Forum » Problemi človeštva » Zakonopljo.si - zbiranje podpisov za predlog zakona
Zakonopljo.si - zbiranje podpisov za predlog zakona
Temo vidijo: vsi
jest10 ::
V bistvu ni moj problem, ampak tvoj, saj tebe moti, ker se ne moreš zadevati kjer te prime.
Meni je gladko vseeno, kar se tiče tega. Mi pa ni vseeno glede enostranskega bluzenja določenih zagovornikov travce.
Zanimivo mi je dejstvo da vsi, ki nerazgledano komentirate debate o kanabisu, takoj začnete z osebnimi napadi na tiste, ki jim dokažejo, kako zahojeni so...
A tisti, ki ne bluzmo, kako je travca rešitev za vse svetovne probleme smo zahojeni? Tudi prav
francek1 ::
V bistvu ni moj problem, ampak tvoj, saj tebe moti, ker se ne moreš zadevati kjer te prime.
Meni je gladko vseeno, kar se tiče tega. Mi pa ni vseeno glede enostranskega bluzenja določenih zagovornikov travce.
Zanimivo mi je dejstvo da vsi, ki nerazgledano komentirate debate o kanabisu, takoj začnete z osebnimi napadi na tiste, ki jim dokažejo, kako zahojeni so...
A tisti, ki ne bluzmo, kako je travca rešitev za vse svetovne probleme smo zahojeni? Tudi prav
Spominjaš me na nacistično propagando; daj prosim citiraj post, kjer je kdorkoli napisal to tvojo abotno trditev: "kako je travca rešitev za vse svetovne probleme"...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
jype ::
Se pravi smo zaključili. Imaš še kakšen racionalen razlog za prepoved marihuane, ali sklenemo, da samo rad greniš življenje tistim, ki ne živijo enako kot ti?
echo ::
jest10 motijo razlogi zagovornikov za legalizacijo, seveda je moral svoj del nategniti preko vseh proporcev (rešitev vseh svetovnih problemov in podobne klamfe).
Težava je v njegovem izhodišču - on si želi slišati razloge za legalizacijo, medtem ko bi moral imeti razloge za prepoved. Če razlogov za prepoved ni (oziroma ne odtehtajo pozitivnih stvari), potem je stvar treba legalizirati - tudi če nimamo razlogov za legalizacijo.
Uživanje drog samo po sebi škodi kvečjemu uživalcu, tako da po mojem mnenju ni razloga za prepoved.
Me pa ne bi motilo, če bi bila zadrogiranost oteževalna okoliščina pri kaznivih dejanjih.
Težava je v njegovem izhodišču - on si želi slišati razloge za legalizacijo, medtem ko bi moral imeti razloge za prepoved. Če razlogov za prepoved ni (oziroma ne odtehtajo pozitivnih stvari), potem je stvar treba legalizirati - tudi če nimamo razlogov za legalizacijo.
Uživanje drog samo po sebi škodi kvečjemu uživalcu, tako da po mojem mnenju ni razloga za prepoved.
Me pa ne bi motilo, če bi bila zadrogiranost oteževalna okoliščina pri kaznivih dejanjih.
imagodei ::
Se pravi z legalizacijo problem izgine?
O katerem problemu je govora? Si lahko bolj specifičen?
- Hoc est qui sumus -
Matija82 ::
Dajte me popravit toda vlada je zgolj podala mnenje o predlogu, državni zbor ima še vedno pravico, da se odloči drugače? Wishful thinking toda vseeno.
https://www.facebook.com/SlovenskiKonop...
Se pa počutim kot kreten ko vidim, da se vse blokira z argumentoma "Ježešna kaj pa ZN" ter "Otroci! Pomislite na uboge otroke!".
https://www.facebook.com/SlovenskiKonop...
Se pa počutim kot kreten ko vidim, da se vse blokira z argumentoma "Ježešna kaj pa ZN" ter "Otroci! Pomislite na uboge otroke!".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Matija82 ()
Matija82> "Otroci! Pomislite na uboge otroke!".
Saj to je argument _za_ legalizacijo.
Dilerji ne nosijo nalepke "ne prodajamo mlajšim od 18 let".
Saj to je argument _za_ legalizacijo.
Dilerji ne nosijo nalepke "ne prodajamo mlajšim od 18 let".
mojca ::
Pšenični ::
Se pravi smo zaključili. Imaš še kakšen racionalen razlog za prepoved marihuane, ali sklenemo, da samo rad greniš življenje tistim, ki ne živijo enako kot ti?
Kako, kaj ste pravkar zaključili?
"Tisti, ki so problematični uporabniki marihuane, imajo težave. Ali so to psihične težave, ali imajo težave z dodatnim uživanjem prepovedanih drog, ali pa kakšne druge telesne težave. Najpogosteje se v centrih za preprečevanje odvisnosti od prepovedanih drog, če so stari manj kot 19 let, oglašajo na pobudo staršev, ker se sočasno s kajenjem marihuane recimo pojavi slabši šolski uspeh. Ali pa imajo težave pri navezovanju socialnih stikov, se izogibajo vsakršnim družabnim srečanjem in imajo lahko še drugačne psihične težave. Imamo primere, ko pridejo s psihotično motnjo, takrat oseba izgubi stik z realnostjo, napačno presoja svoje realno stanje, ima lahko tudi halucinacije, blodnje, to so huda doživljanja. To se lahko pojavlja tudi po kajenju marihuane. Imamo še ljudi, ki se v ambulantah oglašajo zaradi depresivnega razpoloženja oziroma zaradi amotivacijskega sindroma. Sami navajajo, da izgubljajo voljo, so žalostni, imajo manj energije, težko se lotijo kakršnegakoli dela, morda razmišljajo o samomoru. Pri amotivacijskem sindromu bolj izstopajo apatija, brezvoljnost, tudi tukaj se ponavadi izolirajo. To ne pomeni, da se to pojavlja pri vseh, obstaja pa nekaj odstotkov takih oseb."
".. ampak vseeno še nihče ni umrl zaradi kajenja trave?
V Sloveniji nimamo primera, da bi kdo umrl zaradi predoziranja z marihuano, imamo pa lahko smrtne primere predvsem pri tistih, ki uživajo marihuano in sedejo za volan. Dokazano je, da marihuana vpliva na zmanjšanje vozniških sposobnosti. Pri nadzorovanju cestnega prometa od leta 1991 do leta 2000, konkretno za kanabinoide, je bilo po opravljenih raziskavah 66,2 odstotka primerov pozitivnih. Pri prometnih nesrečah pa je bilo 38 odstotkov takih primerov."
Torej gre za škodlivo razvado.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
telbanc> Kako, kaj ste pravkar zaključili?
S seznamom racionalnih argumentov za prepoved marihuane. Seznam je še vedno prazen.
jest10> Mlajši od 18 bodo še vedno imeli dilerje
Malo verjetno. Tveganja so bistveno višja, nagrada pa mizerna, ker je konkurenca nenadoma legalna.
S seznamom racionalnih argumentov za prepoved marihuane. Seznam je še vedno prazen.
Malo verjetno. Tveganja so bistveno višja, nagrada pa mizerna, ker je konkurenca nenadoma legalna.
".. ampak vseeno še nihče ni umrl zaradi kajenja trave?
V Sloveniji nimamo primera, da bi kdo umrl zaradi predoziranja z marihuano, imamo pa lahko smrtne primere predvsem pri tistih, ki uživajo marihuano in sedejo za volan. Dokazano je, da marihuana vpliva na zmanjšanje vozniških sposobnosti. Pri nadzorovanju cestnega prometa od leta 1991 do leta 2000, konkretno za kanabinoide, je bilo po opravljenih raziskavah 66,2 odstotka primerov pozitivnih. Pri prometnih nesrečah pa je bilo 38 odstotkov takih primerov."
Torej gre za škodlivo razvado.
Mislim da tale citat govori o tem, koliko ljudi so testirali ne pa o smrtnih žrtvah na cesti katerih udeleženci so bili pozitivni na test prisotnosti konoplje. Da je 38% vseh udeležencev prometnih nesreč pozitivnih je pač bosa.
Ljudje so alergične na milijon stvari toda nihče ne prepoveduje uporabo teh zadev večini. Torej, če obstaja nekaj procentov ljudi, ki ima zaradi konoplje težavo, kakšne veze ima to s preostalih 95+%?
List of allergies @ Wikipedia
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Matija82 ()
Aha, tako kot pri petardah, ko so še bile legalne za 18+
Po šolah in pred njimi res ni bilo nobene preprodaje
(In zanimivo, sedaj ko so prepovedane(razen prve klase, ki je itak nič od nič) se je uporaba le teh in tudi preprodaja po šolah zelo zmanjšala)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
telbanc> Kako, kaj ste pravkar zaključili?
"Pokadite štiri džojnte na dan? To pomeni, da potrebujete zdravljenje."
"Na razpolago imamo številne raziskave in podatke, ki kažejo, da kajenje marihuane pomeni dejavnik tveganja za najrazličnejša respiratorna vnetna obolenja, za razvoj kancerogenih celic, obstaja tudi možnost, da kajenje marihuane sproži psihotično epizodo ali epizodo shizofrenije, predvsem pri osebah, ki so občutljive, ki imajo za to predispozicijo."
Zgodovina sprememb…
jest10, za petarde verjetno ne dobiš 1-10 let kajneda?
telbanc, preberi si prosim mojo prejšnjo objavo. Posploševanje parih procentov na večino ni merodajno.
telbanc, preberi si prosim mojo prejšnjo objavo. Posploševanje parih procentov na večino ni merodajno.
jest10> Aha, tako kot pri petardah, ko so še bile legalne za 18+
Tako je.
jest10> Po šolah in pred njimi res ni bilo nobene preprodaje>:D
Mhm, ko so bile petarde popolnoma prepovedane, pa nihče ni pokal.
Naslednji argument?
telbanc> "Pokadite štiri džojnte na dan? To pomeni, da potrebujete zdravljenje."
To ni argument.
telbanc> "Na razpolago imamo številne raziskave in podatke, ki kažejo, da kajenje marihuane pomeni dejavnik tveganja za najrazličnejša respiratorna vnetna obolenja, za razvoj kancerogenih celic, obstaja tudi možnost, da kajenje marihuane sproži psihotično epizodo ali epizodo shizofrenije, predvsem pri osebah, ki so občutljive, ki imajo za to predispozicijo."
Stroboskopska svetilka ni prepovedana, čeprav ima podobne dejavnike tveganja.
Tako je.
Naslednji argument?
telbanc> "Pokadite štiri džojnte na dan? To pomeni, da potrebujete zdravljenje."
To ni argument.
telbanc> "Na razpolago imamo številne raziskave in podatke, ki kažejo, da kajenje marihuane pomeni dejavnik tveganja za najrazličnejša respiratorna vnetna obolenja, za razvoj kancerogenih celic, obstaja tudi možnost, da kajenje marihuane sproži psihotično epizodo ali epizodo shizofrenije, predvsem pri osebah, ki so občutljive, ki imajo za to predispozicijo."
jest10>
Dobro, da sem pa tja, vskočim na slo tech, kaj vidm, da hočeš poneumljat mladino.
"V centrih za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog pogosto iščejo pomoč, če govorimo samo o tistih, ki kadijo marihuano. Lahko iščejo pomoč tudi v psihiatričnih ambulantah, če je dodatna težava psihotična motnja ali depresija ali pa amotivacijski sindrom. Če gre za zelo mlade osebe, lahko poiščejo pomoč v pedopsihiatričnih ambulantah. Če je potrebna hospitalizacija, če gre za res hudo motnjo, se taka oseba hospitalizira v psihiatrični bolnišnici."
Zgodovina sprememb…
jest10> Sedaj ko so prepovedane(razen prve klase, ki je itak nič od nič) se je uporaba le teh in tudi preprodaja po šolah zelo zmanjšala.
Slaba šala.
telbanc> Dobro, da sem pa tja, vskočim na slo tech, kaj vidm, da hočeš poneumljat mladino.
Žal mi je, ampak poneumljanje mladine je predvsem laganje o lastnostih marihuane.
Slaba šala.
telbanc> Dobro, da sem pa tja, vskočim na slo tech, kaj vidm, da hočeš poneumljat mladino.
Žal mi je, ampak poneumljanje mladine je predvsem laganje o lastnostih marihuane.
jest10> Sedaj ko so prepovedane(razen prve klase, ki je itak nič od nič) se je uporaba le teh in tudi preprodaja po šolah zelo zmanjšala.
Slaba šala.
To je iz strokovnega članka, kaj sem prej navedel, sam kaj čem jaz, kaj mam opravka s "takim strokovnjakom" ko si ti. Menda si programer, sam zgleda da si doktoriral iz marihuane???
Pač hočem opozoriti tudi na tveganja o katerih si ti pač tiho. Se mi zdi problematično, da marihuana deluje kot sprožilec začetka psihoze, podobno velja za "nore gobe". Kaj potem taka oseba je lahko izgubljena za družbo, ko enkrat "spelje".
Zgodovina sprememb…
jest10> Čisto lepa resnica je, da se je uporaba pirotehničnih sredstev, ki imajo za glavni učinek pok(ja petard) v zadnjih letih močno zmanjšala. Tako uporaba, kot preprodaja.
Drži, nima pa nobene zveze s kakršnimikoli upravnimi prepovedmi.
telbanc> To je iz strokovnega članka
Kaj si pa ti želel povedat s tem, da "odvisniki lahko poiščejo pomoč" ?
telbanc> Pač hočem opozoriti tudi na tveganja o katerih si ti pač tiho.
Ne, hočeš drugim diktirat, na kakšne načine se morajo drogirat, na kakšne se pa ne smejo. Rad bi, da bi država kaznovala ljudi zato, ker namesto Laško pijejo Union, ker imaš ti delnice Laškega.
telbanc> Se mi zdi problematično, da marihuana deluje kot sprožilec začetka psihoze, podobno velja za "nore gobe". Kaj potem taka oseba je lahko izgubljena za družbo, ko enkrat "spelje".
To je zelo slab razlog za prepoved marihuane, je pa odličen razlog za prepoved alkohola.
Drži, nima pa nobene zveze s kakršnimikoli upravnimi prepovedmi.
telbanc> To je iz strokovnega članka
Kaj si pa ti želel povedat s tem, da "odvisniki lahko poiščejo pomoč" ?
telbanc> Pač hočem opozoriti tudi na tveganja o katerih si ti pač tiho.
Ne, hočeš drugim diktirat, na kakšne načine se morajo drogirat, na kakšne se pa ne smejo. Rad bi, da bi država kaznovala ljudi zato, ker namesto Laško pijejo Union, ker imaš ti delnice Laškega.
telbanc> Se mi zdi problematično, da marihuana deluje kot sprožilec začetka psihoze, podobno velja za "nore gobe". Kaj potem taka oseba je lahko izgubljena za družbo, ko enkrat "spelje".
To je zelo slab razlog za prepoved marihuane, je pa odličen razlog za prepoved alkohola.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
jest10> Resnica.
Nope, resnica je veliko kompleksnejša, ti pa lažeš.
Revež bogi.
Čisto lepa resnica je, da se je uporaba pirotehničnih sredstev, ki imajo za glavni učinek pok(ja petard) v zadnjih letih močno zmanjšala. Tako uporaba, kot preprodaja.
Seveda, se je zmanjšala, kaj so to lepo uredili z zakonom. Prej je bla anarhija.
Zdej hočejo spet anarhijo (Yipe & company). Da bo za vsakim vogalom mulc, ki bo hotel biti zadet. Kdo bo pol si še upal v avto. In ponoči vun?
Seveda ko jaz Yipetu nekaj napišem, on odgovori nekaj tretjega. Kot ponavadi.
Yipe, je danes spet nekoliko zasanjan. Revež bogi.
Zgodovina sprememb…
telbanc> Da bo za vsakim vogalom mulc, ki bo hotel biti zadet.
telbanc> Kdo bo pol si še upal v avto.
telbanc> In ponoči vun?
Prepričan sem, da je nevrologija obupala nad tabo. Nikoli ne bo bolje.
telbanc> Kdo bo pol si še upal v avto.
telbanc> In ponoči vun?
Prepričan sem, da je nevrologija obupala nad tabo. Nikoli ne bo bolje.
Naslednji argument?
Sedaj ko so prepovedane(razen prve klase, ki je itak nič od nič) se je uporaba le teh in tudi preprodaja po šolah zelo zmanjšala.
Razlog ni v tem, da so prepovedane petarde, ampak v tem, da je prodaja regulirana. Nihče ne pravi, da naj se zavojčke gandže prodaja v Mercatorju poleg Kinder jajčkov.
Še vedno čakam na to, da se boš izjasnil, na kateri problem namiguješ, ko se sprašuješ: "Se pravi z legalizacijo problem izgine?"
- Hoc est qui sumus -
http://images.24ur.com/media/images/600...
Z legalizacijo marihuane si bomo na glavo nakopali le še eno "legalno opojno substanco". Škodljivo seveda. Z vsemi posledicami v družbi.
Z legalizacijo marihuane si bomo na glavo nakopali le še eno "legalno opojno substanco". Škodljivo seveda. Z vsemi posledicami v družbi.
Katerimi posledicami v družbi?
Marihuano smo si "na glavo nakopali" že sedaj, ne pa šele v primeru, da jo legaliziramo. Nekateri zagovorniki nismo (redni) uživalci in ne zagovarjamo uživanje drog za vsako ceno. Jaz ne trdim, da je marihuana posebej zdravilna (čeprav morda ima nekatere zdravilne ali vsaj na zdravje koristne učinke), niti ne trdim, da ob rednem kajenju trave dočakaš 120 let. Vidim pa, da trenutna politika do marihuane (v bistvu do vseh drog) ne deluje.
Nekateri zagovorniki legalizacije ne gledamo samo iz osebne koristi, češ lahko se bom svobodno zadeval na nabrežju Ljubljanice, brez skrbi, da me dobi policaj. Marihuano bi radi regulirali, ker vidimo, da prohibicija ne deluje.
Marihuano smo si "na glavo nakopali" že sedaj, ne pa šele v primeru, da jo legaliziramo. Nekateri zagovorniki nismo (redni) uživalci in ne zagovarjamo uživanje drog za vsako ceno. Jaz ne trdim, da je marihuana posebej zdravilna (čeprav morda ima nekatere zdravilne ali vsaj na zdravje koristne učinke), niti ne trdim, da ob rednem kajenju trave dočakaš 120 let. Vidim pa, da trenutna politika do marihuane (v bistvu do vseh drog) ne deluje.
Nekateri zagovorniki legalizacije ne gledamo samo iz osebne koristi, češ lahko se bom svobodno zadeval na nabrežju Ljubljanice, brez skrbi, da me dobi policaj. Marihuano bi radi regulirali, ker vidimo, da prohibicija ne deluje.
- Hoc est qui sumus -
Zgodovina sprememb…
- spremenil: imagodei ()
c00L3r ::
http://images.24ur.com/media/images/600...
Ta slika je iz onega super duper članka s prve strani:
24 kur članek.
Virov seveda ni nobenih zraven, tako da lahko 100% verjamemo napisanemu.
Tole je drek od članka. Zmešaš dve substanci, dodaš senzacionalističen naslov, viri so itak brezvezna zadeva, da bo mera polna pa še privlečemo najbolj obskurne morebitne posledice.
Zanimivo, kako vsi začnejo omenjati zlorabo in škodljive učinke četudi govorimo o uporabi. Ampak itak, enkrat na mesec spijem tisti špricar in "depresija, anksioznost, motnje v čustvovanju, nesocialna osebnost, alkoholna psihoza, delirij, ljubosumno blodnjavost" sledi.
Pričakujem od avtorja, da bo njegov naslednji članek "Voda ubija. Prepovejmo hudiča!". Ali še bolje "'Smrt, impotenca in 'moške prsi': to so posledice alkohola in vode". Hvala.
Water intoxication @ Wikipedia
Zanimivo, kako vsi začnejo omenjati zlorabo in škodljive učinke četudi govorimo o uporabi. Ampak itak, enkrat na mesec spijem tisti špricar in "depresija, anksioznost, motnje v čustvovanju, nesocialna osebnost, alkoholna psihoza, delirij, ljubosumno blodnjavost" sledi.
Pričakujem od avtorja, da bo njegov naslednji članek "Voda ubija. Prepovejmo hudiča!". Ali še bolje "'Smrt, impotenca in 'moške prsi': to so posledice alkohola in vode". Hvala.
Water intoxication @ Wikipedia
Čakej no, saj tudi ko pride beseda do alkohola, se kar naprej meče ven le težke kronike in probleme povezane z njimi.
sensei ::
Nihče ne pravi, da naj se zavojčke gandže prodaja v Mercatorju poleg Kinder jajčkov.
Ne, jaz pravim naj se jih prodaja poleg piva in ostalega alkohola. Potem pa na blagajni opozorilo "ta izdelek vsebuje alkohol/marihuano, prosimo počakajte prodajalca" in preverjanje starostne omejitve. Vse ostalo je bolana želja po regulaciji zasebnega življenja posameznika in kot taka v pristojnosti mentalno zaostalih.
Čakej no, saj tudi ko pride beseda do alkohola, se kar naprej meče ven le težke kronike in probleme povezane z njimi.
Kar je enako neprimerno čeprav je tudi problem kokoši-jajca (skupina X pravi, da konoplja povzroča nekaj obskurnega, skupina Z vrne z cirozo jetr ; ali obratno).
Šale iz New Hampshira (ni fotošopirano).
Ne moreš verjet.
http://blog.norml.org/2014/01/15/after-...
Ne moreš verjet.
http://blog.norml.org/2014/01/15/after-...
Nihče ne pravi, da naj se zavojčke gandže prodaja v Mercatorju poleg Kinder jajčkov.
Ne, jaz pravim naj se jih prodaja poleg piva in ostalega alkohola. Potem pa na blagajni opozorilo "ta izdelek vsebuje alkohol/marihuano, prosimo počakajte prodajalca" in preverjanje starostne omejitve. Vse ostalo je bolana želja po regulaciji zasebnega življenja posameznika in kot taka v pristojnosti mentalno zaostalih.
Ne, to ne bo delovalo. Enostavno zaradi oblike pakiranja, ker je to preveč lahko krasti. V trgovinah tudi ni ponudbe cigaret v policah, nasproti alkohola. En liter vodke je težje spravit za jakno in to odnesti iz trgovine kot bi bilo ukrasti zavojček cigaret. Zato ti cigarete da prodajalka pri blagajni in jih načeloma na "ta hitrih" oz. samopostrežnih blagajnah ne moreš dobit.
Oz., v večjih centrih imaš sploh trafiko in ti prodajalke na blagajni ničesar ne izdajajo.
Ni problem samo v mladoletnih, ki bi si tlačili zavojčke marihuane za gate, tudi odrasli bi kradli. Je preveč pripravno.
Ne pravim, da je treba imeti specializirano trgovino z armiranim steklom in oboroženim varnostnikom, ne more pa stati na polici skupaj s Kinder jajčki (ali pa nasproti alkohola).
- Hoc est qui sumus -
Zgodovina sprememb…
- spremenil: imagodei ()
donfilipo ::
jest10>
Dobro, da sem pa tja, vskočim na slo tech, kaj vidm, da hočeš poneumljat mladino.
"V centrih za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog pogosto iščejo pomoč, če govorimo samo o tistih, ki kadijo marihuano. Lahko iščejo pomoč tudi v psihiatričnih ambulantah, če je dodatna težava psihotična motnja ali depresija ali pa amotivacijski sindrom. Če gre za zelo mlade osebe, lahko poiščejo pomoč v pedopsihiatričnih ambulantah. Če je potrebna hospitalizacija, če gre za res hudo motnjo, se taka oseba hospitalizira v psihiatrični bolnišnici."
Torej še enkrat da bo jasno tudi telebancem:) In telebajskom.
Marihuana z vsebnostjo THC-je droga.
Kar pomeni da nima vedno in povsod pozitivnih učinkov.
Vendar v primerjavi z alkoholom je pa prej hec kot nevarnost.
Medicinsko.
Realno, ker je uživanje povezano s kaznivimi dejanji, (dilerji in groverji so zdaj kriminalci:), pa ste veliko bolj izpostavljeni trdemu aparatu in pendreku
Aparat in pendrek je skrajno nerodna reč. Recimo sledijo do doma, ko popiješ 3 čaje, ko se prebrneš pijan pa ni nikogar da bi te pobral Povečini.
Logično gledano torej je stanje marihuana-alkohol, vsaj kar se tiče smiselne obravnave preko zakonov popolna neumnost. Razen seveda, če bi prepoved delovala. Potem bi šel pred parlament in bi peli tisto izbrisano: 'mara marihuana peče kot kopriva nikar ne uživaj je' Tako pa prepoved ne deluje, ...kot vidim se kadi na skrivaj že skoraj povsod in tudi že skoraj napol javno, (na javnih mestih), ...tako da smo v absurdni situaciji, kjer dilerji bogatijo, policijski sindikat na vprašanje, kdaj se bo materialno stanje policistov popravilo, dobi odgovor: z novim šefom, ki bo, ali Plača Manj, ali Stein Wenigger
Zdaj ono kako nekateri otroci padajo v brezna alkohola, kjer se potem za ultimativni sindrom pojavi še kak joint, šmrk in kar je pa že res icy--- my brownie horse in se VSe težave pripiše SAMO drogam...e to je pa že malce pretežka za nas. Bi samo v toliko, da v večini takih primerov pomaga, (kar pa je skrajno težko), sloga v družini, malo boljši prfoksi, šport, abstinenca in srečna ljubezen. Veliko bolj kot psihiater. Načeloma. Ta ima danes na razpolago kljub obilici znanja, še vedno samo sintetične droge, ki jim reče zdravila in pa za zaveso nekoga z metrom. Svaki čovek ima tri dimenzije
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
innerspace ::
Da konoplja predstavlja velik problem(kao veliko mladine se odvaja v raznih centrih), se lahko v veliki meri zahvalimo njihovim starsem(see video below).
Poznam nekaj posameznikov, ki so jih poslali na odvajanje v komuno(zaradi konoplje), fantje pa so se vrnili navleceni na hero in se kaj(nekaj jih se zivi, nekaj ne vec).
Ali povedano z besedami Johnnija Deppa v podobni situaciji(kot George Jung v filmu Blow): "Insert name of institution" wasn't a prison, it was a crime school. I went in with a Bachelor of marijuana, came out with a Doctorate of cocaine.
Skratka, sistem predstavlja vecji problem od substance, ki jo problematizira.
...
After the dispute, dad went into a bar to calm down his nerves with some scotch. God help his son.
Poznam nekaj posameznikov, ki so jih poslali na odvajanje v komuno(zaradi konoplje), fantje pa so se vrnili navleceni na hero in se kaj(nekaj jih se zivi, nekaj ne vec).
Ali povedano z besedami Johnnija Deppa v podobni situaciji(kot George Jung v filmu Blow): "Insert name of institution" wasn't a prison, it was a crime school. I went in with a Bachelor of marijuana, came out with a Doctorate of cocaine.
Skratka, sistem predstavlja vecji problem od substance, ki jo problematizira.
...
After the dispute, dad went into a bar to calm down his nerves with some scotch. God help his son.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
To nenehno omenjanje pozitivnih in negativnih učinkov substanc kot je marihuana, je zame največja fascinacija vseh teh debat o legalizaciji. Razžene mi te ptičje možgane, ko probam dojet kaj vam veleumom dogaja v glavi, da v kontekstu legalizacije razmišljate o tem ali bo neka rastlina na osebo X imela pozitiven ali negativen vpliv. Pustite ljudi na miru, tko al tko bojo počel kar hočjo.
Zanimivo tudi sam sem prvič slišal o mladostnikih s hudimi teževami s travo na skupinah samopomoči, kamor sem zahajal, kot malo ruknjen abstinent...pa potem ugotovil, da je taka zlaganost bolj butasta, kot če se nazaj klasificiram med kronike
Dejansko, o tem kako se zdaj kot neko hudo odvisnost mladince in otroke zdravi zaradi trave, ...bi moral nek strokovni in očitno tudi laični štab RESNO razpravljati!!!
Jebaj ga vidi se da su ovi doktori i terapevtika ili malo zli ili malo maznuti
Resneje šlampasto in vedno v nekem pomanjkanju znanja in denarja vse tiščijo v neko božju torbo pod isto in potem pride do izmenjave mnenj in izkušenj in...
Ponavljam. Za madince. Dobra šola, .... čimveč nje. Vem, da je to včasih problem denarja, ...ni pa samo ta. Včasih se da pokazati, da je prfoks ali celo starš ruknjen! In potem vse že prej našteto. Šola - akademija vam ne vlije nekega superirornega znanja s čudežnim lijakom, ...vam pa akademija da nek ščit, po katerem ne boste krampači s plačo 540€ (ob prezaposlenih inšepkcijah:) agresivno reagirali na albance, ki bodo odprli diskač kjer bo polno lepih albank in sodobna njihova rap glasba. Ja. NO csaj še nekaj časa nemara...dokler se tudi mit o svetosti kateregakoli dela ne podre.
Donfilipo ":
"Torej še enkrat da bo jasno tudi telebancem:) In telebajskom.
Medicinsko."
Trava, čuden občutek na pomoč!
"Mavrik :: 23. jan 2014, 18:46:50
Mrš."
Na forumu kjer se teme o marihuani, ki ne ustrezajo "usmeritvi" samega foruma zaklepajo "naduto", je težko predstavit celotno zadevo. Škodljive strani. Ki nedvomno so lahko zelo tragične.
Moderatorj smo prosili za pojasnilo, dobli pa brisanje prošenj za pojasnilo. Zanimivo.
Medicinsko."
"Mavrik :: 23. jan 2014, 18:46:50
Mrš."
Na forumu kjer se teme o marihuani, ki ne ustrezajo "usmeritvi" samega foruma zaklepajo "naduto", je težko predstavit celotno zadevo. Škodljive strani. Ki nedvomno so lahko zelo tragične.
Moderatorj smo prosili za pojasnilo, dobli pa brisanje prošenj za pojasnilo. Zanimivo.
Zgodovina sprememb…
To nenehno omenjanje pozitivnih in negativnih učinkov substanc kot je marihuana, je zame največja fascinacija vseh teh debat o legalizaciji. Razžene mi te ptičje možgane, ko probam dojet kaj vam veleumom dogaja v glavi, da v kontekstu legalizacije razmišljate o tem ali bo neka rastlina na osebo X imela pozitiven ali negativen vpliv. Pustite ljudi na miru, tko al tko bojo počel kar hočjo.
Aja. Potem pa enostavno ukinimo vse zakone!
Salobolska motika! Ne govorimo kaj naj nekdo počne, ...govorimo kako naj se spremenijo zakoni, da so logični smiselni!!!!
Če kak opečen še otroku neznane ljubice:) svetuje, naj se ne igra z ognjem, pa tudi ni NIČ narobe, če je iz srca.
Tisti k danes hočjo kadit marihuano jo že kadijo, kolikor želijo, telbanc. Nihče ne upošteva teh glupih zakonov, vsi se majo fajn, sam ti pa nimaš nč od tega. Še organi k naj bi zakone izvajal, so indiferentni do tega področja, ti si pa še vedno mečeš pesek v oči.
Donfilipo ":
Medicinsko."
No ja jaz sem po 15 letih pitja bil praktično mrtev. Dejansko me je rešil samo nek stažist, ki je imel ambicije da postene doktor in še ni imel metra za zaveso Ja po 15 letih obilnega piva z občasno, ...občasno kako žgano pijačo. Vem pa da po 15 letih rednega kajenja lahko pride tudi do določenih sprememb v počutju in vedenju...ampak summa summarum MANJ kot pri alkoholu!!!
Aja. Potem pa enostavno ukinimo vse zakone!
Ja, o zakonih, ki se ukvarjajo s tem kaj lahko počne posameznik v svojem življenju, dokler s tem ne poseže v pravice drugih, bi blo vredno razmislt še enkrat, ja. Lahko sicer "pravice drugih" razširimo do te mere, da imajo kar nenkrat vsi "pravico do življenja v junkie-free okolju". S tako širokimi pravicami drugih, pa potem lahko tudi zmerimo produktivnost (skozi vplačane davke, jasno) posameznikov, ki uporabljajo marihuano in če slučajno ugotovimo, da je produktivnost nižja, potem je to za prepovedat, ker s tem namreč posameznik posega v "pravico slehernika, da živi v ekonomsko produktivnem okolju".
Js nism tok načitan kot nekateri tle, ampak laično se mi pa dozdeva, da je trend v družbi tak, da se odgovornost posameznika vse bolj reltivizira z raznimi butterfly efekt razlogi, v čemer pa ne vidim nobenga smisla.
Ne govorimo kaj naj nekdo počne, ...govorimo kako naj se spremenijo zakoni, da so logični smiselni!!!!
Zakoni določajo kaj nekdo lahko počne. Ne moreš iskat smisla v tem, da mi govoriš kako naj se, recimo, prehranjujem, ker to ni tvoja stvar niti stvar zakona. Tak zakon ne more imeti smisla.
Ja, o zakonih, ki se ukvarjajo s tem kaj lahko počne posameznik v svojem življenju, dokler s tem ne poseže v pravice drugih, bi blo vredno razmislt še enkrat, ja
Ok, tu se načeloma strinjam, samo je toliko far out, da bo samo potegnilo v čisti neefekt. Po tem v kontekstu dialogu (po 1000 forumih) se morda najde vsaj 1000 ljudi, ki bodo koleslje dodatno zapregli in pred, ali ob referendumu, ali volitvah, (v kolikor bi utopično bila Obamina stranka:), razmišljali drugače.
Če zdaj dodamo, da je ultimativni liberalizem (ob materialni preskbljenosti) ultimativni raj in svoboda najboljša za vse, pa bova podrla še tisto malo, kar so nekateri dobili kot seme v nezavedno
No vseeno. Imaš prav...ampak v drugo temo. Z malo poučnega uvoda.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: donfilipo ()
Donfilipo ":
Medicinsko."
No ja jaz sem po 15 letih pitja bil praktično mrtev. Dejansko me je rešil samo nek stažist, ki je imel ambicije da postene doktor in še ni imel metra za zaveso Ja po 15 letih obilnega piva z občasno, ...občasno kako žgano pijačo. Vem pa da po 15 letih rednega kajenja lahko pride tudi do določenih sprememb v počutju in vedenju...ampak summa summarum MANJ kot pri alkoholu!!!
Pri tem dokazovanju kaj je bolj škodljivo, ne pridemo do konca. Oboje škodi zdravju. Tako kot so alkoholiki nevarni med vožnjo z avtom, so tud "zadetki". Hočem rečt, da ne vidite problemov, kaj se bojo pojavli z legalizacijo, morebitno legalizacijo.
Ne Telbanc.
V Gorjah in v naši vasi, ljudje malo vedo, kaj je bolj škodljivo. Župan, rezervni policist in njegov bratranec 'kmečki tajkun:)', pravijo da je trava shit, rujna kapljica pa slovenska kultura.
VENDAR
Po svetu so bile nerejene raziskave, ki marihuano JASNO uvrščajo med manj škodljive droge, kot alkohol. Zdaj če bi prepoved delovala, bi morali najprej prepovedati alkohol. So nekoč v USA in vzcvetel je kriminal. Če bi vztrajali še 100 let, bi ta isti kriminal prevzel dobršen del industrije vseh sort Pa niso:)
Ampak v debati se gre za to, da nekdo pravilno razmisli, zakaj je marihuana kot manj škodljiva droga prepovedana, alkohol pa ne.
In kakšen ima to smisel.
V Gorjah in v naši vasi, ljudje malo vedo, kaj je bolj škodljivo. Župan, rezervni policist in njegov bratranec 'kmečki tajkun:)', pravijo da je trava shit, rujna kapljica pa slovenska kultura.
VENDAR
Po svetu so bile nerejene raziskave, ki marihuano JASNO uvrščajo med manj škodljive droge, kot alkohol. Zdaj če bi prepoved delovala, bi morali najprej prepovedati alkohol. So nekoč v USA in vzcvetel je kriminal. Če bi vztrajali še 100 let, bi ta isti kriminal prevzel dobršen del industrije vseh sort Pa niso:)
Ampak v debati se gre za to, da nekdo pravilno razmisli, zakaj je marihuana kot manj škodljiva droga prepovedana, alkohol pa ne.
In kakšen ima to smisel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: donfilipo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kanabis/konoplja/marihuana (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 35235 (30271) | Uizi |
» | Legalizacija marihuane 2016 (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Problemi človeštva | 157994 (70817) | gushto |
» | Sistem medicinske konoplje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15028 (9177) | Spajky |
» | Zakaj ni konoplja legalizirana? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 47763 (36032) | jype |
» | Zastrupitev z THCjem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 86560 (77798) | Okapi |