Forum » Pomoč in nasveti » ventilator na grafični problem
ventilator na grafični problem
erkgheoruugh ::
Zadnjih par tednov mi je začel ružit en ventilator v računalniku. Danes sem si vzel čas, ga odprl, in spucal vse. Kljub temu še vedno močneje šumi, vmes pa malo "pokašlja" vsakih 20s.
Ugotovil sem, da gre za ventilator na grafični (ATI RADEON saphire hd 3850). Prav tako sem v zadnjem času doživel že nekaj BSOD.
A je to dvoje povezano? Kako naj to ugotovim? Ali se da zamenjat samo ventilator?
Kaka je rešitev problema, če to sploh predstavlja problem ob upoštevanju čim manjših stroškov?
Ugotovil sem, da gre za ventilator na grafični (ATI RADEON saphire hd 3850). Prav tako sem v zadnjem času doživel že nekaj BSOD.
A je to dvoje povezano? Kako naj to ugotovim? Ali se da zamenjat samo ventilator?
Kaka je rešitev problema, če to sploh predstavlja problem ob upoštevanju čim manjših stroškov?
SloBiscuit ::
Če "nisi" čisto prepričan, da je kriv ventilator na grafični odklopi trdi disk, ter vse ostale ventilatorje razen seveda od hladilnika za CPU. Če še "rožlja" boš lažje našel od kod to prihaja, če pa ne rožlja je pa možno, da so krivi dodatni ventilatorji. Nazaj na temo, torej lahko da ventilator ni več "na centriran" na ležajih in ropota zato, ker se "krilca" začetavajo ob ohišje. Kot is slik vidim, bi bilo možno zamenjati ventilator, če bi hotel istega bi bilo nalažje to uprašati v kakšni servisni trgovini, drugače pa bi ga lahko sam zamenjal, z dokaj istim ventilatorjem, ker če se ne motim je le ta "prišraufan" na grafično.
neznanec555
erkgheoruugh ::
Je ta ventilator. To sem že ugotovil. Sem ga snel dol z grafične, ga spihal, posesal, še vedno isto. Na netu sem videl, da ljudje nakapljajo par kapljic olja noter skozi luknjoco na zadnji strani.
Bom probal še to.
Bom probal še to.
NeMeTko ::
A niso včasih pri CoolPC imeli boga in pol enih ventilatorjev?
Se spomnim, da sem nekoč potreboval enega prav posebnega, pa sem ga po dolgem iskanju dobil pri njih.
Se spomnim, da sem nekoč potreboval enega prav posebnega, pa sem ga po dolgem iskanju dobil pri njih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poceni vodno hlajenje, ki pokriva proc + grafično ?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3366 (2983) | freesty |
» | Računalnik se ugasne med igranjem igric! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7704 (4576) | engelman |
» | Nasvet za hlajenje in utišanje PCja... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 31912 (29957) | kuglvinkl |
» | Kaj vse lahko vidiš, ko odpreš računalnik... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6616 (4939) | krneki0001 |
» | pregrevanje grafične ali...?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1313 (1155) | DrBekunis |