» »

Kako do lastnika email naslova?

Kako do lastnika email naslova?

yegor ::

Ali kdo ve ali obstaja kakšen način, da se pride do podatkov lastnika emaila? Nekdo mi stalno pošilja provokativna sporočila. Saj bi ga blokiral, vendar razpolaga z nekaterimi zaupnimi podatki kot so zdravstvena kartoteka in podobno, ki jih nebi smel imeti. Zato bi rad pridobil vsaj kakšen podatek, da bi lahko raziskoval naprej. Sporočila pa mi pošilja iz gmaila.

jype ::

Obrneš se na policijo.

techfreak :) ::

In kaj lahko policija naredi Googlu?

Gost ::

To deluje samo za banke, ker imajo ?EUR$:
Ameriško sodišče odredilo zaprtje GMail računa nedolžnega uporabnika

Po mojem ne boš mogel v Sloveniji nič brez odvetnika in ustrezne kazenske ovadbe oz. bo postopek zelo težak.

BlueRunner ::

Majhna grda skrivnost Googla (Yahoo-ja, MS Hotmal-a, ...) je, da policija od njega lažje pridobi verodostojne podatke, kot pa od operaterja s sedežem v Sloveniji. Splošno znano pa je, da večina kriminalistov v Sloveniji tega "internetnega posla" še ne obvlada. Se pa hitro učijo.

Glede na to, da oseba razpolaga z zaupnimi in celo občutljivimi osebnimi podatki, pa lahko podaš prijavo na policijo IN v Pisarno informacijske pooblaščenke RS. Pri IP-RS posel obvladajo tudi takrat, kadar se kakšnemu kriminalistu malo zatakne.

V vsakem primeru pa je najslabša možnost, da ne storiš ničesar. Verjetnost, da se bo brez nekega predloga pristojnim organim zlikovca ujelo, je namreč natančno 0.

;-) ::

Ja kak bojo vedeli kdo je, tud če ti da ip, rečem moj 9letni brat je biu-hvala lepa in lp

Ibex ::

Ali kdo ve ali obstaja kakšen način, da se pride do podatkov lastnika emaila? Nekdo mi stalno pošilja provokativna sporočila. Saj bi ga blokiral, vendar razpolaga z nekaterimi zaupnimi podatki kot so zdravstvena kartoteka in podobno, ki jih nebi smel imeti. Zato bi rad pridobil vsaj kakšen podatek, da bi lahko raziskoval naprej. Sporočila pa mi pošilja iz gmaila.Najboljše pojdi na najbližjo policijsko postajo in zadevo prijaviš.

Enkrat se mi je to zgodilo malo na drugačen način. Šel na policijsko postajo dal prijavo za kazenski pregon. Zadeva rešena.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ibex ()

yegor ::

Hvala za vse odgovore, bojim pa se, da od policije ne bom izvedel kdo to počne. Ali kdo ve, če obstaja kakšen preverjen program za izsleditev prejemnika ali pošiljatelja?

NorK ::

Najemi detektiva.

ABX ::

Hvala za vse odgovore, bojim pa se, da od policije ne bom izvedel kdo to počne. Ali kdo ve, če obstaja kakšen preverjen program za izsleditev prejemnika ali pošiljatelja?


V kolikor je situacija resna, policija bo naredila vse kar more za rešit zadevo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Isotropic ::

policija bo dala predlog za postopek na sodiscu, ne pa tebi naslov, da ga razbijes.

no99 ::

mogoče čez kakšno leto ali 2 ... če nebo prej zastaralo.

Meni so ukradli telefon, potem sem na mobitelu zahtevu sledenje.
Mobitel je nato na policijo poslal dokazilo, da se mobitel še vedno uporablja (s tem sem dokazu krajo, ker so mi na policiji trdili da sem ga zgubu).
In kaj je od takrat? NIČ. V sloveniji se pač splača kradit/grozit/goljufat...

Isotropic ::

jah pa daj ane

schtr4jh ::

1. v gmailu pogledaš ip pošiljatelja
2. zlorabo prijaviš na policijo, ki potem od ISP-ja dobi kontaktne informacije (za to potrebuješ IP naslov)
3. sodna obravnava
4. greš na pir

osebno bi storil nekaj takega =)

NorK ::

Sem pogledal v header sporočila, ki sem si ga poslal z gmaila... in v njem ni mojega IPja. :)

ABX ::

Samo sodnik lahko pride do naslova pošiljatelja.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Ibex ::

V mojem primeru sem dobil vabilo za pričo na sodišču na vabilo je pisal ime in priimek osebe proti kateremu je sprožen kazenski postopek. Vpletenih je bilo več ljudi.

Da je pa zadeva prišla na sodišče je pa trajalo 2 leti. Vsi so mi pa govorili, da jih nikoli ne bojo dobili in da nič ne bo iz tega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ibex ()

BlueRunner ::

Itak. Saj se lahko zgodi, da je kakšen primer nemogoč, ker je premalo podatkov, praviloma pa se stvari obdelujejo in največkrat končajo na sodišču.

Seveda pa, če greš na Policijo z zahtevo "povejte mi kdo je pošiljatelj", potem zagotovo ne boš ničesar opravil. Na Policijo prijaviš sum kaznivega dejanja, potem pa to Policija samostojno obdela... Glede na stopnjo in zahtevnost primera pa je stvar lahko hitrejša ali počasnejša.

Ni se mi pa še zgodilo, da za kakšen primer, kjer sem bil tako ali drugače udeležen, Policija prijave ni sprejela. Sploh ne vem, če je kaj takšnega možno, če prijavljaš sum kaznivega dejanja ali daješ predlog za začetek pregona - nekatere stvari se namreč preganja na predlog in ne po uradni dolžnosti.

Osebno pa vedno bolj mislim, da ima večina ljudi preprosto odpor do Policije in mnenje, da se s Policijo grozi, ne pa, da se s Policijo sodeluje in se v tovrstnih primerih na njo zanaša. Kar se mi zdi bizarno, saj si sam s podatkom o temu kdo je pošiljatelj ne bom mogel prav nič pomagati... Lahko ga bom dal edino Policiji, da ukrepa. Če pa je bil podatek pridobljen nezakonito (kontaminacija dokaza), pa ga Policija ne bo smela uporabiti in bo morda že zaradi tega postopek preprosto prekinjen, ker na sodišču takšni dokazi ne bi zdržali.

Invictus ::

Zakaj pa v nastavitvah ne bi blokiral tega email naslova ?

In pozabil na vse policijsko sranje ipd ... ?

Ne dobiš več emailov, tista oseba te ne moti več, pa je zadeva rešena.

Slovenci bi samo nekaj prijavljali sosede in se tožarili ...

Pi*** kakšna država je to.

LP I.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Matthai ::

Če ima ta oseba kakšne občutljive podatke o tebi, potem blokiranje ne pomaga. poleg tega nadlegovalec lahko odpre nov e-predal...

Rešitev je preprosta. Greš na policijo in prijaviš sum kaznivega dejanja. Moje izkušnje so take, da se policija včasih otepa sprejeti kazensko ovadbo za "internetne" zadeve, vendar če si vztrajen, bodo zadevo sprejeli (razen, če je očitno, da kaznivega dejanja res ni). Če si iz Ljubljane, ti svetujem, da greš na PP Center ali na Urad kriminalistične policije na Štefanovo.

Potem je pa postopek tak. Policija začne poizvedbe, z odredbami dobi podatke o lastniku računa (ja, tudi od Googla - poznam konkretne primere), nakar pri tej osebi opravi hišno preiskavo (in najde dokaze o pošiljanju, v tvojem primeru morda še (ukradeno) zdravstveno dokumentacijo) in potem poda kazensko ovadbo.

Potem se zadeva res nekaj časa vleče na sodišču, ampak obravnava je razpisana, ti "nadlegovalca" vidiš in ko (če) je le-ta obsojen, lahko proti njemu vložiš tudi odškodninsko tožbo. Za kaj takega je seveda najbolje imeti odvetnika oziroma se že prej pozanimati kako pravočasno vložit odškodninsko tožbo, da zadeva ne zastara.

Skratka, vse skupaj zahteva nekaj malega napora iz tvoje strani - treba je iti na policijo, pričat na sodišče in do odvetnika - malce denarja (izgubljen čas in stroški odvetnika) ter nekaj živcev (zadeva se vleče). Ampak na koncu dobiš vse z obrestmi in še več nazaj.

Lahko pa seveda ne storiš nič...
Kind of an asshole at first sight, but actually a nice guy
when you get to know me personally. :)

yegor ::

Kar se mene tiče, je šla razprava v popolnoma napačno smer. Nič mi ni bilo ukradeno, in nobena škoda ni bila storjena. Želel bi si samo izvedeti kdo to je in če je mogoče, na kakšen način je prišel do zaupnih podatkov. Policiji pač ne bom kradel časa s takimi stvarmi.
Da na komercialnem mailu ne moreš priti do IP adrese naslovnika že vem. Zanima me le, če ima kdo izkušnje s kakšnim programom za izsleditev le tega in kakšne podatke lahko sploh pričakujem.

bluefish ::

Tudi če dobiš IP to še ne pomeni, da boš izvedel, kdo se skriva za njim. ISP ti teh podatkov pač ne bo dal in lahko do njih pride le policija, morda tudi informacijska pooblaščenka.

yegor ::

Vem, vem. Z reverse IP bom lahko določil server, preko katerega prihajajo maili. Ker mora biti nekdo, ki ga poznam, bom tako lahko zelo skrčil iskanje.

Matthai ::

Če je tako, pač pogledaš headerje ter s pomočjo GeoIP skušaš ugotoviti lokacijo... kaj več se pač ne da.
Kind of an asshole at first sight, but actually a nice guy
when you get to know me personally. :)

ABX ::

Zanima me le, če ima kdo izkušnje s kakšnim programom za izsleditev le tega in kakšne podatke lahko sploh pričakujem.


Nič in prav je tako.
Nismo v srednjem veku, kjer si pravico iščeš na lastno pest.

http://yro.slashdot.org/story/09/09/26/...
Google ni posredoval osebnih podatkov uporabnika banki. Je pa sprejel odločbo sodnika.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

techfreak :) ::

Vem, vem. Z reverse IP bom lahko določil server, preko katerega prihajajo maili. Ker mora biti nekdo, ki ga poznam, bom tako lahko zelo skrčil iskanje.

Seveda in strežnik s katerega prihajajo mejli uporablja samo on?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšna je šansa, da dobim svoj telefon nazaj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8324317 (7721) Mare2
»

Skrita številka

Oddelek: Mobilne tehnologije
2614717 (4306) bambam20
»

Poletna novela zakona o varovanju državljanov v kazenskem postopku

Oddelek: Novice / NWO
208345 (7211) Spock83
»

ukraden telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
132286 (1970) biasko
»

Težava z goljufivim prodajalcem na bolhi

Oddelek: Loža
373947 (2280) Good Guy

Več podobnih tem