» »

Kaj vse lahko vidiš, ko odpreš računalnik...

Kaj vse lahko vidiš, ko odpreš računalnik...

«
1
2

CAT ::

Računalnik je bil na popravilu, ker ne dela dobro. Zakaj je prišlo do tega si lahko sami razlagate po ogledu slik.
Ventilator na grafi se več ni vrtel, a smo ga vseeno rešili nekak. Mašina zdaj dela spet a ima posledice od te zanemarjenosti. Naj še omenim to da je računalnik zanemarila oseba, ki bi morala to vse vedet in znat, ker hodi na takšno šolo.

Samo to lahko rečem : ŽALOSTNO, BOGI RAČUNALNIK.:\

Vidla sem že marsikaj, a tega še ne.

Pa da ne pozabim še tega...na grafi je bila zažgana gumica...gumica je bila mšljena za kable...

na podnu compa je bilo toliko praha, da je bila kar ''odeja''


iz venta na procu pa so se najdli celi kosi praha


vent na grafi se sploh ni vrtel...


kabli so bili razmetani en čez drugega
Lp
CAT

Gwanaroth ::

Ah, saj to še ni take panike..

Jaz sem enkrat servisiral računalnik iz ene restavracije... notri je blo toliko olja za cvrtje, da bi lahko na njemu spohal sir za celo žlahto.
Lights often keep secret hypnosis..

whatever ::

Meni se zdi nesmiselno ofnavat računalnik pa pucat prah ven z vsakega ventilatorja posebej... na tak način še prej kaj zjebeš, kot če pustiš vse skupaj pri miru. Sploh pa ni računalnik živo bitje, ampak je zgolj in samo predmet oziroma orodje. Tista o nametanosti kablov je sploh bosa. Pa računalnik je taka stvar, da je tako modularno zasnovan, da ga zna vsak odpret in sestavit pa ga spucat, ampak a si se kdaj vprašala, če imaš morda doma kakšen star televizor, radio, pralni stroj... koliko praha in "nametanih" kablov je šele tam notri, a? Ali pa tudi te stvari razstaviš in pobrišeš prahec vsak dan iz vsakega kondenzatorja posebej?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Volk| ::

whatever:
raje ne pomislim kaki racunalnik mas ti.
Pa si dobro prebral kaj je napisala? Ventilator na grafi se vec ni vrtel od praha in zato racunalnik ni dobro delal.
To je isto kot da pri avtu ne pogledas pod pokrov motorja nikoli, ga nikoli ne pelas na servis...kako dolgo se bos s takim avtom vozil?!

Neurejenost kablov...ce imas tako neurejen dom kot so tukaj kabli....:O

nicjasno ::

Jaz 1x na mesec spiham kisto z kompresorjem. Kablovje pa je v nulo urejeno. Vse skupaj vpliva na delovanje kiste, predvsem na to, kako se prah nabira, in posledicno kaksne so obratovalne temperature komponent. In pa se nekaj, prasen ventilator je bolj glasen kot cist.

www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: OmegaBlue ()

whatever ::

Me ne no, sej v bistvu se strinjam, da je nedelujoč ventilator lahko problematičen zaradi prahu,
in se kaka komponenta zato pregreva in ga je dobro spucat, ampak kar mi gre na živce je to, da se razne garažne "računalniške" firme zgovarjajo na prah kot da je prah kriv za nedelujoč računalnik. Namreč, enkrat sem v eni firmi nabavil za tiste čase iber mašino, nato pa me je nekaj zajebavala plata, pa sem nesel na servis in mi niso znali odpraviti težave (pojavljali so se bluescreeni, nakar je čez kakega pol leta plata dokončno odpovedala - ustavila se je pri bootanju pri verifying DMI pool data in neglede na spremembe nastavitev v biosu ali resetiranje ali updatanje le-tega), serviserji pa so se izgovarjali, češ da je prah kriv za problem in vse kar so naredili je bilo, da so temeljito spucali računalnik (ki se je seveda tudi potem veselo obešal naprej). Tak da na živce mi gre zgovarjanje na prah za vsako figo. Zakaj se mi pa neurejeno kablovje zdi iz trte izvit argument: ker je urejenost kablov smiselna le zaradi estetike (če nimaš ravno ofjene kište tudi ta razlog odpade) ali zaradi boljšega pretoka zraka skozi kišto (ki pa pride v poštev za overclockarje, v čemer jaz ne vidim smisla, ker boš z overclockanjem kište bistveno bolj skrajšal življenjsko dobo komponent kot pa s slabšim pretokom zraka zaradi neurejenih kablov).
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

CAT ::

nicjasno vsaka ti čast, dobro maš nareto. mi je všeč..

whatever ta računalnik se tud še obeša..zakaj..zato ker je pustilo pregrevanje in kak so delali z njim posledice..saj pa to je logično..kaj misliš da bo če ga spučas delal kot novi..phe..

jaz svojo kišto pucam mogoče vsak tretji mesec, pa še to več ne..in mi dela kot mora, ni glasen, se ne pregreva, nimam problemov..in kogarkoli poznam da počne isto nimajo problemov z compi...kateri pa vsaj 1x na leto ne odprejo kište in posesajo ali kakorkoli spucajo pa so same težave in se sprašujejo zakaj nič ne dela kot mora..čudno a ne..

res pa da vedno prah ni kriv,a verjemi v tem primeru je bil..dovolj jasno je da se vent na grafi ne vrti..kaj se pol lahko zgodi pa mislim da ne rabim pisat, veš sam najbolj..
Lp
CAT

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: CAT ()

D-PaX ::

Bedarija zakaj folk nosi compe na servise zaradi praha hehehe :) vzameš kompresor nastaviš na 8bar. In si v 1min gotov z pucanjem :)
Paxy

ShARk63 ::

nicjasno, zelo lepo urejeno, pohvale. kaksno ohisje pa imas?

Po mojem mnenju je urejenost kablovja in redno (mesecno) ciscenje racunalnika neka nujnost. Lahko pa zelis imeti tisji racunalnik. Zracni pretok je v takem primeru pomemben, da se ventilatorji vrtijo z minimalno hitrostjo, a se vedno dovolj hladijo ves sistem.

nicjasno ::

Chieftec ohisje je. Jaz tudi s kompresorjem lepo spucem, ker sem ta racunalnik sestavil z namenom da bo zelo zelo tih, kar tudi je (vcasih ko pridem domov moram takoj monitor prizgat, da vidim ce kista se dela).

Urejenost ima seveda estetski smisel, je pa tudi kul, ker je lazje kaj menjavat, ker nimas sopa kablov, ki bi ti bili na poti.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

Volk| ::

nicjasno:
Pohvale vredno! MIslim da boljse ne bi mogel sestavit.
Glede estetskega videza kablov bi dodal se samo to. Kaj ce kabli niso dobro vpeti, pa ti kakšen "levi" prenaša kišto(na servis, h kolegu,..)pa kak nepritrjen kabel pride v kakšen cooler? Kaj se bo zgodilo?
Torej je tudi ta del pomemben! No, smo si pa različni ljudje, eni pač pazimo na svoje stvari, drugi pa zanemarjajo. Sicer pa se to vseskoz kaze v zivljenju ne samo pri sestavi računalnika.

Mavrik ::

Kar je še boljše, jaz mam zračne filtre na vstopnih ventilatorjih. Enkrat na dva meseca samo dol potegnem kosem prahu, pa sem končal.

Drugače pa, če hočete videti nekaj hudega, odprite računalnik od kakega kadilca, ki kadi poleg. Tam je poleg filma prahu še gor en tak zelo lepljiv rjavkast film, ki praktično ne gre odstraniti.
The truth is rarely pure and never simple.

A. Smith ::

Veliko bolj primerno orodje od kompresorja je navaden sesalec. S pihanjem boste spravili v zrak in prostor kup fino mletega sobnega prahu, ki bo blagodejno vplival na vaša morebiti alergična dihala. Sploh na osmih barih pritiska lahko hitro povzročite, da se kakšen konektor ali kartica/ram malo iztakne ali omaja, zato vam tega nikakor ne priporočam.

Jaz lahko razumem ljudi, ki računalnika ne odpirajo. Če je na računalniku garancijska nalepka, ga sme odpirati edino pooblaščen serviser. Glede tega je bilo na forumu že precej debat. Mislim, kaj mi bo serviser rekel, če mu bom enkrat na leto prinesel komp na čiščenje :D ?

Skratka, če bi meni kot serviserju (pa nisem) nekdo prinesel komp z navedeno napako, bi rač. očistil, spel kable, in za pol ure lahkega dela zaračunal 20€.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

bozicek ::

CAT:
Ampak to je se zmeraj biser proti temu kar sem jaz imel za zrihtati (plata odsla zaradi kondenzatorjev). Notri pa sok

Skoda ker sem moral zmanjsati sliko in se sedaj ne vidi vec dobro.
Pogled usmerjen na kondenzatorje zraven proca, rame (hladilnik zakriva zgornji del. Tam je se slabse, ker je lepo pihalo po njih) ter disk



Moj ISDN modem iz kompa za primerjavo kaj je "cista" kartica in kaj je usrana grafa

Darila letos samo za poredne

Volk| ::

Bozicek:
Lepe slike, ni kaj!:D
Še kdo ima kako tako cvetko?

Wrop ::

Ja glede garancijske nalepke se strinjam! Ponavadi garancija traja 2 leti in v tem času odpiraš comp na lastno odgovornost, s tem da ti potem garancija poteče. Verjetno računalniki na teh slikah so še spravni, ker sem prepričan marsikater računalnik še mnogo mnogo slabši!
Jaz nisem odpiral kište kako leto in pol. Procesor se mi je ogreval na 80 °C. Potem mi je celo uspelo odstraniti nalepko brez da bi jo poškodoval. Ventilator je imel obupno veliko prahu. Ko sem ga odrešil prahu in zamenjal hladilno pasto na procesorju, je temperatura procesorja padla na ok. 40-50°C. Čeprav ga ne pucam ravno pogosto (2x na leto) mi služi že več kot 5 let.

MeGreat ::

Moja sestra je imela računalnik 7 let, laufal je 24/7 zadnjih par let, niti enkrat ni bil odprt in spucan in je delal super... Pa je bilo dosti huje kot na tisti tvoji sliki vse skupaj, kabli so bili podobno nametani, samo prahu je bilo x2.. Moral bi ga slikati znotraj preden sem ga prodal heh..

krneki0001 ::

Pri nas na šihtu laufajo mašine 24/7 pa ni še nobena od prahu odpovedala. Se je pa že zgodilo, da ko si jo odprl, je bilo notri tok prahu, da se ni več videla barva plate(desktop ohišja od compaqa).

V-i-p ::

nicjasno, mi postrežeš prosim malico v tvojo kišto? :) Tako imaš spucanega, da bi iz njega lahko jedel! ;) Ne, resno, men je tud lepo, da je kišta spucana, pa urejena.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

nicjasno ::

Ko pucas kisto s kompresorjem, tega NE pocnes v stanovanju. In s sesalcem spucana kista zgleda sicer spucana, samo ni.

Kolega je prinesel kisto ki joje s sesalcem temeljito ocistil, pa se je tako kadilo z nje ko sma spihala, da sma se skoraj zadusila.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

CAT ::

Vsak ma po svoje a ne...hvala bogi da tistim, ki ne pucajo dela mašina dobro in dolgo..samo to je več sreče kot pa kaj druga..:\
Lp
CAT

SaXsIm ::

dej cat... Ne bluzi. Čisti kdor hoče čistiti, kdor noče ne. Ni obvezno. Nekateri imajo garancijske nalepke, drugi se pač nočejo zajebavati s tem. Tisti, ki si sestavijo računalnik sami, pa že vejo zakaj so ga in ga zato tudi pucajo.
Na račun pucanja lahko služijo tudi servisi. Da se boš pa zdej zgražu glede urejenosti kište... Sej je računalnik ne pa dnevna soba... :\
SaXsIm

mikena ::

Ok mogoče mal butasto vprašanje, ampak mene res zanima s čim pucate računalnik? Jst sm enkrat uporabila eno zelo majhno metlico, ampak je zadeva bla res neprimerna in moteča, kajti prah se je samo širil iz enega mesta na drugo, zgledalo je približno tako kot če bi pihnila v računalnik. S krpo je tud smotano, ker določenih mest ne dosežem zaradi kablov.

Torej, a maste kšna priporočila s čim je najbolje spucat računalnik?

BlazP ::

CAT: Napisi clanek na temo ciscenja racunalnika. Mislim, da bo marsikomu prav prisel, pa najbrz bo marsikoga spomnil, da bi lahko za svoje hrcke malce poskrbel8-) Na Slo-Techu ga bojo pa tudi najbrz z veseljem objavili.

roscha ::

Članek? Vse skup se opiše v 5 stavkih.

Ugasneš računalnik, ter ga neseš na vrt recimo.
Snameš stranico.
S kompresorjem spihaš kompleten PC.
Obenem z roko/izvijačem whatewer blokiraš ventilatorje, da se ne vrtijo.
Ko si ferik namestiš stranico nazaj.



Evo ti članek.

nicjasno ::

Clanek je dobra ideja. Ce bi mel naprave za merite bi ga sam naredu.

V bistvu bi clanek lahko bil koncipiran tako, da se vzame en racunalnik, za katerega se ve, da je vsaj 2 leti bil neociscen. Zmeri se performance, temperature in glasnost pred ciscenjem. Nato kisto temeljito ocistis, uredis kablovje, podmazes ventilatorje ipd...

Spet zmeris vse kar si na zacetku in primerjas.

Pomojem bi bil to lahko zelo zanimiv clanek.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

jeggybl ::

Evo še moj primer na servisu.






Napaka: PC se resetira! :)

Slike so sicer slabe kvalitete ( GSM ), ampak se vidi, koliko praha se je nabralo v PC-ju.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

koyotee ::

@ A.Smith
Veliko bolj primerno orodje od kompresorja je navaden sesalec. S pihanjem boste spravili v zrak in prostor kup fino mletega sobnega prahu, ki bo blagodejno vplival na vaša morebiti alergična dihala. Sploh na osmih barih pritiska lahko hitro povzročite, da se kakšen konektor ali kartica/ram malo iztakne ali omaja, zato vam tega nikakor ne priporočam.


mogoce ga neses vn na luft!!!???

sej ni treba, da ga spihujes 5cm stran... rad bi vidu, kako bi teb ram premaknilo... btw je vpet notr.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

nicjasno ::

Tako kot je cpu kuler s prahom zabasan se sploh ne cudim da se kista resetira sama od sebe.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

krneki0001 ::

Hehehe. Moja mašina ima 2 procesorja, pa na nobenem ni ventilatorja. Za hlajenje skrbi en ventilator na zadnji strani mašine, ki direktno skozi rebra hladilnika na procesorju piha zrak. Okoli obeh procesorjev je tudi ohišje, ki usmeri potem ta zrak na diske, na drugi strani diskov je pa naslednji ventilatro, ki vleče zrak ven. Za kartice pa je poseben ventilator, ki jih hladi.

Vse to je serijsko v IBM-ovih Z-PRO-jih. Nobenega problema ni s hlajenjem - sistem ima kot celota stalno 32 stopinj in ves prah s procesorja sproti odnese ven iz računalnika.

Volk| ::

nebivedu:
Lahko prilimas sliko gor svoje masine? Me res zanima kako imas to nareto. Si ne predstavljam.
Hvala!

Big_Al ::

Definitivno kompresor v komori s sesalcem ali pač nekje zunaj na prostem, drugače pa na terenu uporabljam tudi pločevinko s stisnjenim zrakom.

kriko1 ::

@nicjasno: si mi dal dobro idejo kako zrihtat kable v mojem chieftec-u (podoben tvojemu, tvoj ima bolj praktično postavljeno gajbo za diske).

Mojega spiham 1x na mesec (mesec in pol) in je čist kot solza (pa tudi tih glede na število ventilatorjev).

nicjasno ::

V mojem sta samo 2 venta. 14cm v napajalcu in 12cm na procu.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

reber ::

Jaz računalnik spiham 2x letno, deluje v glavnem 24/7, so pa to 3je računalniki, ki jih moram vzdrževat. Vedno pregledam še kondenzatorje na matični plošči in skoraj vedno se najde kakšen kondenzator, ki je za zamenjat, prav tako tudi v napajalniku. Ventilatorji mi laufajo bolj počasi, ker ni potrebe, da se hitro, ker je vse lepo očiščeno.

Tisti mali okrogli ventilatorji na okroglem hladilniku na grafični pa so problem, saj so eno nekvalitetno sranje. No, namesto tega kompleta (hladilnik + ventilator) jaz enostavno s silikonom nalepim en star hladilnik od P1 procesorjev ... in je grafična hlajena vsaj tako dobro kot original in to brez ventilatorja. Tisti ventilatorji so nepotrebni in je samo marketinška finta za mulce ki imajo v compu radi 10 ventilatorjev. Na grafični se ram bolj greje kot procesor, tako da ... treba je malo z glavo delat, pa je v redu. Edino na tistih grafičnih je problem, kjer je tisti mali hladilnik nalepljen in je treba zamenjat ventilator, ker se ne da montirat večji hladilnik.
Hladilnik na procesorju je običajno dimenzioniran tako, da ga zadostno hladi original ventilator na manj kot polovičnih vrtljajih. Kaj to pomeni? ja, daljša življenska doba in tišina ...
Če pa uporabimo napajalnik s 120mm ventilatorjem, pa smo zmagal (tišino)

Računalnik je treba vsake toliko časa poservisirat, očistit iz čisto praktičnega razloga, tako kot avto, ki zahteva reden servisni pregled in vzdrževanje.
Primer: napihnejo se ti kondenzatorji na plati, pa mogoče še v napajalniku. Posledično lahko sistem podivja, se čudno obnaša, resetira, napetosti lahko begajo gor in dol ... in ... crkne disk, potem pa jok in stok ... joj, izgubili smo podatke, slike, šmrc, šmrc, prosim pomagajte. Ha, vse to bi lahko preprečili, če bi pravočasno delali servis. No, vsekakor servis ni čudežno zdravilo za izgubljene podatke, je pa zmanjšana možnost okvare. Pa naj kdo reče da to ni res, pa da ne bo potem jokal čez pol leta.

bzp ::

Mal pozabljate da povprečen uporabnik računalnika ne bere Slo-Techa in ne zna/upa odpret svojega računalnika. Kdor je vsaj 1 teden delal na kolikor-toliko obiskanem servisu je videl marsikatero zaprašeno kišto. Zato je pač kompresor obvezna oprema.

Je pa problem pri serverjih, poznam kar nekaj primerov kjer se serverja praktično ne da odpret brez da ga odklopiš. Kar pa nekako ne pride v poštev. Pa tudi pri prižganem serverju osebno nebi izvajal čiščenja. Tako da se ponavadi kakšne selitve, nadgradnje ipd, veselo uporabi še za prepihovanje in ustvarjanje dimnih zaves.

CAT ::

dej cat... Ne bluzi. Čisti kdor hoče čistiti, kdor noče ne. Ni obvezno. Nekateri imajo garancijske nalepke, drugi se pač nočejo zajebavati s tem. Tisti, ki si sestavijo računalnik sami, pa že vejo zakaj so ga in ga zato tudi pucajo.
Na račun pucanja lahko služijo tudi servisi. Da se boš pa zdej zgražu glede urejenosti kište... Sej je računalnik ne pa dnevna soba...



SaXsIm kot prvo ne bluzim..kot drugo si se zmoto z stavkom Da se boš pa zdej zgražu glede urejenosti kište... popravljeno --> Da se boš pa zdej ZGRAŽALA glede urejenosti kište...

pa da ti povem ne zgražam se..ampak zanimivo je videt kako kdo skrbi za svoje stvari...

maš prav..čisti kdor hoče ...ne rečem če je nalepka gor..pač pustiš, a nalepka ni večno gor..če pa se nočeš s tem zajebavat kot praviš pa pač tud pustiš..da pa nosiš serviserju, ki tak ne ugotovi kaj je in lepo skasira, niti ne odpre kište kot je primer bil pri tej pol pa mislim a ni boljše sam odpret in malo spucat pa videt če bo boljše? pa nato nekemu serviserju daš in pol pač ugotovi da je nekaj druga krivo..

to je pač mnenje..vsak ma svoje ..zato pa smo tu
Lp
CAT

krneki0001 ::

Volk
Tukaj je dokument od IBM-a, na strani 37 je lepo prikazana odprta kišta.

Procesorja sta na slotu2 in sta vzporedna s karticami med njima in karticami je plastično ohišje, ki pokrije komplet oba procesorja. Na eni strani tega ohišja je ventilator, ki vleče zrak v mašino in piha preko reber teh dveh procesorjev, naprej od procesorjev pa so diski. Na koncu diskov pa je še en ventilator, ki pa vleče zrak ven iz kište. Oba ventilatorja sta 80mm. Potem je pa še en 80mm ventilator, ki pa piha zrak direktno na kartice.

Začuda je vsa zadeva dovolj tiha, kljub vsem trem ventilatorjem.

Volk| ::

Nebivedu:
Na strani 37 je zaprta kista. Sicer sem najdo naprej kako je razvrsceno, ampak mene bi vseeno zanimala slika kako to zgleda.
Imas 2 proca not? Kakšno konfiguracijo? Kaj imas to kot server, delovno postajo, ali samo si domači navdušenec?
KOliko stopinj ti dosezeta proca?

Daj gor sliko...mal se pohvali ce mas tako dobro masino:D
In seveda cisto:P

ShARk63 ::

Ctrl+G 37 te da na stran 23. Stevilke strani so spodaj desno.

Shark-357 ::

Tole sem dobil na servis pred parimi meseci8-O , sicer vidim ogromno usranih mašin na servisu, ampak tale je bila pa ekstremna.:D (Zaradi pregrevanja crknila matična, grafika ter proc)


























Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

kriko1 ::

Omg 8-O . Čudno, le zakaj se je pregrel?

A. Smith ::

Očitno ne marate uporabljati sesalca. Jaz uporabljam Vorwerk, z ozkim nastavkom in rezultat je kar soliden. Razpihavanja z 8 bari pa še vedno ne zagovarjam. Je veliko bolje ventilator malo bolj razdreti in očistiti. Brute force ima lahko posledice.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

kriko1 ::

@A. Smith: Saj ni potrebno dati na 8 bar, komponent pa ti ja ne bo odpihalo (razen če je defektiven produkt).

Azrael ::

@Shark-357:

Lepa svinjarija, samo še maščoba manjka, pa je komplet.

Upam, da bo sedaj manj začudenja, kot takrat, ko sem v tej temi zapisal, da za hudo svinjarijo manj, kot pranje ne pride v poštev.
Nekoč je bil Slo-tech.

zcetrt ::

Mislim, da bi se lahko malo posvetili tudi sobam, kjer imate svoje kible. Računalnika nisem čistil 6 let, sem ga pa pred kratkim odprl in ni notri kaj prida prahu. Res, da ne dela 24/7, ampak 6 let je pa tudi nekaj.

Definitivno pa veliko pomeni tudi to, da ni v isti sobi, kot postelja. Kajti v spalnici je vedno x5 prahu kot drugod.
4.

ttommy ::

Prah,prah,prah...če je v stanovanju veliko prahu in nimaš kompresorja,je dovolj,da odpreš stranico in z močno sapo pihneš na občutljive dele.Lahko vzameš tud bicikel pumpo in jo nažigaš po komponentah.....Ampak,da bi se računalnik pregreval in odpovedal zaradi prahu,bi moral biti v res extremnih pogojih.V normalnih pogojih je lahko PC tudi 5 let,pa se v njem ne bo nabralo zaskrbljujoča količina prahu....
Gamer

ttommy ::

pozabil sem povedat-PC na sliki je bil najbrž dolgo nedejaven,kajti na delujočem ventilatorju se je skoraj nemogoče nabrati toliko prahu,da ga zaustavi,ker se le-ta vrti z veliko hitrostjo in s tem tudi ne dovoli nabiranje prahu na ventilatorju...
Gamer

>>><<< ::

in z močno sapo pihneš na občutljive dele.

Tega ni priporočljivo delat.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: >>><<< ()

Azrael ::

>Lahko vzameš tud bicikel pumpo in jo nažigaš po komponentah.....

Če je pumpa taka, da je mazana z oljem, ki se ga vsake toliko nakaplja vanjo, na ta način zamastiš komponente in se prah lima bistveno bolj.

>ker se le-ta vrti z veliko hitrostjo in s tem tudi ne dovoli nabiranje prahu na ventilatorju...

Ne drži, prah se kljub temu veselo nabira na ventilatorjih vseh izvedb in velikosti. Dodaten problem pri rač. ventilatorjih predstavlja še to, da so iz plastične mase in se pri vrtenju naelektrijo in dobesedno lepijo prah nase.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregrevanje laptopa

Oddelek: Pomoč in nasveti
404559 (3328) solatko
»

Čiščenje prahu na prenosnem računalniku - vprašanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
202267 (1792) solatko
»

pregrevanje hp prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7019441 (18510) Havq
»

Visoka temperatura prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
336998 (6274) Stupo
»

Čiščenje PC ja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
242190 (1628) schurda

Več podobnih tem