Forum » Programiranje » Excel in vračanje "naslova" celic
Excel in vračanje "naslova" celic
|Luka| ::
Imam tabelo s cca 100 vnosi. Vsak vnos ima svojo zaporedno številko npr
vnos vrednost
1 0,52
2 0,59
3 0,64
.
.
.
....
izmed vrednosti nato izberem s funkcijama MIN in MAX največjo oz najmanjšo vrednost. Kako pa bi prišel do podatka, ki b mi povedal pod katerim vnosom je min in max vrednost.
LP Luka
vnos vrednost
1 0,52
2 0,59
3 0,64
.
.
.
....
izmed vrednosti nato izberem s funkcijama MIN in MAX največjo oz najmanjšo vrednost. Kako pa bi prišel do podatka, ki b mi povedal pod katerim vnosom je min in max vrednost.
LP Luka
BlackHole ::
V Excelu pojdi pod "pomoč" in si oglej primer. Ni hudič, da ne bi šlo. Ali pa...
LP Marko
|Luka| ::
preiskal sem vse pomoči, tudi knjigo imam za telebane ampak mi ne vrne pravih vrednosti. kaj pa v primeru če sta dve vrednosti enaki?
LP Luka
LP Luka
smetko ::
Vlookup vedno išče po prvi koloni in četrti parameter (range_lookup)mora biti za tvoj primer "false".
Lahko pa uporaviš funkcijo Match, katera vrne kolono znotraj matrike, kjer je najdeni podatek.
MATCH(iskana_vrednost;področje_iskanja;tip_iskanja)
Za tvoj primer naj bo tip_iskanja enako 0.
Lahko pa uporaviš funkcijo Match, katera vrne kolono znotraj matrike, kjer je najdeni podatek.
MATCH(iskana_vrednost;področje_iskanja;tip_iskanja)
Za tvoj primer naj bo tip_iskanja enako 0.
No comment
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč excel (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 7934 (3511) | -JM- |
» | excel IF funkcijaOddelek: Programska oprema | 6552 (3559) | Cofko Cof |
» | Excel - vrednost celice glede na drugo celicoOddelek: Pomoč in nasveti | 1887 (1681) | smetko |
» | [Excel]Kako izvleči vrednost?Oddelek: Programiranje | 3782 (3505) | Mobidick |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4745 (4167) | veteran |