Forum » Elektrotehnika in elektronika » regulator
regulator
soldisoldini ::
pozdravljeni,
imam eno težavo, katero verjamem, da bom lahko odpravil z vašo pomočjo. Imam elektronski regulator 220v, s katerim bi rad reguliral manjši asinhronski motor. Regulator je prototip. V zadnji fazi razvoja sem naletel na problem, saj mi neprestano "pregorevajo" potenciometri (470k). Prosil, vas bi za nasvet, kje bi se lahko nahajala težava (dušilka,drugi potenciometer,...?) in kako bi lahko to težavo odpravil (kakšen dodaten upor,...?)
hvala za vse nasvete in lp!
imam eno težavo, katero verjamem, da bom lahko odpravil z vašo pomočjo. Imam elektronski regulator 220v, s katerim bi rad reguliral manjši asinhronski motor. Regulator je prototip. V zadnji fazi razvoja sem naletel na problem, saj mi neprestano "pregorevajo" potenciometri (470k). Prosil, vas bi za nasvet, kje bi se lahko nahajala težava (dušilka,drugi potenciometer,...?) in kako bi lahko to težavo odpravil (kakšen dodaten upor,...?)
hvala za vse nasvete in lp!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Menjava potenciometra z digitalnim potenciometromOddelek: Kaj kupiti | 1363 (1130) | zdenko106 |
» | Kakšne potenciometre? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13161 (11329) | Azrael |
» | Vezava potenciometra za ventOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3437 (2869) | DimmniBurek |
» | Homemade fan controler (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11630 (9694) | SodVina |
» | Kdo bi mi zračunal par uporov?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1779 (1484) | Blisk |