» »

WRT54GL + dd-wrt: wireless izginil

WRT54GL + dd-wrt: wireless izginil

carota ::

Danes sem nekajkrat izklopil električne varovalke, ker sem menjaval stikala za luči. Router je bil medtem povezan v omrežje. Ko sem končal, sem opazil, da mi wireless ne dela več in mi ga ne uspe usposobit.

Router je delal brez težav že več let in tudi sedaj zgleda vse OK, s kablom pridem na net, na router se povežem in spreminjam nastavitve, lučka za WLAN dela, zaznava sosednja omrežja ... vendar se niti iz enega od treh prenosnikov ne uspem več nanj konektat. SSID je nastavljen kot viden (tudi prej je bil) a ga s prenosnikom ne najde. Zamenjal sem wireless channel na enega, ki ni zaseden, spreminjal nastavitve za katere vsaj približno vem za kaj gre; brezuspešno. V enem trenutku mi je uspelo iz enega računalnika se povezat (Win XP), pa mi je drugi z Win 7 zajamral, da so se nastavitve spremenile in se ni hotel konektat. Karkoli sem potem še spreminjal mi ni uspelo več videt routerja.

Kakšne ideje ali predlogi?

Router: Linksys WRT54GL 1.1
Firmware: dd-wrt v24 sp1
Security: WPA2 Personal

oyoy69 ::

ne trdim, da je moj predlog optimalen, ampak jaz bi po vsem tem, kar si že storil, naredil 30/30/30 reset routerja in ga potem na novo nastavil. v kolikor še vedno zadeva ne bo funkcionirala, bi poskusil s ponovno namestitvijo firmvera.

amigo_no1 ::

Pogosta napaka pri ddwrt, ki se vleče že dolgo.

Daj gor tomato victek FW.

carota ::

Hecno je še to, da če dizejblam "Wireless security" dela (SSID je viden, se konektam in pridem na net), WPA in WPA2 pa nič.

Delam screenshote vseh nastavitev, da bom lahko potem povrnil kot je bilo. V primeru da naredim reset moram ravno tako vse nastavit, kot če ga flasham, tako da gre gor Tomato. Probal bom mod od Shibby-ja, ker se slednji bolj aktivno razvija in ima nekaj več featurejev, ki mi bodo prišli morda prav ko menjam router (Tomato firmware).

Hvala za pomoč. Bom sporočil kakšna je situacija po flashu.

errhec ::

Shibby-ja imam sam na WL500GP in deluje brez problemov.
dd

carota ::

Z nekaj težavami mi je uspelo. Dd-wrt, ki temelji na Linuxu, deluje le z Internet Explorerjem?!?, potem zamenjam FW pa mi še vedno loada Dd-wrt, po hard resetu se naloži Tomato, na kar se nisem mogel logirat in hard reset je spet pomagal. Sedaj imam spet omrežje vzpostavljeno. Tudi Wireless dela brez težav.

Tomato mi je kar všeč, ker je bolj odziven in pregleden. pogrešam pa bolj obsežen priročnik, ker nisem ravno domač na tem področju.

amigo_no1 ::

Z nekaj težavami mi je uspelo. Dd-wrt, ki temelji na Linuxu, deluje le z Internet Explorerjem?!?

Ne, tudi tomato je linux based.
Dela v vseh osjih, ki podpirajo tcp/ip.

carota ::

amigo_no1 je izjavil:

Z nekaj težavami mi je uspelo. Dd-wrt, ki temelji na Linuxu, deluje le z Internet Explorerjem?!?

Ne, tudi tomato je linux based.
Dela v vseh osjih, ki podpirajo tcp/ip.

Seveda; mislil sem na to, da za zamenjat firmware na linux deviceu potrebujem IE, ki pa teče samo na Windowsih. Najprej sem s FF poizkušal pa ni šlo. Nisem zasledil, da bi bil Tomato izbirčen glede browserja.

amigo_no1 ::

Nope, jaz sem ga vedno flashal na firefoxu.

carota ::

No, jaz sem v kakšnih 5-ih poizkusih vsakič dobil firefox-ovo sistemsko opozorilo o napaki (rumen okvirček sredi strani, nisem shranil). Če sem reloadal stral mi je napisalo "Update failed". Že v prvem poizkusu pa je IE pokazal en lightbox, kjer je odštevalo sekunde, ki ga je potem zamenjal progressbar da nalaga. Taka je bila moja izkušnja.

t3hn0 ::

Prejšnji teden sem prišel do iste napake, po hitrem postopku sem nazaj naložil Tomato.
^.^


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dd-wrt firmware (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
18720744 (4437) mtosev
»

Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7418212 (11149) Hayabusa
»

Linksys WRT54GL in e-točka (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
586306 (5285) ...:TOMI:...
»

Linksys wrt54gl

Oddelek: Pomoč in nasveti
182454 (1795) denci
»

linksys wrt54g problemi z izpadi

Oddelek: Omrežja in internet
335059 (4004) Spajky

Več podobnih tem