» »

HTC Desire X

HTC Desire X

«
1
2

c00L3r ::

Že ima kdo ta telefon? Imam zdaj 2 leti stari HTC Desire in me mika, da bi ga zamenjal. Po specifikacijah bi naj bil nekje v srednjem rangu. Lahko kdo iz prve roke pove kaj o tem aparatu, kamera, baterija, odzivnost, ohišje/materiali...

cordoba ::

Jst sem tudi imel desire in sem kupil desire x , ker sem imel orto keš, sem dal 100 eur. Telefon je odziven, imel bo 4.1 nadgradnjo, baterija drži dolgo,skratka vse ok....

skyline ::

cordoba je izjavil:

Jst sem tudi imel desire in sem kupil desire x , ker sem imel orto keš, sem dal 100 eur. Telefon je odziven, imel bo 4.1 nadgradnjo, baterija drži dolgo,skratka vse ok....


Na enem razstavnem modelu sem opazil zanimivo stvar - če si močneje pritisnil na ekran, se je slika okrog točke pritiska rahlo spremenila (kot na najbolj cheap ekranih).

Sej sklepam da je bil tist že ves zgonjen (ali pa pre-production model) in da pri tvojem tega ni? Tut noben review na netu tega problema ne omenja, pa dvomim da bi to spregledal...

cordoba ::

Sem pritisnil, pa je kul tko, da je bil najbrž un že kej poškodovan.

skyline ::

Kul, hvala za info. Ko bi jih vsaj Simobil končno dobavil...

cordoba ::

Jst sem ga šel iskat v domžale, ker drugje jih niso imel. Tam sem pa celo lahko izbiral med belim in črnim.... Je pa to že slab mesec, tko da nevem kako je zdaj. Preveri!

katimm ::

Samo za info če se odločate za ta telefon s paketom praznični, ki pride 24,9€ in da dobite telefon zastojn je LG Optimus L9 še boljša alternativa od Desire X hkrati pa je še na zalogi.

c00L3r ::

Sem imel oba že v roki. Pa sem se vseeno odločil za HTC Desire X. LG Optimus L9 je prevelik. Ne moreš ga normalno držat in prit s palcem čez cel ekran. Prav tako imam z LG samo slabe izkušnje. Vse kaj sem imel do zdaj od njih se je izkazalo za izredno nekvalitetno.

katimm ::

Meni pa LG Optimus L9 prav sede v roko, še bolje da je malce večji, zaslon je ok in pa še več rama ima ter zelo je lahek :) Vse govori v prid Lg-ju, čeprav nisem navdušen nad firmo pa tudi baterijo ima zmoglivejšo.

Bor H ::

Torej, razmišljam o Desire X, všeč mi je velikost in baterija, ne maram te nove razvade z 4.5"+ telefoni in žal izgleda je Desire X edina resna možnost v 4" dual core segmentu (xperia p ima slabo baterijo, SGS3 mini pa pentile zaslon...pa še dražji je).
Ga kdo ima tu? Ko sem ga probal v simobil centru se mi je zdel da rahlo šteka. Predvsem me zanima kako je s custom romi? Najraje bi nek stock android, sem gledal po XDA in mi nekako ni čist vse jasno (sem trenutno na WP in nisem nikoli mel opravka s custom ROMi). Kako je potem z nadgradnjo in podatki? Ne da se mi ful časa vlagat v vzdrževanje telefona, ne bi pa rad čakal na HTC da z letom zamude vn vrže updejte tako da bi mi ustrezal da bi naložil nekaj in potem čim lažje nadgrajeval (ne rabim zdej zadnje verzije, project butter bi pa vseeno mel).

skyline ::

Dober mesec mam tole. Brez predhodnjih izkušenj z androidom (prišel sem z E71), tko da me jemlji mal z rezervo.

Proti midrange xperiam (kar sem sprobal po trgovinah) dela precej bolj gladko. Slej al prej se itak kej zatakne, sploh ko je odprtih par aplikacij, ampak za ta denar se mi ne zdi nič nesprejemljivega. Sploh ker Sense sigurno pobere nemalo resursev, kakšen stock ROM bi znal opazno pohitrit delovanje.

Kar sem gledal, CyanogenModa še ni. XDA mi je zaenkrat še bolj španska vas, o mod sceni bo moral kdo drug kej več povedat...

hobbit ::

Se da uporabljati GPS offline pri tem(Desire X) telefonu? Enako me zanima tudi za Xperio Go? In, ali so kakšni brezplačni zemljevidi s katerimi se da lepo shajat, oz. kateri plačljivi so ok. Hvala za odgovor!

Bor H ::

Hvala skyline. Na XDA sem našel dva ROMa, ki zgledata zanimivo. Bom videl, mogoče se odločim za nakup, glede na to da na MWCju ni bilo prikazanega nič zanimivega....

Formula 1 ::

Bor H je izjavil:

Hvala skyline. Na XDA sem našel dva ROMa, ki zgledata zanimivo. Bom videl, mogoče se odločim za nakup, glede na to da na MWCju ni bilo prikazanega nič zanimivega....

Lumia 720 ? Ali nimaš ti telefone za WP ?

Bor H ::

Res je, sem pristaš WP telefonov. Žal pa nočem imeti velikega telefona in so mi lumia 720/820 preveliki, od manjših naprav (do 4") imaš pa na voljo 620 s katastrofalno baterijo, 8S brez prostora za aplikacije in Ativ Odysee (ki je sicer US only) s Pentile zaslonom (groza, totalen nateg kupca). Ne vem zakaj več proizvajalcev ne naredi telefona ala Razr i, ki ima s svojimi 4.3" manjši tloris od večine 4" telefonov (največji kriminal pri tem zganja 8X, ki ima praktično več obrobe kot zaslona). Pa tudi pri Androidu ni kaj dosti bolje, če hočeš do 4" zaslon in dual core so ti na voljo Xperia Sola (ki je pri nas ni bilo za dobit), Xperia P (z grozo od baterije), Desire X in S3 mini (ki ima tudi pentile zaslon). Edini telefon z res dobrimi performansami in velikostjo do 4" je Meizu MX 4-core, ki ga pa tudi ne dobiš kar tako...

c00L3r ::

Če nočeš vlagat časa za vzdrževanje s telefonom, potem se izogibaj custom rom-u. Še vedno pa si lahko iz gPlay/Market-a namestiš drugi Launcher (homescreen in meni) npr. LauncherPro in se s tem rešiš Sense-a če ti ni všeč. Če nočem uporabljat privzete dialer aplikacije, spet imaš alternative, čeprav meni je dober Sense Dialer, dosti boljši kot stock Android. Isto je potem tudi z app-om za SMS-e ali karkoli drugega. Prednost Android-a je, da lahko v celoti zamenjaš privzete aplikacije, kar na iOS npr. ni možno.

Ta način "modifikacije", ti potem še vedno omogoča da dobiš uradne posodobitve in ni težav z garancijo. Če greš v custom ROM-e, potem pa avotmastki update odpade, ročni je rizičen.

Imam Desire X malo več kot mesec dni in sem zadovoljen. Ravno to je kar sem iskal. 2 jedrni telefon srednjega ranga. Kar se tiče "štekanja" ga praktično ne opazim. Dosti k temu pripomoreta ravno 2 jedri. Podobno tudi PC-i z 2+ jedroma, delujejo bolj tekoče. Včasih počasneje, ampak nikoli nič ne "zablokira".

Kar se tiče navigacije, pa so te na voljo na gPlay. Zelo hvalijo Sygic, ki je plačljiva. Dajo se dobit tudi kakšne khm, khm... "brezplačne", ampak o teh se tukaj ne moremo pogovarjat.

Tudi meni so ti novi XXL telefoni preveliki. 4 inče pa še gre skozi.

Bor H ::

Del navdušenja nad custom ROMi je da bi se znebil sensa, priznam, ni mi všeč in mislim da brezveze trati resource na že tako ne premočnem telefonu. Drugi del je pa ta, da preden bo HTC izvolil nam dati 4.1 bo zunaj verjetno že 4.5. Pa sej mi res ne gre za vsak API in manjše popravke, sam lih project butter bi pa znal bit kul.
Anyway, morem ga še enkrat probat in še mal razmislt, sem pa opazil da imajo nekateri custom ROMi svoj OTA update server, pa tudi če nimajo...enkrat letno lahko nadgradiš telefon pa še zmerej šišaš HTC za pol leta ;).

Zlatko1979 ::

Kaj mi lahko prosim kdo pomaga,rad bi izvedel če obstaja kak program za pohitrit internet za Htc One X. Non stop mi meče iz E(Edge)na H(Hugh) in vedno ta internet nekako trokira. Ali je to od simobila krivda ali od telefona :( Če kdo ve bi prosil za kako pomoč. Lep Pozdrav

skyline ::

Problem je v Simobilu (same here).

skyline ::

Updejt na 4.1 in Sense 4+ je zunej.

Project Butter my ass, men je performans precej padel. Scrollanje po homescreenih je grozno.
Sicer mam gor Widgetlocker in Nova Launcher, morm še samo s Senseom probat.

c00L3r ::

Res je performance padel. Najbolj se vidi v HTC/Sense app-ih. Sem moral kar zamenjat SMS app, saj se je stock dostikrat dolgo nalagal.

Je probal kdo naredit hard reset telefona po posodobitvi? Včasih se zgodi, da je perfomance slabši, če upgrade-aš, ker še ostajajo kaki nepotrebni legacy podatki odzadaj.

skyline ::

Sej ta upgrade ma tolk bugov da ga je HTC itak po parih urah umaknil. Samo tisti iz vukojebine (vzhodna Evropa) smo bli testni zajčki.

Je v kratkem za pričakovat nov build, ma da zrihtajo tko kot se spodob.

c00L3r ::

Prav žal mi je, da sem posodobil na 4.1. S 4.0 je aparat deloval odlično. Upam, da bo HTC kmalu rešil bug-e in zadevo pohitril oz. ne pohitril, samo na stare zmogljivosti naj nazaj spravijo.

polde66 ::

Tovarniške nastavitve si dal?
polde

c00L3r ::

Misliš Hard Reset? Ne nisem še.

Anney ::

Pardon :) (je že omenjeno ).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

Anney ::

Jaz sem danes prejel posodobitev, ima mogoče popravljene buge?

Programska oprema 2.20.401.5 (287,06MB)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

skyline ::

Zvok ob uporabi slušalk je popravljen, za ostalo še ne upam reč.
Še zmer se mi je zdela odzivnost na ICS malenkost boljša, ampak mi Google Now preprečuje, da bi downgradeal.

http://forum.xda-developers.com/showthr...

Anney ::

Gre tole za isto zadevo, kar je pri meni prišlo danes, ker preverjal sem tudi včeraj in še ni bilo nič, kot pa tisto izpred 14 dni. Ali so v tej posodobitvi popravljeni tisti bugi, za katere ste rekli da se pojavljajo?

skyline ::

Ja, prvi update je mel .3 na koncu. .5 je popravljen.

Anney ::

Se ga splača updejtat, tako iz prve roke mi povej, odkrito :)

skyline ::

Hm, pomojem je edina prednost Google Now.

Sense je malenkost popravljen, še vedno je 'lite' verzija (brez nastavljivega lockscreena in ostalih bonusov).
Messaging app ima po novem ogromno pisavo. K sreč je na storeu nadomesten app z AOSP izgledom, sem naložil tega in nikol pogledal nazaj.

V bistvu ni nobene revolucije, sploh ker se Project Butter zelo slabo opazi.
Ampak OK, men zadostuje, od mid-range telefona prov velik več niti ne pričakujem...

Če ne drugega, je vsaj XDA community dobil dostop do 4.1 driverjev, tko da se lahko začne delat na novih ROMih.

Anney ::

Ga bom preizkusil.

c00L3r ::

Namestil posodobitev. Mora, uporabljat par dni, da vidim če dela spet tako kot mora.

Anney ::

Meni deluje lepše, bolj gladko in tekoče, tudi odzivnost odpiranja je hitrejša.

Luka321 ::

Jaz sem si z 4 sharda(programa) potegnu neko igrco potem mi je zaznalo error in zdaj mi vedno kaže da se vleče dol pa sploh negre kako to vgasnit? VE gdo??

hojnikb ::

to se pa zgodi, ko piratiziraš igre >:D
#brezpodpisa

Anney ::

Si dal ponovni zagon telefona?

Luka321 ::

ja sem. Ubistvu mi to zdaj več ni cel cajt ampak se mi pojavla ko zaženem wifi pol se neki nalaga 5 sec pa se vgasne in tudi ko si povlečem kako igro iz google playa. Enako je tudi ko prižgem telefon. Saj ubistvu me to ne mot tako zelo samo bi rad najdu rešitev da se mi ne nalaga neki brezveze ko se sploh ne more.

hojnikb ::

zbriš dol ane..
#brezpodpisa

Luka321 ::

Ja sj sem vse izbrisal dol aplikacijo vse sam tisto gor k ose nalaga pa noče zbrisat,nevem ka naj nardim še da mi to več ne kaže.

hojnikb ::

zgleda da maš nek adware program gor, ko ti izpisuje reklame. pogosta praksa pri fremium igrah..
#brezpodpisa

Luka321 ::

Sem pogruntal v čem je fora. Na telefon mi sploh negre več nalagat slik iz neta pa glasbe is mp3 player-ja na telefonu in tudi iger ne iz neta. Nalagam lahko le še igre iz google playa. Sem mogoč kaj stisnil v nastavitvah ali kaj podobnega? Vse to sem lahko prej počel zdaj pa kar od enkrat nemorem več, zato mi vedno piše gor da se downloda ampak se ne zbriše, ker sploh ne gre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Luka321 ()

Anney ::

Povrni ga na tovarniške nastavitve, prej pa si naredi backup trenutno nameščenih programov.

BACKUP

FACTORY RESET

Luka321 ::

Anney je izjavil:

Povrni ga na tovarniške nastavitve, prej pa si naredi backup trenutno nameščenih programov.

BACKUP

FACTORY RESET



Res najlepša ti hvala :)

Luka321 ::

Zdaj mi več ne kaže tistega, ampak še vedno si nemorem vleč glasbe iz mp3 player-ja ker je nek error enako pri slikah?

Luka321 ::

Če si probam sliko uploadat mi napiše: android.process.media se je nepričakovano zaustavil...

Anney ::

Za tole pa malo pobrskaj po spletu, nebi vedel.

Luka321 ::

sem posodobil pa zdej vse dela normalno :D

matkeg ::

Je ta model precej občutljiv na prah?Ima kdo slabe izkušnje z njim, ker sam bi se odločil za ta model predvsem zaradi baterije in ker je še sprejemljiva velikost za eno roko.
Matjaž
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC Desire (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2733458430 (200716) Rupa
»

nadomestek za htc desire

Oddelek: Mobilne tehnologije
191495 (1210) genesiss
»

Kateri telefon si trenutno lastite (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
827295 (5740) lvlOne
»

Nakup novega mobilnika

Oddelek: Mobilne tehnologije
182578 (2048) Gigahertz
»

Kateri telefon naj kupim?

Oddelek: Kaj kupiti
184614 (3081) kerco46

Več podobnih tem