» »

Zvočna izolacija sobe

Zvočna izolacija sobe

mrTwelveTrees ::

Je že kdo zvočno izoliral sobo ?
tole: http://www.bolha.com/glasbila-glasbena-...
oz podobna stvar

imam problem, v blizini naše hiše, se prižiga ena peč ki oddaja zvok, ta tvok ne slišiš zunaj ali v hiši pri odprtih oknih, samo v zaprtem prostoru, najbolj v kotih. Zvok je res tak kot iz gorilca ki se sliši pri dimniku, vendar se malo spreminja.

V glavmen ne moreš spat dokler se ne ugasne (dela pa cca 30 min) in spet vsake toliko časa.

je že kdo zvočno izoliral sobo, če to pomaga ?

Aston_11 ::

Se ti morda prenaša po konstrukciji? Daj si zamaške v uha.

hja po konstrukciji... ja se slisi tudi v drugih prostorih v hisi.

ne, zamaške v uha ne prenesem.

jamiroq ::

tista pena ni za zvocno izolacijo, le za spreminjanje zvocne karakteristike sobe. skoda denarja zanjo, ker ucinka ne bo.

za pravo zvocno izolacijo pogooglaj za soundproofing. verjetno bos ugotovil, da je cenejse in bolj smotrno odmontirati pec in jo prestaviti drugam :).

najprej skusaj ugotoviti kako in zakaj zvok prihaja v sobo (zaradi vibracij peci? kaksnih cevi? resonira soba?). sele potem se cesa loti. na pamet 'limat skatle za jajca' na steno nima smisla.

cepki za usesa pa za nizke frekvence ne bodo pomagali (vsaj tisti obicajni, ki sem jih jaz poizkusil niso). imel podoben problem s sosedom in glasbo/igricami/filmi sredi noci. do mene so prisle le nizke frekvence, se pravi eksplozije, 'stanc' glasba... resil sem s selitvijo :P.

ni peč kriva pri nas ampak v eni hiši, oz. v manjšem nakupovalnme središču (peči od sosedov sem ze izključil iz seznama)

jamiroq ::

hmm. zvocna pregrada med tabo in tem nakupovalnim centrom? nova okna z boljso zvocno izolacijo? tezke zavese, debeli tepihi na tla in stene? kaksno tezko pohistvo k steni, ki je blizja peci? google ima marsikaksen nasvet, vendar vprasanje kaj bo res ucinkovito...

huh vse to ne pride v postev..... okna so ze nova.

s1m0n ::

Kdaj se pa ta peč prižiga ? Tudi čez noč ?
Pametno se bi bilo pozanimat, če je sploh to v normalah in da ni preveč moteče. Mogoče kdo kaj več ve o zakonih glede tega.

ja ponoči.... in smešno je da zmeraj skoraj ob istem času.. okoli 23 in dela do 23:30 kot da bi bil timer

Zgodovina sprememb…

Gigahertz ::

pejt do direktorja tega centra pa mu reč da po 22h zahtevaš tišino8-)
"670#2500#8"

Zgodovina sprememb…

ah ja...

Spajky ::

Ti verjetno slišiš brnenje kompresorja hladilnice in spalnica ti rezonira s 50/100Hz verjetno ... dodaj kako omaro vanjo, da spremeniš rezonanco sobe ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

zvočno izoliranje 300W moči ?

Oddelek: Loža
292265 (1753) ginekk
»

Izolacija sobe za vaje z bendom

133490 (3105) LeQuack
»

Zvočna izolacija sobe

Oddelek: Zvok in slika
1812181 (10295) Okapi
»

starši jih ne prenesejo!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
737650 (5472) Vice
»

Zvočna izolacija sobe

1611265 (10957) Brane2

Več podobnih tem