Forum » Na cesti » Parenzana
Parenzana
Okapi ::
Se je morda že kdo peljal po kolesarski poti Koper-Poreč? S kolegi razmišljamo spomladi narediti kolesarski izlet, pa me zanima, če kdo to pozna iz prve roke.
O.
O.
Highlag ::
Že večkrat, samo nisem se še peljal do Poreča. Sam pri mejnem prehodu Sečovlje zavijem levo proti mejnemu prehodu Dragonja.
Never trust a computer you can't throw out a window
Barbarpapa2 ::
Pozdrav
Sam nisem kolesar (niti "pecikla" nimam ), sem pa eden tistih čudakov, ki jih zanimajo železnice. Tako imaš na forumu "Vlaki.info" majhen potopis s kolesarjenja po Porečanki od Kopra (Žusterne) do Portoroža:
http://vlaki.info/forum/viewtopic.php?f...
Ker taki čudaki, kot sem sam, živijo tudi na Hrvaškem, so tudi tam naredili podoben forum in v njem popisali en del (Savudrija - Vižinada) (samo za ogled slik moraš biti prijavljen na forum)
http://www.zeljeznice.net/forum/index.p...
Pa fajn kolesarite....
LP
Jože
Sam nisem kolesar (niti "pecikla" nimam ), sem pa eden tistih čudakov, ki jih zanimajo železnice. Tako imaš na forumu "Vlaki.info" majhen potopis s kolesarjenja po Porečanki od Kopra (Žusterne) do Portoroža:
http://vlaki.info/forum/viewtopic.php?f...
Ker taki čudaki, kot sem sam, živijo tudi na Hrvaškem, so tudi tam naredili podoben forum in v njem popisali en del (Savudrija - Vižinada) (samo za ogled slik moraš biti prijavljen na forum)
http://www.zeljeznice.net/forum/index.p...
Pa fajn kolesarite....
LP
Jože
erkgheoruugh ::
Parenzane ni več. V Sloveniji jo je v večji meri nadomestila Pot zdravja in prijateljstva, ki se pretežno drži stare trase, gre skozi dva tunela in podobno. Nimaš se kje izgubit, saj je vse označeno. Vsaj na relaciji od Kopra naprej. Za Hrvaško pa do Umaga vem da je v redu, ostalo pa ne poznam.
innerspace ::
Neki me mis zeza.
V glavnem, poloeg Parenzane imas se en zanimiv zelezniski odsek med Kozino in Trstom:
http://www.e-fotopotep.si/glinscica-ros...
V glavnem, poloeg Parenzane imas se en zanimiv zelezniski odsek med Kozino in Trstom:
http://www.e-fotopotep.si/glinscica-ros...
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
Zgodovina sprememb…
- spremenil: innerspace ()
llc ::
Iz prve roke. Sem že vozil. Sicer v 2 etapah. Za 1 dan je kar dolga (čez 100km), sploh ker je škoda hitet. Proga je načeloma označena, problem je bolj ali manj le v naseljih, kjer so pač pozidali, pa je potrebno kakšen obvoz najdt. Da se bp vozit tudi s treking kolesi. Zaradi tunelov je dobro met kakšno lučko s sabo. Vzponi niso strmi, jih je pa kar nekaj. Zna biti poleti kar vroče. Pomoje je idealen čas spomladi, ko Istra že ozeleni, ni pa še prevroče. Drugače pa več info na www.parenzana.net. Če rabiš GPS sled, povej.
jamiroq ::
Ravno danes sem bil na kosu Parenzane med Koprom in Škofijami :). Od Škofij do Portoroža je vse označeno in urejeno (leta nazaj so tudi asfaltirali pot med Izolo in Piranom). V Dekanih je prehod čez cesto malce grd, ker avtomobilisti in kamionarji ne gledajo, drugače je ok.
En namig: v Strunjanu se ne vozit po glavni cesti (skozi drevored) - ni prijetno ne za kolesarje ne za avtomobiliste. Na linku, ki ga je prilimal llc je .kml datoteka, kjer se lepo vidi pot med polji, ki te pripelje do portoroškega tunela mimo glavne ceste. Pot je malenkost daljša ampak bistveno bolj varna in lepša :):
En namig: v Strunjanu se ne vozit po glavni cesti (skozi drevored) - ni prijetno ne za kolesarje ne za avtomobiliste. Na linku, ki ga je prilimal llc je .kml datoteka, kjer se lepo vidi pot med polji, ki te pripelje do portoroškega tunela mimo glavne ceste. Pot je malenkost daljša ampak bistveno bolj varna in lepša :):
jype ::
Okapi> Se je morda že kdo peljal po kolesarski poti Koper-Poreč? S kolegi razmišljamo spomladi narediti kolesarski izlet, pa me zanima, če kdo to pozna iz prve roke.
Ja, vroče je ko svinja, pa tisto jebeno terro rosso ves čas veter v luft zauga :)
Sicer je pa cesta OK, odkar imajo hitro cesto malo bolj v notranjosti je tudi promet zelo redek in so kolesarji precej pogosti.
Ja, vroče je ko svinja, pa tisto jebeno terro rosso ves čas veter v luft zauga :)
Sicer je pa cesta OK, odkar imajo hitro cesto malo bolj v notranjosti je tudi promet zelo redek in so kolesarji precej pogosti.
iso2000 ::
Jaz sem se letos zapičil, da bi tole prehodil peški - med prvomajskimi.
llc: če imaš gps track od svoje poti bi se priporočal.
Drugače se večkrat odpravim peš po delu poti zdravja in sicer od Izole do Portoroža (skozi tunela) in nazaj (po obali do Strunjana, pa potem nad klifi do Izole). Je taka super peš turca za 1 dan, za filat baterije in zaloge vitamina D, če ni megle .
llc: če imaš gps track od svoje poti bi se priporočal.
Drugače se večkrat odpravim peš po delu poti zdravja in sicer od Izole do Portoroža (skozi tunela) in nazaj (po obali do Strunjana, pa potem nad klifi do Izole). Je taka super peš turca za 1 dan, za filat baterije in zaloge vitamina D, če ni megle .
Od Grožnjana do Poreča sem vozil lani za 1. maj in so bile temperature prijetne, kolesarjev in pohodnikov pa tudi kar nekaj. Moj track je tukaj
jype: govorimo o trasi bivše železnice, ne o cesti. Ni to glih za specialko
jype: govorimo o trasi bivše železnice, ne o cesti. Ni to glih za specialko
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: llc ()
mr1two ::
Presenečen bi bil, kje vse se da pelat s specialko
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.
Flea ::
To je res, ampak sam prvič ko sem se peljal nisem bil dovolj pozoren in sem zavil skozi drevored... k sreči sem prišel z izolske strani in tako nisem oviral prometa, pač sem malo bolj pritisnil na plin. Pot je izjemno lepa, ampak na trenutke lahko tudi kje narobe zaviješ, če si prvič na poti in nisi tako pozoren na oznake.
jype ::
llc> jype: govorimo o trasi bivše železnice, ne o cesti. Ni to glih za specialko :)
Ko sem šel jaz so bili odseki speljani po lokalnih cestah, kjer je bila trasa železnice zaraščena. Zdaj berem, da so že nekaj počistili. Če so že vse, potem je to awesome trasa.
mr1two> Presenečen bi bil, kje vse se da pelat s specialko >:D
Ja, poleg tega da marsikaj zgleda kot specialka, pa v resnici ni :)
Ko sem šel jaz so bili odseki speljani po lokalnih cestah, kjer je bila trasa železnice zaraščena. Zdaj berem, da so že nekaj počistili. Če so že vse, potem je to awesome trasa.
mr1two> Presenečen bi bil, kje vse se da pelat s specialko >:D
Ja, poleg tega da marsikaj zgleda kot specialka, pa v resnici ni :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
mr1two: Saj nisem rekel, da se ne da, ampak je to res bolj sado/mazo varianta... No tko hudo kot tole pa vseeno ni.
jype: Bla je spucana in obnovljena celotna originalna trasa. Vendar se makija noro hitro zarašča in če ne bodo tega redno kosili, zna kaj hitro nazaj džungla ratat.
jype: Bla je spucana in obnovljena celotna originalna trasa. Vendar se makija noro hitro zarašča in če ne bodo tega redno kosili, zna kaj hitro nazaj džungla ratat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kolesarjenje na daljše razdalje (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 10341 (7072) | energetik |
» | Kolesarjenje! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šport | 15588 (4769) | cresh |
» | Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 52480 (45769) | BigWhale |
» | S kolesom na morjeOddelek: Loža | 18261 (14928) | BrezCilja |