» »

Navijanje PSU

Navijanje PSU

Clubraider ::

Pozdravljeni.

Opravičujem se že naprej, če odpiram čudno in nelogično temo.

Zanima me, če se da naviti napajalnik, da bi reci iz njega lahko iztisnil še kakšen W. Gre se namreč zato, da imam doma Energona 750W. Če recimo zaženem kakršno koli igro ki od mojih grafičnih ne zahteva 100%moči deluje računalnik brez problema. Če pa zaženem Metro 2033 in dam grafiko na full, pa mi računalnik pri polni obremenitvi ugasne. Predvidevam, da napajalniku ne zmanjka dosti W moči, zato me zanima, če je kaj takega sploh možno.

Drugače imam to stvar rešeno z še enim dodatnim napajalnikom, kateri se nahaj izven ohišja ampak zadeva je zelo nerodna in estetsko tudi ne izgleda najbolje. Deluje pa. (ta dodatni napajalnim mi poganja eno od dveh radeon 6870).

Kakršen koli komentar bo dobrodošel.

Hvala.
|Corsair ATX RM 850W|RYZEN 5800X3D 3,8GHz+NEPTUNE 240|
Gigabyte X570 Aorus Elite|4x16GB DDR4|ZOTAC RTX 4090 AMP EXTREME AIRO|
Crucial BX500 240 GB|27" ACER Nitro x273kpb 4K HDR|Headset SteelSeries|
  • premaknilo iz Loža: STASI ()

M-XXXX ::

Ni, kar imaš imaš...

Boobiz ::

Wattage pri napajalniku sploh ni problematičen, bolj je važen tok ti ga je napajalnik sposoben peljat po railu ali pa railih, če jih maš več in tega ne moreš navijat.
I'm drunk, what's your excuse?

dolenc ::

Nekateri napajalniki imajo potenciometre notri, kjer malo vzameš kaki liniji in daš drugi, verjetno rabiš tukaj nabit 12v, odpri pa poglej.

Clubraider ::

dolenc je izjavil:

Nekateri napajalniki imajo potenciometre notri, kjer malo vzameš kaki liniji in daš drugi, verjetno rabiš tukaj nabit 12v, odpri pa poglej.

Saj bi odprl pa pogledal,ampak je problem, ko gledaš in ne veš točno kaj gledaš. Sem pa imel nekako to v mislih glede potenciometrov.
|Corsair ATX RM 850W|RYZEN 5800X3D 3,8GHz+NEPTUNE 240|
Gigabyte X570 Aorus Elite|4x16GB DDR4|ZOTAC RTX 4090 AMP EXTREME AIRO|
Crucial BX500 240 GB|27" ACER Nitro x273kpb 4K HDR|Headset SteelSeries|

dolenc ::

Iščeš edino zadevo, ki bo izgledala smiselna, da v njo vtakneš izvijač :D, običajno so majhni, kvadratni, modre barve z belo okroglo sredico. Napetosti na liniji lahko meriš programsko, ali če imaš gor priklopiš v-meter(po mojih izkušnjah tisto kar programček pokaže zna bit kar točno)

Še to v primeru da najdeš. Kahko kaj pokvariš, tako da to imej v mislih.
Linija mora biti toliko kolikor piše, če je 12v je to 12v, če je 3.3 itd... Kar boš gledal je koliko ti pade ob obremenitvi, ko zalavfaš metro. Če pade krepko pod 12v, se ti bo računalnik ponovno zagnal/ugasnil in to moraš lovit, da je napetost ob obremenitvi čim bolj stabilna, blizu 12v. V mirovanju imaš potem nekaj več kot si želiš, recimo 12.4v, tukaj moraš merkat da ne greš predaleč, da ne prežgeš vsega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dolenc ()

RejZoR ::

Po vatih je 750W imo zadost za 2x HD6870, bolj je problem amperaža. Glede na to, da je cena tega napajalca okol 50 EUR bi rekel, da bo problem amperaža. Recimo, za svojega Corsair HX750 (750W) sem dal okoli 150 EUR par let nazaj...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Tr0n ::

Nabavis nov, malce bolj kvaliteten in posledicno drazji napajalnik, in ne gledas nazaj.

Brias ::

prodas energona in kupis za 30 eur 2nd hand in lahko TI na en komp zraven sebe ( skoraj ) se tretjo 6870 priklopis :)

na tega pa se ( skoraj ) cetrto in peto ...

einstein :P ::

Boobiz je izjavil:

Wattage pri napajalniku sploh ni problematičen, bolj je važen tok ti ga je napajalnik sposoben peljat po railu ali pa railih, če jih maš več in tega ne moreš navijat.

Seveda je pomemben "Wattage", če bi bil manjši wattage, bi imel tudi manj toka na "railih".

Kar se pa tiče navijanja psuja, pa ne bo šlo, razen če bi odstranil overcurrent protection (nemogoče, ker je itak celo vezje na plošči od psu-ja) ampak potem bi šlo še veliko več moči lahko čez, kar pomeni, da bi napajalnik hitro skuril.

lp
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Boobiz ::

No shiat sherlock, zaenkrat še nisem pozabil formule za moč. Ampak slabi napajalniki imajo na 12V railih prenizke tokove, da bi bli zmožni folgat ob full loadu kako monster grafično.
I'm drunk, what's your excuse?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri napajalnik mi priporočate (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19735618 (27454) denis9
»

moc napajalnika in r9 280 toxic (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5815483 (14942) hojnikb
»

kaj menite o teh napajalnikih? (strani: 1 2 )

638205 (7458) bluefish
»

Računalnik se izklaplja - °C so dobre, dober PSU, dobra grafična

Oddelek: Pomoč in nasveti
333612 (3223) Pyr0Beast
»

Nova grafična kartica

232264 (1873) xxxgeekxxx

Več podobnih tem