» »

Star Citizen - Squadron 42

Star Citizen - Squadron 42

««
16 / 37
»»

Netrunner ::

Nič ne izumljam, samo iščem možne kombinacije ki bi MENI najbolj ustrezale. Večino časa za računalnikom porabim za programiranje in ne igranje tako, da tisto urco ali max dve na dan ki bom posvetil Star Citizenu ne opravičuje nakup dveh joystickov. Pa ni problem v denarju, ampak placu, saj že 1 joystick se mi zadeva ... kaj šele dva. Iz tega razloga iščem druge kombinacije. Gamepad in miš že imam, touchpad pa bi mi prišel prav tudi pri drugih stvareh.

Drugače pa z Joystickom + gamepadom kar se samega letenja tiče dobiš zelo podoben razultat. Vsekakor si na slabšem vendar za moje potrebe bo več kot dovolj.

Netrunner ::

Hej @Tribal => kje si ti nabvail T16000m in po kakšni ceni ?

Če ne bi imel težav z placom na mizi bi me bolj mikal nakup T16000 HOTAS kot pa dual setupa. Nisem še videl neke konkretne primerjave z dual joystick setupom, vendar se baje da naredit zelo podobno konfiguracijo. Levi throtle ima na doseku kazalca analogni stick + imaš še dve analogni ročici, tako da praktično pokriješ vse kot z dual joystickom.

Ne pravim da je boljše, vendar zelo zanimiva opcija. Sicer je dražja kot dual T16000m :) .. čeprav v tej varjanti je baje joystick izboljšana verzija T16000 joysticka.

Ta T16000 HOTAS sistem pa je bil zasnovan za tak tip simulacije kot je SC. Baje da so ga oblikovali v sodelovanju z ekipo od Elite Dangerous. Zato je verjetno tudi povdarek na oranžni barvi.



Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Vsak 'HOTAS', k ma tipke na flight-stick base-u ni HOTAS. Ampak je skor hotas. :)

Netrunner ::

@BigWhale => od kod ti pa to ? ... nisem nek poznavalec HOTAS-a vendar kratica pomeni "Hands on Throthle and Stick" in neglede na število tipk in postavitev le teh je to HOTAS.

Ali se motim ? ...zakaj bi bil "skoraj" ? Tipke na "base-u" pa so tam ker se joystick lahko uporblja tudi samostojno saj je klasičen oz. malo nadgrajen T16000m

Zgodovina sprememb…

Tribal ::

Kot že neštetokrat omenjeno dual joystick je op proti hotas. Poglej si video in fejst posluši kaj govori model.

Netrunner ::

@Tribal => Neštetokrat omenjeno za HOTAS sisteme ki so v osnovi namenjeni letalskim simulacijam. T16000 HOTAS pa je prilagojem sci-fi simulacijam. Na thruster ročici ima analogen joystick katerega lahko uporabiš enako efektivno za strafe kot to počneš z levim joystickom. Poglej si malo video.

Ne trdim da je omenjeni HOTAS boljši od dual joysticka vendar dual setup se najbolj izkaže pri dogfightu, za vse drugo pa je HOTAS sistem neprimerno boljši. Ta zadeva je še precej nova in je treba počakat kakšno konkretno primerjavo.

Moraš upoštevat da ne ciljajo vsi samo na to kako se bodo bojevali ampak je malo morje drugih stvari za počet kjer ti dual joystick ne prinese nobene prednosti.

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Netrunner je izjavil:

@BigWhale => od kod ti pa to ? ... nisem nek poznavalec HOTAS-a vendar kratica pomeni "Hands on Throthle and Stick" in neglede na število tipk in postavitev le teh je to HOTAS.

Ali se motim ? ...zakaj bi bil "skoraj" ? Tipke na "base-u" pa so tam ker se joystick lahko uporblja tudi samostojno saj je klasičen oz. malo nadgrajen T16000m


Zakaj bi bil skoraj? Zato, ker moras za pritisk tipke na basu-e spustit eno zadevo iz rok. Bistvo HOTAS-a je to, da mas roke ... ma sej si tam povedal kaj pomeni HOTAS. :)

Torej, na obeh rocicah moras imeti dovolj, tipk, da ne rabis med bojem kriliti po tipkovnici ali pa po base-u. Kateremkoli. :)

Netrunner ::

Hja, vsega itak ni mogoče spravit na dve palici saj je opcij preveč, glede tipk na "base-u" pa so tam opcijsko in služijo če kupiš samo joystick brez levega dela. Pa tiste tipke se tudi uporabljajo za zadeve katere ne potrebuješ aktivno. Problem se pojavi samo če bi uporabljal VR ... takrat pa uporabiš kakšen voice attack ipd.

Pa kakorkoli, ta HOTAS opcija je vsekakor zanimiva za ne-zagrižene dogfighterje.

Tribal ::

V igri kot je star citizen je truster dosti nepomembna stvar in da se ti cela leva roka vrti okoli thrusterja nekako ni uporabno. Sem pogledal video, da ima veliko gumbov in analogni joystick in ostale neuporabne stvari.

Se mi zdi da je zadeva uporabna predvsem za "počutje". Vse je seveda odvisno od poklica katerega boš počel v igri. Dejansko ne glede na število knofov na joysticku boš za eva in fps uporabljal miš in tipkovnico. V vsakem primeru boš uporabljal tudi med letom lahko tipkovnico, miške načeloma ne. Ampak hočem povedati, da ti je važno da imaš na palicah kontrole katere uporabljaš v boju in to kolikor se da natančne. Vse ostalo uporabljaš lahko na tipkovnici, saj ne rabiš imeti 100% stalno roke na joystickih/hotas... Ko pa še ceno pogledaš je pa sploh bedarija hotas, za manj denarja dobiš več z dvema joystickoma.

Definitivno je pa za igranje dovolj miš in tipk.

Netrunner ::

Tribal je izjavil:

V igri kot je star citizen je truster dosti nepomembna stvar in da se ti cela leva roka vrti okoli thrusterja nekako ni uporabno. Sem pogledal video, da ima veliko gumbov in analogni joystick in ostale neuporabne stvari....

Celotna ročica je samo naslon za roko saj večinoma delujejo prsti in realno gledano večino časa se ne boš bojeval, tako da bo truster ročica bolj uporabna od strafe.

Tribal je izjavil:


... Ampak hočem povedati, da ti je važno da imaš na palicah kontrole katere uporabljaš v boju in to kolikor se da natančne. ...

Saj levi del ima dovolj gumbov oz. je vse pri roki kar potrebuješ pri bojevanju in oni analogni stick je dovolj natančen za strafe. Tisto ročico ki imaš pa lahko koristiš kot twist pri levem joysicku.

Nisem šel zdaj gledat koliko točno efektivnih gumbov je na joysticku in koliko jih je na oni zadevi. Drugače pa ja .. cena je malo zasoljena za tisto kar nudi saj tako gledano se bolj splača vzet 2x T16000m

Za tiste ki se bodo šli space truckerje in ostale non combat zadeve je HOTAS boljša izbira ... če ne gledamo na denar.
Za combat pilote pa je zaenkrat dual joystick setup najboljša opcija. Če se bo to spremenilo bo čas pokazal oz. ko bo nekdo naredil konkretno primerjavo.

Zgodovina sprememb…

Tribal ::

Dejstvo je da za letenje po vesolju ne rabiš več kot en joystick, throtlle imam itak na sliderju naštiman, saj ti to omogoči premagovanje daljših razdalj, ko pa enkrat prideš do dog fighta ali pa bližnjega manevriranja pa drugi joystick pride še kako prav, samo pristajanje je tako enostavno. Ne govorim da z hotas tega ne moreš početi, vendar je z dual joystickom lažje, bolj natančno in predvsem cenejše. Joysticke sem naročil pri čehih, z dostavo en 50€. Prostorsko ti pa tale hotas placa vzame enako kot dual t16000m... Gumbov pa kot sem rekel tisto kar dejansko v dogfightu rabiš, za vse ostalo je tipkovnica.

kimikaze ::

Kako pa so kaj VKB joysticki? Je kdo že probal? Zgledajo robustno in kvalitetno za denar.

Truga ::

VKB so najboljsi joysticki, sam so redko na zalogi ker zgleda jih en doma dela al kaj?

Netrunner ::

Jaz se nisem kaj dosti poglabljal v dražje modele tako da težko komentiram. Vsekakor pa boljši kot je, boljše se bo obnesel in predvsem več časa bo delal tako kot je treba. Nekdo je na enem youtube posnetku kometiral, da se mu je na T16000m po dveh letih redne uporabe povečal deadzone oz. nekaj podobnega. Kakšnega warthog-a pa lahko uporabljaš vsak dan in bo po 5 letih še vedno skoraj kot nov.

Jaz se še nisem odločil kaj bom .. če sploh bom kaj nabavil :) Vsekakor pa ne nameravam zapravljati kaj dosti.

Netrunner ::

kimikaze ::

Saj če gledaš kak HOTAS pod 200€, sploh kak saitek potem zgledajo prave igračke proti VKB-ju, kjer za podoben denar dobiš 2 gladiatorja, kvaliteta izdelave, izbrani materiali in obstojnost pa vsaj na oko za nekaj razredov višja. Zaenkrat tudi sam še ne bom nič nabavljal, vsaj dokler ne bo jasno ali bo SC uspešen projekt oziroma v fazi, kjer bo po online igralnosti vsaj na spodobnem nivoju.

Truga ::

Jaz sem moj saitek x65f dobil za 200e na igabibi :D

Verjetno niso mogl nobenmu prodat pa so kr nizal pa nizal ceno. Zunaj slovenije je bil pa ze takrat vec ko 400e, zdaj je pa se drazji, ker jih ze dolgo ne delajo vec :D

kimikaze ::

Pol se ga splača prodat :)

Truga ::

Ne bom, k je najboljsi joystick na svetu. Ko da bi mel takega ki ma 2m hoda.

BigWhale ::

Truga je izjavil:

Ne bom, k je najboljsi joystick na svetu. Ko da bi mel takega ki ma 2m hoda.


Nevem sicer kak je Warthog, sam X65F build quality je outstanding. Edini stick nad katerim sem bil prblizno tolk navdusen kot nad X65F je bil Thrustmasterjev F-16FLCS pred 20imi leti.

Netrunner ::

Ha ... analogne tipke na tipkovnici :) kdo bi si mislil

Ghenghiz ::

Tribal ::

Tole zdele je pa blo, prikaz in pol. Kaka ladice... Mah spet nam spal.

Pa še urnik so dal gor. Sej ne morm verjet da se neki premika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tribal ()

BigWhale ::

Tile urniki so smesni. :))

Netrunner ::

Kako se vam kaj zdi Star Marine ?



Mene ne gane kaj preveč :) ... sem naveličan vseh FPS streljačin. Zgleda pa dovolj solidno za igranje ko bo potrebno.

Ghenghiz ::

Nic vec in nic manj kot to, kar sem pricakoval - tako z dobre kot slabe plati.
Ljudje zgledajo prevec odporni na metke za moj okus, ampak to sem nekako pricakoval po vecih enakih temah o tem, kako dolgo naj bi trajali spopadi v vesolju. Zelo sem vesel, da niso crtali 0G spopadov, sem pa res upal, da bo clovestvo med znanstvenimi podvigi, ki vodijo do ladij sposobnih potovati med zvezdami, uspelo iznajt kaj boljsega kot smodnik. Dejte ze ukrast mass effect 1 puske; itak ne bo edini plagiat v tej igri.
Je pa lepo koncno videt eno spodobno prezentacijo tega, ki ne zgleda scripted AF. Zdaj naj pokazejo samo se boardanje ladij - to zaradi cesar sem dejansko pledgal na KS.

BigWhale ::

Recoil v 0G je fantasticen! :)))

Truga ::

Berserker ::

FPs je mal porazen, gredo se nek kvazi realizem, puške delujejo dokaj neznačilno za časovno obdobje, nabojniki, iron sight v letu 3000, seriously?

Netrunner ::

Berserker je izjavil:

FPs je mal porazen, gredo se nek kvazi realizem, puške delujejo dokaj neznačilno za časovno obdobje, nabojniki, iron sight v letu 3000, seriously?


:) ... v bistvu so vzeli orožje in način streljanja iz našega obdobja in ga vtaknili v prihodnost. Težko je sicer napovedat kakšna orožja naj bi takrat bila, bi pa vsekakor pričakoval malo več futurizma.

Tribal ::

Sej sta obe varianti, energy in balistic, tudi na ladjah je ista fora.

Dans sm spet € zapravlu. Sabre Comet je moja :D

kimikaze ::

Za futurizem bo še čas, za zdaj je bolj važno, da nekaj dokončajo in še bolj pomembno, da bo igralno.

Netrunner ::

kimikaze je izjavil:

Za futurizem bo še čas, za zdaj je bolj važno, da nekaj dokončajo in še bolj pomembno, da bo igralno.


Naj se izkažejo sedaj ko pride star marine in potem še s Squadronom 42 takoj v prvem četrtletju 2017.

Ghenghiz ::

kimikaze je izjavil:

Za futurizem bo še čas, za zdaj je bolj važno, da nekaj dokončajo in še bolj pomembno, da bo igralno.


Ne. Za art direction mora bit cas vceraj ne jutri. Nihce noce, da se delajo modeli, ki jih potem v igri sploh ne bo; ne vodje, ne backerji in tudi tisti ki dejansko delajo modele (spet in spet in spet) ne.
Se pa strinjam, da je bolj pomembno to, da je igra igralna.

Tribal ::

Trenutno se naj izkažejo v 2.6

Glede star marina pa se v videu vidi še par bugov. Upam da to uredijo do izida 2.6

BigWhale ::

A res nihce ne bo komentiral uporabe action-reaction orozja v vesolju? V 'zero-g' okolju. Ves ta techno-babble o fiziki in nevem se cim, pol pa taksno streljanje? :))

Netrunner ::

Jaz se ne spoznam dovolj na to da bi komentiral :)

Vem da streljanje z klasičnim orožjem v vesolju je mogoče, kako se kaj obnaša ko ustreliš pa nimam pojma. Sklepal bi da ko lebdiš bi te moral vsak strel potisniti nazaj, kar pa verjetno pokompenzira obleka da ostaneš na mestu.

Ghenghiz ::

BigWhale je izjavil:

A res nihce ne bo komentiral uporabe action-reaction orozja v vesolju? V 'zero-g' okolju. Ves ta techno-babble o fiziki in nevem se cim, pol pa taksno streljanje? :))


Bi, ker me res zanima, kako zgleda, samo na tem videu, ki ge je Trolljegeren prlimu previdno in frustrirajoce igralec ne strelja med tem, ko lebdi v 'luftu' (al sem kaj spregledal - kot sem videl samo granato vrze).

Drugace pa, ce spraznis en tipicen serzer H&K mp5 s 30 metki, bi se lebdec clovek z maso 100kg moral na koncu premikat rikverc s priblizno 9km/h. Ni zanemraljivo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ghenghiz ()

Tribal ::

Sej jetpack k ga maš tudi pokompenzira ko recimo spustiš za letenje v vesolju (se dokaj hitro ustaviš čeprav po logiki bi moral odletet...). Očitno tudi tukaj pokompenzira za strele, mogoče tako kot ladja ima tudi obleka coupled mode on :D

Da ne omenjamo kako bedna bi bila igralnost, ko bi v vesolju streljal in se vrtel kot vrtiljak. Za dobro igralnosti je pomojem še kako potrebno kak del realizema izpustiti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tribal ()

Pesimist ::

Tribal je izjavil:

Sej jetpack k ga maš tudi pokompenzira ko recimo spustiš za letenje v vesolju (se dokaj hitro ustaviš čeprav po logiki bi moral odletet...). Očitno tudi tukaj pokompenzira za strele, mogoče tako kot ladja ima tudi obleka coupled mode on :D

Da ne omenjamo kako bedna bi bila igralnost, ko bi v vesolju streljal in se vrtel kot vrtiljak. Za dobro igralnosti je pomojem še kako potrebno kak del realizema izpustiti.


Al pa enostavno ne streljat medtem ko prosto floatas. Kaj ti si si spet dick extension kupo za 200+$

Tribal ::

A jebiga nismo vsi obdarjeni naravno... pa ni 200+ €

Tribal ::

Ponosen lastnik Banu Merchantman ladice :D sam 100+ metrov dolga. Če bo kdo zainteresiran za multi crew trading vabljen v posadko.

Netrunner ::

Bi bilo zanimivo na eno mesto zbrati vse Slo igralce, da vidimo koliko nas je in predvsem kakšno floto imamo :)

Se komu da naredit slo fan page :D ?

Tribal ::

Men ne. Lahko pa tudi mal napišemo kdo ima kake ladjice.

Netrunner ::

Tribal je izjavil:

kdo ima kake ladjice.

Se bojim da bo ta informacija Troll food :) in kritike koliko kdo kaj zapravlja za SC

Tribal ::

Pa naj bo. Se kdo sekira?

Netrunner ::

Ja saj imaš prav, vendar forum ni ravno primeren plac za to zbrati na en kup. Bi ptrebovali namensko stran katero pa je treba naredit samo nihče nima ne volje ne časa in ne interesa :D

Mogoče pa je že to to => https://robertsspaceindustries.com/orgs...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Netrunner ()

Truga ::

Heh, mene kaze zdej kot redacted vidim

Tribal ::

Sem dal aplication :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tribal ()

Truga ::

««
16 / 37
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

No Man's Sky (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
22538309 (1525) oo7
»

Everspace

Oddelek: Igre
152295 (439) Izi
»

Elite dangerous (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13128706 (7263) jamiroq
»

Star Citizen postal prva AAA igra, financirana izključno s skupnostnim financiranjem (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Novice / Igre
727139729 (104237) Truga
»

Skupnostno financiranje in povratek stare garde

Oddelek: Novice / Igre
2816600 (13267) Tr0n

Več podobnih tem