» »

S kolesom na morje

S kolesom na morje

tt1024 ::

Torej s kolegom se meniva, da bi te dni odkolesarila do slovenske obale. Glede na to, da na stari cesti nisem bil že kakih 10 let pa tudi kakšen profi kolesar nisem me zanimajo vaše izkušnje kako je s tem. Štartal bi iz Lj cilj bi bil po vsej verjetnosti v Portorožu. Torej zanima me če so na poti kakšne posebnosti na katere je treba biti pozoren, kako je s cestami - se da povsod normalno voziti s kolesom, kako je z gostoto prometa (šla bi najbrž med vikendom) koliko časa traja vožnja približno (rekreativne vožnje z gorskim kolesom in debelimi gumami).

Za vse odgovore se najlepše zahvaljujem.

bbb1 ::

Odkar je avtocesta mislim, da si lažje privoščiš spust čez Črni kal :)
Drugače pa zelo lepo je čez lipico proti Trstu, tu moraš pazit, da se ne spustiš čisto do trsta ampak greš čez vasi nad trstom.. Ne vem zdajle na pamet, poglej zemljevid.
Je fajn turca ni kej..

tt1024 ::

Hvala za nasvet, imam še eno vprašanje ali lahko sploh kje zaidem s prave poti ali je to praktično nemogoče (ne bi rad delal še kakšen velik višek kilometrov). Pa še vedno bi prosil za približen čas vožnje.

bbb1 ::

Ja pri uni poti čez Italijo je malo bolj komplicirano. Če greš pa po stari cesti je pa enostavno. Nekaj odsekov imaš tudi tablo za kolesarje in greš malo iz ceste po krajšem obvozu.
Lahko pogledam doma na zemljevid za uno varjanto nad Trstom.

Sami ::

imam še eno vprašanje ali lahko sploh kje zaidem s prave poti ali je to praktično nemogoče

Tudi sam veliko kolesarim, ko sem se s kolegom odpeljal na Bled sva 10km peljala v napačno smer, vsakemu se lahko zgodi, nisva pa imela zemljevida kar je napaka, vozila sva na pamet, po spominu.

koliko časa traja vožnja približno (rekreativne vožnje z gorskim kolesom in debelimi gumami).

Odvisno od hitrosti, števila postankov, okvare kolesa...itd. Kolegu je iz Bleda pa do Lj 3X počla guma.:D
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

jype ::

Od kje pa gres?

Ce iz Ljubljane, potem samo pred Godovicem ne zavit proti Idriji, od tam naprej pa res nimas kje vec sfalit ceste.

Pa ves cas vozi lepo ob robu, ker so nekateri motoristi precej usekani na preveliko hitrost v nepreglednih ovinkih, "ker je zdaj stara cesta itak prazna".

Na primorskem koncu so nekje table, ko je treba zavit z glavne ceste. Tam se nimas kje zgubit, je vse lepo oznaceno. Definitivno se splaca zavit, kjer to od tebe zahtevajo prometni znaki, ker je cesta bolj mirna in bistveno prijetnejsa za kolesarjenje.

Priblizen cas voznje? S specialko si v Kopru v 5 urah, z normalnim MTB pa rabis kakih 7. Pa se 1 uro pocivas na bencinski v Senozecah in je to 8 ur. Ce veliko kolesaris, si lahko tudi precej prej.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

gzibret ::

Daj si tanke cestne gume gor. Ne bo ti žal ;) Sej ni veliko dela.....

Pa sprinti si eno karto, ker je s kolesom ful sranje iskat prave poti. Z malo truda si boš kvalitetno karto naredil tukaj.
Vse je za neki dobr!

http://rkg.gov.si/GERK/viewer.jsp je precej prijetnejsa za uporabo pri trasiranju.

A ti mal se hecaš? Tisto je za trasiranje povsem neuporabno. Uporabno je zgolj za pisanje obrazcev za subvencije za kmentijstvo. Pa če te zanima, kje robutat koruzo konec avgusta.
Vse je za neki dobr!

A. Sem mislu, da je zemljevid nekje med tistimi kljukicami (ker v eni drugi, manj prosto dostopni razlicici je :)

Ne, ni zemljevida. Le ortofoto je + layer: raba tal in kataster in občine. Neki takega.
Vse je za neki dobr!

tomaz 06 ::

Mega tura, res, super narava in malo prometa. Bos mel super dopust, srecno!

IgorGrozni ::

Vzami MTB in pojdi :

Lj ->po Barju(ob AC) -> Vrhnika - ob AC žez Št(p)antetov most ? po šumi do Logatca -> na Planinsko polje -> Strmca ( Predjamski grad) -> v dolino do stare ceste -> Senožeče ->po njej do odcepa za Črnotiče?-> desno in levo po vaških cestah in čez travnik do vrha pečin pri Črnem Kalu-> dol v dolino 5 km po stari cesti ( nevarno ko vrag !) levo za Bertoke -> pripelješ do Avtobusne postaje Koper -> po obalni cesti Izola-> Strunjan-> Salinera ->Beli Križ-> Portorož.

Obstaja še varianta pred Bertoki levo, na Korte in v Portorož.

....vmes se ustavi pri gostilni ˝Pri Filetu˝, prespiš in naslednji dan naprej.:)

....po stari cesti te tovornjaki ˝srkajo˝, motoristi dirkajo, itd... Nevarno. Tura je pa lepa.

smilyxx ::

Jst sm šel že dvakrat s kolesom na morje ko sem bil še mal mlajši. Šli smo z družino, tura pa traja dva dni. Iz okolice Radovljice smo šli v Bohinj, tam z avtovlakom skozi tunel do Podbrda. Potem smo šli proti Mostu na Soči, ukej je za mene najlepši del poti ker res leti pa še hudi ovinki so.v Mostu na Soči smo šli proti Novi Gorici pa tam prespal. Naslednje jutro pa smo štartal proti Vipavski dolini, do Štanjela(kle je edini resen vzpon, cca 5km),pol pa po krasu do Sežane in prek enih vasic do Kozine. Tam pa skoz vas Klanec proti črnemu kalu. Pol pa čez bivšo glavno cesto da prideš po enih makadamih nad Črni kal, pa po eni makadamsi cesti v vas Črni Kal. Od tam naprej pa smo šli ob glavni cesti do Kopra.
Save water.
drink beer.

;-) ::

glede tegale gorskega kolesa z debelimi gumami me mal skrbi....

če je tisto tapravo gorsko z orenk debelimi si pribij dodatne 3 ure vožnje.

sploh če maš full profila gor se boš fejst namatral. raje menjaj gume tačas.

pa kako zračnico pa pumpo le mej zravn-mal je kruto če morš tišat al pa nosit kolo par km al še pa več, če si na kaki stranski poti.
(vem iz iskušenj-je pa to bla tud edina guma-zračnica v življenju ko mi jo je vtrgalo).

lepo ni kaj..ti mal zavidam tale izlet:D :D :D

steev ::

Mi gremo tut mogoče na morje z bajki. Smo se neki s sosolci menil. Hotel smo pa jit Kranj - Š. Loka - Žiri - pa tko naprej ... Bomo še vidl, upam da bo kej iz tega
:|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: steev ()

sidd ::

No, ker se letos tud sam odpravljam na morje s kolesom (torej iz Maribora do Portoroža), me zanima če še ima kdo kakšen nasvet?
Planirano je nekje 2 dni, lepo počasi, z postanki, kakšnimi ogledi še vmes, skratka resno penzionistično kolesarjenje po Sloveniji do obale.
Na kolesu so že gume z tankim profilom, imam pa namen vrjetno montirati še kakšne tanjše, dokupit 2 ali tri zračnice(komplet za flikanje že imam, samo se nikoli neve...), drugače pa je kolo gorsko. Edini problem trenutno je še lokacija za spanje, ter kaj vse je potrebno vzeti na pot.
Drugače pa še gresta 2 kolega z avtom 2 dni za menoj, tako da za extra prtljago ni panike. Res pa sem v dilemi kaj vse vzet za na pot.
Tako da bi še lepo prosil za kakšen dodaten predlog, nasvet, kje bi bila najboljša tura na primorskem(primorja pa res ne poznam), po možnosti takšna z lepim razgledom itd... upam da veste kaj imam v mislih. Čisto turistično, da se največ vidi.

lp
no idea for signature
signed
I

En namig - vse cote, ki jih boš rabil, predno jih zapakiraš v torbe, zavij v nepremočljivo plastično vrečko (najbolje ono za smeti), v primeru dežja.
Vse je za neki dobr!

Hammer123 ::

Lj- Portorož: 7h, vključno z polurnim postankom. Z gorskim kolesom z nekimi srednjimi mišelinkami. Preizkušeno!

BozidarB ::

steev@ iz kje si drgac? sm imel v mislih cist isto pot, tut z prjatli/sosolci:D. drgac pa racunej povprecje 20km/h, pa ce nisi navajen na dan vec k 5ur nebos mogu vozt ker te bo tolk bolela rit. drgac pa se ti resno splaca dat une 4jurje in kupis nove gume in jih menas.

Aha, super. Sej od Lj do portoroža se računa nekje 7 ur....pa še enkrat toliko do LJ.

V mislih pa imam traso:
Maribor - Sl. Bistrica - Sl. Konjice - Vojnik - Celje - Žalec - Trojane - LJ - Vrhnika - Postojna - Kozina - Črni kal - Koper - Izola - Portorož.
Baje je tole 273 Km vse skupaj, pa baje je na celotrni trasi ene 1650 višincev. Bo kar lepa tura.

Drugače pa še karto za na pot, ter iskanja alternativnih poti. Pomoje bo kr zanimivo.

gzibret: dober namig. Jaz bi pozabil na tole.

No, zdajle še treba izpit ali dva narest, potem pa le na pot! :))
no idea for signature
signed
I

Torej, "podvig" uspel, porabli 2 dni (skupaj kar ene 16 ur) pa še več vode. Kolesarili smo namreč prejšnji teden v petek, ko je bilo ravno kot naročenih ene 37 stopinj. V tem pa se nikakor ni dalo normalno gonit kolesa...Prespali v Vrhniki, ter nato lepo pred 12.00 že sedeli na kafeju v Kopru. Sledil noro dober teden v Portorose, nato pa vlak pa domov. Bilo je odlično :))
Edino čez Črni kal sem upal da bo kaj hitreje neslo >:D
V glavnem, zadeva je fenomenalna, zagotovo to ne bo zadnja.

Pisat se mi ne da več kaj dost, če pa koga kaj zanima, pa naj vpraša.

lp
no idea for signature
signed
I

BrezCilja ::

jst sm se letos s prjatli odloču da bi šli na morje s kolesi. In sicer iz Trojan.Malo višje sem zasledil da gre nekdo čez Trojane in bom probal uporabit kar njegovo pot: Trojane - LJ - Vrhnika - Postojna - Kozina - Črni kal - Koper - Izola - Portorož.
Na pot bi se odpravili že ob 4ih zjutraj tako da bi bili nekje ob 16 že v Portorožu. Prespali bi v šotorih, zato me skrbi malce kampiranje... Drugi dan, pa bi se ponovno odpravili nazaj s kolesom, ker pa vidim, da nihče negre nazaj s kolesom, me malce skrbi... Mi lahko kdo pomaga?

BladE_ ::

Ponavadi se gre nazaj z vlakom ampak ni nujno, odvisno koliko s kolegi kolesarite, če niste letos naredili vsaj 500km potem odsvetujem vožnjo nazaj s kolesom, ker bo že do tja težko v tej vročini...
Akcija - Reakcija

Pot nazaj je treba začeti dovolj zgodaj, da prideš do Kozine pred sončnim vzhodom. Potem ni sile.

Pa če ne zmorete vsi vsaj 200km na dan, potem en dan nujno počivajte.

hvala obema za odgovor! :)

jype je izjavil:

Pot nazaj je treba začeti dovolj zgodaj, da prideš do Kozine pred sončnim vzhodom. Potem ni sile.

Pa če ne zmorete vsi vsaj 200km na dan, potem en dan nujno počivajte.

še mogoče veš, kje bi se dalo natisnit dokaj vredu karto, vsaj za silo... ker tale : http://www.viamichelin.co.uk/web/Itiner... na michelinu je bol tak ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BrezCilja ()

Jaz sem praviloma kolesaril s standardno avtokarto, ki jo dobiš na vsakem bencinskem servisu.

fraising ::

BrezCilja je izjavil:

jst sm se letos s prjatli odloču da bi šli na morje s kolesi. In sicer iz Trojan.Malo višje sem zasledil da gre nekdo čez Trojane in bom probal uporabit kar njegovo pot: Trojane - LJ - Vrhnika - Postojna - Kozina - Črni kal - Koper - Izola - Portorož.
Na pot bi se odpravili že ob 4ih zjutraj tako da bi bili nekje ob 16 že v Portorožu. Prespali bi v šotorih, zato me skrbi malce kampiranje... Drugi dan, pa bi se ponovno odpravili nazaj s kolesom, ker pa vidim, da nihče negre nazaj s kolesom, me malce skrbi... Mi lahko kdo pomaga?

Nevem v kakšni pripravljenosti ste, ampak to se da vse v enem dnevu normalno prevozit, če vam slučajno ni za kampiranje. Če greš od doma ob 4h zjutraj kot si napisal, si lahko ob 9h v Portorožu, potem pa imaš čas za vse ostalo, tam nekje ob 16h pa lepo proti domu, pa je celodnevni izlet.

Če hočeš da ti to uspe, potrebuješ ekipo vsaj šestih kolesarjev s kondicijo, rajši še kakšnega več.

Če si prebral post, sem napisal, da odvisno kako si pripravljen. Nekdo ki ima v nogah recimo 3000km, sigurno ne bo držal ~33avg... Se pa spremeni, če ima oseba +10000km.

ps. jaz sem računal da pride to cca 320km v obe smeri. Vsaj tolk mam jest od doma, pa odkolesarim v enem dnevu bp tako turo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fraising ()

BladE_ ::

V petih urah ne prideš iz Trojan v Portorož... Če si pro maš mogoče možnost...
Akcija - Reakcija

Uh, sem čisto spregledal da hočejo iz Trojan pelat. Nevem zakaj sem mislil da grejo iz LJ.

fraising je izjavil:

Uh, sem čisto spregledal da hočejo iz Trojan pelat. Nevem zakaj sem mislil da grejo iz LJ.

ma ja, imamo namen štartat z Vranskega (6-7km oddaljeno od Trojan) že zgodaj zjutraj (4.00), tako, da bi bili prb. ob 14.00 v Portorožu lepo našli kamp, uredili vse potrebno(15.00) in nato postavili šotor(16-17.00). In potem šli malo naokoli po obali in mogoče celo kopat...Zvečer bi verjetno šli jesti ven(najkasneje do 22.00)in šli potem spat. Zjutraj pa bi se zbudili(4.00) in se odpravili domov, tako, da ne pedaliramo po glavnem soncu. To je moje prvo načrtovanje takšne za 'prespat' ture in me zanima na kaj še naj pazim, če ima kdo izkušnje seveda...

Lp

M-XXXX ::

fraising je izjavil:

Ker je v prvem postu napisal, da je štart lj :)

Če ne vozite vsaj 100km na dan zadnjih par tednov, se ne boste zbudili ob štirih zjutraj, ampak ob štirih popoldan.

Ko sem jaz šel prvič, sem 12 ur spal ko ubit. Če šibaš par mesecev vsak dan iz Ljubljane na Turjak, Rakitno ali kak podoben cilj, se pa potem da prit tja in nazaj tudi v enem dnevu ali dveh.

Če ste z Vranskega je to nekaj podobnega kot bi šli enkrat na dan do Ljubnega oz. Trbovelj in nazaj.

jype je izjavil:

Če ne vozite vsaj 100km na dan zadnjih par tednov, se ne boste zbudili ob štirih zjutraj, ampak ob štirih popoldan.

Ko sem jaz šel prvič, sem 12 ur spal ko ubit. Če šibaš par mesecev vsak dan iz Ljubljane na Turjak, Rakitno ali kak podoben cilj, se pa potem da prit tja in nazaj tudi v enem dnevu ali dveh.

Če ste z Vranskega je to nekaj podobnega kot bi šli enkrat na dan do Ljubnega oz. Trbovelj in nazaj.

Bom probal jutri :) pa da vidim... sej jst sm zmožn, skrbi me mal za kolege :)

WarpedGone ::

Planirajte si rezervo. Vsi boste imeli več lepih spominov.
Bodite kak vsaj kak cel dan dol, da sta dve noči vmes. Ni vsakih 100 km enakih vsakim drugim 100km. Običajno tisti naslednji dan trajajo in bolijo 2x bolj. Če že mora bit takoj drug dan nazaj, naj bo vsaj krožna tura da bo nazaj grede druga cesta.
Zbogom in hvala za vse ribe

WarpedGone je izjavil:

Planirajte si rezervo. Vsi boste imeli več lepih spominov.
Bodite kak vsaj kak cel dan dol, da sta dve noči vmes. Ni vsakih 100 km enakih vsakim drugim 100km. Običajno tisti naslednji dan trajajo in bolijo 2x bolj. Če že mora bit takoj drug dan nazaj, naj bo vsaj krožna tura da bo nazaj grede druga cesta.

bom šea razmislil, ja, da bi ostali dve noči... :) da bomo vsaj malo odpočili noge :)

gruntfürmich ::

kako pa potujete? s specialkami in spremstvom ali specialke + nahrbtnik ali trek + torbe navešene?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich je izjavil:

kako pa potujete? s specialkami in spremstvom ali specialke + nahrbtnik ali trek + torbe navešene?

za zdaj bo trek+nahrbtniki, spremstvo bo pa pripeljalo šotore do kampa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarjenje! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
11215609 (4790) cresh
»

Kaksen avto vozite? (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Loža
1849310439 (232571) dottor
»

kje v SI so gokarti

Oddelek: Loža
439673 (6338) amigo_no1

Več podobnih tem