuj...
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

To pacanje mi malo smrdi.

A res ni kake mase, ki bi jo samo vbrizgal v luknjo?

In seveda na koncu zbrusil.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Cervantes ::

Invictus je izjavil:



Obi, Baumax, Bauhaus, Merkuer????

Hej! Sploh še nisem kupil! Jutri grem v Merkyrac, manda tam imajo cel SIKA program.

Ti bom sporočil, če boš pa ti šel prej pa make it public!

Keyser Soze ::

Ojoj, pa saj ni skoraj nič pacanja. Kit se prodaja v priročni tubi, velikosti gela za lase, ki je zelo praktičen za filanje manjših lukenj v stenah.

Jaz sem jih filal tako, da sem tubo stisnil direktno v luknjo (prej sem jo očistil z mokro viledo) in zadevo zagladil s koščkom trše plastike (če nimaš špohtla). Naslednji dan sem samo ponovil vajo, ker se kit malce skrči, ko se strdi. Zadeve mi še malat ni bilo treba, ker je bila praktično identične barve kot stena.

Za večjo luknjo sem pa zamešal malto v embalaži od Planice. Zašpohtlal stvar, nato pa komplet z ostankom malte fliknil v smeti. Potravnal sem pa s taistim kitom, kot je omenjen višje gor. Najboljši rezultat z najmanj pacanja.
OM, F, G!

Zvezdica27 ::

lp,

za filanje lukenj si kupite Uniflot gips od Knaufa. Ni boljšega. Lahk pa tud navadn gips, saj konc koncev za tako luknjico... uniflot pa ne poka in je tudi sicer ful močnejši kot navaden gips, lahko celo kaj malega pozidaš z njim...

Glede sidranja in omenjanja neke rumene mase, ki se razširi, upam da nisi mislil to s propenom delat?

Lejte: še enkrat: dvokomponentna sidrna masa, ki se vpija v porozne materiale. Ker se vpija, veže tudi rpeperele zidake skup in seveda, tudi zanjo velja navor: r kvadrat pa to...

Tisto zgoraj od Patexa pa pust pti miru. Lej če bom imel čas jutr it do garaže ;) ti točno povem kaj kupiti.

zz

Cervantes ::

Hvala, banda!!

Ma kaj je super tale forum!
:)):))

Cervantes ::

Par dni nazaj sem že hotu araldit zmešat pa not nalit, sam je za**ban ker ven teče, sploh če zadevo greješ s fenom, zgubljena igra že vnaprej.

Zdaj ste mi pa zares obzorje dovolj razširili, morda se bom znašel sam...?

Razen če so še kakšne ideje?

MadMax ::

Jaz sem stare luknje od zidnih vložkov nafilal s purpenom, drugi dan malce izdolbel (par mm) in zakital, nadaljni postopek poznaš.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zvezdica27 ::

sika anchorfix je to, vzami tistega za porozne... za navadne stene je anchorfix 1.

zz

Cervantes ::

THX!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Instantna grelna pipa ali bojler? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
555358 (995) energetik
»

plastični zidni vložek

Oddelek: Loža
153420 (2060) Machete
»

Hilti kemično sidranje - kje kupiti?

Oddelek: Loža
486706 (5319) mat xxl
»

Gugalnica - montaža na strop

Oddelek: Loža
153263 (2728) SaXsIm
»

Dolge Police

Oddelek: Loža
112434 (2075) Malajlo

Več podobnih tem