Forum » Šola » Mnenja in nasveti glede vpisa na fakulteto
Mnenja in nasveti glede vpisa na fakulteto
i33a ::
Pozdravljeni, sem dijak 3. letnika naravoslovne gimnazije. Počasi po treba začeti razmišljati o izbirnih predmetih za maturo in posledično o vpisu na fakulteto.
Moja želja je da bi se vpisal na FRI. Ker vem, da vas je na tem forumu obiskovalo/še obiskuje omenjeno fakulteto bi rad slišal nekaj mnenj...
-Kaj izbrati za maturo? Zaenkrat sem mislil, da bi vzel za izbirna predmeta kemijo in fiziko + matematiko na višjem nivoju. Kakšna se vam zdi izbira? Bi bilo bolj pametno vzeti informatiko(ne vem če sploh bo možnost na naši šoli...) ali mogoče kak drug predmet?
-Zanima me tudi težavnost matematike na FRI UNI... ker na gimnaziji ne blestim najbolj(pri Matematiki ocene med 3 in 4). Bi šlo?
-Kakšne so kaj omejitve za univerzitetno smer? V p+1. in 2. letniku sem bil pravdober in nekaj takega kaže tudi za naprej...matura mi pa tudi nebi smela iti prav slabo? So bile z zadnjih letih kakšne hude omejitve?
-Kakšne so možnosti za zaposlitev po/med študijem?
Hvala za odgovore
Moja želja je da bi se vpisal na FRI. Ker vem, da vas je na tem forumu obiskovalo/še obiskuje omenjeno fakulteto bi rad slišal nekaj mnenj...
-Kaj izbrati za maturo? Zaenkrat sem mislil, da bi vzel za izbirna predmeta kemijo in fiziko + matematiko na višjem nivoju. Kakšna se vam zdi izbira? Bi bilo bolj pametno vzeti informatiko(ne vem če sploh bo možnost na naši šoli...) ali mogoče kak drug predmet?
-Zanima me tudi težavnost matematike na FRI UNI... ker na gimnaziji ne blestim najbolj(pri Matematiki ocene med 3 in 4). Bi šlo?
-Kakšne so kaj omejitve za univerzitetno smer? V p+1. in 2. letniku sem bil pravdober in nekaj takega kaže tudi za naprej...matura mi pa tudi nebi smela iti prav slabo? So bile z zadnjih letih kakšne hude omejitve?
-Kakšne so možnosti za zaposlitev po/med študijem?
Hvala za odgovore
black ice ::
Informatika je keks, v prvem mesecu računalniškega faksa se naučiš več kot celo leto pri informatiki (če nisi radovedne sorte). Priporočam to, kar si že sam omenil (kemija + fizika), boš imel več možnosti, če ima slučajno kakšen faks pogoj za vpis enega ali oba predmeta.
Možnosti za zaposlitev so pa takšne kot si jih sam ustvariš. Če si dober dobiš zaposlitev kadarkoli in kjerkoli.
Možnosti za zaposlitev so pa takšne kot si jih sam ustvariš. Če si dober dobiš zaposlitev kadarkoli in kjerkoli.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: black ice ()
gendale ::
jaz bi na tvojem mestu za maturo vzel matematiko in ang na višjem nivoju (mat ti bo koristila na faksu, ang je pa zelo lahka), kot izbirne pa fiziko + nekaj kar te zanima in imaš to možnost na šoli
matematika na uni smeri sicer ni čisto enostavna, ni pa nič takega, kar se normalen človek ne bi mogel naučit, če boš sproti delal, ne bi smel imeti velikih težav
omejitve niso problem, če ne spacaš skupaj na maturi dovolj točk, da bi prišel gor, si verjetno tudi preveč len da bi končal faks :) so pa objavljene omejitve prejšnjih let na spletu, tko da če te zanimajo točne številke, poglej na google :)
za zaposlitev so zaenkrat dobre možnosti, napovedovanje, kaj bo čez 20 let pa je zelo nehvaležno opravilo
matematika na uni smeri sicer ni čisto enostavna, ni pa nič takega, kar se normalen človek ne bi mogel naučit, če boš sproti delal, ne bi smel imeti velikih težav
omejitve niso problem, če ne spacaš skupaj na maturi dovolj točk, da bi prišel gor, si verjetno tudi preveč len da bi končal faks :) so pa objavljene omejitve prejšnjih let na spletu, tko da če te zanimajo točne številke, poglej na google :)
za zaposlitev so zaenkrat dobre možnosti, napovedovanje, kaj bo čez 20 let pa je zelo nehvaležno opravilo
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Šola | 360822 (23014) | nejc_nejc |
» | FRI (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šola | 48281 (35801) | awy |
» | Srednja šola za računalništvo in elektronikoOddelek: Šola | 7248 (6659) | amacar |
» | FKKT LJ ali FMF (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 20048 (17516) | foxigirl |
» | naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 48221 (45703) | Jan987 |