» »

Glasen dv7

Glasen dv7

Kevinr ::

Lep pozdrav
Imam dv7-4020ew (i5 520m, 5650). Problem je, da je zelo glasen. Sem ga nekaj dni nazaj tudi razdrl in osnažil ventilator ter rebra, ker se je grel. Noter je bil cela preproga praha. Sedaj se ne greje več, je pa vseeno preveč glasen. Recimo ko grem na youtube se ventilator kar hudo zažene (potem se spet umiri). Najhuje je pri kakšni igri, kjer je res glasen. Temperature procesorja so normalne- okoli 45-50 ko ne delam nič, v zahtevni igri gre do 85.

Sedaj pa me zanima ali so tile hp-ji nasploh glasni ali bi se mogoče dalo kaj storiti (pomislil sem, da bi na novo dal termalno pasto).

LP Kevin

feryz ::

Ja, Pavilioni so nasploh tako glasni.
Ponavadi se tudi pregrevajo.
Storiti kaj dosti ne moreš, bi morali preveriti prej, kaj kupuješ.
Lahko si kupiš podlogo z ventilatorjem, mogoče bo kaj bolje.

Kurzweil ::

menjava ventilatorja...

Lahko sicer odpreš in v vrha ventilatorja odstraniš nalepko (običajno je tako ne pa vedno) in kapneš notri 2 kaplji mehanskega olja al kako se mu že reče (flaška/kapalna v železnini ali kateri sorodni trgovini je cca 1€). Ampak s tem neboš naredil čudeža. Menjava ventilatorja.

Ti pa preverjetno povem, da je tisti podstavek za prenosnik z dvema ventilatorjema na USB super zadeva, ampak moj občutek je, da pri nizkih obratih ventilator že kdaj utihne, če pa ne utihne pa ima še 3x bolj moteč zvok, ki se vleče kot lajna.

b00mer ::

Zivjo

Moj dv7-3190em dela super, se ne pregreva. Kolegica ima se mi zdi, da isti model kot ti in je zadnic prav tako jamrala, da se nenormalno pregreva (da samo caka kdaj se bo zazgal :) ).
Tako kot so ze napisali, kupi si podlogo z ventom.

Kurzweil ::

S tem da, nov ventilator je cenejši in ga boš imel vedno seboj, podlogo pa lahko imaš samo doma, ker dejansko ni samo podloga ampak cel grušt. Pomaga pa oboje.

Kevinr ::

podlogo imam, pa praktično nič ne pomaga, edino recimo v igrah. Problem je ker se ventilator zaganja ob youtubu, ko zažanem kak film,... ...samo pomojem ventilator ne more biti dosti kriv, prej bi posumil na slab prenos toplote iz procesorja oz. grafične na hladilnik... ...druagače kot sem povedal se ne pregreva, samo glasno je in preveč se zaganja.

Kevinr ::

Sedaj sem še malo raziskoval, v biosu sem izklopil fan always on. Sedaj je večino časa izklopljen, temperature okoli 45 stopinj. Kakor gre temp. čez 50 se ventilator na polno zažene za par s in potem se spet izklopi. Zanima me, če je možno kje spreminjati nastavitve obnašanja ventilatorja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava ventilatorja v napajalniku

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
466989 (3712) radmannsdorf
»

pregrevanje hp prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7020299 (19368) Havq
»

Zamenjava ventilatorja [ati radeon 6850]

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
182122 (1954) gazibo
»

Nasvet za hlajenje in utišanje PCja... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10031169 (29214) kuglvinkl
»

Problem s prenosnikom ! Pregrevanje CPU!!!

Oddelek: Strojna oprema
162377 (1948) Pyr0Beast

Več podobnih tem