» »

TV Tuner Cinergy 400 ( zajemanje )?

TV Tuner Cinergy 400 ( zajemanje )?

pajek ::

popravljen naslov ...

Lep pozdrav !

Doma imam TVTuner Cinergy TV400 z zadnjim softwarom!!

Vse lepo dela, lepo ga najde-vse postaje, dela tudi, ko priklopim ali video ali kamero.
Problem nastane pri zajemanju videa in zlo čuden problem?
Video lepo zajame, posnema, zvok se sliši normalno - problem teči le v tem, da ko zajame video vsakih 8-10 sekund se slika ustavi za 1 sekundo.>:D To se zgodi ko snema in normalno potem, ko gledam posnetek je vse lepo in prav, le vsakih 10sec slika blokira za sekundo in dela spet normalno :?:

Kaj sem vse probal: Oba DirectX 8.1 in 9!, Ni važno ali snemam v 320X240 ali 480X360 ali 704X576 vedno isto!, barvni način je vedno YV12 ali YUY2 - ker je ta najhitrejši, probal tudi v RGB, vedno isto!, pri codekih sem probal veliko njih: DivX PRO 5.0.3, Xvid, DV, Intel , WMV, ... vedno Isto ...tako da mi počasi začne zmanjkovat idej kaj bi lahko bilo?..aja pa še z zvokom: isto je če snemam z njim ali pa brez, VEDNO SE USTAVI ZA KAKO SEKUNDO !

Tako, sej stvar posnema!, vendar me zelo moti zakaj se zaustavi ( pa še to je zanimivo da imam vedno okrog 25fps-ju ko snemam, tako da mi ni jasno?)

Kompjuter pa ni slab ... AMD 2200+, ati radeon 8500, 384 rama - če ga navijem ali ne VEDNO ISTO

No napisal sem vam vse, kar bi vam lahko pomagalo? Upam, da bo kdo našel še kako varianto, bi bil ZLO vesel!

Nek BUG je - samo kje?..aja gonilnike od grafične sem tudi več verzij sprobaval..ista pašta!

Kdo VE, morda kje kak popravek?

LP in tenx ...

Matek ::

A moraš res 2x odpret? Naslov se da popravit s klikom na popravi v prvem postu. Daj pol vsaj zbriši tisto drugo temo. (popravi -> gumb zbriši"
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

AngelOfDeath ::

kaj z priloženimi vozniki za tv kartico ti tudi to dela (preden si jih posodobil)

buhica1 ::

A si probal s programom WinDVR? A tudi dela isto? Najnovejšo verzijo imaš na Terratecovi strani. Imam sicer isto kartico vendar mi tega ne dela.

Lp Buhica

pajek ::

Sem rešu problem:D

Verjetno je BUG v Cinergy-eivih šoferjih! ( ja probal sem tudi tiste, ki so priloženi!)
Včeraj sem bil skoraj cel popoldan na internetu (to bo šlo šoldu;( ), sem pa stvar rešu!
Zloudal sem si programček Cyberlink PowerVCR II :)) ( tu so bili problemi - najprej registracija...potem pa sem ga moral še updejtat, kajti na XP-jih ni hotel delat;( ). To mi je nekako uspelo :)) in sedaj dela VSE.

Program lepo najde TV Tuner, vse kanale, slika je čista, zejemanje videa in zvoka je gladko in tekoče pri polni ločljivosti in sicer 720x576, 25.000 fps:D in VirtualDub mi za zvok izpiše 48KHz stereo 224Kbps layer II, kar se mi zdi malo sumljivo, saj nevem če lahko snemam v 48KHz zvok z mojo Creative Live Value kartico. No kakorkoli je zvok brezhiben kakor tudi posnetek tekoč-brez zatikanja!:))

Hm edina pomanjklivost je, da se neda direktno snemat v DivX:\ , program nima te opcije, bo pač treba snemat direktno v MPEG2 in potem obdelat posnetek v DivX...drugo pa je brezhibno!

Pomoje bi moral Cinergy začet dajat podoben software in ne tista jajca, ki jih sedaj stavi zdraven;( ...kakorkoli PROBLEM REŠEN.

lp

pajek ::

Aja, probal sem tudi program WinDVR, vendar mi javla neke napake pri snemanju, tko da ga nemorem uporabljat:\ ( zadnja verzija), sej ne da imam kako pripombo glede PowerVCRII, le dobro bi bilo, da bi lahko snemal direktno v DivX, kajti baje WinDVR ima to možnost?

Kaj pa PowerVCR, kdo ve če ima možnost snemanja direktno v DivX, kaj izkušenj?

lp

ZeeDee ::

Meni pri original soft. zajema brez drop frameov samo če ne zajemam zvoka zraven !! V VirtualDub-u mi ne zajema sploh. Tebi?
Bulš taku ku drgače

rap3r ::

pajek sam imam isti problem da mi zmrzne za sekundo s tem da zvok je čist ql rač je xp 3000+ in mi kaže vedno cpu usage pod 50% tko da tle ni problem bom pa probu ta powervcrII pa sporočim naprej.
Virtual dub sm tud probu in dela tko da učasih dela učasih pa sploh ne in tist da ne dela je 99% tko da k glih kej hočm snemat nebo delu drgač pa bo...
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Snemanje TV na disk

Oddelek: Zvok in slika
113099 (2285) kitara8
»

Zamenjava grafične -> slabša slika pri TV kartici ???

Oddelek: Zvok in slika
101593 (1386) RC14
»

TV TUNER

Oddelek: Kaj kupiti
252005 (1491) All
»

IZ TV-ja takoj v Divx format

Oddelek: Pomoč in nasveti
191665 (1087) tac
»

Pozabite na klasični videorekorder!

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
112371 (2371) cekr

Več podobnih tem