» »

Linksys wrt54gl

Linksys wrt54gl

Mitjas ::

Pozdravljeni

Pred 2 leti sem kupil router Linksys wrt54gl da bi ga uporabljal za ps3 konzolo. Priklopljenega sem imel na amisov modem(Iskratel, če se dobro spomnim). Ker je signal bil precej slab sem nanj naložil tomato in s tem so se vse težave rešile do predvčerajšnjim. Dobil sem nov Amisov modem Enkom, in želel sem naredit bridge med tema dvema routerjema(če lahko enkom sploh tako imenujem)in nikakor mi ni uspelo. Odločil sem se da bom na LInksysov router naložil orginalni firmware ter vse znova konfiguriral s pomočjo dodanega CD-ja. Sedaj je router povezan z modemom in vse je ok, razen signalaki mi kaže na računalniku 2/5. Ne morem razumet kako je lahko signal tako slab čeprav sem od routerja oddaljen cca. 1m.

B mi lahko pomagali, je morda router uničen?
HVALA, lp

sandmat ::

hm, router ponavadi ali "dela ali ne dela". Imam par podobnih routerjev, definitivno 1m od signala ne kažejo 2/5... si morda dal antene v kako čudno pozicijo(med cevi od centralne, kaj podobnega)? poskusi malo obrnit router tako, da bodo antene usmerjene stran od stene/kota v katerem je router. kaj pomaga? katero verzijo firmwara si dal gor?

Mitjas ::

Gor je Linksysov firmware, ki sem ga potegnil dol zi interneta, Router je na istem mestu kot je bil prej, s tem da prej nisem imela tkih problemov. Je pa res da so v ozadju cevi od centralne, vendar router ni ''vtaknjen'' med njih.
lp

karafeka ::

V tomato je možno nastaviti Transmit Power (default je na 42), priporočeno je, da je pod 80, ker potem že prihaja do neželenih motenj.

Probaj to spremeniti na linksys firmwareu (če se da).

Mitjas ::

Včeraj sem imel tomato je bila ista stvar, sem upgradal na dd-wrt se tam probal vendar sem vedno uporabil nad 80, mogoče prav zaradi teh motenj nastaja to, vendar ne razumem zakaj mi ne kaze 100% signal če sem z prenosnikom oddaljen 1 meter.
lp

Spajky ::

Čisto možno, da je kdaj v preteklosti dobil ruter kako nezaželjeno špico štoma (ni bilo vse na prednapetostni zaščiti), zdejle po določenem času pa je napol crknil kaki čip v notranjosti in zeza ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Mitjas ::

Evo pred 5 min sem naložil tomato, signal ojačal iz default 42 na 78, router je zdaj čisto na drugem mestu je žično povezan na računalnik in je sedaj signal spet 4/5 s tem da je oddaljen 40 cm!!!

Vikking ::

Probaj tole nastavit, vsaj meni je zelo pomagalo izboljšati povezavo:

Beacon Interval: 75
Fragmentation Threshold: 2306
RTS Threshold: 2307

Mitjas ::

Vikking je izjavil:

Probaj tole nastavit, vsaj meni je zelo pomagalo izboljšati povezavo:

Beacon Interval: 75
Fragmentation Threshold: 2306
RTS Threshold: 2307


Hvala za predlog, sem probal vendar se nič ni spremenilo. Malo sem vključil mobitel, in sem na njem spremljal signal. Opazil sem velika nihanja da se mi je iz sekunde v sekundo signal spreminjal iz 77, 62, 47, 23, 12 in spet navzgor.

krompirusa ::

Lp, ker vidim , da je v temi debata o WRT54GL, imam nekaj vprašanj.Prvo naj povem da sem nov pri wifi ,prvo srečanje v nastavitve routerja ....Zdaj uspelo mi je zaklenit in ustvarit svoje omrežje, sedaj pa bi rad naredil še eno omrežje recimo pod imenom GUEST, in omejil prenos podatkov na tem na recimo 4Mbit/s, ampak nevem kaj spremeniti, uporabljam pa Tomato 1.28

KoMar- ::

Ne da se dveh SSID narest.

s1m0n ::

Mislim, da še Tomato tega nima! Pri DD-WRT, ki ga imam jaz je mogoče ustvarit še virtualno dostopno točko tako, da mi najde 2 omrežja in do obeh lahko dostopam!

syti ::

Si bom sposodil temo:
naložil sem si Tomato 1.28.. nastavil sem wifi geslo (wpa/wpa2).. ko se iz iphone povežem, mi sicer dela, vendar morem vsakič znova iti pod nastavitve in iskati router ter vpisati geslo.. je to router kriv, saj pri iphonu nisem nič spreminjal?

blackbfm ::

Men na tej kombinaciji deluje ok. Router je pa nastavljen na wpa2 personal in aes enkripcijo. Probaj zresetirat nastavitve na routerju, mogoče še enkrat flashaj. Če še vedno ne bo, potem je verjetno kaj z iphonom. Potem lahko pa tam klikneš reset network settings, pol bi pa že skor moralo delat pomoje:) Kater iphone pa maš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

sandmat ::

tuki ne more bit router kriv, da morš vsakič ročno povezovat. verjetno morš nekje v iphone nastavitvah poklikat "connect when in range" ali kaj podobnega.

dinozaver7 ::

Imam statični IP na siolu. Danes sem kupil ruter WRT54GL in zdaj mi ne uspe pravilno nastaviti vseh "številk". Kje dobim vse pravilne "submaske in gatewaye" za svoje omrežje?
:P

KoMar- ::

Dobil si jih skupaj s statičnim IP. Pokliči na njihov helpdesk, če si jih pozabil.

logout ::

@dinozaver7: kljub temu, da imaš "statični ip", je treba za povezavo še vedno uporabljati pppoe. Za to zadevo rabiš samo username/password, ostalo pride samodejno.

L.p., Kloko

denci ::

Imam en problem in sicer povezane imam tri omenjene ruterje po vrstem redu z ip številkami 192.168.1.1, 192.168.1.2 in 192.168.1.3. Prvi ruter imam doma, kjer je nastavljen na pppoe, druga dva kot dostopna točka. Na vseh ruterjih je dostop do inetneta normalen, brez problemov že nakaj časa. Tudi do vseh ruterjev lahko preko doma dostopam. Problem nastopi, ko sem hotel pri kolegu, ki je blizu ruterja 2 postaviti še en ruter z zaporedno številko 4 (192.168.1.4) in se nikakor ne morem povezati preko njega na ruter 2, prikazuje signal, wds vozišče je torej vzpostavljeno, vendar internetnega dostopa ni.
Problem je verjetno, ker ima ruter 2 sedaj nalogo sprejemati signal od ruterja 1 in oddajati hkrati do ruterja 3 in 4.
Mogoče ima kdo kakšno idejajo kako je sedaj postrebno nastaviti ruter 2 da bi stvar delovala

Hvala lepa!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tp-link TL-WA730RE kot Wireless Range Extender

Oddelek: Omrežja in internet
315155 (3836) Mikec17
»

Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7418259 (11196) Hayabusa
»

Wirelles router in dodatna dostopna točka

Oddelek: Omrežja in internet
93843 (3044) Alex3oo4
»

Linksys WRT54GL ne dela???

Oddelek: Omrežja in internet
4011440 (8951) Kyou
»

Router ne določi IP prenosniku z Visto

Oddelek: Omrežja in internet
131430 (1248) amigo_no1

Več podobnih tem