Forum » Loža » Narok in tujina?
Narok in tujina?
neonX ::
Kaj storiti, če bivaš v tujini, imaš službene obveznosti in ne moreš na narok osebno? prestavitev na nov dan ni preveč v pomoč, ker moram še vedno priti v Slovenijo in kot drugo si vzeti vsaj tri dni prosto, kar je no-go. se, da urediti stvari preko pošte ali kako drugače na daljavo?
Hvala za odg.
Hvala za odg.
NeMeTko ::
Na 'vabilu' nisi dobil nobenih pojasnil?
Verjetno je tudi razlika, če si tožitelj, toženec, obdolženec ali pa zgolj priča - v prvih treh primerih pokličeš odvetnika, v slednjem pa...? Ne vem - pričakoval bi, da to piše na vabilu?
Verjetno je tudi razlika, če si tožitelj, toženec, obdolženec ali pa zgolj priča - v prvih treh primerih pokličeš odvetnika, v slednjem pa...? Ne vem - pričakoval bi, da to piše na vabilu?
vabila nisem videl, bilo mi je prebrano po tel., namreč poslano je bilo na stalno prebivališče v Sloveniji. sem pa osumljenec in nimam odvetnika.
Avenger ::
Premalo si povedal. Splošen odgovor bi bil, da si le vzemi čas, sicer se težava lahko precej poveča - kot vedno, kadar država od tebe nekaj zahteva.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Torej, včeraj sem prejel na svoje stalno prebivališče v Sloveniji narok za odložitev kazenskega postopka z dne 18.9.2012, zaradi nadaljevanja kaznivega dejanja napada na informacijski sistem. Kot navajajo sem v času med 26.5.2012 in 1.6.2012 vstopil v informacijski sistem in uničil podatke spletne strani in s tem onemogočil delovanje spletne strani, nato pa še uničil podatke MySQL baze, s čimer je bilo onemogočeno delovanje spletne strani. Za kaznivo dejanje pa je predpisana kazen zapora do dveh let.
Da obrazložim, dobrih 7 let sem vzdrževal spletno stran podjetja, brez pogodbe in v zameno prejemal tehnične izdelke. zapletlo se je, ko sem prekinil sodelovanje zaradi drugih obveznosti in jih prosil za poplačilo zadnjih treh mesecev. po dveh mesecih so preprosto prenehali odgovarjati, kar me je razjezilo in sem odstranil spletno stran. prihodnji dan sem dobil kratko sporočilo, da imam do 12 ure čas, da povrnem predhodno stanje ali pa me bodo prijavili policiji. zato se odločil, da povrnem spletno stran, hkrati pa smo prekinili vse stike.
Omeniti je še potrebno, da od oktobra 2011 živim v Angliji, v tem obdobju se nisem vračal v Slovenijo in se zaradi obveznosti v kratkem tudi ne nameravam.
kratko vprašanje, kaj lahko storim?
Da obrazložim, dobrih 7 let sem vzdrževal spletno stran podjetja, brez pogodbe in v zameno prejemal tehnične izdelke. zapletlo se je, ko sem prekinil sodelovanje zaradi drugih obveznosti in jih prosil za poplačilo zadnjih treh mesecev. po dveh mesecih so preprosto prenehali odgovarjati, kar me je razjezilo in sem odstranil spletno stran. prihodnji dan sem dobil kratko sporočilo, da imam do 12 ure čas, da povrnem predhodno stanje ali pa me bodo prijavili policiji. zato se odločil, da povrnem spletno stran, hkrati pa smo prekinili vse stike.
Omeniti je še potrebno, da od oktobra 2011 živim v Angliji, v tem obdobju se nisem vračal v Slovenijo in se zaradi obveznosti v kratkem tudi ne nameravam.
kratko vprašanje, kaj lahko storim?
lonz ::
Hja, tule sta oba kriva. Mogoče podjetje bolj (zgolj z vidika da so višje kazni za pravne osebe)glede dela na črno. Kako pa je z intelektualno lastnino pri delu na črno pa nimam pojma. Na vsak način pa NUJNO rabiš odvetnika. Lakotnik 29 ti bi tule več svetoval.
...arrrrrr, shiver me timbers...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lonz ()
amigo_no1 ::
Vsekakor sposoben odvetnik v Slo.
Podjetju on ni dolžen ničesar, pravzaprav so oni dolžni njemu (neuspešno poplačilo zadnjih treh mesecev, so ga dali na ignore listo), ko je prekinil sodelovanje.
O kakšnem napadu na informacijski sistem bluzijo policaji, ko pa je bil OP admin web strani ?
Ni ravno po zup-u.
Podjetju on ni dolžen ničesar, pravzaprav so oni dolžni njemu (neuspešno poplačilo zadnjih treh mesecev, so ga dali na ignore listo), ko je prekinil sodelovanje.
O kakšnem napadu na informacijski sistem bluzijo policaji, ko pa je bil OP admin web strani ?
Nerodno, ker je nekdo v tvojem imenu prejel pošto.
Ni ravno po zup-u.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
kloko ::
Izogibanje obravnavam na sodišču lahko vrže zelo slabo senco na verodostojnost tvoje zgodbe. Dobi si dobrega odvetnika.
L.p., Kloko
L.p., Kloko
Ziga Dolhar ::
Poglej si 162. člen Zakona o kazenskem postopku, in tehtno premisli, kaj se ti "splača".
(Namig: tole vabilo državnega tožilca ti je v korist. Če se uspešno pogovorite/dogovorite, se lahko ovadba zoper tebe zavrže in do postopka pred sodiščem sploh ne bo prišlo ...).
((Namig 2: tvoje prvotno ravnanje je bilo nespametno. Naj ne bo tudi tole drugo.))
(Namig: tole vabilo državnega tožilca ti je v korist. Če se uspešno pogovorite/dogovorite, se lahko ovadba zoper tebe zavrže in do postopka pred sodiščem sploh ne bo prišlo ...).
((Namig 2: tvoje prvotno ravnanje je bilo nespametno. Naj ne bo tudi tole drugo.))
https://dolhar.si/
mailer ::
Zakaj bi bil on kriv?
Zaradi neplačila je umaknil svoje delo (kako bi temu rekli, je legitimno, ni pa pravilno, heh).
Naročnik mu je grozil z policijo, ker sam ni spoštoval zakona. Ironija!
Zaradi dobrih načel poštenosti postavi spletno stran v prvotno stanje.
In dobi kot administrator še ovadbo zaradi vdora v inf. sistem. Pa kaj se hecate?
Zaradi neplačila je umaknil svoje delo (kako bi temu rekli, je legitimno, ni pa pravilno, heh).
Naročnik mu je grozil z policijo, ker sam ni spoštoval zakona. Ironija!
Zaradi dobrih načel poštenosti postavi spletno stran v prvotno stanje.
In dobi kot administrator še ovadbo zaradi vdora v inf. sistem. Pa kaj se hecate?
Izogibanje obravnavam na sodišču lahko vrže zelo slabo senco na verodostojnost tvoje zgodbe. Dobi si dobrega odvetnika.Če bi to držalo, bi bil Janša že nekajkrat prisilno priveden na obravnavo, ne glede na njegovo funkcijo in ceno njegovega odvetnika.
Tody ::
Tisti, ki nimajo časa majo denar baje :) Nabavi si odvetnika, ga pooblasti da se zagovarja v tvojem imenu in naj se zmeni. Če se bo znal zmenit je pa drugo vprašanje :) Vrjetno da najdeš dobrega odvetnika, bo to znal brez problema zrihtat. Vprašanje je pa ali ti pomeni 300 eurov + več kot 3 dni doma :)
Tody, ta ideja mi je zelo všeč. torej lahko pooblastim odvetnika in ga pošljem na narok? mi lahko priporočiš nekoga iz LJ za ceno 300 eurov + kot navajaš sam?
Haha sem vedel da boš zapel za to vpraši Ziga Dolhar on se giba v teh krogih. Lahko da sem čisto mimo vstrelu, blo lajično mnenje :) Sorry :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tody ()
Ah! le kratko vprašanje, me lahko zastopa pravnik na naroku ali ne? bom sicer sam povprašal v naslednjih dneh...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neonX ()
Good Guy ::
Stran katero je vzdrževal ni bila njegova last (bil je samo admin kar te ne naredi tudi dejanskega lastnika).
Zaplet je tukaj še ta ker se je vse delalo na "črno"
Zaplet je tukaj še ta ker se je vse delalo na "črno"
Mimo odvetnika takointako ne boš prišel - če se ne misliš pustiti nategniti.
Odvetniška zbornica ima na svoji spletni strani iskalnik odvetnikov, kjer lahko označiš kriterije in enega izbereš. Specializacijo odvetnika tam teško bolj podrobno definiraš, ampak predvidevam, da se med seboj toliko dobro poznajo, da ti bi moral praktično vsak znat svetovat kakšnega, ki je specializiran za tvoje 'težave'. Vsekakor te klic ali dva ne bosta stala veliko. Pokličeš dva tri, pa vidiš, kaj ti bodo rekli (koliko bi radi zaslužili?).
Samo nikar ne odlašaj s temi zadevami. Priskrbi si 'povabilo'. Naj ti ga pošljejo po faxu, če ni možnosti, da bi ga skenirali in ti poslali po pošti. Fax imajo na vsaki pošti (če nimaš druge možnosti).
Predvidevam, da lahko tudi sam sestaviš pismo in ga pošlješ na sodišče. Vendar moraš za to imeti podatke iz 'vabila' (za katero zadevo gre in kateri sodnik jo ima čez). Lepo napišeš, da si v tujini in na predlagani datum naroka nimaš možnosti, da bi se udeležil obravnave, ker imaš službene obveznosti, ki jih ni možno prestaviti. Lepo zaprosiš za drug datum, pa da ti ga naj pravočasno dostavijo na naslov v tujini - doma pa jim strogo prepoveš vsakršno prevzemanje modrih kuvert.
Istočasno naj doma na pošti dajo obvestilo, da si na drugem naslovu, tako da bodo lahko vrnili pošiljke z obvestilom 'naslovnik se je preselil', tako da ti ne bo mogel nihče očitati, da nisi dvignil pošiljke.
Odvetniška zbornica ima na svoji spletni strani iskalnik odvetnikov, kjer lahko označiš kriterije in enega izbereš. Specializacijo odvetnika tam teško bolj podrobno definiraš, ampak predvidevam, da se med seboj toliko dobro poznajo, da ti bi moral praktično vsak znat svetovat kakšnega, ki je specializiran za tvoje 'težave'. Vsekakor te klic ali dva ne bosta stala veliko. Pokličeš dva tri, pa vidiš, kaj ti bodo rekli (koliko bi radi zaslužili?).
Samo nikar ne odlašaj s temi zadevami. Priskrbi si 'povabilo'. Naj ti ga pošljejo po faxu, če ni možnosti, da bi ga skenirali in ti poslali po pošti. Fax imajo na vsaki pošti (če nimaš druge možnosti).
Predvidevam, da lahko tudi sam sestaviš pismo in ga pošlješ na sodišče. Vendar moraš za to imeti podatke iz 'vabila' (za katero zadevo gre in kateri sodnik jo ima čez). Lepo napišeš, da si v tujini in na predlagani datum naroka nimaš možnosti, da bi se udeležil obravnave, ker imaš službene obveznosti, ki jih ni možno prestaviti. Lepo zaprosiš za drug datum, pa da ti ga naj pravočasno dostavijo na naslov v tujini - doma pa jim strogo prepoveš vsakršno prevzemanje modrih kuvert.
Istočasno naj doma na pošti dajo obvestilo, da si na drugem naslovu, tako da bodo lahko vrnili pošiljke z obvestilom 'naslovnik se je preselil', tako da ti ne bo mogel nihče očitati, da nisi dvignil pošiljke.
MIHAc27 ::
Ne vem, a samo jaz vidim dokaj enostavno rešitev?
Naj pokliče podjetje, ki ga je zaposlovalo. Lepo razloži, da so oni tudi v prekršku (zaposlitev na črno, neplačilo) stanje strani je pa trenutno povrnjeno v originalno obliko. Tako da tudi njim je po moje v interesu, da odstopijo od tožbe.
Naj pokliče podjetje, ki ga je zaposlovalo. Lepo razloži, da so oni tudi v prekršku (zaposlitev na črno, neplačilo) stanje strani je pa trenutno povrnjeno v originalno obliko. Tako da tudi njim je po moje v interesu, da odstopijo od tožbe.
Verjetno malo težje odstopiš, če si podal kazensko ovadbo? Ne moreš jet na policijo, prjavt soseda, da ti je ukradel lopato. Ko pa pride do postopka zaradi tatvine, pa začet 'jah, pa sej ni, pa pustite ga, sva se že zmenila...'. Vsaj jaz si ne predstavljam, da to gre kar tako.
Drugo so civilnopravne zadeve - tam je celo željeno in se spodbuja, da se izvensodno dogovoriš.
Drugo so civilnopravne zadeve - tam je celo željeno in se spodbuja, da se izvensodno dogovoriš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NeMeTko ()
Brane22 ::
Ne verjamem,da se je firma spuustila v to kar tako in da ne bo šla dokonca z namenom ustrahovanja.
Njihov argument bo verjetno v tem, da ji je s tem povzročena škoda. Ko bo tip začel z zahtevanim plačilom, bo odgovor v stilu OK- mi tebi €2k za delo + obresti, ti nam €20k za škodo, ki si jo povzročil.
Zdi se mi celo možno da so to namenoma naredili sedaj ker vedo da je zunaj in upajo da bo tip z neaktivnostjo zaokrožil svojo začetno napako...
Njihov argument bo verjetno v tem, da ji je s tem povzročena škoda. Ko bo tip začel z zahtevanim plačilom, bo odgovor v stilu OK- mi tebi €2k za delo + obresti, ti nam €20k za škodo, ki si jo povzročil.
Zdi se mi celo možno da so to namenoma naredili sedaj ker vedo da je zunaj in upajo da bo tip z neaktivnostjo zaokrožil svojo začetno napako...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brane22 ()
xCore ::
na podlagi česa lahko sploh dokažejo dostop do njihovega informacijskega sistema in uničenja podatkov?
.:R Š T:. [.: Trust is a weakness :.]
Ziga Dolhar ::
Jezus no.
Tale stvar sploh še ni pred sodiščem!, ampak ga vabijo na pogovor z državnim tožilcem (in oškodovancem)!
Pokliči na tožilstvo / jim pošlji mejl, povej da si v tujini, a da si vseeno pripravljen za dogovor. V kazenskem postopku odvetnik ne more "nadomestiti" stranke (osumljenca) v tolikšni meri kot v civilnem postopku.
Tale stvar sploh še ni pred sodiščem!, ampak ga vabijo na pogovor z državnim tožilcem (in oškodovancem)!
Pokliči na tožilstvo / jim pošlji mejl, povej da si v tujini, a da si vseeno pripravljen za dogovor. V kazenskem postopku odvetnik ne more "nadomestiti" stranke (osumljenca) v tolikšni meri kot v civilnem postopku.
https://dolhar.si/
Magic1 ::
Jezus gor ali dol, večina nas nima pojma kako to poteka, zato pa sprašuje. Sej ti nihče ne razloži v rl. Če ne študiraš prava, ali pa če te niso tako ali drugače nategnili pač ne veš.
Magic
Mavrik ::
Jezus gor ali dol, večina nas nima pojma kako to poteka, zato pa sprašuje. Sej ti nihče ne razloži v rl. Če ne študiraš prava, ali pa če te niso tako ali drugače nategnili pač ne veš.
Zato je primero da tisti, ki o tem nimajo pojma, pač ne zavajajo in dajejo napačnih informacij, kajneda?
The truth is rarely pure and never simple.
Mogoče bi pa tisti ki veste podal malce bolj konkretne odgovore.
Najami si odvetnika (tuki pa tuki je seznam) in predebatirajta zadevo.
Ali pa ni druge kot da prideš v Slovenijo in se zmeniš itd itd..
Najami si odvetnika (tuki pa tuki je seznam) in predebatirajta zadevo.
Ali pa ni druge kot da prideš v Slovenijo in se zmeniš itd itd..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ajpes končno priznal: Ne vemo, kaj delamo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 32271 (22578) | Furbo |
» | Instrukcijski rokiOddelek: Novice / NWO | 11903 (7948) | St235 |
» | tožba zaradi povzročitve lažje telesne poškodbeOddelek: Loža | 17055 (13294) | jrtjtejtt |
» | Kako do lastnika email naslova?Oddelek: Omrežja in internet | 7585 (6746) | techfreak :) |
» | Prisilna privedba (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 11423 (9278) | Barakuda1 |