» »

Excel pomoč

Excel pomoč

amper ::

Zanima me če se da v excelu obarvati vsako drugo vrsto z temnejšim odtenkom tako da bi vse skupaj bilo bolj pregledno. Če to kdo zna bi ga lepo prosil če napiše kako se to izvede.
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!
  • premaknil: ToniT ()

ToniT ::

Najprej pobarvaš dve vrstici, daš copy in označiš vrstice, ki jih želiš pobarvati in izbereš posebno lepljenje (desni klik) in tam izbereš oblike.

amper ::

Hvala za odgovor. Samo sedaj je pa nastal drug problem. Namreč ko v te vrstice vpisujem podatke in jih potem razvrstim po abecedi im razvrsti tudi te obarvane vrstice in nastane cel kaos. A se mogoče da to naredit tako da bi ostale barve tam kjer so in da bi samo podatke razvrščal po abecedi.
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!

vidra ::

Jaz to počnem tako, da označim želena polja, s tem, da držim tipko CTRL. Potem izberem barvo in to je to. Vendar uporabim to na koncu, ko je tabela že urejena oz. presortirana.

Blinkys ::

Lp,

mene zanima če gre v excelu naredit tako da, če je vrednost v eni celici recimo DA da bi potem samo pobarvalo celo vrstico z neko barvo?

Hvala

imagodei ::

Seveda se da: Pogojno oblikovanje.

Sicer lepo, da si pred spraševanjem pogledal, ali tema že obstaja, ampak ta je pa res iz naftalina. Glede na to, da je vsak mesec nekaj novih tem o Excelu, bi bilo mogoče bolj smiselno izbrati neko novejšo. ;)
- Hoc est qui sumus -

Blinkys ::

Hvala za odgovor. Me pa še zanima kako bi pobarval celo vrstico namreč trenutno mi pobarva samo celico v kateri je ta vrednost.

imagodei ::

Jah... Ne izberi privzetih vrednosti, ampak nastavi, naj ti pobarva cel range (obseg) celic. Žal sem na računalniku, ki nima excela, tako da ne morem pogledat. Sem prepričan, da če pri izbiri pogojnega oblikovanja natančno pogledaš, najdeš kje kakšno napredno možnost, kjer lahko nastaviš točno, kaj in kako naj ti oblikuje (pobarva tekst, ozadje, izpiše nek tekst v neko tretjo celico, pobarva več kot eno celico...)
- Hoc est qui sumus -

ToniT ::

Skopiraj celico v celotno vrstico!

Iaja0 ::

Mene pa zanima, če mogoče kdo ve. Imam 2 stolpca e-mail naslovov. In bi rada iz prvega stolpca prvega odstranila drug stolpec. Torej bi rada izbrisala 500 e-mail naslovov iz stolpca 900 email naslovov. Hvala

dvojka ::

To lahko narediš z vlookup funkcijo. Primerjaj oba stolpca z vlookup in ti bo vrnilo kateri naslovi obstajajo v obeh stolpcih, potem pa preprosto filter in pobrišeš podvojene.

Iaja0 ::

O hvala za tole! Je bilo v veliko pomoč.
Mogoče še slučajno kdo ve, kako bi lahko iz word dokumenta polnega e-naslovov dobila excel dokument s temi e-naslovi, samo da bi bil vsak e-naslov v svoji vrstici v excelu (v svoji celici)?

dvojka ::

Če imaš naslove ločene z ; ali presledki je stvar enostavna. Kopiraj jih v .txt datoteko in jo potem uvozi v excel glede na delimiter.

tx-z ::

Js mam pa isto vprašanje. Namreč če mam urejen vsako drugo po barvi, da se lažje loč (recimo prva svetlo modra, druga svetlo zelena, tretja svetlo modra,...), če daš sort se use pomeša. A se da to kako fiksirat ne glede na vsebino?
tx-z

smetko ::

To se da doseči na vsaj dva načina:
1. uporabiš "Oblikuj kot tabelo"
2. pogojno oblikovanje, formula, =MOD(ROW();2)=1 ali 0 ...
No comment


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoč excel (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
587365 (2942) -JM-
»

pomoč v excelu (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
628676 (3005) omni-vor
»

Določanje vrednosti v excelu

Oddelek: Programska oprema
131638 (1458) z00s
»

Excel - decimalna vejica

Oddelek: Programska oprema
213821 (3585) tempoFlow
»

Pogojno oblikovanje Excel 2007

Oddelek: Programska oprema
73398 (3298) smetko

Več podobnih tem