» »

Obnovitev particije

Obnovitev particije

bozzko ::

Pozdrav vsem strokovnjkom na forumu!
Težava za mene, za nekoga mogoče ne?!
Imam win xp pro. Po nekajdnevni seansi na internetu se je moj sistem okužil s toliko virusi in spyi, da ni bilo druge rešitve kot ponovna naložitev sistema. Sistem sem bootal z pver quest partition mag in sformatiral z ntfs particijo c. Imel sem tri particije c,d,e. C je bila primarna in na njej so bili Winsi. Po formatu sem z nort ghost naložil na c delujoč backup sistema. Ko sem računalnik bootal pa šok! :( Particij d in e kjer so vsi moji pomembni podatki. filmi, igre in podobno sta izginili. Ali obstaja kaka možnost, da povrnem izgubljeni particiji in podatke? Poizkusil sem nekaj z wintwrnals disk commander pa mi ni uspelo. Za vsak nasvet se zahvaljujem.
Pred vklopom računalnika se posvetujte s psihiatrom!
  • spremenil: Skrat ()

T(he) Boss ::

Probaj s tem

Hux ::

Kak ti je uspelo to z ghostom naret mi sicer ni jasno razen da si preko napacne particije restoral. OZ da si mel backup sliko vseh particij 8-O pa restoral cez.

Kak iz praznega diska restoras filme in podatke mi tudi ni jasno blo nikdar samo baje bi nej blo mozno hehe. Vsej v filmah.

Kaj ti se mas particije D, E samo da so prazne al so komplet zginle?

Nortonov Ghosat ni 100% garantiran da je bakcup slika tudi ok. Sem ze mel primer ko mi jo je s.... in backup ni uspel tak da odzaj reje Symantec ghost uporablam. Ista firma le da se z dosa izvaja ne z winsev.

Se en tip za prihodnje. Nerabis formatirat diska tudi ce mas 100k virusov gor. Norton preslika kompletno particijo tudi prazni prostor. Enako kot format. Edino kaj ostane gor je neki file velikosti menda do 20MB kjer se sam ghost skriva not. To lahko kamot zbrises neuporabno ko konca restore.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

bozzko ::

Problema nisem povzročil z Ghostom temveč s Partition Magic kjer sem v jezi in naglici sformatiral primarno particijo C in posledično tudi pobrisal particije D in E. Sedaj omam samo C velik 80G, prej C:10, D:65, E:5. Po formatu sem naložil ghost in backupe s CDjev-Backup sem imel naret samo za C-primarno particijo s sistemom in nekaj osnovnimi programi. Disk komander mi sicer najde zapise podatkov na disku a ne gre jih obnoviti. Vidna sta zapisa obeh, sedaj neobsoječih particij z ustreznimi velikostmi a brez oznak particij. Tako da podatki so na disku, problem je kako jih obnoviti tako, da bosta potem tudi particiji nazaj vidni.

bozzko ::

Hvala T Boss bom probal popoldan. Mogoče Disk Com. ne zna delati z NTFS. Upam, da mi bo stran v pomoč.

bozzko ::

Večino podatkov mi je uspelo rešiti z ERD Commanderjem 2003 v katerem je kot orodje zelo uporaben disk commander ki omogoča obnovo podatkov.:)

jupi ::

Predlagam ti program EasyRecovery Pro 6.03. Zna brati NTFS particijo in tudi že formatirano particijo tako dolgo, dokler ne naložiš novih Windowsov. Sposodi si nekje še en enako velik disk kot ga že imaš, na njega pa naloži sveže WinXP in ta program EasyRecovery Pro 6.03.. Potem priklopi ta tvoj narobe sformatiran disk nastavljen na SLAVE kot drugi disk in programček ti bo začel iskati in prenašati vse podatke na sposojen disk. :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nenadne neformatirane particije ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5921 (885) KontraCepec
»

Partition Magic-izguba particije in podatkov

Oddelek: Pomoč in nasveti
81490 (1350) Pyr0Beast
»

Norton ghost ---> pa je šla particija!!!

Oddelek: Operacijski sistemi
141567 (1225) Stripy
»

Norton Ghost

Oddelek: Programska oprema
373537 (2767) smirnof
»

Postavitev sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
452358 (1729) BlackHole

Več podobnih tem