» »

Zakonopljo.si - zbiranje podpisov za predlog zakona

Zakonopljo.si - zbiranje podpisov za predlog zakona

Temo vidijo: vsi
««
14 / 16
»»

PaX_MaN ::

Vseh Ž THCjev je v drugi skupini, številka 107.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Matija82 ::

Ah seveda, politiki. Nesmisli na kvadrat.

"Z novo ureditvijo bo omogočena uporaba učinkovin iz konoplje v medicinske namene".

Prevod/predvidevanja - THC (kot tablet Marinol) bo postal požegnan, rastlina pa bo še vedno domena kriminalcev. Pred temle predlogom bi sicer teorije alufolijašev "Vlada hoče outsourcat konopljo farmacevtski stroki!!!" zavrgl toda zgleda, da se bo dogajalo ravno to.

jype ::

Drugemu kot usposobljenemu farmacevtu, zaposlenemu v ustrezno opremljenem laboratoriju tako in tako ni za zaupat, da bi znal pazit na koncentracije.

Ta ureditev je kar OK.

Matija82 ::

jype, ne gre se, da bi lahko kupovali zdravila od lokalnega hipija temveč, da se dovoli uporaba konoplje (katere kvaliteto in ustreznost naj nadzira certifirani organ) kot rastline, ne zgolj THC-ja (ene izmed aktivnih učinkovin).

Mi:
THC tablete na recept

Mi, boljša verzija:
Prodaja konoplje (cvetov, ekstraktov, ipd) v za to namenjenih obratih (lahko lekarnah)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matija82 ()

jype ::

Ja, bo tut to enkrat. Small steps.

Ikspe ::

okoli gorjancev bi postavili ograjo, notri bi spustili vse hipije da bi zadevo marljivo gojili, krko bi pa pretvorli v oljarno. Tako bi bila končno zadovoljna tako farmacija kot tudi rakavi bolniki hehe

Matija82 ::

Ne vem če sem tako optimističen jype. Zame je to šolski primer "dejmo narest res tist minimum, da nam podporniki ne bo mogli rečt, da nismo naredili nič ampak hkrati tako malo, da nam nasprotniki ne bodo mogli rečt, da smo naredili nekaj velikega" ideje.

Kakšna bo implementacija?

Bo država financirala/podprla/ne ovirala bodoče raziskave, kjer se bo preverjela hipoteza Z glede THC-ja? Bo Marinol postal del priporočenega kursa zdravljenja bolezni Y? Cena? Kdo plača? Mnogo vprašanj.

spamer ::

Zacnite zbirati podpise za spremembo zakonodaje o referendumih, da se zniza stevilo potrebnih podpisov za izvedbo referenduma kot prvo!

Sele nato zacnite izbirati podpise za referendum o legalizaciji konoplje!
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

Matija82 je izjavil:

Bo Marinol postal del priporočenega kursa zdravljenja bolezni Y?

Ne, k je fast food lobi premočan.

Shegevara ::

Matija82 ::

Ne uporabo konoplje, uporabo učinkovine THC-ja. Korakčič za optimiste, pesek v oči za cinike, predvolilni manever za realiste.

Legalizacija drog zgolj v medicinske namene

Vlada je junija sprejela uredbo, ki dovoljuje uporabo konoplje v medicinske namene, tej uredbi pa sledijo tudi stranke. SMC, SDS, DeSUS in SLS podpirajo uporabo mehkih drog v medicinske namene in pozivajo k širši razpravi o tej tematiki. Pri SD so legalizacijo mehkih drog podprli, podobno tudi Združena levica, Pirati in Državljanska lista. Druge stranke legalizaciji nasprotujejo.


Matija82 ::

Zanimiva razlika med mnenji strank in kandidatov za evroposlance iz teh strank.

http://www.siol.net/novice/eu_volitve_2...

Šoltes ja za medicinsko uporabo, stranka pač ne?
"Edina droga, na katero prisegam že vse življenje, je glasba. Večkrat pa sem že poudaril, da bi bilo tam, kjer je znanstveno dokazano, da indijska konoplja v medicinske namene lajša simptome določenih bolezni, zakonodajo smiselno prilagoditi po zgledu nekaterih držav, ki so to že storile."


Posest je že dekriminalizirala
"Predsednik SD dr. Igor Lukšič nikoli ni užival niti poskusil nobenih drog. Je proti legalizaciji, se pa zavzema za dekriminalizacijo mehkih drog."

Hec je, da je ravno Lukšič kakšnih 20 let nazaj spisal dokaj prolegalizalizacijski sestavek "Legalizacije drog - nujnost in nezmožnost". Ozirom še leta 99 je bil bolj liberalen.

"Zato je treba na novo opredeliti na drogo vezana razmerja, premestiti prvo srečanje z drogo v drugačen socialni kontekst kot je v veljavi sedaj in odpraviti sprenevedanje obstoječega boja proti drogam, ki vodi v povečevanje zasvojenosti in kriminala. Za začetek pa bi bilo treba poimenovanje drog ali mamil nadomestiti z rastlinami moči. Te rastline niso zločeste, ne omamljajo, temveč dajejo človeku moč, ki jo lahko obrne proti sebi ali pa sebi v prid"

http://dk.fdv.uni-lj.si/tip/tip19995Luk...

Vajgl zmaga kot največji pravljičar v skupini - "Zdi se mi, da je to osebna tragedija za vsakogar, ki se v to spusti, in da je to zlo za družbo.". Ježeš, taka mentalita in poziranje na prazniku Cvička v Novem mestu?

Matija82 ::

nevnik 10.7. 2014, morebitne napače so moje.

"Ali se zavzemate za legalizacijo marihuane v medicinske namene? Bi legalizirali osebno gojenje konoplje v zakonsko omejenih količinah?"

Dejan Židan, SD - Da

Miro Cerar, SMC - V zdravstvene namene da, sicer pa smo do tega vprašanja zadržani. Vsekakor bi morala politika prisluhniti stroki.

Andrej Vizjak, SDS - V medicinske namene se že zdaj lahko uporabljajo ne le marihuana ampak tudi mnogo močnejše droge. Glede popolne sprostitve gojenja in proste prodaje pa bi
najprej potrebovali široko strokovno razpravo.

Karl Erjavec, DeSUS - Podpiramo legalizacijo marihuane v medicinske namene.

Janez Tomšič, SLS - Smo za uporabo konoplje v medicinske in industrijske namene pod strokovnim nadzorom.

Zoran Janković, PS - V medicinske namene da, osebnega gojenja konoplje pa ne podpiram.

Alenka Bratušek, ZaAB - Da, vlada je junija s spremembo uredbe omogočila uporabo konoplje v medicinske namene.

Ljudmila Novak, NSi - Ne

Alenki, a) ni jasno, kaj je podpisala ali b) namenoma zavaja potencialne volivce. Minus v vsakem primeru. Tudi Vizjaku zakoni niso jasni mi je pa kul pobuda strokovne debate (isto za Cerarja), četudi je vprašanje kdo bi bili izbrani strokovnjaki.

Če je pripravljenost res taka, zgleda da so pogoji, da se na tem področju nekaj premakne.

FireBurn ::

Matija82, pozabil si dodati še Združeno Levico : "Zato v Združeni levici zagovarjamo legalizacijo gojenja indijske konoplje, tako za medicinsko in rekreativno kot druge uporabe."

Rias Gremory ::

Miro Cerar, SMC - V zdravstvene namene da, sicer pa smo do tega vprašanja zadržani. Vsekakor bi morala politika prisluhniti stroki.

Tuje raziskave niso dovolj dobre za nas? :|
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

jype ::

Rias Gremory> Tuje raziskave niso dovolj dobre za nas? :|

Niso. Ponoviti moramo napake vseh ostalih, preden lahko storimo edini smiseln korak naprej.

Siddh ::

Nekdo naj predlaga, da bo davek pobirala država, ta denar pa bo potem šel v neko privatno inštitucijo, ki bo nadzirala prodajo in gojenje marihuane. Inštitucijo pa bodo v lasti seveda imeli prijatelji in znanci politikov. In BUM! marihuana bo legalna za vse ljudi.

Me zanima kako dolgo bo trajalo preden se dejansko spomnijo česa takšnega.


PaX_MaN ::

Siddh je izjavil:

Nekdo naj predlaga, da bo davek pobirala država, ta denar pa bo potem šel v neko privatno inštitucijo, ki bo nadzirala prodajo in gojenje marihuane. Inštitucijo pa bodo v lasti seveda imeli prijatelji in znanci politikov. In BUM! marihuana bo legalna za vse ljudi.

Sej to že mamo. Reče se jima ZZZS pa JAZMP.

perci ::

To, kar je naredila Bratuškova, je slabše kot je bilo.

Lahko prodaja neresnično zgodbo, da je legalizirala konopljo v medicinske namene. In ljudje jo kupijo.

Farmacija služi.

Kdor se buni, da to ni to, je pa itak narkoman.

mojca ::

Evo, substance lahko dobiš kar iz kvasovk :D
http://science.slashdot.org/story/14/07...

Matija82 ::

Zanimiva zadeva o vplivih legalizacije/dekriminalizacije/"medicinizacije" na uporabo konoplje (med mladostnikih).

http://www.washingtonpost.com/blogs/won...

The authors examined marijuana trends in states that passed medical marijuana laws. They tracked self-reported pot use by high school students in the years leading up to and following the enactment of these laws. They conclude that the effects of medical marijuana on teen use are "small, consistently negative, and never statistically distinguishable from zero


http://papers.nber.org/tmp/80514-w20332...

mojca ::

Konopljina vlakna za akumulatorje:
http://www.bbc.com/news/science-environ...

Invictus ::

jype je izjavil:

Se pravi smo zaključili. Imaš še kakšen racionalen razlog za prepoved marihuane, ali sklenemo, da samo rad greniš življenje tistim, ki ne živijo enako kot ti?

Problem ni legalizacija trave. To lahko država uredi na hitro, brez pompa s parimi zakoni. zadeva zaključena. Tako ali tako bi to morali legalizirati, regulirati in začeti pokrivati davke. Finančno veliko bolj učinkovito kot plačevati policijo da išče ilegalne nasade.

Večji problem so interesne skupine, ki jim je to glavni fokus. In mislijo da bo to rešilo vse svetovne probleme. Čeprav obstaja še cel kup bolj pomembnih.

Sicer dopuščam možnost da se te skupine zavedajo tudi ostalih problemov, ampak nekako dvomim.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

innerspace ::

Zakaj tocno so interesne skupine potencialni problem?

Jaz dozdajsnje "interesne skupine" razumem kot obstojeco mafijo, ki vsa leta prohibicije vsakogar brez izjeme(if u got mony) zalaga z nekvalitetno robo in si z umazanim denarjem kupuje lokale, audije in orozje.

Tiste interesne skupine, ki so za legalizacijo, verjetno v tem vidijo realen potencial za legalne posle in razvoj na podrocju urejanja proizvodnje teh substanc, predvsem gojenja rastlin in uporabe njenih proizvodov. Zdravo podjetnistvo pa to...

Interesna skupina je lahko tudi politicna stranka, ki nacrtno siri dezinformacije in strasi neuko populacijo z izmisljenimi bavbavi.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

hendriks ::

innerspace je izjavil:


Tiste interesne skupine, ki so za legalizacijo, verjetno v tem vidijo realen potencial za legalne posle in razvoj na podrocju urejanja proizvodnje teh substanc, predvsem gojenja rastlin in uporabe njenih proizvodov. Zdravo podjetnistvo pa to...


Če bodo koncesije za gojenje, pridelavo in distribucijo marihuane dodelili
lekarnam je to bolj kilavo podjetništvo imho..

innerspace ::

Za prodajo naj komot lekarne skrbijo, za proizvodnjo in predelavo pa mislim, da nimajo ne kapacitet, ne sredstev in ne znanja.

V bistvu je potrebna cela proizvodna veriga, da zadeva lahko optimalno stece.

Za zacetek je najpomembnejsa nova zakonska opredelitev, dokler te ni, kraljuje mafija.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Zgodovina sprememb…

hendriks ::

Iz tvojih ust v božja ušesa, al kako že pravijo ;)

innerspace ::

Sorry dude, it's a godless universe:)

WE make our rules.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

jype ::

We were supposed to, ampak se nam ne ljubi.

innerspace ::

Enim se, samo nismo pri koritu in nimamo za pomije.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Master_Yoda ::

Temu grozi do 10 let zapora, a vojaku za umor policista pa do 15 ?

imagodei ::

Ja, ja, otroku, sladkornemu bolniku je želel pomagat, to bo.

Vojaku za umor policista grozi OD 15 (do 30) let zapora.
- Hoc est qui sumus -

Matija82 ::

Stvari se premikajo, zdravila so pri nas.

http://www.delo.si/nedelo/zdravila-iz-k...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matija82 ()

m0LN4r ::

Danes cirka ob 12:45 je oseba X pred vrati Občine Maribor na velko kadila eno šibkejšo džolo, vohala se je že s spodnjega vogala proti NoviKBM (tja pihal veter).
Policaji so se tudi peljali mimo pa tudi nič.

Maribor je že tak al tak, kot da bi bla konoplja legalna. Nevem kaj bi legalizacija spremenila, razen tega da mafija več nebi služla tok velik.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

maticb492 ::

m0LN4r je izjavil:

Danes cirka ob 12:45 je oseba X pred vrati Občine Maribor na velko kadila eno šibkejšo džolo, vohala se je že s spodnjega vogala proti NoviKBM (tja pihal veter).
Policaji so se tudi peljali mimo pa tudi nič.

Maribor je že tak al tak, kot da bi bla konoplja legalna. Nevem kaj bi legalizacija spremenila, razen tega da mafija več nebi služla tok velik.


Trošarine na marihuano seveda :D Več denarja za državo da lahko še več bank bailuta :D
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Matija82 ::

m0LN4r je izjavil:

Danes cirka ob 12:45 je oseba X pred vrati Občine Maribor na velko kadila eno šibkejšo džolo, vohala se je že s spodnjega vogala proti NoviKBM (tja pihal veter).
Policaji so se tudi peljali mimo pa tudi nič.

Maribor je že tak al tak, kot da bi bla konoplja legalna. Nevem kaj bi legalizacija spremenila, razen tega da mafija več nebi služla tok velik.


Vlečt zaključke na podlagi enega incidenta ni smiselno plus posedovanje konoplje je še vedno nezakonito (in če bi ti opozoril policiste bi ukrepali, verjemi mi). Skrajnost - pojdi prižgat joint pred policijsko postajo (nima veze če ne kadiš, gre se zgolj za zakonodajno stanje ;) ). Torej legalizacija bi spremenila ogromno, ne vem, kako to ni jasno, če ne drugega se začne razvijati legitimna kultura, ki je del odgovorne uporabe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matija82 ()

GTX970 ::

m0LN4r je izjavil:

Danes cirka ob 12:45 je oseba X pred vrati Občine Maribor na velko kadila eno šibkejšo džolo, vohala se je že s spodnjega vogala proti NoviKBM (tja pihal veter).
Policaji so se tudi peljali mimo pa tudi nič.

Maribor je že tak al tak, kot da bi bla konoplja legalna. Nevem kaj bi legalizacija spremenila, razen tega da mafija več nebi služla tok velik.

A so se s kabrioletom mimo peljali ?

MrStein ::

Pšenični je izjavil:


"Tisti, ki so problematični, imajo težave."

Tavtologija, da se malo s svojo "latinščino" pohvalim.

Sami navajajo, da izgubljajo voljo, so žalostni, imajo manj energije, težko se lotijo kakršnegakoli dela, morda razmišljajo o samomoru. Pri amotivacijskem sindromu bolj izstopajo apatija, brezvoljnost, tudi tukaj se ponavadi izolirajo. To ne pomeni, da se to pojavlja pri vseh, obstaja pa nekaj odstotkov takih oseb."

Obstaja nekaj procentov jedcev pomfrija, ki imajo neke težave.
Nekaj procentov taksistov ime neke težave.
Po zadnjih raziskavah ima nekaj procentov ljudi, ki dihajo, težave! Pazi, te težave imajo samo tisti, ki dihajo!
...
Kaj je že poanta?

"V Sloveniji nimamo primera, da bi kdo umrl zaradi predoziranja z marihuano, imamo pa lahko smrtne primere predvsem pri tistih, ki uživajo marihuano in sedejo za volan. Dokazano je, da marihuana vpliva na zmanjšanje vozniških sposobnosti. Pri nadzorovanju cestnega prometa od leta 1991 do leta 2000, konkretno za kanabinoide, je bilo po opravljenih raziskavah 66,2 odstotka primerov pozitivnih. Pri prometnih nesrečah pa je bilo 38 odstotkov takih primerov."
Torej gre za škodlivo razvado.

Pri prometnih nesrečah je kar 35% imelo kratke rokave! Ojoj!

Volilci TNZ lahko imajo diabetes!!!!1111

A obstaja mogoče kaki forum, kjer so resne debate? Take z argumenti?

PS: Sorry, zdaj vidim, da je zgornji del teme že star.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

MrStein ::

m0LN4r je izjavil:

Danes cirka ob 12:45 je oseba X pred vrati Občine Maribor na velko kadila eno šibkejšo džolo, vohala se je že s spodnjega vogala proti NoviKBM (tja pihal veter).

To pa je druga skrajnost, ki bi jo bilo treba omejiti. Da drugim v obraz (ne glede na razdaljo) puhaš "substance".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Matija82 ::

Lumir Ondrej (Lum%C3%ADr Ond%C5%99ej Hanu%C5%A1) @ Wikipedia na Altermedu:

Konoplja ne zdravi vsakogar, ne zdravi vsakič, ne zdravi vsake bolezni in ne zdravi vsake stopnje bolezni. Je pa eno najbolj neškodljivih zdravil. Do neprijetnih stranskih učinkov lahko pride le pri nepravilni uporabi.

Tole je eden najboljših povzetkov te teme in le želim si, da bi ga razumeli podporniki in nasprotniki.

imagodei ::

Kaj je z linkom?
- Hoc est qui sumus -

PaX_MaN ::

Danes v Dnevniku je en članek na to temo iz koder je ta citat tega doktorja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

MrGTO ::

Zame so ljudje, kateri so proti konoplji, le primitivci, kateri imajo pač oprane možgane s strani družbe.
Če si povprečen človek prebere zakaj/kje/kako je prišlo do prohibicije, mu je kaj hitro jasno da je stvar v kapitalizmu(denar). Namreč prohibicija traja recimo od leta 1937, konoplja pa se je uporabljala že nekaj tisoč let prej (recimo 10.000 let).
Zakaj so takrat lahko tako živeli, sedaj pa ne?

Vse argumente ki imate proti konoplji, probajte aplicirati na trenutno legalne droge v Sloveniji, kot so recimo : nikotin, kofein, alkohol....
Na tašen način ugotoviš, da niti ne veš kaj je "droga".. Ljudje imajo za droge, le droge ki se nelegalne v določeni državi. Ljudje smo pa isti tako v Sloveniji kot v Kaliforniji ali Coloradu =)
Večina ljudi niti ne ve, da iste substance, katere so v konoplji, proizvaja naše telo. Torej ljudje, kateri so proti konoplji, so dejansko proti snovem, katere se tvorijo v njih. Zelo smešno =)

Kakšna je razlika med biti zadet od konoplje ali pijan od alkohola? Pri obeh si manj sposoben za določena opravila, s tem da alkohol neprimerljivo več škodi zdravju kot pa konoplja.

To so le argumenti proti tistim, kateri so proti zadetosti.

Potem imamo pa tukaj še endokanabinoidni sistem, za katerega velja, da je njegovo uravnovešenje med pomembnejšimi za zdravo življenje.

Res je žalostno, da imamo tako primitivne ljudi okoli sebe, kateri sodijo o stvareh brez da bi si karkoli prebrali o tem.

hamez66 ::

Takih snovi, ki so v konoplji zanimive, človeško telo ne proizvaja. Za začetek bi lahko razčistil, kako je s tem v resnici, potem pa te bo morda kdo bolj resno jemal. Tudi zmerjanje tistih, ki se ne strinjajo s tabo, s primitivci, ni prava pot.

Unknown_001 ::

MrGTO je izjavil:

Zame so ljudje, kateri so proti konoplji, le primitivci, kateri imajo pač oprane možgane s strani družbe.
Če si povprečen človek prebere zakaj/kje/kako je prišlo do prohibicije, mu je kaj hitro jasno da je stvar v kapitalizmu(denar). Namreč prohibicija traja recimo od leta 1937, konoplja pa se je uporabljala že nekaj tisoč let prej (recimo 10.000 let).
Zakaj so takrat lahko tako živeli, sedaj pa ne?

Vse argumente ki imate proti konoplji, probajte aplicirati na trenutno legalne droge v Sloveniji, kot so recimo : nikotin, kofein, alkohol....
Na tašen način ugotoviš, da niti ne veš kaj je "droga".. Ljudje imajo za droge, le droge ki se nelegalne v določeni državi. Ljudje smo pa isti tako v Sloveniji kot v Kaliforniji ali Coloradu =)
Večina ljudi niti ne ve, da iste substance, katere so v konoplji, proizvaja naše telo. Torej ljudje, kateri so proti konoplji, so dejansko proti snovem, katere se tvorijo v njih. Zelo smešno =)

Kakšna je razlika med biti zadet od konoplje ali pijan od alkohola? Pri obeh si manj sposoben za določena opravila, s tem da alkohol neprimerljivo več škodi zdravju kot pa konoplja.

To so le argumenti proti tistim, kateri so proti zadetosti.

Potem imamo pa tukaj še endokanabinoidni sistem, za katerega velja, da je njegovo uravnovešenje med pomembnejšimi za zdravo življenje.

Res je žalostno, da imamo tako primitivne ljudi okoli sebe, kateri sodijo o stvareh brez da bi si karkoli prebrali o tem.


Jaz dobro poznam situacijo kako in kaj, ampak podpiram samo del glede sprostitve regulacij pri industrijski konoplji. Indijske konoplje pa ne nameravam podpirati, žal ker že sedaj vidim realno sliko kako bo na koncu vse drugo kot tisto za kar si naketeri tako goreče prizadevajo (zdravje bla bla) realnost je da vsi vemo kakšni so dejanski nameni le nihče noče priznati, ker eni ne premorejo tok jajc da bi odkrito povedali da bi se radi napohali in to je to.

Iz industrijske konoplje imaš cel kup pripravkov ravno za zdravje in nima tistega nevrotoksina, ki ga vsi dobro poznamo in še marsikaj drugega uporabnega se da narest.

Mi gre izjemno na živce logika razmišljanja tistih ki pohajo. Če jim rečeš na primer, da kakorkoli omamljen ali od alkohola ali od trave nimaš recimo kaj delat za volanom avtomobila takoj vsi začnejo napadat in te gledat kot kriminalca stoletja ki jih hoče prikrajšati. In potem ti še bučke začnejo stresat da itak je bolje vozit zadet kot pijan potl pa veš koliko je ura. Tudi to se jim ne da dopovedat da v določenih situacijah nimaš bit kaj zadet od česarkoli, ker dejansko predstavljaš nevarnost zase in druge. Tako da se vsakršne debate poskušam izogibat ker čim ne pohvališ ali pa malo pokritiziraš njihovo početje te začnejo šikanirati in težit kok so oni pametni.

Res vredostojen vir so ti uporabniki trave. Bolj ignorantskih in trmastih ljudi še nisem videl, ampak ista fora kot pri vsakem ki se zadeva, egoizem.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

matijadmin ::

perci je izjavil:

To, kar je naredila Bratuškova, je slabše kot je bilo.

Lahko prodaja neresnično zgodbo, da je legalizirala konopljo v medicinske namene. In ljudje jo kupijo.

Farmacija služi.

Kdor se buni, da to ni to, je pa itak narkoman.


Se popolnoma strinjam, a predlog družbene pobude, ki je zbirala podpise ZA, je bil še slabši.

Bil je zmedeno in nespametno napisan, tako da ga kot zagovornik legalizacije oz. popolne liberalizacije nikakor ne bi podprl!

Zakaj?

Prvič zato, ker je pritlehno skušal urejati neka druga etična, javnozdravstvena vprašanja, ki z legalizacijo marihuane in zdravili naravnega izvora nimajo popolnoma nobene veze (beri: želeli so ukiniti obvezno cepljenje).

Drugič pa, ker je ustanavljal agencijo za to rastlino, kar je povsem nerealno, smešno in grozno ob enem. Tega ne potrebujemo, to ni smiselno, niti zastonj. Po taki logiki potrebujemo še n agencij za vsak sadež svojo, za vso zelenjavo in za vse zdravilne rastline; od agencije za grozdje do agencije za medicinske gobe.

Vse skupaj je na koncu spominjalo na kakšen vic o hašišarjih, občutek sem imel, da je to pisal nekdo zelo naiven, zafrustriran in 24/h na dan zakajen.

Matija82 ::

Unknown_001 je izjavil:

[
Indijske konoplje pa ne nameravam podpirati, žal ker že sedaj vidim realno sliko kako bo na koncu vse drugo kot tisto za kar si naketeri tako goreče prizadevajo (zdravje bla bla) realnost je da vsi vemo kakšni so dejanski nameni le nihče noče priznati, ker eni ne premorejo tok jajc da bi odkrito povedali da bi se radi napohali in to je to.


Razloži tele nebuloze o tem kako hočjo vsi pohat staršem otrok, ki jim konoplja pomaga.

http://edition.cnn.com/2013/08/07/healt...

innerspace ::

matijadmin je izjavil:

Vse skupaj je na koncu spominjalo na kakšen vic o hašišarjih, občutek sem imel, da je to pisal nekdo zelo naiven, zafrustriran in 24/h na dan zakajen.


Same here, nikoli ne bi podprl takega zmazka.
Nasploh mi izgleda, da v isti kos z legalizacijo mecejo se kup antivax in paranoidnih teorij zarote, vse obleceno v neko wanna-be-naturalisticno ideologijo, ki izpade natanko tako, kot si opisal zgoraj.
V debati z enim od njihovih "glav" je prisla na dan vsa gonja proti cepljenju(kao povzroca bolezni, avtizem... vse, za kar vemo, da ni res), najhujse pa se mi je zdelo apriori zavracanje znanosti; natural news is ok, science isn't. Skratka, navadna farsa in zavajanje ljudi.

Ideolosko sem _proti_ prohibiciji in _za_ druzbeno in osebno ozavescanje, za osebno svobodo. Uzivanje(pridelava, konzumacija,..) konoplje sodi med dejavnosti, ki jih naceloma nihce ne bi smel prepreciti.
In my humble opinion..
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

innerspace ::

@Rapt0r

So what, prav vsak, ki bi rad pohal, to zdaj(v casu prepovedi) komot pocne. Stopis do dilerja in dobis material, but no tax, no quality control.

Z legalizacijo si jo bos lahko sam posadil na njivo in pohal tocno tisto sorto, ki jo bos hotel.
Visek(ali ves pridelek) bos lahko prodal nekomu s "coffee shop-om", tako pripomogel k razvoju trga in z davki obogatil drzavno blagajno. Kupci bodo lahko vedeli bistveno vec, kot vedo sedaj(lab.analize, sorte,...).

Prepovedana konoplja koristi samo preprodajalcem/kriminalcem ter ideoloskim fanatikom.

Upam, da razumes prednosti, ki jih prinasa legalizacija.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Unknown_001 ::

Matija82 je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

[
Indijske konoplje pa ne nameravam podpirati, žal ker že sedaj vidim realno sliko kako bo na koncu vse drugo kot tisto za kar si naketeri tako goreče prizadevajo (zdravje bla bla) realnost je da vsi vemo kakšni so dejanski nameni le nihče noče priznati, ker eni ne premorejo tok jajc da bi odkrito povedali da bi se radi napohali in to je to.


Razloži tele nebuloze o tem kako hočjo vsi pohat staršem otrok, ki jim konoplja pomaga.

http://edition.cnn.com/2013/08/07/healt...


Kaj se razburjaš, kot da se ti dejansko sekiraš za neke osebe ki jih sploh ne poznaš. Nehaj dramo zganjat. Boš rekel da je tetrahidrokanabinol pomagal pri vsem tem? Res je, da ga v nekaterih ekstremnih primerih uporabljajo za lajšanje bolečin a drugega kot da zmede živčevje ne naredi. Še vedno je dejstvo da je to toksin. Ok so uporabili olje, to je pa to. Ne vem kaj navadni konoplji manjka, al je res tist juhu efekt tako nujen da brez njega eni ne morejo?

innerspace je izjavil:


Upam, da razumes prednosti, ki jih prinasa legalizacija.


Se zavedam, sam naj se potem uporaba indijske omeji, npr ne na javnih mestih ipd, ker še vedno imaš tu prisotno pasivno kajenje isto bi se moralo s cigareti narest. Moraš bit strašno brezobrazen da drugim pihaš tist smrad v fris ali pa se nastavljaš zraven.

V glavnem škoda besed. Če si je nekdo sveto nekaj v glavo zabil se ne morem s takim pogovarjat.

Lep dan!
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

««
14 / 16
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kanabis/konoplja/marihuana (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21429823 (24859) Uizi
»

Legalizacija marihuane 2016 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
904144791 (57614) gushto
»

Sistem medicinske konoplje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7013891 (8040) Spajky
»

Zakaj ni konoplja legalizirana? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21742131 (30400) jype
»

Zastrupitev z THCjem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31677438 (68676) Okapi

Več podobnih tem