» »

Simobil Praznični paket: kateri mobilnik

Simobil Praznični paket: kateri mobilnik

lakkon ::

Pozdravljeni.

Kupujem nov na dotik telefon. Ker je v mojem kraju možno le Simobil omrežje in dela OK, bom še naprej ostal pri tem ponudniku. Sam sem prišel do ugotovitve, da mi ustreza Simobil Praznični paket, v katerem dobim za 24,9 eur mesečne naročnine in ob vezavi za 24 mesecev:
zastonj mobilni telefon
neskončne minute znotraj Si.mobilovega omrežja
600 minut klicev skupaj v vsa druga mobilna in stacionarna omrežja v Sloveniji
600 sporočil SMS ali MMS
600 MB prenosa podatkov v Sloveniji
prenos neporabljenih minut v naslednji mesec

Mobilnik bom uporabljal tudi za pohodništvo (plezanje), drugi športi, med delom tudi v gozdu in še drugod, kjer je kar nekaj možnosti za umazanijo, prah, da se namoči, kam pade. Bi tudi kar veliko potoval vsaj po Sloveniji in bližnjih državah. Tako so mi kar pomembni spodobno delovanje GPSa, višinomer (možen?, že v njih ali se naloži?), spodobni zemljevidi. Skoraj bi rajši manjši zaslon. Bi ga vsakodnevno uporabljal za internet, pa še takrat ne prav dosti in za manj zahtevna opravila: pregled novic, e-maila, facebook, brez sprejemanja in pošiljanja, objavljanja večjih datotek, slik. Pesmi ne bom shranjeval nanj s spleta, glasbe na spletu ne bom poslušal, youtube in stream oddaj (npr. rtvslo audio video) ne bom prakticiral. Morda le občasno. Za ta namene imam jasno v veliki večini prenosnik. Sam fotoaparat mi ni tako zelo pomemben, a vsaj 5 mio točk in spodobno ostrenje naj bi bilo.

Nekje sem dobil info, da če že kaj, da je pri teh malce slabših na dotik mobilnikih pomembno za kolikor toliko normalno delovanje vsaj dvojedrni procesor in po moznosti 768mb rama, morda zame še malce manj. Dilema mi je, a naj dam prednost bolj funkcionalnemu mobilniku ali takemu – vsaj po navedbah – bolj robustnemu z zaščitami (pred vodo, padci, praskami, umazanijo). Če npr. vzamem tistega, ki mi funkcionalno gledano deluje boljši in dodam zraven kak silikonski ovitek in zaščitno folijo bo morda najbolje? Najverjetneje pa tudi za te bolj robustne potrebna nabava zaščite.

Posredujem vam še mobilnike, ki jih v tej akciji dobim zastonj:

HTC Desire X
SONY Xperia GO
HTC Windows Phone 8S
LG Optimus L5
SAMSUNG Galaxy Ace VE
SAMSUNG Galaxy Mini II
SAMSUNG Galaxy Xcover
SAMSUNG Galaxy Ace 2
SONY Xperia Miro
LG Optimus L3
NOKIA Asha 302
NOKIA Lumia 710

Za katerega se naj odločim glede na moje potrebe? Pri Simobilu, kjer sem že bil na ogledu, dobil info, da bi mi mogoče najbolj ustrezal SONY Xperia GO. Mi je všeč, ker malce manjši. Vaše izkušnje z njim, + in -? delovni pomnilnik 512 MB zadosti?
Mi lahko posredujete vaših top3 zame in še razlog zakaj? Katerih bi se naj ognil in zakaj?

Sam se res ne morem odločiti, se pa z nakupom zelo mudi. Več kot preberem iz testov, opisov mobilnikov ter iz forumov, bolj me vse skup postavi v neodločenost.

Hvala, pa srečno novo leto vsem!

SLO_Matej ::

Predlagam katerega od Windows Phonov, če želiš da zadeva preprosto deluje že-iz-škatle tako kot mora, brez zatikanja. Pa potem ne rabiš gledati procesorjev, RAM-a, itd., ker je MS za Windows Phone tako ali tako postavil minimalne strojne zahteve, da vsi delujejo tekoče. In ja, tudi čez več mesecev uporabe in z več nameščenimi aplikacijami.

Od teh bi bila zate verjetno najbolj primerna Nokia Lumia 710 (ali katera druga Lumia), saj ima Nokiino brezplačno navigacijo Drive, ki deluje tudi v načinu brez povezave. Je pa res, da ne bo deležna nadgradnje na WP8, tako kot noben drug WP7 telefon ne. Bo pa dobila WP7.8 (tako kot po vsej verjetnosti večina drugih WP7), ki bo prinesel nekaj novosti iz WP8.

Za spremljanje športnih aktivnosti si namesti Sports Tracker (prikazuje tudi nadmorsko višino, sicer pa se najde kakšna aplikacija v Marketplacu) ali Endomondo, za navigacijo Nokia Drive, zemljevidi so Bing Maps ali Nokiina aplikacija Nokia Maps (lahko si namestiš tudi aplikacijo gMaps, ki uporablja Googlove zemljevide), Internet Explorer 9 Mobile je odličen spletni brskalnik s strojnim pospeševanjem, tako da brskanje po spletu ne predstavlja težav, za e-pošto je Outlook Mobile, Facebook lahko dodaš kar v sam sistem, tako kot e-poštni račun in se ti (po želji) v People hubu prikazujejo tudi stiki s tega omrežja in vidiš njihove dejavnosti, klepetaš z njimi v Messaging hubu ali namestiš Facebook aplikacijo, YouTube lahko pregleduješ v mobilni verziji v IE-ju ali pa namestiš Metrotube ali katero drugo aplikacijo.

Stream oddaj pa preko RTV SLO strani verjetno ne bo mogoč, saj WP ne podpira Flash Playerja, ki se tako ali tako poslavlja (vsaj z mobilnih naprav). Imaš v Marketplacu aplikacijo od 24ur.com preko katere lahko spremljaš tudi videoposnetke.

Glasbo pa na telefon nalagaš preko Zune Softwara preko katerega ga tudi posodabljaš in sinhroniziraš.

Lumia 710 je nekoliko manjši telefon, kakršnega si očitno želiš, zaslon pa je zaščiten z Gorilla steklom. Fotoaparat pa ima ravno 5 MP in LED bliskavico.

puginho ::

Edina dva ko imata zaščito pred prahom in vodo sta xperia go in xcover. Prvi ima dosti boljši hardware.

OmegaBlue ::

Windows phone 7 je super zadeva, če želiš kupit mrtev produkt. Če te že mika windows telefon vzami nekaj kar ima naloženo osmico..

Izmed izbire ti največ prinese desire X kar se tiče strojne in programske opreme. Za prah in blato si raje kupi kako ekstra ohišje, kot to da se zanašaš na samo ohišje telefona.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Marat ::

Xperia je dobra odločitev

SLO_Matej ::

OmegaBlue je izjavil:

Windows phone 7 je super zadeva, če želiš kupit mrtev produkt. Če te že mika windows telefon vzami nekaj kar ima naloženo osmico..

Izmed izbire ti največ prinese desire X kar se tiče strojne in programske opreme. Za prah in blato si raje kupi kako ekstra ohišje, kot to da se zanašaš na samo ohišje telefona.

Hja, ni čisto mrtva platforma. Posodobljen bo na 7.8, kar prinese nekaj novosti iz WP8, aplikacije bodo še vedno ostale, res pa je, da ne bodo nujno na voljo vse nove aplikacije, saj WP8 podpira kar se razvoja tiče še nekaj več možnosti, kot WP7, poleg tega pa mu to kar sam želi omogoča. Poleg tega pa novih telefonov Nokia Lumia z WP7 v SLO še ni in bodo verjetno dražji, ko pridejo (verjetno kmalu), saj je na Lumiah brezplačna navigacija Nokia Drive.

Pa vseeno bo sigurno deloval bolje od Desire X-a ali katerega drugega Androida (če se to ne izkaže takoj, pa po daljši uporabi, kjer bo Windows Phone deloval še vedno enako dobro kot prvi dan).

Gladi ::

To kar se gre Android s svojimi posodobitvami je tud komedija. Sicer je res da so vglavnem krivi proizvajalci s svojo programsko dodatno šaro, ampak vseno.

Tko da razne cvetke, ki govorijo o mrtvosti določenega OS.... so res cvetke.

mailer ::

Če potrebuješ telefon, ki ga boš uporabljal pri športnih aktivnostih in delu glej le tiste, ki imajo robustno ohišje. Na dotik jih pa ni ravno veliko, tako da bo izbira zelo enostavna.

lakkon ::

Hvala za odgovore. To je moja prva izkušnja z mobilniki na dotik, zato toliko dilem in spraševanja naokoli.

Mislim, da bi mi še najbolj ustrezal HTC DESIRE X:

ima že Android 4.0 (Ice cream sandwich),
dvojedrni 1 GHz,
4 GB (do 900 MB za uporabnika),
diktafon,
radio,
mobilno pisarno (word, excell, powerpoint pregledovanje in urejevanje in .pdf pregledovanje),
možnost uporabe kot zunanji modem,
sinhronizacija z računalnikom,
razširitveno spominsko mesto do največ 32gb,
fotoaparat 5 mio točk z zoom-om,
zaslon 10,16 cm (4"); 800 x 480 točk, 16 mio barv
baterija 1650 mAh, maksimalen čas pogovora do 1200 minut, maksimalen čas pripravljenosti do 833 ur

Drugi na seznamu pa je Sony xperia go.

HTC omogoča snemanje videa z maksimalno ločljivostjo 640 x 480, medtem ko Sony xperia go z 1280 x 720. A dela HTC Desire X spodobne videoposnetke vsaj bližnjih motivov, npr. na kakšnem koncertu malce bližje odru, na košarkarski tekmi? Če DA, ga vzamem. Če ne, pa Sony xperio go najbrž.

A je za samo uporabo interneta mnogo bolje, da je resolucija ekrana 800x480, ki je pri HTC desire X kot 480x320, ki je pri Sony xperia go? Se na slednjem da dokaj normalno 'srfati'? Če odgovor DA in če zanemarim, da xperia nima diktafona, bi raje ta mobilnik vzel.

Pri katerem mobilniku potekajo opravila - katere so moje želje sem v uvodnem postu navedel - bolje in hitreje, pri HTC desire X ali Sony xperia go?

Če bo na koncu xperia: Že dosedaj sem trenutni mobilnik Nokia e72 povsod vlekel ter ravno tako digitalni fotoaparat, pa se jima ni še nič zgodilo. Pač bi poskrbel za ustrezno zaščito (torbice, ovitki, folije) in dodatno pazljivost.

Dodatno:

Za HTC desire X in za Sony xperia go:
a za praktično uporabo uslug GPS-a, za navigacijo in za prikaz nadmorske višine in še česa podobnega je potrebna (stalna) internet povezava? Ali gre takole: da si prek spleta naložim programe (brezplačne in plačljive) na telefon in potem ne potrebujem več spleta za uporabo?

Pri Samsung Galaxy Ace 2 navedeno, da nima pri fotografiranju možnosti zoom-a. Torej si ne morem ničesar povečati in potem slikati? Če temu tako, tale itak odpade.

Diktafon mi morda le utegne kdaj prav priti. Žal ga poleg Sony xperia go nima tudi Nokia Lumnia 710. Slednje prav tako ni mogoče uporabiti kot zunanji modem kot tudi ne HTC Windows Phone 8S. Zna namreč biti, da bom kdaj kje s prenosnikom, kjer ne bo možen žični niti wlan dostop do interneta in me mobilnik lahko reši.

pardon, sem se zmotil v enem stavku.
Če bo na koncu HTC desire X: Že dosedaj sem trenutni mobilnik Nokia e72 povsod vlekel ter ravno tako digitalni fotoaparat, pa se jima ni še nič zgodilo. Pač bi poskrbel za ustrezno zaščito (torbice, ovitki, folije).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: lakkon ()

SLO_Matej ::

Naj ti zaupam, da ne padaj zgolj na številke, specifikacije, ker se je že marsikdo opekel. ;)

Windows Phone je edini OS, ki ima pravi Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, OneNote): http://www.windowsphone.com/sl-si/how-t... V OneNote zvezke lahko dodajaš zvokovne zapise (torej neke vrste diktafon), lahko pa iz Marketplaca namestiš kakšno aplikacijo, ki opravlja te stvari; npr. Pocket Recorder™ ali Free Recorder. Slednji omogoča celo shranjevanje posnetih zvočnik posnetkov v SkyDrive (no, saj OneNote tudi), brezplačno spletno shrambo s 7 GB prostora in vgrajenimi spletnimi aplikacijami MS Office. Za pregledovanje PDF datotek pa namestiš Adobe Reader. Vsi Windows Phoni pa tudi snemajo video v HD (1280 x 720) ločljivosti, ker je to minimalna strojna zahteva. :)

Če se ne motim so Lumie s posodobitvijo (preprosto posodobiš preko Zuna, ko svoj telefon priključiš na PC) prejele opcijo Internet Sharing; http://www.gsmarena.com/lumia_710_800_t...

lakkon ::

Dobil info, da vsaj v Simobil centrih ni za dobiti HTC Desire X in vprašanje, če bo do konca te akcije Praznični paket. Morda je kod pri pooblaščenih prodajalcih. To mi ni všeč. Sony Xperia Go pa je na zalogi, tudi tam, kjer sem si jo že ogledoval. Sem pa prišel po manjšem premisleku do še enega zaključka.

Morda pa bo zame še najboljši SAMSUNG GALAXY SII. Temu modelu pa glede na navedene tehnične podatke in na podlagi več prebranih testov res ni kaj dosti, če je sploh kaj od bolj pomebnih aktivnosti, za očitati. Tako utegne biti bolje dati nekaj več denarja in dobiti res OK mobilnik? Izračun: kot nov bi me prišel v 2 letih vezave dobrih 850 eur, medtem ko bi Xperia Go in Desire x v prazničnem paketu 600 eur. 250 eur je kar razlika. Se jo splača dati?

Če ga kupim novega prek Simobila (še se ga dobi ponekod), imam več opcij, ki pa mi privedejo na koncu do podobnega izdatka v roku 2 let, to je za čas vezave:

a) obdržim trenutni 3zame (naročnina 10 eur/m + 0,10 eur klici v druga omrežja - malo jih je) in dam zanj 340 eur (toliko ustrezna cena, saj moram gledati Szate cenik) + dokupim mobilni internet Opcija 1gb za 9 eur mesečno. Prednost: 1gb bo več kot dovolj, če bi pa že zaradi česa recimo temu nepredvidljivega presegel 1gb, še vedno lahko uporabljam po znižani hitrosti 64kbit/s

b) če vzamem paket Mzate (naročnina 22,9 eur/m), dam zanj 300 eur. Že vključeno zadosti telefonije ter prenosa podatkov. Problem: če presežem 500mb prenos, doplačujem 0,0005 eur/kb. Vzeti opcij Plus za še znižanje cene telefona se mi ne splača, saj zaradi predragega prenosa podatkov v 2 letih kar lepo preplačam vse skupaj.

c) dobim zastonj mobilnik v velikem prazničnem paketu z naročnino 34,9 eur. Prednost: v bistvu na obroke odplačujem za telefon poleg redne uporabe storitev. Zajetih je 900mb v prenosu podatkov, kar najbrž res zadosti. Klicev, sms-ov pa itak nikoli ne bom dosegel niti blizu.

Tako se res ne morem odločiti, kateri paket vzeti za samsung galaxy s II. Katerega bi vi?

Vse dileme pa bi najbrž rešil z nakupom rabljenega, a v bistvu skorajda neuporabljenega do par mesecev starega mobilnika. V tem primeru se odločim definitivno za S. Galaxy II in opcijo a).

Prav razmišljam?

jnovak ::

@lakkon
Za SGS2 pa res ne vzeti paketa za 35 EUR / mesec. Saj res ni slab aparat, ampak je pa že skoraj 2 leti star in v tem primeru predrag.
Xperia T je najboljša izbira, ali pa tudi Xperia S. Sam bi pred SGS2 vzel tudi HTC-ja z WP8 in še celo LG-ja.

Praznična paketa sta glede na "osnovno" ponudbo pri Simobilu dobra izbria. A je vseeno dobro predhodno oceniti kateri aparat se splača vzeti.

lakkon ::

ma, sem se že praktično odločil. ne bom metal preveč denarja za mobilnik in telefonijo. ne rabim neke top kvalitete, čeprav se je ne bi branil. glede na to, da se bom vsepovsod 'plazil', se slejkoprej utegne zgoditi kaka nevšečnost. če se mi že poškoduje mobilnik, se bom manj sekiral za ta cenejšega. recimo, da verjamem, da ima SONY XPERIA GO spodobno zaščito pred navedenemi nevšečnostmi. da nima diktafona, bom preživel. na trenutnem telefonu ga imam, pa ga nisem sploh v 2,5 letih uporabil. edino me muči še slabša resolucija zaslona: 480 x 320 točk, 16 mio barv v primerjavi z konkurenti. sem gledal malce teste in video na youtube, pa še vedno nimam jasne, dobre slike, če je xperia ravno zaradi te slabše resolucije primerna za kolikor toliko spodobno uporabo interneta. se vidi tekst dobro, berljivo tudi brez prevelikih povečav? če temu tako, ga vzamem.

Marat ::

lakkon je izjavil:

ma, sem se že praktično odločil. ne bom metal preveč denarja za mobilnik in telefonijo. ne rabim neke top kvalitete, čeprav se je ne bi branil. glede na to, da se bom vsepovsod 'plazil', se slejkoprej utegne zgoditi kaka nevšečnost. če se mi že poškoduje mobilnik, se bom manj sekiral za ta cenejšega. recimo, da verjamem, da ima SONY XPERIA GO spodobno zaščito pred navedenemi nevšečnostmi. da nima diktafona, bom preživel. na trenutnem telefonu ga imam, pa ga nisem sploh v 2,5 letih uporabil. edino me muči še slabša resolucija zaslona: 480 x 320 točk, 16 mio barv v primerjavi z konkurenti. sem gledal malce teste in video na youtube, pa še vedno nimam jasne, dobre slike, če je xperia ravno zaradi te slabše resolucije primerna za kolikor toliko spodobno uporabo interneta. se vidi tekst dobro, berljivo tudi brez prevelikih povečav? če temu tako, ga vzamem.


Jao, čisto dober telefon je za svojo ceno. Diktafon si naložiš kot aplikacijo iz Google Play (imaš jih veliko na izbiro), prav tako dosti drugih aplikacij, npr. Instagram da ne boš tolk jokcal glede fotk. Za božjo voljo, sej to je Android! :)

Če pa še vedno nisi zihr pa pejd ali v kak Mobitelov ali pa Simobilov center in testiraj ta telefon (zihr jih majo na razpolago, vsaj na Mobitelu).

EDIT: velikost zaslona ima xperia go isto kot stari iphonei (3,5 inčno), le resolucija je malo slabša, ampak vseeno še ok (boljša kot kak wildfire, pa se z njim da čist ok delat).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marat ()

lakkon ::

sem dal v ožji izbor še SAMSUNG Galaxy Ace 2. Ima celo boljše ocene kot htc desire x in sony xperia go. vsi 3je so v tem prazničnem paketu Simobilovem.

Ace2 ima obe karakteristiki ta boljši, ki sta me največ mučili pri odločitvi med preostalima dvema: max ločljivost video posnetkov 1280 x 720 (kot xperia go; desire x: 640 x 480) in resolucija zaslona 800 x 480 (kot desire x; xperia go: 480 x 320). omogoča tudi videotelefonijo. morda slabosti: malce slabši procesor (800mhz v primerjavi z 1ghz od tistih dveh) in pa da ni omogočen hitri prenos podatkov od uporabnika (HSUPA).

a je 'brez HSUPA' že kar velika pomanjkljivost za novodobni mobilnik? morda meni glede na že predstavljene potrebe to niti ne bi bilo potrebno. A ker se nikoli ne ve, je najbrž bolje, da vzamem z HSUPA.

Navedeno je sicer tudi, da nima pri fotografiranju možnosti zoom-iranja. Se ga pa da naknadno naložiti na telefon, če sem prav zastopil na forumih odgovore:

I have a Galaxy Ace, I also read the user manual re: zoom, it does seem as though you can only zoom in/out when you are taking a video but not when you are taking a photo.

I also had this problem but I downloaded camera pro from samsung apps for 61pence and its great so if your stuck thats an option

There is no zoom on the camera as standard,but you can download an app called camera zoom fx that works,after you set it up:)

no, grem v trgovino pogledat mobilnike, pa da vidim na licu mesta. dovolj je bilo zbiranja info za vikend.

helsing ::

Če ti je toliko pomemben fotoaparat, potem si tukaj lahko pogledaš razliko med kakovostjo fotografij: http://www.gsmarena.com/piccmp.php3
So pa tudi ob reviewih navadno tudi dodane fotografije.
Ampak v tem cenovnem razredu ne pričakuj čudežev. Glede zooma pa: pri vseh teh kamerah gre za digitalni zoom (optičnega je fizično praktično nemogoče vgraditi), kar praktično pomeni, da aparat samo izreže sredinski del fotografije in jo razširi na cel ekran. Rezultat je posledično še večja žalost, kot nezoomirana fotografija. (izkušnje z SGS3 - trenutno telefon z enim izmed najboljših fotoaparatov na trgu).

Pač.. fotografije na telefonu so lahko solidne ob dobrih svetlobnih pogojih.. ampak gre boj za bedarije in slikanje v sili (recimo če maš karambol pa hočeš met slike za zavarovalnico). Za zajemanje lepih trenutkov raje uporabi kak kompakten fotoaparat.

Pa še glede tega simobilovega prazničnega paketa:
Ne vem kako zahteven uporabnik si, ampak šanse so, da ti tistih ponujenih minut in smsov ne boš nikoli porabil/prekoračil (pač preveri svojo trenutno naročnino). Tistih 600MB prenosa pa je tak.. če boš pogledal sam kak twitter 24ur in fb maš 100MB dovolj (in boš večinoma na wi-fiju), za kaj več pa bo tudi 600mb premalo.
Tudi telefoni, ki so ponujeni v praznični ponudbi so večinoma glede na zahtevano ceno paketa bolj kot ne za staro šaro (razn tisti 3/4je najdražji).

Zato se mogoče splača razmislit o cenejšem paketu: orto v nulo za 12€ na mesec... seveda pa moreš vedet kako pogosto telefoniraš in kam.

lakkon ::

Helsing in drugi,

oprostite za tale esej, a cajt sem imel in sem se ob poslušanju prijetne mi muzike spet razpisal.

Jaz sem prisiljen biti pri Simobilu, saj je to edino omrežje pri nas. No, saj glede tega imam manj dela kot drugi, ko kaj sklepajo...

Trenutno imam zelo ugoden paket, še ta stari 3zame, polovična naročnina. Za 10 eur: 1.001min v simobil, 1.001 min v stacionarno, 1.001 SMS. Klici v vsa druga mobilna omrežja so 0,1 eur/min. Redko kdaj grem prek 14 eur. Tu in tam sem občasno pogledal prek wlan na internet. Žal sem pa dostikrat, ko sem recimo temu nujno potreboval internet, zaradi nezmožnosti prek wlan, ostal brez želenih info ali da bi poslal kak nujen mail ali kaj pravočasno uredil. Pač nisem vedno tudi za računalnikom...

Nisem več časovno vezan na Simobil. Neodvisno od tega predajam sestri svoj mobilnik in kupujem novega zase. Ta prvega na dotik. Zavedam se, da bom od sedaj dalje ravno zaradi potrebe po internetu plačeval nekoliko več.

glede interneta bo tako kot sem navedel v uvodnem postu:
Bi ga vsakodnevno uporabljal za internet, pa še takrat ne prav dosti in za manj zahtevna opravila: hitri pregled novic, e-maila, facebook, brez sprejemanja in pošiljanja, objavljanja večjih datotek, slik. Pesmi ne bom shranjeval nanj s spleta, glasbe na spletu ne bom poslušal, youtube in stream oddaj (npr. rtvslo audio video) ne bom prakticiral. Morda le občasno, če bi bilo res blazno nujno, a res dvomim. Že zaradi tega, ker bom pozoren na mesečno porabo, ki ne bo smela preseči 600mb prenosa podatkov. Za vsa zahtevnejša opravila v povezavi z internetom imam prenosnik.

Če je sploh možno, bi naredil takole: Ohranim trenutno 3zame ugodnost + vzamem pri Simobilu enega od omenjenih treh mobilnikov za ceno, ki ustreza S Zate paketu (druge ne morem) + mobilni internet Opcija 1gb za 9 eur. Tukaj dobro: brez dodatnih stroškov se brska po spletu tudi v primeru, da porabite vso zakupljeno količino prenosa podatkov, a se zmanjša hitrost prenosa podatkov na 64 kbit/s. To bi me prišlo torej cca 23 eur mesečno. + še dodatno OK: Enkratni zakup količin podatkov je na voljo le v kombinaciji z aktivno opcijo Mobilni internet, kamor spada tudi teh 1GB. Torej, če bi res dosti rabil kateri mesec internet na telefonu, bi vzel npr. 5gb za 10 eur ali če manj 1gb za 5 eur. Za mobilnik bi pa dal 30 ali 40 eur več kot če vzamem nov paket M zate.

Ta pa je ravno 23 eur mesečno. Pri njem pa je vključenih le 500mb prenosa podatkov, kar je občutno premalo. Pa še ta slabost: 0,0005 EUR/kB plačevanja, ko se preseže vključena količina prenosa. Dobro je, da se neporabljene minute prenesejo v naslednji mesec. Me ne zanima.

Ta Simobil praznični paket 25 eur zgleda kar ena lepa ponudba + še zastonj telefon:

Neskončne minute znotraj Si.mobilovega omrežja
600 minut klicev skupaj v vsa druga mobilna in stacionarna omrežja v Sloveniji
600 sporočil SMS ali MMS
600 MB prenosa podatkov v Sloveniji
PRENOS neporabljenih minut v naslednji mesec

Samo je spet problematičnih teh le 600mb prenosa, ko se dosežejo. Enako velja kot pri M zate: 0,0005 EUR/kB plačevanja + nezmožnost enkratnega zakupa količin podatkov. vsaj mislim, da je tako tudi tukaj.

Res je, da bi prišel prek prazničnega paketa nekoliko ceneje v roku dveh let, a bi moral vedno paziti glede prenosa podatkov. Če bi le občasno uporabljal internet prek telefona, kjer ni wlana, bi šlo. Drugače pa bolje, da vzamem ta prvo opcijo, a le če sploh možna.

Še tole:
Člani Hervis Sports Club-a lahko v času med 17.decembrom in 31. januarjem 2013 lahko izkoristite izjemno priložnost na PRAZNIČNIH PAKETIH in paketih ZATE 100 % popust
na mesečno naročnino opcije Mobilni internet 1 GB za 6 mesecev*. Ugodnost se obračuna v obliki popusta na naročnino na opcijo "Mobilni internet 1 GB", ki jo naročnik prejme 6 mesecev zapored od dneva vezave na enega od zgoraj navedenih naročniških paketov. Ponudba velja ob vezavi za 24 mesecev na zgoraj navedenih paketih z nakupom novega telefona in velja za: nove naročnike, obstoječe naročnike, ki niso vezani ter obstoječe vezane naročnike po pogojih Predčasnega nakupa telefona za celotno obdobje veljavnosti paketov. Ponudba se izključuje od ostalih Si.mobilovih akcij.

A to res pomeni, da dobim 6 mesecev brezplačnih dodatnih 1gb brez nadaljnih dodatnih obveznosti. Moram biti le vezan na sklenjeni paket. Ali je tudi tale mobilni internet vezava?

Hm, zaradi tega, če je res, pa bi se že splačalo morda razmisliti tudi o Prazničnem paketu.

helsing ::

Če bo tvoja naročina v vsakem primeru znašala okoli 20+€, potem se ti že bolj splača vzet tale praznični paket z zastonj telefonom.
600mb prenosa pa bo moralo za fb in podobne bedarije biti dovolj.

lakkon ::

nabavil Sony xperia Go. res je, da je tipkovnica kar malce preveč stisnjena in treba paziti, kaj se napiše, a sem se že navadil. še posebej, če obrnem telefon. samo pozimi v hribih bo treba rokavice vedno stran dati... ni panike. drugače pa je izkušnja z internetom tudi OK. sem pa vzel praznični paket 25 eur + še dodatnih brezplačnih 6 mesecev 1gb mobilnega interneta. to je tista Hervis akcija... poročam drugič kaj več, če koga zanima. sem pa vzel rumenega, malce za spremembo. sej z zaščito se itak skrije barva, če mi ne bi bila všeč, meni je cool.

matobeli ::

Sony Xperia GO je super telefonček, ga imam že nekaj mesecev, nikoli še ni zmrznil. Deluje gladko, baterija pa mi z lahkoto zdrži dva polna dneva z normalno uporabo. Najbolje pri tem telefonu je da me končno ni več strah ga uporabljati med športom ki se včasih dogaja tudi v dežju (že testirano) pa tudi v gostilni ga lahko dam na mizo ne da bi me kdo obtožil da sem gozdar. Upam da bo tudi tebi služil podobno!

P.S. za šport - dodatna plastika za hrbet+folija za ekran =WIN


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Mobitela (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2529513179 (9489) Leko
»

Sony Xperia go android downgrade na 2.3.7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5210348 (7442) Apofis
»

SiMobil / Praznični Paket

Oddelek: Kaj kupiti
112659 (1818) c00L3r
»

Kateri telefon

Oddelek: Kaj kupiti
16892 (581) cordoba
»

Kateri mobilni telefon kupiti na Mobitelu

Oddelek: Mobilne tehnologije
122245 (1995) amigo_no1

Več podobnih tem