» »

Očala-do kje krije država?

Očala-do kje krije država?

GabrieLeo ::

Že vnaprej se opravičujem, če sem zgrešil temo ampak tukaj na Slo-Techu so res ljudje, ki ti za razliko od drugih forumov hitro in jasno odgovorijo. Torej:
Že osem let imam očala ter počasi bi se rad -presedlal- na druga, lažja ter seveda nova očala. A tukaj se pojavi problem, saj sem se odločil, da zaradi svojih aktivnostih, pri katerih se mi očala vseskozi zvijajo, ne bom kupoval neka Police, Armani, Ray-Ban očal, ampak popolnoma preprosta. Zasledil sem pa, da do neke mere krije tudi država, a tukaj se je vse skupaj ustavilo. Do kje krije država? Krije tudi same leče v očalih?

YaN-cH ::

Če si kratko viden, ti zdravstvo krije osnovne leče na vsake 2 leti, če sene motim je to okoli 40€.

jype ::

Odvisno je od dioptrije, krije pa obvezno zdravstveno zavarovanje, ne država. Tudi prostovoljni del zdravstvenega zavarovanja krije en del.

Mislim, da ti pripada en par stekel na dve leti ali nekaj temu podobnega. Pozanimaj se pri optiku ali okulistu s koncesijo.

Magic1 ::

Krije oboje, a zelo malo. Okvir ene 20€, pri šipah je pa odvisno od kompleksnosti. A ne pričakuj veliko. Načeloma plačaš sam 3/4. Splača se dat več za kvalitetne okvirje, če si bolj aktiven. Sej maš zdej titanove se mi zdi:D
Magic

Aston_11 ::

Cca 40 EUR je bilo pred par meseci, ko sem menjal očala. Doplačilo navzgor je poljubno, imaš okvire za 80 in stekelca za 40, jih imaš pa tudi za 250 in stekelca za 80.

Tody ::

Men dodatno zdravstveno krije 200 eurov za očala in 200 eurov za leče.

Magic1 ::

Ti pa imaš hudo dioptrjo!
Magic

jype ::

Napisal je

Tody> dodatno

kar se splača preveriti.

_Denny_ ::

Kolikor je meni znano ti zavarovanje krije čisto osnovna očala s steklenimi lečami in najcenejšimi okvirji.

Najbolj se ti splača iti samo na pregled, da zveš potrebne podatke, potem pa naročiš na Optical4Less, kjer lahko dobiš cela očala tudi za 17,5EUR, če imaš dioptrijo med -5 in +4. Že tri leta naročam pri njih in ni bilo nobenih težav, je pa kvaliteta očal enaka 15x dražjim pri lokalnem optiku. Izbira leč in potrebno doplačilo.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _Denny_ ()

jernejl ::

Jaz očal ne bi naročal preko interneta. "Lokalni optik" lahko bolj natančno določi položaj leč glede na to, kako izbrani okvir sedi na obrazu. Tukaj preko interneta pa poleg dipotrije vneseš samo zenično razdaljo.

Tukaj je cenovni standard (koliko krije zdravstveno zavarovanje - odvisno od dioptrije in nekaj drugih dejavnikov):
http://www.zzzs.si/ZZZS/info/gradiva.ns...

Obvezno zdr. zavarovanje krije 10% tega zneska, dopolnilno pa preostalih 90%.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročilnica - Recept za očala (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12033259 (2491) energetik
»

Očala z dioptrijo iz aliexpressa (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

39388173 (16131) Buggy
»

Poceni očala za vid (strani: 1 2 )

9440139 (32181) Dzhimen
»

Korekcijska zaščitna očala

4513777 (13110) ulemek
»

Prva očala