Forum » Problemi človeštva » Zakonopljo.si - zbiranje podpisov za predlog zakona
Zakonopljo.si - zbiranje podpisov za predlog zakona
Temo vidijo: vsi
Rias Gremory ::
Še kako zgleda pakiranje in produkt http://imgur.com/a/3yDfg
What you get when you buy retail marijuana legally in Colorado
What you get when you buy retail marijuana legally in Colorado
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
jype ::
jest10> Ker ne živijo vsi v centru Lj, se gladko motiš.
Tudi jaz ne živim v centru Ljubljane.
jest10> Alkohol je zelo lahko dostopen. Prelahko.
jest10> Trava ti je dostopna le, če poznaš "ta pravega", ali pa če jo gojiš sam.
Tudi alkohol ti je dostopen le, če poznaš "ta pravega" (najboljši sosed ma ugodno, recimo), ali pa če kuhaš sam.
Če te marihuana zanima povej, te bomo spoznali s ta pravim v tvoji soseski.
Še vedno me zanimajo negativne posledice popolne legalizacije marihuane.
Tudi jaz ne živim v centru Ljubljane.
jest10> Alkohol je zelo lahko dostopen. Prelahko.
jest10> Trava ti je dostopna le, če poznaš "ta pravega", ali pa če jo gojiš sam.
Tudi alkohol ti je dostopen le, če poznaš "ta pravega" (najboljši sosed ma ugodno, recimo), ali pa če kuhaš sam.
Če te marihuana zanima povej, te bomo spoznali s ta pravim v tvoji soseski.
Še vedno me zanimajo negativne posledice popolne legalizacije marihuane.
49106 ::
Za alkohol ne rabiš poznat tapravga.
Po 9-ih dobiš v vsakem kafiču flašo Jacka(za seboj), če se le izprsiš 100EUR. Recimo temu zamudne obresti
Po 9-ih dobiš v vsakem kafiču flašo Jacka(za seboj), če se le izprsiš 100EUR. Recimo temu zamudne obresti
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Prej boš dobil nateg in kakšno buško, kot perje. Vsaj na jesenicah je tako :) Če preprodajalcev ne poznaš osebno, seveda
Messiah> Vsaj na jesenicah je tako :)
Resnično prvič slišim, da je na Jesenicah težko dobiti travo.
Resnično prvič slišim, da je na Jesenicah težko dobiti travo.
Ni, če poznaš prave ljudi. Če jih ne poznaš, pa boš vesel, če dobiš frišno odtrgano iz livade, ali prst namesto hašiša. Reketi in buške so tisto, kar naključni neznanci največkrat dobijo.
Torej, če imaš kolega, ki osebno pozna preprodajalca, potem ja. Sicer pa to kar sem napisal zgoraj.
So pa jeseničani po sloveniji na zelo slabem glasu. Jaz moram naprimer pri izposoji čolna na bledu lagati, da sem iz drugega kraja. Mi je baba rekla: dobr, da nis z jesenic, ker ti ne bi dala čolna. Jst pa njej v šali: če bi bil z jesenic, te ne bi prašal, ampak bi ga vzel :D
Torej, če imaš kolega, ki osebno pozna preprodajalca, potem ja. Sicer pa to kar sem napisal zgoraj.
So pa jeseničani po sloveniji na zelo slabem glasu. Jaz moram naprimer pri izposoji čolna na bledu lagati, da sem iz drugega kraja. Mi je baba rekla: dobr, da nis z jesenic, ker ti ne bi dala čolna. Jst pa njej v šali: če bi bil z jesenic, te ne bi prašal, ampak bi ga vzel :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Ne vem - jaz še nimam slabih izkušenj z nikomer z Jesenic, verjamem pa, da imate tudi pri vas kakega zateženca.
Atos ::
Reketi in buške so tisto, kar naključni neznanci največkrat dobijo.
:)))) Ja, itak.
Marihuano je trenutno lažje dobit kot alkohol (za mladoletne osebe). Ne se slepit, da je drugače in/ali govoriti, da je drugače, če ne poznaš. Tudi če nikogar ne poznaš je otročje lahko dobiti stik. Če pa redno nabavljaš pri različnih dilerjih zadnjih nekaj let, potem pa bi res rad vedel, kje so dogaja to, kar ti pišeš...
Matija82 ::
m0LN4r, 3.5 grama je cirka $50 (37€) kar znese okoli 10.5€ na gram. Cene varirajo od štacune do štacune bojda pa se kar dosti navija cene, ker je naval enostavno ogromen.
"The two operational pot shops in Pueblo collectively sold $87,000 of marijuana on Jan. 1"
http://business.time.com/2014/01/04/col...
Licenco ima trenutno 130 prodajalecev ampak niso še vsi začeli z obrtjo tako da bo za neko bolj legitimno finančno oceno treba počakati par mesecev.
"The two operational pot shops in Pueblo collectively sold $87,000 of marijuana on Jan. 1"
http://business.time.com/2014/01/04/col...
Licenco ima trenutno 130 prodajalecev ampak niso še vsi začeli z obrtjo tako da bo za neko bolj legitimno finančno oceno treba počakati par mesecev.
Double_J ::
Marihuano je trenutno lažje dobit kot alkohol (za mladoletne osebe). Ne se slepit, da je drugače in/ali govoriti, da je drugače, če ne poznaš. Tudi če nikogar ne poznaš je otročje lahko dobiti stik. Če pa redno nabavljaš pri različnih dilerjih zadnjih nekaj let, potem pa bi res rad vedel, kje so dogaja to, kar ti pišeš...
Sej ne gre za to ali se da dobiti, gre se za ceno. Koliko pa stane legalizirana?
m0LN4r, 3.5 grama je cirka $50 (37€) kar znese okoli 10.5€ na gram. Cene varirajo od štacune do štacune bojda pa se kar dosti navija cene, ker je naval enostavno ogromen.
Aha... in kje je point, da stane enako kot pri preprodajalcih? Država določila takšno ceno?
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()
Matija82 ::
Double_J, trg.
Keep in mind, da trava ni trava in da je lahko 10€/g za določene sorte ugodno in svetlobna leta pred "1.2g/10€ za skank", kot je bojda v nekaterih slovenskih logih.
Predvidevam, da trg ne bo izvajal dumpinga nizko kvalitetne robe (Mehika štanca tone tega), kajti v trgovini plačaš še storitev, davek, embalažo, itd. Na Nizozemskem recimo je tudi ceneje kupiti travo od nekega uličarja.
Keep in mind, da trava ni trava in da je lahko 10€/g za določene sorte ugodno in svetlobna leta pred "1.2g/10€ za skank", kot je bojda v nekaterih slovenskih logih.
Predvidevam, da trg ne bo izvajal dumpinga nizko kvalitetne robe (Mehika štanca tone tega), kajti v trgovini plačaš še storitev, davek, embalažo, itd. Na Nizozemskem recimo je tudi ceneje kupiti travo od nekega uličarja.
donfilipo ::
Ni, če poznaš prave ljudi. Če jih ne poznaš, pa boš vesel, če dobiš frišno odtrgano iz livade, ali prst namesto hašiša. Reketi in buške so tisto, kar naključni neznanci največkrat dobijo.
Niso Jesenice nič posebnega ne kar se heroina, kokaina ali trave tiče, kot drugi srednji in manjši kraji v Sloveniji. Ljubljana, Kranj in predvidevam Maribor in Koper so drugačni.
Na Jesenicah je dejansko treba dilerja poznati, on mora poznati tebe. Spozna te tako, da te nekdo preporoči in zagotovi, da si cool. Kar pomeni, da ne boš potegnil izkaznice in ga postavil na hladno, ...ali pa prijavil njegovemu bratrancu policaju
V večjih mestih po mojih izkušnjah diler ne more več poznati nikogar, ker je klientela od vsepovsod, promet še malo večji in s tem tudi riziko.
Pri travi sicer to manj velja, pri heroinu pa je že tako, da bolj je nekdo odvisen, bolj ga muči socialna stiska in bolj ga stiska murija in na drugi strani pusherji, ..se reče mafija. Tak potem lokalno robe ne dobi več, ker imamo alarm z milice, da poje, in potem se mora zadet voziti v Ljubljano. Pri tem pokrasti par salam ali šunk, ... recimo in jih dostaviti škrtim gostincem v LJ, kjer se pretopijo v Evro:)
No smisel legalizacije je v tem, da se čimveč teh nepotrebnih deformacij odpravi. Čisto vseh pa nikoli ne bo šlo, ker jasno tudi legalizirana trava, enako kot alkohol ni zastonj!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
becomes revolutionary act. Orwell
ivanuscha ::
jest10> A če rezultat ni po tvojem okusu, je to kar manipulacija?
Okus nima zveze z ničemer. V demokratičnih družbah večina ne more določati, kako naj živi manjšina.
Okus nima zveze z ničemer. V demokratičnih družbah večina ne more določati, kako naj živi manjšina.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
psickolog ::
jest10 ::
innerspace ::
No surprises.
Zadnji odstavek mnenja trenutne vlade:
"Glede na navedeno, Vlada Republike Slovenije ne podpira predloga Zakona o konoplji, ki ga je Državnemu zboru predložila skupina volivk in volivcev, in predlaga, da ga Državni zbor ne sprejme."
Link.
"Glede na navedeno, Vlada Republike Slovenije ne podpira predloga Zakona o konoplji, ki ga je Državnemu zboru predložila skupina volivk in volivcev, in predlaga, da ga Državni zbor ne sprejme."
Link.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
Parlament je trenutno itak sestavljen iz folka, ki je preveč odvisen od alkohola, da bi sprejel tak zakon.
c00L3r ::
"Menimo, da je področje prepovedanih drog pri nas ustrezno in dokaj celovito urejeno." Mora ti manjkat 3/4 možganov, da se s tem strinjaš.
Pričakovano, Slovenija ima mentalno zaostale politike. Legaliziral bodo takrat, ko bodo to storili že vsi pred nami. Kakšna škoda, pa tako dobro bi nam lahko šlo...
Me pa zanima ali bodo sedaj dali kak predlog za referendum.
Me pa zanima ali bodo sedaj dali kak predlog za referendum.
kkk7 ::
Osebno mislim, da ni šans, da bi bila Slovenija lider med državami pri legalizaciji, žal.
Časi se spreminjajo in z legalizacijo v Kanadi in potem še v nekaterih ameriških zveznih državah bo prišlo do tega, da se bo ustvaril pritisk na ostale države, tiste bolj prfu*njene in mentalno zaostale.
Izkazalo se je, v Koloradu, kakšnen biznis je to. Delnice redkih podjetij po svetu, ki že imajo manjše kapacitete za proizvodnjo in dovoljenje so v enem tednu pridobile 10-100x večjo kapitalizacijo. Tista država, ki prva dovoli, je torej bogato nagrajena. Če bi Slo dovolila, bi izlezli iz krize. Slovenija žal ni lider, ampak follower.
Fore je v tem, da bi se lahko Slovenija z legalizacijo drog rešila krize.
Časi se spreminjajo in z legalizacijo v Kanadi in potem še v nekaterih ameriških zveznih državah bo prišlo do tega, da se bo ustvaril pritisk na ostale države, tiste bolj prfu*njene in mentalno zaostale.
Izkazalo se je, v Koloradu, kakšnen biznis je to. Delnice redkih podjetij po svetu, ki že imajo manjše kapacitete za proizvodnjo in dovoljenje so v enem tednu pridobile 10-100x večjo kapitalizacijo. Tista država, ki prva dovoli, je torej bogato nagrajena. Če bi Slo dovolila, bi izlezli iz krize. Slovenija žal ni lider, ampak follower.
Fore je v tem, da bi se lahko Slovenija z legalizacijo drog rešila krize.
innerspace ::
innerspace je izjavil:
Zadnji odstavek mnenja trenutne vlade..
Se popravljam, zaenkrat vladno mnenje se ni uradno izdelano, tako da obstaja moznost, da gre za vnaprej pripravljen odgovor vlade(brez obravnave) ali ponaredek s strani kake interesne skupine.
Ali kaj tretjega.
Vladni "Tvit".
"Dokument je v medresorskem usklajevanju, na "mizi" bo predvidoma naslednji teden."
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
Zanimivo, da se nekdo tako trudi s tem, da je sfejkal odgovor. Že mora imeti nekaj od trenutne ureditve. Najbrž je res diler.
Bilo bi ORENK bombastično presenečenje, če se bi kaj pozitivnega zgodilo iz strani naše vlade. Vsaj legalizacija v medicinske namene bi že nekaj pomenilo.
francek1 ::
innerspace je izjavil:
No surprises.
Link.
Seveda ne podpirajo...oni so na belem in jim dol visi za travo...čez dva meseca bodo pa spet jamrali, da ni denarja v proračunu, da bi ga pobrali z davkom na robo, s katero se masti mafija, pa jim ne klikne.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: francek1 ()
korenje3 ::
jaz sem enkrat jedel neke "začimbe" s sirom. šele na koncu sem izvedel da je to konoplja. na začetku je okus nekaj posebnega. šele kasneje ugotoviš da to ful smrdi, še posebej drek.
ravno obratno. v demokratičnih družbah večina odloča o vsem. če se s tem ne strinjaš, nisi del te družbe. bistvo demokracije je ravno v tem, da ima večina glavno besedo.
jest10> A če rezultat ni po tvojem okusu, je to kar manipulacija?
ravno obratno. v demokratičnih družbah večina odloča o vsem. če se s tem ne strinjaš, nisi del te družbe. bistvo demokracije je ravno v tem, da ima večina glavno besedo.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
Poldi112 ::
Aha, torej če je večina za to, da se rome postreli, potem to lahko naredimo? Pač, demokracija, ane?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Jupito ::
V Slo smo pač vodilni drugih področjih; boste namesto legalizacije svojega sobnega posevka pak dobili zastonj kondome v kratkem https://encrypted.google.com/search?q=t...
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!
Zehhh... In kaj ima Bratuškova tukaj veze?
(ja saj vem, ti verjetno misliš, da ima magično palčko, s pomočjo katere se lahko špila diktatorja)
(ja saj vem, ti verjetno misliš, da ima magično palčko, s pomočjo katere se lahko špila diktatorja)
imagodei ::
No, meni se zdi epski fail odgovor vlade na strani predlagam.vladi.si, še z dne 18.9.2013 - gre sicer za tipski odgovor, ki so ga na predloge za legalizacijo marihuane pastali nekajkrat - najbolj zanimiv (in epski fail) izvleček:
in še:
Iz povzetka je razvidno predvsem, da ostajamo zvesti svojemu modus operandi. Plešemo, kot drugi žvižgajo. Po tem, da smo zelo ubogljivi, smo seveda že tudi poznani in prepoznavni na vseh ravneh, tudi (predvsem) v politiki.
Kanada, ZDA, Portugalska, idr. se seveda ne ozirajo na deklaracije ZN in jih kaj malo briga, kako imajo to rešeno drugje po svetu ter kakšne težave bodo povzročili z morebitnim kršenjem mednarodnih deklaracij s področja prepovedanih drog.
Mi smo pač - kimavci.
jest10> "Zehhh... In kaj ima Bratuškova tukaj veze?"
Imaš prav - Braduškova kot oseba in kot PM niti ne prav veliko. Bratuškova kot sinonim za vladajočo politiko v Sloveniji pa precej.
Področje prepovedanih drog je v Republiki Sloveniji urejeno v skladu s konvencijami Organizacije združenih narodov, ki so zavezujoče za vse države članice,
in še:
Poudariti je še treba, da prepovedane droge predstavljajo globalen problem, ki ga je možno reševati le skupaj z drugimi državami, usklajeno in celovito. Te problematike ni možno rešiti z legalizacijo oziroma popolno deregulacijo le v enem delu sveta.
Iz povzetka je razvidno predvsem, da ostajamo zvesti svojemu modus operandi. Plešemo, kot drugi žvižgajo. Po tem, da smo zelo ubogljivi, smo seveda že tudi poznani in prepoznavni na vseh ravneh, tudi (predvsem) v politiki.
Kanada, ZDA, Portugalska, idr. se seveda ne ozirajo na deklaracije ZN in jih kaj malo briga, kako imajo to rešeno drugje po svetu ter kakšne težave bodo povzročili z morebitnim kršenjem mednarodnih deklaracij s področja prepovedanih drog.
Mi smo pač - kimavci.
jest10> "Zehhh... In kaj ima Bratuškova tukaj veze?"
Imaš prav - Braduškova kot oseba in kot PM niti ne prav veliko. Bratuškova kot sinonim za vladajočo politiko v Sloveniji pa precej.
- Hoc est qui sumus -
m0LN4r ::
Bi nekdo moral it z bratuškovo na đokera, pa bi si mogoče premislila... Več nebi bila toliko pod stresom krize itn.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
in še:
Poudariti je še treba, da prepovedane droge predstavljajo globalen problem, ki ga je možno reševati le skupaj z drugimi državami, usklajeno in celovito. Te problematike ni možno rešiti z legalizacijo oziroma popolno deregulacijo le v enem delu sveta.
Naši veleumi na vladi seveda ne dojamejo, da je point v besedi prepovedane. Čim bi marihuano legalizirali, ne bi bila več prepovedana, kajne?
in še:
Naši veleumi na vladi seveda ne dojamejo, da je point v besedi prepovedane. Čim bi marihuano legalizirali, ne bi bila več prepovedana, kajne?
Se pravi z legalizacijo problem izgine?
Imam rešitev. Legalizacija heroina. Problemi povezani z njim bodo izginili.
jest10> Se pravi z legalizacijo problem izgine?:8)
O katerem problem govoriš?
jest10> Imam rešitev. Legalizacija heroina. Problemi povezani z njim bodo izginili.
Drži, praktično vsi resni družbeni problemi, povezani s heroinom, bi ob legalizaciji izginili.
jest10> Imam rešitev. Legalizacija heroina. Problemi povezani z njim bodo izginili.
Drži, praktično vsi resni družbeni problemi, povezani s heroinom, bi ob legalizaciji izginili.
c00L3r ::
Gojenje in uporaba marihuane ima zelo slabe učinke. Lahko te dobijo policisti, hišna preiskava, imajo te za kriminalca, vlačijo po sodišču, stroški z odvetnikom, stres, kazen...
jest10> Se pravi z legalizacijo problem izgine?:8)
Sevada. Tako kot pri alkoholu ni nobenih problemov, ker je legalen.
jest10> Sevada. Tako kot pri alkoholu ni nobenih problemov, ker je legalen.
Verjetno si težko predstavljaš, v kakšni državi bi živeli, če bi imeli prohibicijo, ampak v resnici lahko samo pogledaš Mehiko, pa dobiš strašljiv približek.
Verjetno si težko predstavljaš, v kakšni državi bi živeli, če bi imeli prohibicijo, ampak v resnici lahko samo pogledaš Mehiko, pa dobiš strašljiv približek.
Jp, problem Mehike je prohibicija. Ko bodo legalizirali alko, bo to cvetoča svetovna velesila. Ups, not.
in še:
Se pravi z legalizacijo problem izgine?
Imam rešitev. Legalizacija heroina. Problemi povezani z njim bodo izginili.
Lej, če ne ločiš med trdo drogo in marihuano, je to tvoj problem....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: francek1 ()
V bistvu ni moj problem, ampak tvoj, saj tebe moti, ker se ne moreš zadevati kjer te prime.
Meni je gladko vseeno, kar se tiče tega. Mi pa ni vseeno glede enostranskega bluzenja določenih zagovornikov travce.
Meni je gladko vseeno, kar se tiče tega. Mi pa ni vseeno glede enostranskega bluzenja določenih zagovornikov travce.
jest10> Jp, problem Mehike je prohibicija. Ko bodo legalizirali alko, bo to cvetoča svetovna velesila. Ups, not.
Mislim, da si narobe razumel. Mehika ima strahovito močno izraženo nasilje zaradi prepovedanih drog (med katere se pri njih alkohol ne uvršča).
Podobno bi bilo pri nas (in je bilo v ZDA, ko je alkohol postal prepovedana droga).
V Iranu, Savdski Arabiji in Jemnu je pa režim dovolj represiven, da bistvenih razlik ob prohibiciji seveda ni. Če si želiš tega, lahko emigriraš.
jest10> Meni je gladko vseeno, kar se tiče tega. Mi pa ni vseeno glede enostranskega bluzenja določenih zagovornikov travce.
V svojih pisanjih si skrajno neracionalen. Marihuane jaz niti preizkusil še nisem, sem pa študiral njene učinke (farmakološke, nevrološke in učinke na okolico) in razumem, da je prepoved marihuane približno tako smiselna, kot prepoved paradižnika.
Mislim, da si narobe razumel. Mehika ima strahovito močno izraženo nasilje zaradi prepovedanih drog (med katere se pri njih alkohol ne uvršča).
Podobno bi bilo pri nas (in je bilo v ZDA, ko je alkohol postal prepovedana droga).
V Iranu, Savdski Arabiji in Jemnu je pa režim dovolj represiven, da bistvenih razlik ob prohibiciji seveda ni. Če si želiš tega, lahko emigriraš.
jest10> Meni je gladko vseeno, kar se tiče tega. Mi pa ni vseeno glede enostranskega bluzenja določenih zagovornikov travce.
V svojih pisanjih si skrajno neracionalen. Marihuane jaz niti preizkusil še nisem, sem pa študiral njene učinke (farmakološke, nevrološke in učinke na okolico) in razumem, da je prepoved marihuane približno tako smiselna, kot prepoved paradižnika.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
V bistvu ni moj problem, ampak tvoj, saj tebe moti, ker se ne moreš zadevati kjer te prime.
Zanimivo mi je dejstvo da vsi, ki nerazgledano komentirate debate o kanabisu, takoj začnete z osebnimi napadi na tiste, ki jim dokažejo, kako zahojeni so...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kanabis/konoplja/marihuana (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 35235 (30271) | Uizi |
» | Legalizacija marihuane 2016 (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Problemi človeštva | 157994 (70817) | gushto |
» | Sistem medicinske konoplje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15028 (9177) | Spajky |
» | Zakaj ni konoplja legalizirana? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 47763 (36032) | jype |
» | Zastrupitev z THCjem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 86561 (77799) | Okapi |