Forum » Kaj kupiti » Nakup novega računalnika!
Nakup novega računalnika!
filip007 ::
v2
FX-6300 3.5GHz Black 134EUR
GIGABYTE GA-990XA-UD3, ATX 108EUR
DDR3-RAM KIT 8 GB, 1866 MHz, CL9, CORSAIR Vengeance 48EUR
Toshiba 500GB SATA3 7200RPM 32MB 55EUR
Radeon HD 6870, 1024MB 161EUR
Philips 54,6 cm 226V4LSB/00 124EUR
DVD-ROM SATA LITEON iHDS118 13EUR
Ohišje LC-power 906B 45EUR
NAPAJALNIK SILENTPOWER LC6600GP2 - 600W/14 V2.3 52€
okoli 740€ (Sestavi.si)
Je zdaj bolje...
okoli 740€ (Sestavi.si)
Je zdaj bolje...
Trevor Philips Industries
dzinks63 ::
Se še sploh prodaja nova HD6870, to se je priporočalo pred leti, sploh za takšen denar, sedaj dobiš HD7850.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
Pro_moted ::
v2
okoli 740€ (Sestavi.si)
Je zdaj bolje...
Grafično kartico vzami to :
http://www.sestavi.si/index.php/item/di...
ker če ne , si napravil greh :D ne samo bedarijo.Teh 27 evrov se splača vložit.
Jaz osebno še bi menjal napajalnik za
http://www.sestavi.si/index.php/item/di...
12 evrov, pa imaš zanesljiv pa še modularen napajalnik.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
krispe ::
for christ's sake... ne kupuj AMD-ja
Vloži malo več denarja pa kupi odklenjen i5 in Z77 matično. To ti bo držalo najmanj 5 let.
Vloži malo več denarja pa kupi odklenjen i5 in Z77 matično. To ti bo držalo najmanj 5 let.
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"
Win8NonGrata ::
Kaj vsi tišite to 7850 not k so jajca od grafične
Očitno si ti tisti, ki nima pojma... 7850 se na stock coolerju navija kot nora (jaz sem jo v 3. poizkusu overclockal točno za 35%(na varni voltaži, ki je primerna za 24/7), nekateri ki so imeli več volje so pa šli skoraj do 50%)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Win8NonGrata ()
matic492 ::
In AMD mu ne bo ker ____?
Sploh še nisem meu Intel procesorja v stacionarcu, v laptopu mam intela pa je katastrofa(sicer je res eden izmed starejših) v stacionarcu sem meu pa noter 4 leta AMD Athlon 64 x2 pa sem VSE najnovejše igrce čist lepo laufal, zdej sem pa pred približno 1,5 leta zamenjal za Phenom II pa mi tudi čist lepo laufa battlefield 3 na 60 fpsja (ponekod celo 100) z zelo staro grafiko, namreč 5770.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
fr4nc ::
Ker je pač 6 jeder premalo očitno (čez 5 let)... druge razlage jaz tukaj ne vidim...
Samo ne vem kolk jeder je potem i5
Lp
Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/
Ker je pač 6 jeder premalo očitno (čez 5 let)... druge razlage jaz tukaj ne vidim...
Lp
i5 so 4-jedrni, samo intelovi majo HTT to pomeni 2 threada na eno jedro, to pomeni da ima 8 niti kar je sicer več kot 6, samo fizičnih 6 jeder se ne more primerjat z 8 httji če je programska oprema prava in izkorišča več jeder, tam so inteli na slabšem.
Zgodovina sprememb…
Skyman ::
Sploh še nisem meu Intel procesorja v stacionarcu, v laptopu mam intela pa je katastrofa(sicer je res eden izmed starejših) v stacionarcu sem meu pa noter 4 leta AMD Athlon 64 x2 pa sem VSE najnovejše igrce čist lepo laufal, zdej sem pa pred približno 1,5 leta zamenjal za Phenom II pa mi tudi čist lepo laufa battlefield 3 na 60 fpsja (ponekod celo 100) z zelo staro grafiko, namreč 5770.
WOW men pa tud lavfa 60 fps na 7970 hahaaaha zgleda da mam fejk grafo :D aja ne intla imam nimam AMD
Ma buče se vecje nism slisu kar si ti zdele reku ce dam jz na low bo tud men lavfal na 120fps
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skyman ()
WOW men pa tud lavfa 60 fps na 7970 hahaaaha zgleda da mam fejk grafo :D aja ne intla imam nimam AMD
heh, ti maš verjetno na ultra js pa na low :D na ultra mi tudi laufa, samo na 25 fpsja, na high pa tam nekje 35 ampak men se gre za to da mam 60, ker je na monitorju 60hz, tisto kar gre čez je ponavadi sam ko sem u letalu pa gledam od daleč vse, potem dobim 100 fpsja
Lp
i5 so 4-jedrni, samo intelovi majo HTT to pomeni 2 threada na eno jedro, to pomeni da ima 8 niti kar je sicer več kot 6, samo fizičnih 6 jeder se ne more primerjat z 8 httji če je programska oprema prava in izkorišča več jeder, tam so inteli na slabšem.
OK... to je bla fora, vem kak je s tem
Sam je pa malo čudno slišat, da ljudje na daljši rok/dobo priporočajo manj jeder...
Lp
Lp
OK... to je bla fora, vem kak je s tem
Sam je pa malo čudno slišat, da ljudje na daljši rok/dobo priporočajo manj jeder...
Lp
Sem videl smeškota ja, sam malo prepozno :D
Glede thjreadov je pa tole, ne vem kako je objektivno ker je na strani od AMDja ampak verjamem da je res:
http://www.amd.com/us/Documents/Cores_v...
Vidi se da 8-threadov pride daleč ampak se ne more primerjat z 6 fizičnimi jedri.
Zgodovina sprememb…
vaščan ::
Ve kdo kdaj pridejo nova generacija konzol in njene specifikacije no take kompe bomo potem rabil za dzej je pa dost 3jedrni proc pa ena 9800gtx. In imaš tako grafiko kot na xboxu se pravi na low. Če hočeš pa na max pognajat pa vložiš v komp pač več denarja ampak realnost je da zato ne rabiš nekega brutalno močnega procesorja razen za par neoptimiziranih špilov.
Mah brez veze vse skup nategujejo nas že en čs mal štlajte grafiko v novih špilih kolk je pa sploh razlike med low pa high mal senc draw distance in bolj glatki robovi. Bo treba kakšne pc exclusive dobit kot je bil crysis da se ponucajo naši hitri mlinčki ker kot zdej kaže bo kšn let ali 2 še žalost do prihoda naslednje generacije konzol. Govorim kar se grafike in zahtevnost hardweara tiče.
Mah brez veze vse skup nategujejo nas že en čs mal štlajte grafiko v novih špilih kolk je pa sploh razlike med low pa high mal senc draw distance in bolj glatki robovi. Bo treba kakšne pc exclusive dobit kot je bil crysis da se ponucajo naši hitri mlinčki ker kot zdej kaže bo kšn let ali 2 še žalost do prihoda naslednje generacije konzol. Govorim kar se grafike in zahtevnost hardweara tiče.
Ve kdo kdaj pridejo nova generacija konzol in njene specifikacije no take kompe bomo potem rabil za dzej je pa dost 3jedrni proc pa ena 9800gtx. In imaš tako grafiko kot na xboxu se pravi na low. Če hočeš pa na max pognajat pa vložiš v komp pač več denarja ampak realnost je da zato ne rabiš nekega brutalno močnega procesorja razen za par neoptimiziranih špilov.
Ja res je, dandanes vse že portajo iz consol, ker je tam večji market, u bistvu je pc gaming kvečjemu v propadu, ljudem je lažje samo noter dvd dat in pa girat kot pa se zajebavat z inštaliranjem ali celo cracki. za meene osebno še ni nič zaenkrat kar bi blo bolše od moje miške.
Pro_moted ::
Lp
i5 nimajo nič htt , to ma INTEL i7, za katerega se pa ve zakaj je namen in temu primerna tudi cena.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
VoidRay ::
1. AMD nima 8 pravih jeder.
2. Nimaji vsi inteli HT (samo i3 in i7)
Work can't kill you, but why take a chance?
Ni res.
Neakteri i5 imajo HT.
Točn to evo primer:
http://ark.intel.com/products/65704/Int...
1. AMD nima 8 pravih jeder.
Kakšna pa, navidezna?
Zgodovina sprememb…
Argumentiraj.
No ja, tisti starejsi.
Bravo, procesor za prenosnike je odlicen primer. Lahko bi vedel vsaj za 661 ipd.
No ja, tisti starejsi.
Bravo, procesor za prenosnike je odlicen primer. Lahko bi vedel vsaj za 661 ipd.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: VoidRay ()
Argumentiraj.
No ja, tisti starejsi.
Še ene par jih je, iscer sem vedel da majo i5 htt, samo sem mislil da tudi kaki 4-jedrni, pa zgleda ne, imajo samo 2-jedrni i5 htt, tako da my-bad, ampak vseeno 4 jedra proti 6 se ne more primerjat pa karkoli mi rečete, če ne iz performance vidika pa že iz cene.
Da jaz argumentiram prvo, ce je Janac nemore. AMD ima 4 module in vsak po 2 jedra. Kot nek cuden HT. Ta "jedra" povrh vsega, se delijo L2 cache.
dottor ::
Kar se napajalnikov tiče, še moje skromno mnenje. Vsi pljuvate proti 100+€ vrednih napajalnikih in poveličujete LCPower napajalnike. Napajalnik je tisti ki napaja komplet sistem, in že najmanjši kratki stik lahko pomeni večjo okvaro na njega priklopljene komponente. Že da pogledamo nekaj tehničnih podatkov, ki jih navaja proizvajalec, pa bomo uzeli LCPower in Corsair napajalnike, podatke iz uradne strani ter cene v Mimovrste na dan 1.1.2013.
420/430W ki so najbolj razširjeni in v uporabi
LCPower LC420H-12 V1.3 (26,90€):
+3,3V 16A
+5V 16A
+12V 15A
Weight (retail) 1,395 kg
Izkoristek ne piše ampak glede na kup ki sme jih mel ni več kot 250-300W (z navadnim c2d in 4850 ni bil zmožen zagona)
1 leto garancije
Corsair CX430 (45,95€):
+3,3V 20A
+5V 20A
+12V 28A
Weight (retail) 2 kg
80% izkoristek kar je okoli 345W
3 leta garancije
Za nekatere so to le številke brez osnove, tisti ki so malo več v tem "športu" vemo da višji amperi dobrodejno uplivajo na delovanje sistema in to nemore noben zanikat (če je kdo tolko pogumen kar na dan s študijami). Prav tako že v teži je videt da so bili verjetno uporabljeni kvalitetnejši materiali, kar lahko vidimo tudi po slikah na googlu kjer dobiš "slečene" napajalnike (to zna vsak poiskat). Cena je tudi nek pokazatelj, bo pa marsi kdo reku da je Corsair dražji že zaradi imena, ampak glej ga zlomka, Corsair ti da 3 leta garancijo da bo stvar delal, kar pomeni da nekako opraviči 20€ višjo vrednost. Sam sem mel že kar lepo število LCPowerjev doma (vsi iz kupljenih kompov) in sem se iz tega naučil da so tej napajalniki kot loterija, če imaš srečo bo stvar furala normalno tudi par let brez problema, če boš mel nesrečo boš vsakih par mescev nosu na servis uveljavljat garancijo (v 6ih mescih je človek 4x nesu komp v garancijo ker je kurlo napajalnik). Nebom reku da so poceni napajalniki za nič, za manjše pisarniške strojčke, ki morejo delat 8 ur na dan pod "nizkimi obrati" bo stvar furala normalno. V sisteme za igre, kjer se vsakih par mescev kej dodaja ali menjuje je LCPower bolj kot ne zgrešen nakup. Raje spiješ 3 pive manj pa vržeš not 500W Corsair (ali drugi bolj znani proizvajalec) in maš mir, ker veš kaj plačaš ker vidiš kaj ti ponujajo za tvoj denar. Pa naj se mi tukaj javi vsaj 5 ljudi z dražjimi napajalniki (ne mislim LCPower) ki so meli v roku 3-4 let probleme. Mogoče se bosta javla 2 alpa 3je.
Zdej pa preden se začne pljuvat po meni in mojem postu, priporočam da se najprej še 1x temeljito prebere kaj sem napisal in če imaš dovolj visok IQ provaj dobit sporočilo iz tega vn. Priporočam še da se kakršo koli kritiziranje podkrepi z verodostojnimi dokazi, če bo žig kakšnega bolj znanega Inštituta se bom javno posipaval s pepelom. Drugače kot je blo povedano je to moje osebno mnenje, ki sem ga pridobil s cenenimi napajalniki, ki so večina končali pri organih ki so zadovženi za njihovo uničenje.
+3,3V 16A
+5V 16A
+12V 15A
Weight (retail) 1,395 kg
Izkoristek ne piše ampak glede na kup ki sme jih mel ni več kot 250-300W (z navadnim c2d in 4850 ni bil zmožen zagona)
1 leto garancije
Corsair CX430 (45,95€):
+3,3V 20A
+5V 20A
+12V 28A
Weight (retail) 2 kg
80% izkoristek kar je okoli 345W
3 leta garancije
Za nekatere so to le številke brez osnove, tisti ki so malo več v tem "športu" vemo da višji amperi dobrodejno uplivajo na delovanje sistema in to nemore noben zanikat (če je kdo tolko pogumen kar na dan s študijami). Prav tako že v teži je videt da so bili verjetno uporabljeni kvalitetnejši materiali, kar lahko vidimo tudi po slikah na googlu kjer dobiš "slečene" napajalnike (to zna vsak poiskat). Cena je tudi nek pokazatelj, bo pa marsi kdo reku da je Corsair dražji že zaradi imena, ampak glej ga zlomka, Corsair ti da 3 leta garancijo da bo stvar delal, kar pomeni da nekako opraviči 20€ višjo vrednost. Sam sem mel že kar lepo število LCPowerjev doma (vsi iz kupljenih kompov) in sem se iz tega naučil da so tej napajalniki kot loterija, če imaš srečo bo stvar furala normalno tudi par let brez problema, če boš mel nesrečo boš vsakih par mescev nosu na servis uveljavljat garancijo (v 6ih mescih je človek 4x nesu komp v garancijo ker je kurlo napajalnik). Nebom reku da so poceni napajalniki za nič, za manjše pisarniške strojčke, ki morejo delat 8 ur na dan pod "nizkimi obrati" bo stvar furala normalno. V sisteme za igre, kjer se vsakih par mescev kej dodaja ali menjuje je LCPower bolj kot ne zgrešen nakup. Raje spiješ 3 pive manj pa vržeš not 500W Corsair (ali drugi bolj znani proizvajalec) in maš mir, ker veš kaj plačaš ker vidiš kaj ti ponujajo za tvoj denar. Pa naj se mi tukaj javi vsaj 5 ljudi z dražjimi napajalniki (ne mislim LCPower) ki so meli v roku 3-4 let probleme. Mogoče se bosta javla 2 alpa 3je.
Zdej pa preden se začne pljuvat po meni in mojem postu, priporočam da se najprej še 1x temeljito prebere kaj sem napisal in če imaš dovolj visok IQ provaj dobit sporočilo iz tega vn. Priporočam še da se kakršo koli kritiziranje podkrepi z verodostojnimi dokazi, če bo žig kakšnega bolj znanega Inštituta se bom javno posipaval s pepelom. Drugače kot je blo povedano je to moje osebno mnenje, ki sem ga pridobil s cenenimi napajalniki, ki so večina končali pri organih ki so zadovženi za njihovo uničenje.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
@ p3852085
Res je, če gledaš tiste poceni, tudi sam se mel probleme, en poceni lcpower ki sem ga dobiol zraven ohišja pred leti mi je skuril matično, in to 2x zapored drugič je tudi napajalnik crknil, samo niso pa vsi lcpower za nič jaz imam tega http://www.mimovrste.com/artikel/240002... pa dela brez problemov in je tudi malo dražji.
Res je, če gledaš tiste poceni, tudi sam se mel probleme, en poceni lcpower ki sem ga dobiol zraven ohišja pred leti mi je skuril matično, in to 2x zapored drugič je tudi napajalnik crknil, samo niso pa vsi lcpower za nič jaz imam tega http://www.mimovrste.com/artikel/240002... pa dela brez problemov in je tudi malo dražji.
Tudi CX serija ni ravno kaj... Sicer pa lepo napisano ;)
Na napajalniku se NE spara. Raje na ohisju ipd.
Na napajalniku se NE spara. Raje na ohisju ipd.
Ne ločite repa in glave.
A ni problem pri Corsair PSU, da so vent. preglasni?
Tisti ceneni LCPower420 je samo del ohišja, neuporaben za uporabo.
LC Power GP silent verzije delajo kot urca drugače...
Core i5 nima HT, ker bi bil potem Core i7.
5770 ima na dober CPUju 3Dmark Vantage 10k, 6870 pa 20k pod istim benchom
Še kaj, ne mislim da je to vse...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
S prejšnjim postom sem hotel le napisat da na napajalniku se naj nebi šparalo. Napajalnik je vseeno komponenta ki ti (vsaj v večini primerov) ostane najdlje pri hiši. Raje kupiš 1x malo dražjega in maš pol mir. Kar se LCPowerja tiče je blo vse skupaj namenjeno ta poceni napajalnikom (do 30€) ki ga nekateri hvalite. Sam ne uporabljam (Antec in Chieftech). Ko sestavljam sisteme glede na potrebe izberem napajalnik. Če bo računalnik namenjen samo pisarniškim opravilom in bo delal le par urc na dan pustim v ohišju kar je, čim bo računalnik namenjen resnejšemu delu in igranju iger vedno priporočam posebej ohišje in posebej napajalnik, so pa vedno napajalniki nad 50€, saj osebno(!) menim da je to neka meja od kjer naprej lahko pričakuješ kvalitetne izdelke. Tisti CX430 je bil izbran, ker je najcenejši Corsairov napajalnik in sem zmontiral že ena dva pa še dan danes delata normalno pa ob polni obremenitvi nista nič glasnejša, zmoniral sem pa jih ker sta LCPowerjeva crknila in so stranke želele neki malo bolj kvalitetnega in iste moči.
Janac ::
Ne ločite repa in glave.
Core i5 ima HT.
Da jaz argumentiram prvo, ce je Janac nemore. AMD ima 4 module in vsak po 2 jedra. Kot nek cuden HT. Ta "jedra" povrh vsega, se delijo L2 cache.
Kdo je rekel da nemorem argumentirat?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Janac ()
Napisal si samo ni res. Argumentiraj zdaj.
Pa samo dvojedrni i5 majo HT.
Pa samo dvojedrni i5 majo HT.
MrBrdo ::
hONDAgamer je izjavil:
Procesor AMD Fusion A10 5800K Black Edition 3,8 GHz Box, FM2
lol
fusion za gaming pc. bravo.
MrBrdo
No OK, pa sestavimo še APU sistem +Hybrid CF
v1
AMD A-SERIE A10-5800K BLACK 124EUR
MAINBOARD SOCKET-FM2 GIGABYTE GA-F2A75M-HD2, MICRO-ATX 66EUR
GRAFIčNA KARTICA PCI-E 2.1 CLUB3D RADEON HD 6670, 1024MB 64EUR (vezava v APU+GPU)
DVD-+R/-+RW SATA LITEON iHAS122, bulk, črna 14EUR
NAPAJALNIK SILENTPOWER LC6600GP2 - 600W/14 V2.3 52EUR
600EUR (Sestavi.si)
Bench...
http://hexus.net/tech/reviews/cpu/46157...
Samo žal tak sistem, nima perspektive ker lahko z boljšo grafično in nekaj let staro zasnovo doseže eno in isto.
v1
AMD A-SERIE A10-5800K BLACK 124EUR
MAINBOARD SOCKET-FM2 GIGABYTE GA-F2A75M-HD2, MICRO-ATX 66EUR
GRAFIčNA KARTICA PCI-E 2.1 CLUB3D RADEON HD 6670, 1024MB 64EUR (vezava v APU+GPU)
DVD-+R/-+RW SATA LITEON iHAS122, bulk, črna 14EUR
NAPAJALNIK SILENTPOWER LC6600GP2 - 600W/14 V2.3 52EUR
600EUR (Sestavi.si)
Bench...
http://hexus.net/tech/reviews/cpu/46157...
Samo žal tak sistem, nima perspektive ker lahko z boljšo grafično in nekaj let staro zasnovo doseže eno in isto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
todman74 ::
+3,3V 16A
+5V 16A
+12V 15A
Weight (retail) 1,395 kg
1 leto garancije
No, men pa zaenkrat brez problema tale napajalnik poganja AMD Phenom 9550, grafo 9800GT, ter tri diske.
Kolegu go je zamenjel svojo 8600GT za HD4850 napajalnik ni bil zmožen zagona, ko smo ga zamenjali je delovalo vse normalno.
Fantje bom testiral čez vikend koliko "FX-4xxx" zavira performance 7850... da vidim če je res slučajno kaj na tem...če je potem se Vam globoko opravičujem za zavajanja ipd...
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fr4nc ()
Janac ::
http://www.tomshardware.co.uk/forum/369...
FX-4 ne bo zaviral, samo pomojem bolje da si dobi fx-6, razlika v ceni med 4170 in 6300 je 10EUR
http://www.legionhardware.com/articles_...
http://techreport.com/review/23750/amd-...
FX-4 ne bo zaviral, samo pomojem bolje da si dobi fx-6, razlika v ceni med 4170 in 6300 je 10EUR
http://www.legionhardware.com/articles_...
http://techreport.com/review/23750/amd-...
Zgodovina sprememb…
vaščan ::
Ni fore a vzameš apu ali navadnega fx v gamingu neboš videl nekih blaznih odstopanj med amdjevimi procem špili delajo ok za obično delo z rač je pa vrh glave so poceni in to je to kar rabiš. In če je APU pač čez 4 leta kupiš nov pc in imaš lahko tega za HTPC Kjer APU blesti mala poraba hladen še vedno zmogljiv dost dobro Grafično ma že notr da komot ganja večje resolucije in video strojno pospešuje. Kaj še češ.
Performance
http://hexus.net/tech/reviews/cpu/47257...
Temperature
http://benchmarkreviews.com/index.php?o...
Kot pravim poceni zadeva če pa rad igre igraš na high pač dokupiš eno grafično močnejšo in to je to.
To ti je univerzalen računalnik še za naprej.
Performance
http://hexus.net/tech/reviews/cpu/47257...
Temperature
http://benchmarkreviews.com/index.php?o...
Kot pravim poceni zadeva če pa rad igre igraš na high pač dokupiš eno grafično močnejšo in to je to.
To ti je univerzalen računalnik še za naprej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vaščan ()
krispe ::
Vzame se fx4130 in hd 7850,krispe tebi nekaj mozgane bremza.
Malo pozen odgovor, ampak vseeno:
FX 8150 vs 2500k/3570k/3770k
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sestava računalnika (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 57477 (52032) | mihibo5 |
» | Bo vredno svojega denarja za gaming namen??Oddelek: Kaj kupiti | 1982 (1344) | Dober dan |
» | Sestava kompa za 500€Oddelek: Kaj kupiti | 4001 (3551) | opeter |
» | CPU+RAM+GPU+MATIČNA PLOŠČA = ~400€Oddelek: Kaj kupiti | 4414 (3917) | matic492 |
» | kateri i3 1155 je najboljsi? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8574 (7263) | Blue3D |