Forum » Programiranje » pomoč SQL in PHP
pomoč SQL in PHP
nivesb93 ::
Zanima me, če je kakšna elegantnejša rešitev oz. če obstaja že kakšna PHP funkcija, ki bi tabelo "zgenerirala" v obliko, ki jo zahteva sql funkcija IN. Pa še vprašanje, če je kdo že delal kaj s PHPExcel-om, bi tudi potrebovala pomoč:)
lp
lp
$array_news_id = $_POST['news']; $size = count($array_news_id); $array = ""; for ($i = 0; $i<$size; $i++) { if($i == $size-1) { $array = $array.$array_news_id[$i]; } else $array = $array . $array_news_id[$i] . ","; } $query = "SELECT nu.id_user, nu.id_newspaper, u.first_name, u.second_name, u.street_address, u.street_number, u.description, c.name, c.id_city, n.ntitle, c.zipcode FROM cities c INNER JOIN users u ON c.id_city = u.id_city INNER JOIN newspapers_users nu ON u.id_user = nu.id_user INNER JOIN newspapers n ON nu.id_newspaper = n.id_newspaper WHERE (u.first_name LIKE '%$firstname%') AND (u.second_name LIKE '%$secondName%') AND (u.street_address LIKE '%$streetAddress%') AND (u.id_city LIKE '%$city%') AND (u.street_number LIKE '%$streetNumber%') AND (nu.id_newspaper IN ('$array'))"; startQuery($query);
Ziga Dolhar ::
+1 na caroto, implode().
Bi bilo pa v tvojem primeru zelo fino najprej preveriti isset($_POST['news']) in is_array($_POST['news']).
Bi bilo pa v tvojem primeru zelo fino najprej preveriti isset($_POST['news']) in is_array($_POST['news']).
https://dolhar.si/
nivesb93 ::
Hvala za odgovor. Brez skrbi, da sem preverila, če spremenljivke niso bile nastavljene, samo se mi ni zdelo smiselno kopirati celotne kode:)
Zgodovina sprememb…
- spremenila: nivesb93 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | php echo problemOddelek: Izdelava spletišč | 1104 (687) | chrush |
» | GT200 s porabo 250 WOddelek: Novice / Grafične kartice | 5002 (3001) | Senitel |
» | SQL problemOddelek: Programiranje | 1543 (1380) | Bossek |
» | Izpis iz MySQL v html tabelo - problemOddelek: Izdelava spletišč | 1343 (1186) | markz |
» | MySQL & PHP napaka..Oddelek: Programiranje | 1754 (1569) | lordgreg |