» »

Problem z LCD TV Gorenje 26S51BHD

Problem z LCD TV Gorenje 26S51BHD

GhostMB ::

Pozdravljeni!

Kupil sem 3-leta rabljen LCD TV, ki je ob prevzemu deloval normalno. Ko sem ga doma priklopil se je najprej pojavila slika, nato je zaslon zamrznil in postal bele barve. Če poizkušam prestavljati programe je prav tako vse belo.
Prosim za pomoč kaj bi lahko bilo narobe, ter kje bi bilo najugodneje popravilo? (LCD je brez garancije).

fpbs ::

Jaz sem skoraj 100%, da ti je bil ta TV podvaljen. Koliko časa si pa gledal sliko pri prodajalcu?

GhostMB ::

Mogoče je zaradi tega ker sem zvečer iz hladnega na toplo takoj vklopil LCD brez da bi počakal malo. Pri prodajalcu se gledal nekje 5min TV, pa še dlje ga je imel prižganega, ker smo se zunaj dobili pa šli skupaj gor in je bil že vklopljen. Res me zanima kaj bi bilo, ker je zdaj vikend in ne morem nič.

#000000 ::

A ti to resno ? Mislm to z spraševanjem kaj bi bilo narobe ?

Ne moreš to tko ne, kako naj ti kdo postavi diagnozo okvare TV-ja brez fizičnega dostopa, ni to problem z windowsi ko kje štekaji, tukaj treba vzet v roke najmanj multimeter in testirat določene zadeve.

To da si ga tako prižgal je lahko problem, ali pa tudi ne, ne vem če je zunaj že tako hladno da bi v trenutku ko pride v hišo orosilo, edino če si imel v tistem času 25°C v hiši

Ti je vsaj za trenutek pokazal normalno sliko ?

GhostMB ::

Pač mislil sem, če je imel kdo podobno težavo. Ja slika se mi je pokazala, da sem lahko gledal programe. Potem pa kot sem napisal je naenkrat zamrznila slika, nato sem ugasnil TV in ponovno prižgal in je bilo vse belo od takrat naprej.
Drugače pa vem, da je zelo težko takole ugotoviti kaj je narobe, razen če je imel kdo zelo podoben primer z to belo sliko.

#000000 ::

Ja potem je res možno da je zašvical in je to povzročilo odpoved kakega elementa. Ni pa zgleda tolk kritično, ker se še prižge, bolj bi bilo če nebi sploh dal nič od sebe, po drugi strani pa bi bilo lažje pogruntat kaj je narobe, ker bi začel od tam kjer dobiva napajanje.

Ampak pomojem se še da popravit, kok si plačal zanjo ?

GhostMB ::

Jaz tudi upam, da ni kaj kritičnega. TV je bil dokaj ugoden 150€. Sedaj, če bom na gorenje poklical nebo tako ugodno ali pač? Ne vem kaj naj, ker tukaj okoli ni nobenega, ki popravlja :|.

#000000 ::

Uf na gorenje se ne splača klicat, oz lahko pokličeš, ampak dvomim da ti lahko pomagajo, ker oni ne proizvajajo elektronike za te televizorje oz. mislim da ne proizvajajo nobenega, so samo sestavljalci pa še to dvomim da naredijo kej več kot nalepijo nalepko gor, če sploh. Večina firm tako dela, kupi na kitajskem kjer je izbire ogromno in cene pri nekaj 1000 ali celo 10000 postanejo skoraj smešne, uglavnem 100% je notri elektronika od drugega proizvajalca, ne vem lahko samsung, benq ipd. od gorenje 100% ni.

GhostMB ::

Aha, potem ugotovim kdo je proizvajalec pa tja pokličem, ali pa najdem enega, ki popravlja tv?

#000000 ::

druga postavka, bolje


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pokvarjen pralni stroj (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5416409 (1547) fulgur
»

[divXvid] Gorenje predvajalniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14133365 (7196) copkacopi
»

Pralni stroj Hoover(Candy)- DO NOT BUY

Oddelek: Loža
4725461 (22283) STU-III
»

DVD/Divx predvajalnik Everton

Oddelek: Kaj kupiti
92894 (2290) Buffy

Več podobnih tem