Forum » Pomoč in nasveti » Poškodovan vhod za slušalke
Poškodovan vhod za slušalke
mcluka ::
Zdravo,
Moj problem je sledeč, imam sorazmerno nov laptop, DELL inspiron 7720 in dnevno uporabljam slušalke. Slušalke imajo seveda zelo dolg, štorast kabel in sem ponesreči z nogo zahaklov kabel ki je bil vklopljen v laptop ter tako na silo izruval slušalke ven, pri tem pa se mi je poškodoval ta 3.5mm vhod. Poškodovan je samo v notranjosti in to do te mere, da se ta vtič od slušalk ne zadrži več notri in tudi kontakt je slab.
Zanima me koliko stane tovrstno popravilo, torej verjetno je treba zamenjati ta vhod...
Lep pozdrav!
L
Moj problem je sledeč, imam sorazmerno nov laptop, DELL inspiron 7720 in dnevno uporabljam slušalke. Slušalke imajo seveda zelo dolg, štorast kabel in sem ponesreči z nogo zahaklov kabel ki je bil vklopljen v laptop ter tako na silo izruval slušalke ven, pri tem pa se mi je poškodoval ta 3.5mm vhod. Poškodovan je samo v notranjosti in to do te mere, da se ta vtič od slušalk ne zadrži več notri in tudi kontakt je slab.
Zanima me koliko stane tovrstno popravilo, torej verjetno je treba zamenjati ta vhod...
Lep pozdrav!
L
matobeli ::
Na servisu bo popravilo drago, verjetno menjava matične plošče. Če poznaš kakšnega štromarja ali nekoga ki ima spajkalnik in vsaj eno desno roko, zraven pa mogoče še kakšen rezervni del iz kake stare plate bi pa stvar bila cenejša. Mogoče je samo vhod odtrgan, ali pa samo skrivljeni pini v notranjosti.
Če še obstajajo kakšni pravi serviserji in ne ljudje ki menjajo komponente bi lahko tudi pri kakem takem probal.
Če še obstajajo kakšni pravi serviserji in ne ljudje ki menjajo komponente bi lahko tudi pri kakem takem probal.
A. Smith ::
Isto sranje sem nekoč dolgo nazaj naredil pri nekem Acerju. Sem dolgo iskal nadomestno vtičnico, pa je nisem našel, ker je teh vtičnic ogromno različnih, niso pin-kompatibilne. Najprej naj ti nekdo (ali pa daj sam) podre laptop in odlota vtičnico s plate. Zatem lahko komp nazaj sestaviš in uporabljaš brez vtičnice, hkrati pa iščeš drugo.
Če/ko najdeš enkrat tapravo, se zadeva spet podre in prilota novo.
Če/ko najdeš enkrat tapravo, se zadeva spet podre in prilota novo.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
matobeli ::
če imaš kakšno razširitveno režo lahko tudi za tam notr kupiš neko zvočno kartico. Ali pa kakšno majhno USB zvočno, za slednje vem da se prodajajo za male pare na raznih dealextreme ipd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bo iPhone res brez 3,5-mm stereo priključka in kaj to pomeni (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 51871 (45082) | matobeli |
» | Miti o zvoku pri PC-ju (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 14136 (12305) | Nummy |
» | brum v zvočnikih kriv je štrom!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8723 (5944) | settler |
» | Prosim za pomoč pri priklopu gramofonaOddelek: Zvok in slika | 7131 (6847) | 2x'=2 |
» | brnenje v zvočnikihOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7542 (5318) | bullet321 |