Forum » Pomoč in nasveti » XSD question
XSD question
kunigunda ::
Zanima me sledece. Imam xml pri katerem je mogoce naziv dodeliti v glavnem elementu ali pa dodeliti podelementom.
Se pravi, naziv pri "Skatli" se lahko spusti, ampak le v primeru da je naveden pri "Paketu"
Se pravi, naziv pri "Skatli" se lahko spusti, ampak le v primeru da je naveden pri "Paketu"
<Paket pid="1"> <Skatla sid="1" naziv="skatla"/> </Paket> <Paket pid="1" naziv="skatla"> <Skatla sid="1"/> </Paket> XSD imam sedaj taksen (oba Naziva sta opcijska) in me zanima ali se da pogojevati na tovrsten nacin ? <xs:element name="Paket"> <xs:complexType> <xs:element ref="Skatla"/> <xs:attribute name="pid" type="xs:int" use="required"/> <xs:attribute ref="naziv" use="optional"/> </xs:complexType> </xs:element> <xs:element name="Skatla"> <xs:complexType> <xs:simpleContent> <xs:extension base="xs:string"> <xs:attribute name="sid" type="xs:int" use="required"/> <xs:attribute ref="naziv" use="optional"/> </xs:extension> </xs:simpleContent> </xs:complexType> </xs:element>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TSQL rekurzivnoOddelek: Programiranje | 917 (656) | hamez66 |
» | Podatkovne baze - SQL enostavne poizvedbeOddelek: Programiranje | 2072 (1665) | galu |
» | .htaccess | IIS | ISAPI_RewriteOddelek: Izdelava spletišč | 785 (670) | darkolord |
» | Excel podatkiOddelek: Programiranje | 1193 (1074) | OGORAZD |
» | excell razvrščanjeOddelek: Programska oprema | 4135 (3779) | rferrari |