» »

SimCity 4

SimCity 4

pro549 ::

Stvar je taka: Kako naj začnem igrat to igrico?:D Nevem sem imel SimCity 3000 pa je šlo vse lepo tukajpa je čist drug svet. Vedno ko naštimam polja (zone), policijo, gasilce, .... pol propadem kot še nevem kdo. Davke sem dal ene 15% kot sem delal pri 3000-ki in sem vedno uspel in ščasoma sem nižal davke tuki pa propadem že na štartu. Kaj lahko kdo pove kako naj začnemo tukaj in kako je treba nadaljevat da bomo uspeli? Aja a se da dobit link od že narejenih map?
  • spremenil: pro549 ()

Zheegec ::

Najprej postavljaj Dense residential, pa malo commercial, pa minimiziraj stroške (elektrika, voda, policije, bolnišnice, šole,...), veliko agrokulture, davke nizke (jaz jih dam na 5.5% za$ pa 5.7 za $$ pa 6 za $$$), pa ti bo res počasi uspelo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

pro549 ::

A je kakšen sajt kjer lahko Dl-jam že narejene mape?

ALIEN3001: Kako pa je z elektratno? S katero elektrarno ti štartaš? in kako pa z davki s časoma višaš al nižaš? Kaj vse na začetku dam dense?

pro549 ::

Aja samo full zanimivo kakšna je razlika med 3000 in 4. Tam si lahko začel z visokimi davki tukaj pa moraš kr z nekimi majhnimi ;)

the_unborn ::

seveda, na zacetku moras z nizkimi davki, nisi nikoli igral simcity 1 ali 2000? to so ble hude spile, preproste a popolne

Zheegec ::

Jaz dam na začetku vedno coal power plant pa navadne water towerse da res minimiraš stroške. Medium residential dam srednje, light malo, dense pa veliko, komerciala pa čisto malo na začetku.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

the_unborn ::

tocno tako, na zacetku je treba sparat pa cimvec con postavit, da se lahko ustalis

Seadoo ::

Na začetku sploh ne rabiš ne policije, ne gasilcev, ne bolnic, ne šol... Do ene 2000 prebivalcev gre brez problemov, pol pa ko maš budget že malo višji, si lahko kakšne od prej naštetih stvari privoščiš.

Davke jaz pustim kar na 7, pol pa odvisno kam hočem da se mesto razvija, tam spuščam davke.

Sploh pa je v sc4000 full dobro sodelovat z okoliškimi mesti, ki jih seveda sam razviješ. Tako maš lahko eno ful industrijsko, pa elektrarne pa smetišča... skratka podn, pa elektriko prodajaš pa smeti uvažaš, tako da zaslužiš hkrati pa majo mesta okoli manj zračne onesnaženosti in manj smeti...

MrX ::

kaj pa ko tovarne in hiše propadejo in postanejo črne? kaj pol nardiš, da se nove postavjo? jst zrušim propadlo tovarno oz. hišo, cona še vedno ostane, pa se nikol ne zgradi nova tovarna ali hiša.

Seadoo ::

Ja če stavbe začnejo propadat, je ponavadi nekaj narobe.

Če propada industrija, pol al maš premalo ljudi, al prvisokedavke na tisti tip industrije ali pa slabe povezave. Če propadajo stanovanja, pol al je premajhna priljubljenost ali pa premalo delovnih mest.

Se mi pa vsake tolko zgodi, da kakšna stavba pač propade in čez nekaj časa, če je vse v redu, stvar spet zaživi.

Za rušit stavbe pa rabiš dnar, in ga je brez veze razmetavat za take stvari. Raje en park zgradi :)

mafijc ::

Bok!
1. Imam problem. v sim city 4 nikakor ne moram priti do pozitivnega stanja oz. nikakor ne pridem ven iz dolgov. ker sem nekako nov v tej igri pa me zanima če ima morda kdo kakšno minutko časa ali pa sve da mi napiše splošno delujočo formulo, kako od začetka do denarja. tiste tutoriale sem preigral, tako da poznam osnovne funkcije in na splošno vsega po malo.
2. Zanima me kakšne sisteme imate tisti, ki to poganjate, ker mi igra dela precej počasi a precej nad mejo neigralnosti.
3.eni skos nekaj govorijo o povečanju davkov samo do koliko se to lahko poveča, da ljudje ne začnejo uhajati iz mesta?
4. kakšne zone je od začetka najbolje graditi (mislim po ceni ali dense pa ne vem kaj so še);( :'( :'( :'(

pro549 ::

Aja nekaj me zanima a se da to igrico igrat prek mreže?

IR Babun ::

Jest za umazano industrijo davke nabjem na 10, za srednjo na ene 7, za high-tech pa spustim na ene 4.5, tok da nimas poln smoga o mestu in s tem je folk ful zadovoljen, nekak isto naredim tudi za prebivalstvo pa komercialo, tok da je cim mn revezov;) .

Po pa davke po desetinkah pocasi dvigujem, pa se mi ni se noben pritozu zarad visokih davkov.

Zdj mi pa industrijo zapuscajo in dajejo sfula veliko zahtevo po komerciali
SCREW THE GOVERNMENT

Slo-One ::

Imam Sim City 4 Deluxe.

Vse gre kot po maslu edino smeti je vedno več. ;((
Kako se znebim smeti ker reciklirni center ne pomaga preveč.

gzibret ::

Veliko lahko prisparate, ce skinete stroske za policijo, solstvo in zdravstvo. Ko zgradis bolnico, ti po defaultu nabije 100$ stroskov, ceprav je bolnica skoraj prazna in realno rabi 20$. Scasoma se ti ljudstvo zbuni, pol pac povecujes pocasi. Bolje je graditi dense residental..., ker prisparate pri stroskih za prevoz otrok v solo in "ranjencev" v bolnico.

Isto je z elektrarno. Zakaj zapraviti 400$/mesec, ce je 100$ povsem dovolj. Edino, kar pustim na 100% so gasilci. Legaliziram gemblanje, postavim kazino, vojasnico in morda raketno izstrelisce. Davke dam na 9 ali 10%, tezki industriji pa nabijem maksimalno.
Vse je za neki dobr!

Slo-One ::

Rešitev je Waste Plant :D .
Pa zdaj mam bol malo prihodkov ker se dal vse na šolstvo ker hočem, da jim IQ zraste zaenkrat je cca 130 :8) hočem pa ene 160 za HT industrijo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cities: Skylines (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
6612930 (1752) ahac
»

Google leta 2016 na Bermude poslal 16 milijard evrov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
7033789 (27101) zmaugy
»

SimCity (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Igre
38348628 (29707) bluefish
»

The Godfather (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
9010228 (5746) Mavrik
»

Simcity 4

Oddelek: Igre
7727 (668) Yohan del Sud

Več podobnih tem