» »

Norton Ghost

Norton Ghost

eraserr ::

ker vsi vemo, da se windowsi hitro zamažejo do te mere, da delo postane mukotrpno, jih je pač treba na toliko in toliko časa nanovo naložit iz nule
vendar pa če ti to vzame preveč časa, iščeš boljšo varijanto...
slišal sem za nortonov programček ghost, s katerim narediš sliko particije, kjer imaš operacijski sistem in ko se ti zljubi v parih minutah postaviš vseskupaj nanovo

zanima me koliko vas to zadevo uporablja, oziroma pozna in kakšne so vaše izkušnje s tem?
ali je uporaba preprosta?

problem je v tem, da trenutno nimam preveč časa za ekperimentiranje, zato bi najprej zbral koristne informacije, da bom kasneje zadevo lažje in hitreje izvedel...

hvala za pomoč!

MadMax ::

Torej:

1. Naredis si svez instal OS + vseh programov in instalacij, ki jih ne bos spreminjal (ce imas npr. nVidio in das gor vedno najnovejse detonatorje, lahko pustis celo brez tega drajverja).

2. Z Ghostom si naredis image cele particije (lahko tudi celega diska - v prvem primeru ta image lahko naredis na drugo particijo istega diska, v drugem pa rabis se en disk)
Ce je image dost majhen, ga lahko zapeces na CD (obstaja tudi multispan varijanta, da image razdelis na vec CDjev, a tega se nisem probal), image je tudi komprimiran: meni npr. iz 1,2GB podatkovja na C:\ naredi manj kot 700MB, se pravi da gre b.p. na CD.

3. Ko rabis, spet zalaufas Ghosta ter dobis particijo/disk tocno tak, kot je bil ob ustvarjanju imagea. PAZI! Morebitni podatki pred obnovo grejo Adios! Ce imas image diska z vec particijami in si vmes spreminjal particije z npr. PartMagicom, bos po obnovi zopet dobil razdelitev kot je bila ob ustvarjanju imagea. Restore traja nekaj 10 minut (odv. od polne instalacije). Razlika napram nekaj urnem/dnevnem pstavljanju sistema po stari metodi format/setup... je torej ocitna.

4. Ghost je en kratek DOS programcek (IIRC cca 700k), ki ga pritaknes sistemski disketi. Lahko si tudi napises autoexec, pa se ti avtomatsko zazene program, ko bootnes comp iz te diskete.

Bo dovolj?


Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMax ()

krucymucy ::

Ki pa ne dela z NTFS-om nažalost!!!
Jest sem neki ustvarju z roxio goback deluxe 3.0 - sam to je kot bi mel system restore ... ki ne dela na osnovi winsow pač pa se zažene še prej! baje se da naredit tudi tko da spraviš na CD kot z ghostom - le da meni tega ni uspelo naredit!
Mi pa pride od časa do časa prav! :D

McHusch ::

Ki pa ne dela z NTFS-om nažalost!!!

to pa ne bo držalo, ghost čist lepo spozna in dela z NTFS particijami tudi v cistem DOSu. Preverjeno, z ghostom na Win95A (še FAT32 ne pozna) disketi sem backupiru NTFS particijo

pa še link>:D

Mr.B ::

ghost**.exe -ntil ,pa bo šlo bp tudi za vse NTFS particije.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

CaqKa ::

ja jaz sem z njim naredil image tudi od linux particij ne samo ntfs... potem pa še imaš dodatem programček s katerim lahko pol po imageu browsaš in odstranjuješ fajle (se ne spomnim več če jih lahko dodajaš), nakar s tem istim progijem spet narediš image in ga takega lahko spet nazaj postaviš na sistem.

krucymucy ::

mi je žal in se posipam s pepelom ....

eraserr ::

hvala vsem za obširne podatke! si bom v kratlem vzel čas in sprobal kako deluje zadeva...

imam pa NTFS v XP-jih, vsi pa vemo da se xp-ji kar hitro zapacajo, po moji praksi kar dosti hitreje kot 2000-tka, tko da zadeva zna bit še precej uporabna.

CaqKa ::

ha ha ha

bastadu ::

Samo eno vprašnje:
Zamenjal bom disk, iz 60 na 80GB, rad bi pa obdržal ves sistem in tudi podatke in v tem primeru se bom poslužil Ghosta. Ker pa še nimam opravka z njim, pa me zanima, ali morajo biti druge particije na novem disku ravno takšne velikosti kot na prvem ali to ni važno? Pa še malo nasvetov glede kopiranja celega sistema, če obstajajo še kakšne nastavitve ali kajo podobnega. Hvala!

Turtle ::

No problemo, ti razpotegne al pa skrč (seveda ne manj k ke podatkov) particije. Fantje jest bi pa rabu bl Norton ghost 6.0 ali pa 6.02 verzijio, k je še čist v dos modu. Tko, da če kdo to ve kje dobit........than gift may be in order !

para-site ::

Jst mam, samo to je že warez. Dobiš po maliu, če maš verzijo 7 (al kolko je zdej) kupljeno in legalno v posesti. Hehe sej se ne boš zlagal.:D

eraserr ::

ja jest sem zdej stestiral in res je problem image narest na NTFS particijo, no sej ubistvu se ne da, tko da sem še eno posebno particijo za backup naredu z FAT32...

zakaj pa rabiš čisti dos, sej je tud ta 7.x v nekem dosu

bastadu ::

Sem se spravil danes kopirati sistemsko particijo (OS je win2k na NTFS), vendar brez uspeha. Ob ponovnem zagonu z novim diskom mi napiše: DISK BOOT FAILURE, INSET SYSTEM DISK AND PRESS ENTER. Poskusil sem tudi repair console a brez uspeha... A mi lahko kdo bolj natančno opiše kopiranje oz. kloniranje sistemske particije. Imam originalno sistemsko particijo veliko malo manj kot 25GB in bi jo rad skopiral oz. kloniral v 35GB veliko particijo na drugem disku... A je potrebno še kaj drugega nastavit v Ghostu, da bo zadeva delala? Hvala za odgovore!

para-site ::

Zadnjič sm jst isto delal in ni blo problemov. source destination pa gre. S to razliko, da mam fat.

bastadu ::

Ja FAT verjetno ni tako občutljiv kot NTFS, tak da me zanima, če je že komu uspelo klonirati NTFS sistemsko particijo?

Matek ::

Ja, meni je uspelo, ne vem kaj vam ne gre, jaz sem samo zinštaliral Ghosta, potem sem z boot wizardom naredo disketo, tisto tretjo po vrsti (CD-ROM boot disk), sem jo dal noter, ghost se je zagnal in pol sem brez problema naredu klon.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

bastadu ::

Dej mi povej, a si ti to direktno kloniral iz diska na disk, ali si najprej naredil image? Sam tak mislim, da to ni važno...

Matek ::

Jaz se dal na CD z srednjo kompresijo, pa je na dva zapeklo w/out problems:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Mr.B ::

Ne razumem kakšne probleme imate z ghostom in ntfs particijo. Prvo je Ghost 6.0 ne prepozna pravilno NTFS particije od XP-jev je drugačna kot pod W2k.
Če pri kloneranju ne dodaš recimo ghostPe.exe ali ghost.exe switcha -NTIL , potem ti seveda nebo delalo z NTFS particijo !!!! To sem že enkrat omenil.
Kako je že uno read the F. M.

Obstaja pa tudi firma ki dela partition magic in podobno , ki ima tudi orodje za kloneranje.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Turtle ::

Pah....Smo pr Jerovšku pagruntal, da je una verzija najboljk. Ne rabm NTFS. Sm pa pozabil skopirat diketko predn sem odšel =)

kaj , češ.....

bastadu ::

Mr.B: Brez skrbi, da sem dal -ntil switch... imam pa verzijo 7.0

bastadu ::

Sedaj mi je končno nekako uspelo sklonirati particijo tako, da se zadeva bota, ampak sedaj pa mam naslednji problem: Ko se v Win2k pojavi LogOn okno in ko napišem geslo, nekaj časa traja, potem pa nazaj vrže login okno. Lahko poskusim ničkolikokrat, pa me popolnoma isto vrže nazaj na login okno, brez da bi kaj napisalo za napačno geslo ali kaj podobnega nič... Počasi že obupavam nad tem ghostom... na koncu pa bom moral spet cel sistem in programe nanovo gor dat, ampak si predstavljate 25GB robe nalagat gor:( 8ur najmanj...

bastadu ::

Me je raz*ukalo, pa sem naredu kr klon celega diska in zdaj začuda DELUJE:P Sam nevem v čem je bila fora prej z eno particijo... probo sem več kot trikrat ampak ne.... Tale ghost sem mi je že skoraj u nulo zameru, še dobro da zdej deluje. Hvala vsem za pomoč!

para-site ::

Jst ga mam pa rad od prvega dne, ko sem ga zacel uporabljat. Naša ljubezen je večna.:D

bastadu ::

Sem pa danes enmu kolegu prekopiral WinME (FAT32) partition-to-partition in ni bilo nebenega problema... čudna so pota Gospodova:D

krho ::

ghostwalk
oz. ghstwalk.exe

ce kloniras win2000 ali xp masino rabis polafat to zadevo in računalniku spremeniti ime pa četudi napišeš isto.

si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

bastadu ::

krho: Daj bodi bolja natančen o čem govoriš, ker nimam pojma...

krho ::

windowsi NT/2000/XP imajo shranjeno naključno mislim da 128 bitno številko, ki označuje SID (security ID) računalnika. SID se uporablja pri idenifikaciji računalnika v omrežju oz. domeni.

Se pravi če se dva enaka računalnika znajdedata v mreži bodo pizdarije verjemi.

Kar se tiče kloniranja particij.
Če kloniraš samo particijo moraš nato računalnik zagnati s namestivenim CDjem, ter tam izbrati recovery console
v njej poženeš ntbotfix.exe ali nekaj podobnega, da ti nanovo napiše MBR.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

bastadu ::

Ja to verjamem, da če bi bila dva ista Win2k-ja(:\) v mreži/domeni, da bi bla pizdarija... Pa saj bi blo v tem primeru treba spremeniti samo ima compa pa IPje...
Po kloniranji particije sem v Recovery Console pognal ukaz fixboot in tudi fixmbr, pa ni nič pomagalo... tak da nimam pojma, v čem je bil problem.

zzzz ::

OK, jaz pa tega na kapiram.
Zaženem ghost v WInXP. Dam 3 opcijo po vrsti..tisto s CD-ROM-om.
Izberem PC-DOS.
Pol določim, kje je GhostPE.exe (npr. d:\Ghost\GhostPE.exe) in ne vem, kaj naj vpišem pod parametre? Potem izbrem A: in da naredi 1 kopijo in še da sformatira floppy.
Potem ko pa bi to moral na disketo zapisat, pa napiše:
The destination file "A:\IBMBIO.EXE could not be opened for writing - check the destination drive. The error number returned was3.

Kak naj naredim, da mi bo naredlo kopijo particije in vs skupaj zapeklo na cd (oz. na ene 2-3 cdje po vsej verjetnosti).

Pa prosiim, če mi lahko kdo konkretno odgovori!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zzzz ()

para-site ::

Ko sem še delal na eni veliki firmi, smo z ghostom nardili vse nove računalnike(okoli 300 pc-jev na celi firmi). Potem smo jim spremenili ime, ip in jih dali v domeno. Stvar je delala BP. Aja, bili so win nt.

andrej ::

pri kloniranju wk2/xp sistemov na vec racunal moras preden zhgostas zadevo pognat sysprep programscek, od MS-ja, ki ga najdes na OS CD-ju.

bastadu ::

andrej: In kaj naredi ta programček? Če mogoče veš, ker se mi ne da iskat CDja:D

teac ::

A je komu uspelo naredit iamge particije in to posnet na cd-rw preko Acer-ja (12/8/32). Meni namreč vednin ko začne pečt na cd javi neko Application Error 12020?!

ToniT ::

bastadu:
Sysprep (System Preparation Tool) ti pripravi sistem tako, da odstrani SID , CD key itd. Namenjen pa je kloniranju inštalacij na disku. Seveda pa rabiš za kloniranje Norton Ghost ali kaj podobnega.

bastadu ::

Hvala za info!

smirnof ::

zdej sm hotu nardit backup za c disk, ampak ko se mi restarta kompjutr in gre v pc dos mi napiše da neki ni najdu (to se zgodi če hočem image met na drugi paticiji), če pa hočem da mi zapeče na cd, pa vse poteka normalno!
če pa hočem nardit image za kako drugo paticijo pa vse poteka normalno!

please help me


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk Cloning - ghost image (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
537017 (5437) thebaloh
»

Ghostanje NTFS particije

Oddelek: Pomoč in nasveti
131809 (1496) zee
»

Kako klonirati 20GB particijo na 4GB disk?

Oddelek: Pomoč in nasveti
131476 (1241) Lith
»

Kateri program za ghost-anje?

Oddelek: Programska oprema
101197 (1044) Predator
»

Image diska - a se da takga nardit? Npr GoBack

Oddelek: Programska oprema
91324 (1172) fm13

Več podobnih tem