» »

Synology DS112j in Linksys wrt54gl

Synology DS112j in Linksys wrt54gl

JanezH ::

DS112j bi povezal na wrt54gl. Ali to zadostuje za stream-anje 1080p videa z dts?
Streamal bi na domači PC, ki je prek hdmi povezan na TV in prek optike na receiver.

BigSexy ::

Bo šlo ja, 1080p (klasičen bluray rip z DTS) ne rabi več kot 30-40~ Mbit pasovne širine. Meni laufa celo preko wifi; synology 211j -> Samsung D6500 (preko 5ghz frekvence).
To Infinity And Beyond !

Če bi pa zamenjal še router z nekim, ki ima N standard pa sploh ne bi smelo biti problema niti prek wifi kajne?

Gledam na wiki:
IEEE 802.11g 54 Mbit/s max
IEEE 802.11n 600 Mbit/s max

Hja, bolj je problem v interferenci; če živiš v hiši, kjer ni pretiranega navala na 2.4 Ghz, potem bi verjetno to šlo, sicer pa razmisli o usmerjevalniku s podporo 5Ghz frekvenci.
To Infinity And Beyond !

Ravno to zdaj že cel večer prebiram in testiram.
Testiral sem wireless prenos iz enega računalnika na drugega pri čemer sta oba wireless povezana na Linksys wrt54gl. Hitrost je slabih 2MB/s.
Nato sem moj PC z utp kablom povezal na wrt54gl. Na wrt54gl imam z utp kablom povezan tudi NMT player z 1TB diska. Prenos datoteke iz diska v NMT na moj PC je na tak način max 3MB/s kar se mi res zdi bogo. Ne razumem kako gre lahko tako počasi, če naj bi bilo 100Mbit/s.

In če nabavim samo Synology DS112j pri obstoječem routerju predvidevam, da bo tudi vse skupaj bolj bogo.
Tako, da je verjetno prva stvar zamenjava routerja?

Drži. Soliden router je 'backbone' domačega omrežja, tako, da se ne splača pretirano škrtarit pri nakupu.
To Infinity And Beyond !

Še eno vprašanje. Kakor vidim sanology NAS podpira wireless USB dongle: KLIK.
Torej lahko NAS z lan kablom povežem direktno na ADSL modem in dam v NAS wireless USB dongle, npr. 300 Mbit/s? Tako dostopam direktno do NAS-a (300Mbit) in ne prek routerja (54Mbit).
Na googlu ne najdem kaj dosti o tem, je kdo mogoče že sprobal to?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JanezH ()

Invictus ::

Tukaj veliko ljudi ne ve da je WLAN half duplex protokol in da ga lahko naenkrat uporablja samo ena naprava. Drugače se pasovna širina razdeli.

Zato so hitrosti vedno majhne.

Doma moram računalnik priklopit na Ethernet če hočem izkoristit celoten bandwidth do interneta.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Jaz že sedaj dostopam brezžično do routerja (g standard; 54 Mbit/s max v teoriji), ki je povezan na modem. Ampak, če bi si sedaj nabavil router, bi vzel enega z AC standardom, ki pa so trenutno kar dragi.
Zato sprašujem za opcijo povezave NAS in wireless USB dongle, ki stane okoli 20€. NAS je potem predvidevam lahko direktno vezan na modem prek LAN kabla (brez routerja) in dostopam direktno do NAS-a(brez routerja).

DS213air to omogoča, ampak ima slabši HW od DS213, ter približno enako ceno: KLIK

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

linksys wrt54gl router ne najde modema

Oddelek: Omrežja in internet
413380 (2577) candy58
»

Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )

7022041 (16242) broken/link
»

Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )

7418746 (11683) Hayabusa
»

WiFi v stanovanju

Oddelek: Pomoč in nasveti
123971 (3415) Frenckie
»

Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8710061 (6802) janezek67

Več podobnih tem