» »

Kaj potrebujem kot ponudnik interneta?

Kaj potrebujem kot ponudnik interneta?

urosh ::

Torej potegoval se bom za ponudnika interneta v našem kabelskem sistemu. Zadeva naj bi delovala tako kot deluje pri npr. kks online ali lj-kabel.
Ima kdo kaj izkušenj z temi zadevami? Potrebujem dostop do interneta (ARNES), kako pa narediti, da bi uporabniki vzpostavljali povezavo do mene, in jaz bi jim lahko omejil dostop z recimo 128kbps. Kateri modemi (uporabniški) so primerni za takšno delo in kateri modem (ali kaj že potrebujem jaz) bi bil dober zame, da bi me uporabniki "klicali". Nazven pa itaq da treba kabl in direkt povezava.

Če se komu kaj nasnja na to temo, z veseljem pričakujem odgovore in nasvete.

lp

BigHugo ::

Urosh: Tej tvoji temi pa sem se res moral nasmejati. Sem brez komentarjev, samo na smeh :)) mi gre.
LP BigHugo

urosh ::

Ok, kaj naj bi sedaj tu bilo smešno? Čisto tako po bedariji sem izvedel za to stvar, pa še veze mam dokaj dobre pri CATV. Sedaj moram samo natančno izvedeti kako zadeva deluje (malo se mi pa že sanja, ne!) in to je to. Ker naš kabelski sistem itaq še nebo tak hitro tak daleč, da bi se zadevo dalo narediti, še mi ostane dovolj časa, ok. Če nimate res nič drugega za povedati kot ti trije prvi posti, potem pa nič. Gre za resno zadevo in jo bo treba izpeljati na eleganten način.

Predlogi???

b ::

Lahko mi posljes mail in ti bom pomagal navezat kontakt s kom, ki se s tem profesionalno ukvarja.

Predvidevam da imas kaksen nacrt, kako bos dobil kaksen kredit za nakup opreme ter placilo par tehnicno kompetentnih ljudi, da ti zadevo postavijo in vzdrzujejo, ne?

Pa veliko srece.

DSmidgy ::

Če se ti samo malo sanja boš vrjetno mogel zaposliti strokovnjaka, ki bo pa koštalo ane (ker bo prihajalo do težav - kar glej kabelske internete po sloveniji). Rabš pa pomoje kabel modem, rooter za kabelske modeme. Pol je pa fora .. a veš kuko se pošiljajo podatki do modemou (a se pošle usem pakete al se deli na več posameznih frekvenc da se propustnost poveča). Kaj če se zafila - moreš vedt a je dost da kupš večji link al je zafilan lokalni link. Pa en kup je še stravi k ti nit na misu ne pride da u poštev pridejo. Najboljš pa da pogledaš na net za firme k majo celovitno (al pa delno) rešitev za kabelske sisteme: corensa, thompson (al je thomson), cisco, motorola, broadcom, ...

DSmidgy ::

Pa fora je če sam znaš je dost cenej kot pa če maš zaposlenga - kwa šele če ti ena firma pomaga - boš stroškou da bo joj. Če pa še ne bo koj se kablski internet delou bi pa recimo pomagal kkšne knige nabaut pa si prebrat - al pa če si še mlajš (da nau neumno zgledal) it na kkšn fax na predavanja - da mal osnove nabereš.

urosh ::

JA, vem da zadeva nebo poceni. Vem tudi, da bo potreben (vsaj) en strokovnjak. Rekel bi pa tudi tako. Mislim, da sem kar brihten fant (>:D ) in se bom zadeve sčasoma tudi sam naučil. Seveda je za postavitev potrebno znanje (ki ga trenutno nimam - ŠE). Začetni stroški so pa pri vsaki stvari veliki, ko pa zadeva zalaufa, potem pa kar gre... Če ima kdo konkretne izkušnje, bi prosil za pomoč (seveda pozneje primerno nagrajeno - ko bo pomoč potrebna tudi v praksi).

lp

Uporabnik ::

hmm, in potem se je rodil telemach2 (no ja zdnje cajte je že bolje - vsaj zame)

SasoS ::

hmm...nekako nisem niti dojel česa se sploh hočeš lotiti? Ponujanja internet storitev v kabelskem omrežju?? Mislim...zadeva je ODLOČNO prevelika. Kdo bo prenovil omrežje (če še ni...če ni že ponudnika verjetno da ni), kdo ti bo kupil opremo (modemi, headend, bridgi...), kje boš dobil povezavo do interneta? Kako boš servisiral stranke??

urosh ::

Lotiti se želim ponujanja kabeskega interneta. Prenovo omrežja financira upravljalec Kabelskega sistema. Ponudnik pa zagotovi (kakor hitro se bo posodaljal sistem omrežja) neomejen dostop do interneta preko kabelskega sistema, nabavo modemov za uporabnike in seveda vse kar je potrebno, da internet deluje njemu (se pravi povezavo, servisiranje, ...). To je v bistvu to.
To imam namen narediti. Seveda ne sam, čeprav nekih strokovnjakov iz tega področja pa tudi nimam za kolege (tista, ki sta za to)...

lp

Uporabnik ::

najprej je treba svinčnik pa papir v roke pa mal študij narest, poleg tehničnih tudi finančne, pol pa šele delat posege na omrežju

čutim da je šefu (g. kabelskemu) kapnilo, da so pa lahko telekomunikacije donosne, zdej hoče pa z najmanj sredstvi kr neki spacat na hitr

aka. bom dal ene dva maldiča na minimalca (al pa kej več) pa bosta mal okol skakala pa bodo dnarci kr sami letel skup..... za en dobr omrežje je predvsem potrebno veliko začetnih vlaganj ...

Tiger ::

Evo vam en lepi FAQ :D

Q. Kaj potrebujem kot ponudnik interneta?
A. Najprej seveda potrebujemo ponudnika interneta. Lahko pridobimo slovenskega, lahko tujega, vsakemu pa pač mastno plačujemo najeto linijo. Da Telekoma (in njegove najete linije) sploh ne omenjamo.

Q. Zakaj Arnes ni dober ponudnik interneta zame?
A. Ker ni namenjen komercialni uporabi. Oz. z drugimi besedami takoj ko bodo ugotovili, da njihov link komercialno tržiš te bodo odklopili.

Q. Čemu sploh postati lasten ponudnik interneta?
A. Jah, če imajo ljudje preveč časa in denarja, je vse možno. Ampak ekonomično se ne splača.


Iztirjenec ::

:\ Hja urosh, pa si prepričan da se ti bo investicija izplačala?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kabelski ponudnik me je "nategnil" :(

Oddelek: Pomoč in nasveti
282474 (1345) hooger
»

Občasni nekajminutni izpadi Arnesa preko kabla?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
533878 (2923) bastadu
»

Osebno zadovoljstvo: ADSL ali KABL ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1017448 (5649) Narcos Satanicos
»

Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
707729 (6035) DeLonghi
»

ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
462447 (1790) Tr0n

Več podobnih tem