Forum » Pomoč in nasveti » pomoč pri monitorju...
pomoč pri monitorju...
afroangel123 ::
lp, prvo naj povem da nisem stručko za prenosnike,...
imam prenosnik dell inspiron 6400
problem je monitor
na začetku se mi prikaže normalna slika pri vstopu tam kjer piše windows pa se mi osvetlitev ugasne, tako da je črn zaslon.
inverter sem zamenjal,toda problem je še vedno isti.
je mogoče zanič flat kabel?
opomba, če imam ekran v rokah se pravi ne v ohišju , se mi je nekajkrat poresčilo da se je lepo zagnal in je bila osvetlitev, taka kot mora biti, ko je v ohišju je slika črna, je mogoče kak kabel,
prosim za pomoč, vsakršenkoli nasvet bi mi prav prišel,
Hvala vnaprej za vašo pomoč.
imam prenosnik dell inspiron 6400
problem je monitor
na začetku se mi prikaže normalna slika pri vstopu tam kjer piše windows pa se mi osvetlitev ugasne, tako da je črn zaslon.
inverter sem zamenjal,toda problem je še vedno isti.
je mogoče zanič flat kabel?
opomba, če imam ekran v rokah se pravi ne v ohišju , se mi je nekajkrat poresčilo da se je lepo zagnal in je bila osvetlitev, taka kot mora biti, ko je v ohišju je slika črna, je mogoče kak kabel,
prosim za pomoč, vsakršenkoli nasvet bi mi prav prišel,
Hvala vnaprej za vašo pomoč.
- spremenilo: afroangel123 ()
gori sem dal ze lnux win7, win visto ORIGINAL pa je isto, v biosu pa je tako, slika je ampak ni osvetlitve. sedajle sem parkrat poizkusil pa enkrat se pokaže slika ter osvetlitev ekrana drugič je samo slika brez osvelitve, je mogoče šel flat kabel ali pa kaj drugega?
#000000 ::
Kaka je konfiguracija, mislm da čipsete in grafiko ? Če je nvidia grafika gor pol je verjetno grafika, sploh če si menjal inverter in lcd kabel.
grafika je intelova. na zunannji monitor deluje brezhibno ter lepo.
2linka od mojega laptopa:
http://www.monitor.si/clanek/dell-inspi...
http://www.notebookreview.com/default.a...
moj je imel 1gb ram in sem ga nadragil na 2gb
2linka od mojega laptopa:
http://www.monitor.si/clanek/dell-inspi...
http://www.notebookreview.com/default.a...
moj je imel 1gb ram in sem ga nadragil na 2gb
Ja pol je pa verjetno intelova zanič, ni pa tle nič 100% je pa velika verjetnost.
Aja pa to da dela na zunanji monitor ni nek pomemben podatek, še vedno je lahko grafika, pač tist del ki pelje na na ekterni ekran je zgleda OK. Odšravfaj zalson stran pa ga mej kot stacionarca.
Aja pa to da dela na zunanji monitor ni nek pomemben podatek, še vedno je lahko grafika, pač tist del ki pelje na na ekterni ekran je zgleda OK. Odšravfaj zalson stran pa ga mej kot stacionarca.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
malo sem se poigraval z monitorjem sem ga priklopil na zunanjega, nato s tipko fn+f8 da mi je slika skočila nazaj na lcd zaslon, in sem s tipkami zmanjšal svetilnosti in glej ga zlomka kakih 3 minute mi je delal, občasno mi je malo (ampak na rahlo) pomižiknil.
da bi bila intelova zanič, ne bi ravno rekel,prej bi rekel da bo oziroma da je fuč svetilnost ekrana-led lučke-katere svetijo ekran. mogoče veš kako to popraviti če se da ter kako?
bi ga rad imel za stacionarca ampak ga rabim za na teren......
da bi bila intelova zanič, ne bi ravno rekel,prej bi rekel da bo oziroma da je fuč svetilnost ekrana-led lučke-katere svetijo ekran. mogoče veš kako to popraviti če se da ter kako?
bi ga rad imel za stacionarca ampak ga rabim za na teren......
Sej veš kako deluje žarnica, al dela ali ne, vmesne faze ni :) Edino če je ena od dveh žic ki napaja lampico kje malo precvikana, ker so zelo tanke in jo hitro cvikneš kje, sploh če je kdo sestavil ohišje ekrana, žica pa je ostala zunaj :) Prečekiraj to.
sem testiran pa ima občutek da bi bilo lahko to narobe, ker ko sem iztaknil ven iz inverterja-(2zicki belo pa rozo, ki naj bi bilo napajanje) se je ekran zatemnil, po mojem bi bilo to, mogoče veš kako se to zamenja? sem ze iskal na neu pa nič podobnega ne najdem ali pa ne najdem poiskati,... je to drugače zakomplicirano za narediti? mogoče veš?
administratorja prosim za izbris teme, hvala
administratorja prosim za izbris teme, hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: afroangel123 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik zatemni slikoOddelek: Pomoč in nasveti | 1180 (955) | uporabniik |
» | Razstavljeno: Nadomestne tipke za LCD monitorOddelek: Pomoč in nasveti | 3729 (3316) | SkyEye90 |
» | Težave z LCD zaslonom prenosnika (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8490 (5875) | denci |
» | Lastniki poceni LCDjev- pozor na slabe kondije ! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 10945 (5556) | Pyr0Beast |
» | Razbiti ekran na prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 1549 (1350) | Pyr0Beast |