Forum » Programska oprema » EXCEL-pomoč
EXCEL-pomoč
MINY ::
Imam eno vprašanje glede excel-a...
delam eno razpredelnico in bi rabil v navpičnih vrsticah vpisat simobla. Če bi recimo pritisnil Y (kot Yes) da bi mi ven vrglo simbol zeleno kljukico, če pa bi pritisnil N (kot No) bi mi pa izpisalo simobl rdeč križec. Nikakor mi ne uspe to narest, ima kdo mogoče kakšno idejo kako to narediti..
Hvala za odgovore :)
delam eno razpredelnico in bi rabil v navpičnih vrsticah vpisat simobla. Če bi recimo pritisnil Y (kot Yes) da bi mi ven vrglo simbol zeleno kljukico, če pa bi pritisnil N (kot No) bi mi pa izpisalo simobl rdeč križec. Nikakor mi ne uspe to narest, ima kdo mogoče kakšno idejo kako to narediti..
Hvala za odgovore :)
foofighter ::
Zdravo,
potrebujem pomoč pri naslednjem primeru:
Imam nekaj območij in vsakemu območju je predpisana določena vrednost:
< 10 5
10-20 10
20-30 15
...
> 80 45
Rad bi, da mi glede na rang kamor se neka številka uvrsti, izpiše določeno vredost.
recimo v celici B1 dobim rezultat 28 in rad bi, da mi na podlagi tega rezultata v polje C1 izpiše 15.
Poskusil sem z IF stavki, vendar mi je javilo napako, da excel ne podpira toliko gnezdenih if stavkov.
Kakšna ideja kako to narediti? Potrebujem pa formulo ne makra.
Hvala,
LP, Jan
potrebujem pomoč pri naslednjem primeru:
Imam nekaj območij in vsakemu območju je predpisana določena vrednost:
< 10 5
10-20 10
20-30 15
...
> 80 45
Rad bi, da mi glede na rang kamor se neka številka uvrsti, izpiše določeno vredost.
recimo v celici B1 dobim rezultat 28 in rad bi, da mi na podlagi tega rezultata v polje C1 izpiše 15.
Poskusil sem z IF stavki, vendar mi je javilo napako, da excel ne podpira toliko gnezdenih if stavkov.
Kakšna ideja kako to narediti? Potrebujem pa formulo ne makra.
Hvala,
LP, Jan
mgermo ::
V C1 napišeš formulo
vlookup(vlookup_value;table_array;col_index;range_lookup)
kjer je
vlookup_value = B1
table_array je tvoja tabela
col_index = 2
range_lookup = true
Edino interval števil boš moral pravilno formatirat, da jih prepozna kot številke.
vlookup(vlookup_value;table_array;col_index;range_lookup)
kjer je
vlookup_value = B1
table_array je tvoja tabela
col_index = 2
range_lookup = true
Edino interval števil boš moral pravilno formatirat, da jih prepozna kot številke.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč excel (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 7941 (3518) | -JM- |
» | Excel - uporaba formule INDEX - težaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1141 (1036) | z00s |
» | excell razvrščanjeOddelek: Programska oprema | 4117 (3761) | rferrari |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4749 (4171) | veteran |
» | Excel in vračanje "naslova" celicOddelek: Programiranje | 936 (869) | smetko |