» »

Opimizacija in tabele

Opimizacija in tabele

cyborg077 ::

A je res, da je besedilo v tabelah slabo za iskalnike? nekje sem to bral pred časom, pa nevem kje, zato me zanima?

steev ::

Če je vsebina primerna za tabele, potem ne. Če pa obliko delaš s tabelam, ti pa priporočam, da se priučiš dela z divi in css.
:|

cyborg077 ::

delam z joomlo, in sem naredil nekaj tabel-točneje tri(in ni nek katalog), ki vsebujejo na eni strani sliko na drugi besedilo, pa sem pomislil da to ni dobro. drugače pa uporabljm tabele, za kar so primerne.

pa sem popravil:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cyborg077 ()

steev ::

Če neke podatke tabeliraš, npr. urnik, je to najbolj primeren način. Ne vem, na kakšen drug način bi te podatke spravil na stran.

Za ostalo pa so tu divi, ul, ol, p, h1234, strong, span, a, img ... Zdaj maš tudi en kup html5 tagov, pa si to poglej. Važno je tudi, da je vsebina pravilno strukturirana, ker pajki drugače vidijo stran kot ti. Najbolje je za izklopiti css stile, pa da pogledaš kako vsebine zgledajo brez oblike, torej surov html. Uporabljati je treba headinge, odsatvke, povdarke, povezave. Raznih tekstov v slikah se je treba izogibat. Nepomembne vsebine daš na konec, tudi če jih potem s css-jem postaviš kam drugam - npr. kak secondary meni, ki nima bistvenega pomena. Te vse stvari so pomembne tudi zaradi slepih.

Že če pogledaš slo-tech brez css, vidiš da ni najbolje narejen. Ker je vsebina, ki je najbolje pomembna (novice, forum), izpisana na koncu. Pred njo so anketa, zadnji članki - v glavnem kar nekaj vsebine, ki je manj pomembna.

Tako da, najprej je treba poskrbet za dober html, šele potem pa css. Pri nas se pa dela obratno - html se prilagaja obliki, in ne obratno.
:|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298344580 (3717) sunniegoldie
»

div visina 100%

161614 (1061) Tody
»

Neznana napaka pri izdelavi spletne

443699 (2772) MisterR
»

Prikaži več gumb