Forum » Strojna oprema » naj alternativa za iMaca
naj alternativa za iMaca
alkor ::
Zivijo,
Kupujem "all in one" in me zanima kaj je naj opcija napram iMac-u. Trenutno sem mu naklonjen, me pa zanimajo se druge opcije. 21 inch monitor je dovolj, rad bi imel ssd; 256GB je dovolj. (to v macu ni opcija azen za dodatnih 500€) Kaj predlagate? Cena 1500 +-
Kupujem "all in one" in me zanima kaj je naj opcija napram iMac-u. Trenutno sem mu naklonjen, me pa zanimajo se druge opcije. 21 inch monitor je dovolj, rad bi imel ssd; 256GB je dovolj. (to v macu ni opcija azen za dodatnih 500€) Kaj predlagate? Cena 1500 +-
LP,
a
klinker ::
Dobro alternativo bos tezko najdu...ce potrebujes OSX pa sploh. iMac lahko sicer naknadno narocis z SSDjem, vendar te posteno olupijo pri tem...frend je 27ko narocu z i7, 16GB rama in 256GB SSD pa ga je kostalo nekaj cez 3k EUR. Sam bi recimo vrgu uc na mac mini + zunanji monitor...bos sicer imel eno skatlico in 2 kabla vec na mizi, je pa cenejsi in menjava HDDja ter rama ne predstavlja noben problem.
Kot drugo moras povedat za kaj se bo zadeva uporabljala, da se ve kak cpu, kolko rama in kako grafo bi rabu.
-- Izbrisana referenca na izbrisano sporočilo - moderator --
Kot drugo moras povedat za kaj se bo zadeva uporabljala, da se ve kak cpu, kolko rama in kako grafo bi rabu.
-- Izbrisana referenca na izbrisano sporočilo - moderator --
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: Mavrik ()
axee ::
Seveda se najprej odloči, ali ti OSX predstavlja dovolj prednosti, da je nakup vreden, pa seveda opiši, za kaj se bo računalnik uporabljal. Načeloma lahko za enak denar sestaviš veliko hitrejši in modularen PC sistem, ki ga lahko naprej nadgrajuješ, odloči se , če potrebuješ vse v enem in tak kvaliteten zaslon. Seveda je vse odvisno od uporabe.
trnvpeti ::
v tanek, super kvaliteten 27" monitor, 2560x1440 moras vstavit zelo spodoben pc, oz kot si rekel, veliko hitrejsi pc
to bi rad videl
to bi rad videl
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trnvpeti ()
Zheegec ::
V all-in-one segmentu ni nič zanimivega dejansko... Edino HP ima hude profi all-in-one (antiglare profi kalibrirana IPS 30-bit matrika, simple nadgradnja, podpora RAID itd itd), za kaj drugega podobnega pa ne vem. Če nima Apple logota gor se v glavnem ne prodaja, tako da se drugi ne trudijo sploh. Novi Asus zna biti edino zanimiv, ko pride.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
klinker ::
Mah, glede na to da ni omenu posebnega namena razen da je AIO in pa da je dovolj 21", sklepam da rabi fency masinco ki zavzame cim manj placa za v fency pisarno. Poznam nekaj takih ki so prav v ta namen nabavli iMace, pa ceprav gor furajo winse zaradi joba...ampak je izgled pisarne tak da nek HPjev ali pa Lenovov AIO prevec izpada z svojo crnino in ce hoces kaj lepega in svetlega na zalost drugega kot iMaca ni. Me kar cudi to da ostale firme tako malo dajo na design teh naprav ker dandanes marsikoga prav to preprica v nakup. Sploh vecina teh AIO sistemov je naravnost ogabnih.
mailer ::
Če želiš samo izgled je na voljo nekaj ohišij v beli barvi, kamor lahko stlačiš strojno opremo po želji in dokupiš še miško, tipkovnico in monitor v beli barvi oz like mac izgledu.
dzinks63 ::
Alternativa imacu je Dell XPS One 27, žal ni poceni
Dell XPS One 27 ........................... Apple iMac 27-inch
27-inch, 2,560x1,440 ................... 27-inch, 2,560x1,440
3.1GHz Intel Core i7 3770S ........... 3.1GHz Intel Core i5 2400
8GB 1,600MHz DDR3 SDRAM ........ 4GB 1,333MHz DDR3 SDRAM
2GB Nvidia GeForce GT 640M ........ 1GB AMD Radeon HD 6970M
2TB, 7,200rpm .............................. 1TB, 7,200rpm
Blu-ray/dual-layer DVD burner ........ dual-layer DVD burner
Gigabit Ethernet, 802.11b/g/n wireless Gigabit Ethernet, 802.11b/g/n wireless
Windows 8 Pro (64-bit) ................... Apple OS X Snow Leopard 10.6.7
$2,299 ........................................ $1,999
Dell XPS One 27 ........................... Apple iMac 27-inch
27-inch, 2,560x1,440 ................... 27-inch, 2,560x1,440
3.1GHz Intel Core i7 3770S ........... 3.1GHz Intel Core i5 2400
8GB 1,600MHz DDR3 SDRAM ........ 4GB 1,333MHz DDR3 SDRAM
2GB Nvidia GeForce GT 640M ........ 1GB AMD Radeon HD 6970M
2TB, 7,200rpm .............................. 1TB, 7,200rpm
Blu-ray/dual-layer DVD burner ........ dual-layer DVD burner
Gigabit Ethernet, 802.11b/g/n wireless Gigabit Ethernet, 802.11b/g/n wireless
Windows 8 Pro (64-bit) ................... Apple OS X Snow Leopard 10.6.7
$2,299 ........................................ $1,999
DamirK ::
"all in one" iMac alternative :
System76 Launches Sable Complete all in one PC
What makes the ZaReason Zima 930 the best All-in-one?
System76 Launches Sable Complete all in one PC
What makes the ZaReason Zima 930 the best All-in-one?
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Mavrik ()
HP Z1 je za malo bolj resne namene, kot pa iMac, ni ravno alternativa.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
JayKay ::
sorry alien ampak hp wm428ea model 27" stane vec kot base novi imac 27" in se slabsi spec je (hp UK vs apple uk store primerjava)
SmeskoSnezak ::
HP Z1 je za malo bolj resne namene, kot pa iMac, ni ravno alternativa.
Res je. Z1 je workstation, samo ga oglašujejo ponekod kot all-in-one komplet in stane malce več. A če mu denar ni jaka ovira, je Z1 verjetno najboljša stvar, ki jo lahk trenutno dobi.
@ Pusti soncu v srce... @
sorry alien ampak hp wm428ea model 27" stane vec kot base novi imac 27" in se slabsi spec je (hp UK vs apple uk store primerjava)
Ok, koliko pride iMac27 z anti-glare ekranom, profi grafično (FireGL, Quadro, ki jo lahko daš v Z1 ali pa naročiš že s tem v štartu) in 2x SSD v RAID 1?
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
JayKay ::
jaz razumem za kaj gre, ampak glej base model (ki je za 95% del dovolj). za skoraj isto ceno hp da intel 3000 grafiko 500gb hdd in 4gb rama. (imac 8, 1tb in NVIDIA GTX 675MX )
jaz sem vedno za custom workstations za ultra zahtevna opravila,ampak za to kar folk v vecini rabi je Z1 cenovno slabsa izbira.
jaz sem vedno za custom workstations za ultra zahtevna opravila,ampak za to kar folk v vecini rabi je Z1 cenovno slabsa izbira.
Zato bi lahko rekli, da je Z1 za malo bolj resne namene, kot iMac, ni ravno alternativa.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
modicr ::
Kupujem "all in one" in me zanima kaj je naj opcija napram iMac-u. Trenutno sem mu naklonjen, me pa zanimajo se druge opcije. 21 inch monitor je dovolj, rad bi imel ssd; 256GB je dovolj. (to v macu ni opcija azen za dodatnih 500EUR) Kaj predlagate? Cena 1500 +-
http://www.theverge.com/2012/12/20/3787...
Today, you'll find reviews of the HP Envy 23 TouchSmart, the Dell XPS 27, the Sony VAIO L, the Lenovo IdeaCentre A720, the Toshiba LX835, and the Asus ET2300 below. Check back after Christmas and we'll tell you how they stack up against the stylish Acer Aspire A7600U, the Vizio All-In-One PC, and the HP Spectre One as well.
Noben od testiranih nima SSD-ja. Najboljšo oceno je dobil Dell XPS 27 (sledi mu Sony VAIO L)
(c) nisem patentiran
Zgodovina sprememb…
- spremenil: modicr ()
SmeskoSnezak ::
Če še nisi nič kupil, ti lahko povem, da ima Dell trenutno dobro ponudbo v Angliji.
Preveri tale link:
http://www.dell.com/uk/business/p/optip...
Preveri tale link:
http://www.dell.com/uk/business/p/optip...
@ Pusti soncu v srce... @
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri AiO priporočate ? ali sploh?Oddelek: Kaj kupiti | 2610 (2028) | klinker |
» | Nakup All-in-oneOddelek: Kaj kupiti | 6792 (5477) | Mravlek |
» | Nakup: iMac ali PC? :)Oddelek: Pomoč in nasveti | 6824 (5660) | Mr Hilter |
» | Apple odpoklical Seagatove trde diske v novih imacih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Diski | 42904 (40387) | eieieie1 |
» | Apple naznanil novega iMaca (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Procesorji | 15898 (9868) | root987 |