» »

Norton ghost ---> pa je šla particija!!!

Norton ghost ---> pa je šla particija!!!

JP ::

Ponavadi, mi te teme niso problem ampak v temle trenutku, ko ne razmišljam več s trezno glavo bi prostil za nasvet...čim hitreje.

Ravnokar sem z Ghostom obnovil sistem, (imam sistemsko particijo C: [10GB] na istem Maxtorjevem (80Gb) disku pa še D: [67Gb] s podatki). Image diska imam na drugem disku (E:)
Kot ponavadi vse lepo in prav; a ko se mi je sistem naložil se je pojavila samo c particija z vsemi 80Gb. Najbrž nisem pri izbiri označil na katero particijo, sem po pomoti samo disk označil.
Naj povdarim, da je bilo na D: (particije, ki je ni) cca. 40GB podatkov in to precej pomembnih (ne samo kakšen filem ali kaj podobnega).
Zadevo je potrebno nekako dobiti nazaj če ne bo joj. Ali obstaja kakšen UNDO pri ghostu. Ne mislim pa programov za reševanje podatkov ala Easy recovery itd.

Ker trenutno res ne morem trezno razmišljati sem se odločil tale post napisat.

Sistem drugače: Win XP, NTFS, NortonGhost 2003

HELP!!

V upanju na čim hitrejšo rešitev se že v naprej zahvaljujem za odgovore.

Lp by JP

DMouse ::

Ja kam pa misliš da nej bi Ghost shranjeval undo informacije? Po možnosti multilevel undo za par mescov nazaj... >:D
Take stvari pač ni, sorry. Najbolj elegantna rešitev bi bla restore MBR, ampak to pomeni da bi moral imeti na disketi shranjen star MBR (men so se enkrat particije zmešale same od sebe, pa to zdej delam iz preventive). Glede na to da je sistemska particija na začetku (robu) diska in ti ghost verjetno ni pisal po podatkovni, bi to znal delat.
Tko ti pa kej drugega kot Easy Data Recovery (oz. kak podoben program) ne preostane.

lp

P.S.: v biosu je pa dobr imet vklopljen "bootsector virus protection" da te mal opozori če se kej podobnega dogaja. V tvojem primeru bi ti javlo da maš virus in bi te vprašal če hočeš nadaljevat ali onemogočit dostop do prvega sektorja... in tega problema ne bi blo.

P.P.S.: preventiva bolje kot kurativa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DMouse ()

Airskull ::

Men se je pred časom zgodilo isto samo da sem pravilno označu pa mi je pomešal imige. Rešitve men tud ni ratal pogruntat, tko da kar Miška posluši. Pa upam da ti bor ratal
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

No saj tega sem se tudi sam zavedal, ker se precej ubadam s temi zadevami. Problem je v tem da MBRja nimam nikjer shranjegega, in da mi gre na jetra to ker mi potem EasyRecovery vse fileje na 8 znakov spravi, to pa ni ravno idealno. Podatki so sigurno še neprepisani, saj je sistem na začetku diska. Lepo bi bilo če bi obstajal kak program ala "search for previus MBR" ali kaj podobnega!

Bolje preventiva kot kurativa!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JP ()

Hehe, ja previous MBR bi blo fajn imet, problem je sam da ga je povozu nov MBR.
MBR je zmer na prvem sektorju trdega diska, in se sam ne skopira nikamor drugam. Lahko pa vdreš v FBI-jeve računalnike, pa pri njih poiščeš program ki zna ugotovit, kaj je na disku pisalo pred prepisom... :\
Dej poskus še programček TestDisk, sicer ne vem kako se obnese (odkar ga poznam ga na srečo še nism potreboval), mogoče mu bo pa clo kej ratal.
http://www.cgsecurity.org/testdisk.html

lp

P.S.: Kako da ti file-je spravi na 8 znakov? Mogoče na FAT32 particiji, na NTFS pa dvomim...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DMouse ()

blabla ::

Lahko probaš s programom mrecover2. Baje je bil narejen za popravljanje posledic CIHa, ki je zbrisal particije.

Boky ::

JP, vprasaj morphling1-a z cim je on reseval podatke, ko mu je crknu IBM.

Sorry... tisto z 8 znaki je bil lapsus (še nisem čisto pri sebi); z EasyRecovery in NTFS: itak, da ni nobenega problema. Pri NTFS sploh nikjer ni nobenega problema (odvisno kako si nastaviš zadevo). V mislih sem imel Tiramisu (programček za recovery) Zelo soliden pripomoček, ki je razveselil ze marsikoga... za FAT32...seveda. Od tam asociacija.

lp by JP

P.S. Drugače pa nisem še nič uspel uredit. Bom sedajle poskusil s Testdiskom.

Zgodovina sprememb…

JO0:)
Meni je menda clo nekaj ratalo. Tisti mrecover2 je kar dobra zadeva. Našel je kar sem iskal. Problem je samo v tem,da je delan za Fat32. Ampak to me tudi ni tako motilo. Važno je, da je določil položaje particij. Potem sem z ghostom skopiral image C-ja, tako da so se Win postavili. Pojavil se je stari D:\, do katerega ne sicer ne moreš dostopati; toda za to pa pride prav EasyRecovery, ki pa sedaj ima veliko lažje delo, saj so particije določene. No vsega še nisem pregledal, ampak vsi fileji žal ne delajo. Bomo vidli! :D
Sledi peka CD-jev, če bodo fileji dobri.

Lp by JP

A s testdiskom si kej poskusil? Sam tko, k me zanima če dela...
Pa menda tut NTFS particije podpira.

Tudi s testdiskom sem poskusil, ampak mi je našel kr ene particije, tako da si v tem primeru nisem mogel z njim kaj dosti pomagati. Je pa po mojem mnenju kar dober program, saj lahko z njim počneš marsikaj. Bo pa kdaj drugič prav prišel. Podpira pa skoraj vse obstoječe pariticije (NTFS, FatXX, Linux-ove, itd...).

Lp by JP

Zgodovina sprememb…

Bug ::

Kaj pa s Partition Magic-om?
Samo predlagam - tak problem vidim prvic.:8)

V tem primeru je PartitionMagic dokaj neuporaben, saj ga zaradi neveljavnih particij tudi zaganti ne moreš normalno, itak pa ti nič ne koristi, ker je pač program za druge zadeve, ne pa za reševanje MBR-jev. Odvisno seveda kako se zadeve lotiš...

lp by JP

Bug ::

Mislil sem zato ker sem enkrat nekaj j... po disku in mi je zginila ena particija - videl pa sem jo lahko s Partition Magic-om....

Stripy ::

Mogoče lahko probaš še z Acronis Power Utilities, kjer sta med drugim tudi Disk Editor in Recovery Expert. Mogoče bo kaj od tega uporabno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izpad elektrike & Disk Boot Failure (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
505451 (4863) Damjan Jagar
»

Obnovitev particije

Oddelek: Pomoč in nasveti
61803 (1734) jupi
»

Povozil napačno particijo z Nortom ghostom!!! Kako dobit podatke nazaj?

61149 (1055) HitriPepe
»

Norton Ghost

Oddelek: Programska oprema
373565 (2795) smirnof
»

štart windows 2000 če nimajo MBR ?

81377 (1202) JP

Več podobnih tem